Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Glacee,o ant kopūstų marinadą jaučiu pravėsusį pilt ane g.gif blush2.gif
Atsakyti
Glacee, ar kas nors kitas help ax.gif . O obuoliniuose pyragaičiuose į tą obuolių kremą ir į grietinėlę cukraus nereikia dėti g.gif ? Aš mėgstu labai saldžiai ax.gif , tai galvoju ar užteks ten to saldumo vien tik nuo želės? O jei įdėsiu cukraus, tai ar neprasiskies obuolinis kremas g.gif
Atsakyti
QUOTE(gutyte @ 2006 11 20, 14:58)
Glacee, ar kas nors kitas  help ax.gif . O obuoliniuose pyragaičiuose į tą obuolių kremą ir į grietinėlę cukraus nereikia dėti g.gif ? Aš mėgstu labai saldžiai ax.gif , tai galvoju ar užteks ten to saldumo vien tik nuo želės? O jei įdėsiu cukraus, tai ar neprasiskies obuolinis kremas g.gif


Jai mėgsti saldžiai virk obuolius sirupe. Taip jie gausis saldesni ir nepakenks tolimesniam procesui.
Papildyta:
QUOTE(Glacee @ 2006 11 19, 20:07)
Vaišinsiu šiandien kopūstais smile.gif Niekaip man neišeina normaliai raugintų pasidaryti - tai kopūstų nenusiperku, tai diena netinkanti tai lako nėra smile.gif)))  Tad ant greičio šitokius kopūstus darau

Marinuoti kopūstai
Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu doh.gif
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais


Baltiems kopūstams  reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles

Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų. 
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles

Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus

Daržoves nesmulkiai supjaustyti.  Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis smile.gif

user posted image

Bent jau raudoni kopūstai yra kaukazietiškas receptas. Dar deda saliejo šaknies , žaliąją petražolės ir salieros dalį (lapelius)
Atsakyti
kriziukas
Kaip smagu, kad tau patiko hašlama! Tai išties skanus ir paprastas patiekalas smile.gif Аčiū ir tau, kad išbandei 4u.gif

laurindre
Taip, stotrais griežinėliais. smile.gif Gaila po to išmesti, bet kažkaip neradau jiems pritaikymo g.gif

Monica
Tai tau teisingiau gavosi nei man, nes aš kiek nedaplaku visuomet - mėgstu skystesnį majonezą smile.gif Taip pat tirštumas priklauso nuo aliejaus kiekio - kuo daugiau, tuo tirščiau smile.gif - taip, kaip sakė laurindre 4u.gif Sumažinti riebumą galima dedant visą kiaušinį - tada baltymas priduoda purumo. Nors tokiu atveju majonezą reiktų greičiau sunaudoti. Kitas variantas - pamaišyti paruoštą majonezą su naturaliu jogurtu, tik reikia pasirinkti mažiau rugštų variantą smile.gif

@asta
ne, užplikyti verdančiu smile.gif - taip greičiau "subręsta" smile.gif eisiu tuoj pataisysiu smile.gif ačiūsmile.gif

gutyte
nežinau, ar ne per vėlai... , bet cukrus tikrai jokios įtakos sustingimui nepadarys. O geriausias dalykas - nepabijok paragauti, tik žinok, kad sustingus skonis pasidaro švelnesniu, tad ir pareguliuok pagal save smile.gif Man tai nereikėjo, nes nelabai mėgstu saldžiai smile.gif

tavi
Oi, čia nereikia sirupe virti obuolių unsure.gif - bus visiškai kitoks daiktas, o tik šutinant labiau pasaldinti, jei norisi smile.gif

QUOTE
Bent jau raudoni kopūstai yra kaukazietiškas receptas. Dar deda saliejo šaknies , žaliąją petražolės ir salieros dalį (lapelius)

Taigi yra daug įvairių receptų. Mano šitas labiau atitinka kopūstus "Provansal" ne kaukazietiškas variantas, o labiau gal net rusiškas smile.gif))) , o kaukazietiškai kopūstus raugia be acto. Tikrieji kaukazietiški kopūstai - tai yra arba visos kopūstų galvos (nedidelės) arba kopūstų ketvirtadaliai arba aštuntadaliai, užraugti normaliai supjaustytuose kopūstuose, burokėliuose, pridedant žalumynų - nebūtinai tik salierai ir petražolės, bet ir bazilikas, estragonas, dašis, aitriosios paprikos, česnako ir be acto smile.gif

