QUOTE(Portuke @ 2007 01 08, 01:57)
Kepiau Karpatę
kone puse dienos
Sumaniau kepti pusę normos - pasitreniruoti, nes noriu kokį įdomesnį pyraga gimtadieniui iškept. Tai dėdama produktus tešlai painiojausi pilną ar pusę normos dedu
Tada labai keistai man ta tešla kepė - iškilo, subliuško. Paskui prapjovus pamačiau, kad vidus gan šlapias, tai vėl orkaitėn dėjau..... Finale nusprendžiau, kad nepavyko, o kremas jau garavo ant viryklės. Ir garavo jis ant tos viryklės apie 1,5 val.
Na netirštėja, nors ką. Padidinau kaitrumą, tai ėmė ir sušoko gumuliukais miltai su krakmolu, tada juos pertryniau per sietelį ir toliau kaitinau..... kol sutirštėjo
Na kremas yra,tai reikia kažką juo pertepti, tai kepiau pagrindą dar kartą. Griežtai laikydamasi instrukcijų įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių ir kepiau kokį 10 min, kol supratau, kad iškepsiu nuodėgulį
Tada sumažinau karštį iki orkaitės gamintojo rekomenduojamų 170 laipsnių eklerams kepti ir iškepiau kažką šiek tiek prastesnio už pirmąjį varinatą
O tada vyras paragavęs tų lakštų paprašė juos visgi sutepti kremu (jau buvau pasišovusi išmesti) ir sutepus po kiek laiko paragavau
s k a n u m ė l i s
Apsirijom su vyru ir dabar negaliu užmigt, tai sėdžiu ir rašau čia savo nuotykius
Klausimukas: tai ar visgi turi būti kažkiek drėgmės tame lakšte ar ne?? Juk eklerų vidus kartais buna toks drėgnas (gal tai brokas?) Ir kiek maždaug laiko verda tas kremas? Nemanau,kad normalu kaitinti pusantros valandos kol užvirs??
Labai ačiū už šį receptuką, tačiau dabar neatstosiu, kol man nepavyks šis pyragas puikiai






Sumaniau kepti pusę normos - pasitreniruoti, nes noriu kokį įdomesnį pyraga gimtadieniui iškept. Tai dėdama produktus tešlai painiojausi pilną ar pusę normos dedu



Na kremas yra,tai reikia kažką juo pertepti, tai kepiau pagrindą dar kartą. Griežtai laikydamasi instrukcijų įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių ir kepiau kokį 10 min, kol supratau, kad iškepsiu nuodėgulį


O tada vyras paragavęs tų lakštų paprašė juos visgi sutepti kremu (jau buvau pasišovusi išmesti) ir sutepus po kiek laiko paragavau



Klausimukas: tai ar visgi turi būti kažkiek drėgmės tame lakšte ar ne?? Juk eklerų vidus kartais buna toks drėgnas (gal tai brokas?) Ir kiek maždaug laiko verda tas kremas? Nemanau,kad normalu kaitinti pusantros valandos kol užvirs??
Labai ačiū už šį receptuką, tačiau dabar neatstosiu, kol man nepavyks šis pyragas puikiai


Na Portuke tu super. Man po pirmųjų nuotykių turbūt ilgai nesinorėtų daryti
