Portuke, mamushka, Katuaš kepu pagal du receptus - paprastesnis - kiek modifikuotas
šitas, taip manau, kad jis panašus ir į tą, iš Gerų patarimų. Neskaičiau, nežinau, tik prognozuoju

ir dar vienas - iš labai senos lenkiškos konditerinės knygos, deja, nei pirmo puslapio, nei paskutinio nėra, tai net jos pavadinimo nežinau
ak,
vilytte, vilytte....
tau kalnai išaugo, o tu juos - nusodint! Šakute! Lai sėdi

Taigi karpatė ir turi būti kalnuota

- kaip
tavi ir gavosi

Čia ir yra fokusas. Man ta, kuri nuotraukoje, tai nelabai kalnais pasižymėjo, o naujametė - tai ogogo, kokia buvo

labai smagu, kad keičiasi tavo požiūris į saldumynus - juk retkarčiais reikia pasimėgauti

tu mane ir prigąsdinai, kad nebuvo ką svečiams paduoti

)))) po to skaitau, taigi dingo akimirksniu, tada juokiausi

Dėl kepimo - šiaip tai tu teisingai padarei, kad po to dar pašovei į orkaitę. Plikytiems gaminiams net yra rekomenduojama (nors aš nepraktikuoju tokio dalyko) po nurodyto kepimo laiko pradurti skylutes arba net įpjauti ir padžiovinti orkaitėje, priklauso nuo gaminių dydžio - arba tai eklerai, tai kokias dešimt minučių, arba vientisas lakštas - tada apie penkiolika - dvidešimt. Šiaip niekaip kitaip nepažiūrėsi, tik įpjauti, nes tradicinis pagaliukas neparodo. Jeigu tau šįkart nelabai iškepė, tai kitąkart pailgink kepimo laiką kokiomis penkiomis - aštuoniomis minutėmis