gutyte
Jei tau obuoliai ir sirupe suvirė į košę - tai gerai smile.gif nes turėtų būti labiau obuolienė - obuolių košė, o ne konfitiuras. dar būtinai čia paskaityk - grietinėlės žėlė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 20 lapkričio 2006 - 14:50
Obuoliai tai man gerai suvirė ax.gif , bet kad šiaip baisiai žiopla esu blush2.gif , želę ištirpinau ne 200ml vandens, o kaip nurodyta ant pakelio, tai dabar iš naujo brinkinu tongue.gif
Atsakyti
Gal tu ir teisi Glacee. Tam kaukazietiškam recepte buvo tik marinatas, be aliejaus. Reiks vėl pavartyti knygą.
Atsakyti
Labai mėgstu žuvį. Tai manau šiandien vakarienei gaminsiu Gefiltefiš. Tik prieš tai reiks puodus apžiurėt, taip senai gaminau, gal kokiais voratinkliais apaugo ax.gif lotuliukas.gif
Glacee, šv. Kalėdos ištikrųjų mažais žingsneliais tipena ir į mūsų namus ir į širdis.
Labai lauksiu kalakuto recepto, bet jeigu tavo vyras pasidalintu savo patirtim kaip skaniai paruošti žąsį arba antį irgi nesupyksiu blush2.gif
Atsakyti
Glacee,pasinaudojau tavo receptu,darydama balandėlius vyniojau į Pekino kopūstą ax.gif nors suvynioti problematiška,bet skoniu ir rezultatu likau labai patenkinta,kogero net skaniau nei darant su paprastu kopūstu,nes žymiai minštesni gaunas ir trumpiau reikia troškint.Dėkoju Glacee už idėją 4u.gif


O dėl kopūstų.... užklausiau apie marinatą,nes kažką panašaus darau,bet pilu šaltą skystimą,todėl norėjau pasitikslinti mirksiukas.gif Pabandysiu ir tavąjį receptą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 20 lapkričio 2006 - 15:40
Glacee, netyčia pastebėjau, kad pirmajame puslapyje yra klaidelė prie padažų - vietoj "majonezas", atrodo, įrašyta "najonezas".
O šiaip ačiū už šaunius receptėlius, jau eilėje laukia cukinija - kai prisiruošiu, kepsiu keksą smile.gif
Atsakyti
tavi
drinks_cheers.gif

Teressa
Oi, kaip aš pati mėgstu tokią žuvį smile.gif Tikiuosi, kad ir tau patiks smile.gif Dėl kalakuto - gerai, kad prisiminei, bo man sklerozė kažko užėjo smile.gif)))) pamiršau mirtinai... doh.gif pažadu pasitaisyti pioneer.gif ax.gif

@asta
džiaugiuosi, kad balandėliai patiko smile.gif iš tikro, tai kiek lūžinėja tie lapai, bet ne tragiškai. Man geriau su pekinu, negu su paprastu smile.gif nors ir paprastas - irgi skanu smile.gif

Katu
Ačiū, jau pataisiau smile.gif man dažnai taip būna, po to skaityti gėda doh.gif Džiaugsiuos, jeigu keksas patiks smile.gif



Atsakyti
Pagaliau prisiruosiau isbandyti obuolinius pyraigaicius. Tikejausi, kad bus skanu, bet, kad gali buti sitaip skanu... Ir vyrui labai patiko, o jis pas mane labai didelis saldumynu megejas, maisto atzvilgiu turintis gana daug pretenziju. Buvom suzaveti. Nesaldu, neriebu, labai gaivu ir lengva, be to ir paruosiama gana greitai (tik baime gaminti buvo gana didele, nes siaip as saldumynu pati nemegstu, tai nelabai ir moku juos gaminti).
Aciu, glacee.
Atsakyti
vilytte
Kaip smagu, kad pyragaičiai patiko smile.gif labai džiaugiuosi smile.gif

Dar vienas labai-labai skanus

Nepaprastas keksas

Labai seniai žiūrėjau į šitą keksą, bet kažkaip rankos nekylo smile.gif - toks painus aprašymas buvo..... teko perdaryti smile.gif Rezultate - puikus, aromatingas keksas smile.gif

user posted image
user posted image
210 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių

1 mišinys
25 g geros kakavos
50 g susmulkinto šokolado

2 mišinys
50 g smulkintų riešutų
1 nubrauktas šaukštelis cinamono
25 g pieno

3 mišinys
sauja šviesių razinų
15 ml romo

4 mišinys
1 citrinos ir 1 apelsino nutarkuotas geltonasis žievelis sluoksnis
2 v.š. smulkiai supjaustytų cukatų
pusės citrinos sulltys

keksinė forma 10 х 20

Miltus ir krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Sviestą ištirpinti, ataušinti. Išplakti kartu su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, visą laiką plakant. Sviesto-kiaušinio masę sumaišyti su miltais, tešlą padalinti į 4 dalis, į kiekvieną padėti savo mišinį. Tešlą dėti į formą sluoksniais. Kepti 170 C apie 60-70 min. Keksą palikyti kelias minutes formoje, baigti aušinti ant grotelių. Skaniausias - kitą dieną smile.gif .... jei liks lotuliukas.gif

originalas
"Konditerija", 1998, leid. "Presvika"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 20 lapkričio 2006 - 23:03