Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vaikas miega lovelėje?

QUOTE (Isabelle @ 2004 04 24, 02:48)
imigis cia ne prie ko......ant pilvuko tipo negalima miegoti...nes vaikas gali uzdusti.....vaikas gali atpilti ir su nosyte itraukti atpila......

There is some very interesting research about SIDS (Sudden Infant Death Syndrome), breastfeeding, and co-sleeping. This tragedy strikes approximately two of every thousand babies, who die in their sleep with no apparent cause. Most SIDS deaths occur between 2 and 6 months of age, with the peak occurring at around 10 weeks. Numerous studies have shown that not breastfeeding is a risk factor for SIDS. We also know that babies should sleep on their back or side, rather than on their stomach, to reduce the risk of SIDS. The peak age for SIDS is around the time that babies often start spending a larger period of their time in deep sleep. Babies who sleep with their mothers spend more time in REM sleep and are aroused more often by her natural breathing and movements. Since SIDS is related to a diminished arousal response in some babies, sharing sleep and night nursing may help reduce the risk. While more research is needed, it is clear that breastfeeding your baby reduces the risk of SIDS, even if we aren’t exactly sure of all the reasons why. Make sure that when you are done nursing, you lay the baby on his back or side, and not his tummy. It is also important not to lay him down and leave him on a soft surface, such as a beanbag chair or a waterbed. Sleeping face down on soft surfaces like these has been linked to a higher incidence of SIDS. By the time most babies have learned to roll over on their own, they are usually past the peak age for SIDS.

http://www.2coolbaby.../nursesleep.htm
Papildyta @ [mergetime]1082768515[/mergetime]
Dar cia: http://xpedio02.chil...e/web025038.asp

"Studies of SIDS victims reveal that many SIDS infants have abnormalities in the "arcuate nucleus," a portion of the brain that is likely to be involved in controlling breathing and waking during sleep."
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 23, 12:41)
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 22, 20:28)

aisku savo daktarui taip nesakau ir nesakysiu....nes nenoriu moralo ir apie sids paskaitos klausytis doh.gif

O as savo gydytojai pasakiau, kad miega ant pilvo. Mano dideliam nustebimui ji pasake "tai labai gerai!"

kuzia, tavo dukryte jau tokio amziaus, kad ne tik pati vartosi lovyteje, bet ir daug daugiau daro gyvenime biggrin.gif Mes kalbame apie vaikucius, kuriuos kaip bepadesi, taip ir gules tongue.gif Va tokius ir puola tas SKMS sad.gif

As tai neguldau ant pilvo.. Geriau pakentesiu kelis menesiukus, bet nors ramiai gyvensiu...Juk ne desimt metu tas vaikas bus naujagimiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 04:13)
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 23, 12:41)
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 22, 20:28)

aisku savo daktarui taip nesakau ir nesakysiu....nes nenoriu moralo ir apie sids paskaitos klausytis doh.gif

O as savo gydytojai pasakiau, kad miega ant pilvo. Mano dideliam nustebimui ji pasake "tai labai gerai!"

kuzia, tavo dukryte jau tokio amziaus, kad ne tik pati vartosi lovyteje, bet ir daug daugiau daro gyvenime biggrin.gif Mes kalbame apie vaikucius, kuriuos kaip bepadesi, taip ir gules tongue.gif Va tokius ir puola tas SKMS sad.gif

Be to, tavo dukryte gyvena Lietuvoj. Kadangi tuos tyrimus dare JAV, tai ten gydytojai rimciau i juos ir atsizvelgia g.gif
Atsakyti
vienu zodziu as pastebejau kad kuo daugiau gilinies i tema.....ypac ieskai per web...tuo daugiau visokiu baisybiu prisikaitai........ypac kai domejausi apie sojos misinukus.....atrodo kad sojos misinukai tai jau mirtis vaikui.....nors jau daugiau 20 metu tie misinukai yra ir nieko.....

taip pat ir apie skms......kuo daugiau domiesi tuo daugiau suzinai tokiu dalyku kuriu geriau visai nezinoti....

prisikaicius tokiu staipsniu - isvada visai vaiku nemigdykime biggrin.gif ir bus ramu.....

o del skms daktarai niekiap negali nustatyti priezasties...todel ir vercia ant visko....pvz....siluma......tai ka ten kur silta tipo daugiau vaiku mirsta....? g.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 04:13)

Dabar as cia pagalvojau sau - o gal mano vaikai gime iskart dideli? g.gif unsure.gif
Nea, mano abu vaikai kazkada irgi buvo mazulyciai ir miegodavo va taip smile.gif
--Resize_Images_Alt_Text--
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 04 24, 05:35)
Be to, tavo dukryte gyvena Lietuvoj. Kadangi tuos tyrimus dare JAV, tai ten gydytojai rimciau i juos ir atsizvelgia g.gif

Ne visi gydytojai Lietuvoj tokie, kur siaubiakuos paskaitot.
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 06:28)
Ne visi gydytojai Lietuvoj tokie, kur siaubiakuos paskaitot.

TAI NIEKAS IR NESAKE, KAD GYDYTOJAI BLOGI LIETUVOJE wink.gif TIESIOG REMIASI KITOKIOM ZINIOM, KITOKIAIS TYRIMAIS IR TIEK.. O MES IR DISKUTUOJAM, KAS GERIAU VAIKUI, O NE DAKTARAMS tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 18:19)
O MES IR DISKUTUOJAM, KAS GERIAU VAIKUI, O NE DAKTARAMS tongue.gif

O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko? Kazka ne ta mes cia snekam. Aplamai, jeigu bus lemta, tai taip ir atsitiks. O lengviausia priezasti surast ir galvot, kad viskas atsitiko tik del TO. Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 12:46)
O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko? Kazka ne ta mes cia snekam. Aplamai, jeigu bus lemta, tai taip ir atsitiks. O lengviausia priezasti surast ir galvot, kad viskas atsitiko tik del TO. Sekmes smile.gif

Kuzia, ar tu tik ne teisininke tongue.gif Nes yra cia kelios tokios, kurios moka zodzius is konteksto istraukti... wink.gif

As nesakiau, kad tavo vaikui uzdusti reikia ar kad daktarams nuo to bus geriau. Tik pasakiau, kad daktarai remiasi skirtinga informacija ir tiek... O man dzinn kuris daktaras ka sako, as tik noriu, kad mano vaikas augtu sveikas ir gyvas smile.gif

o jeigu mokslininkai iesko atsakymu i tokiu beprasmiu mirciu priezastis, tai nemanau, kad jie visas tas rekomendacijas is pirsto lauzia g.gif
Atsakyti
kudzia....pas jus daktarai neduoda jums tiek informacijos....kaip pas mus.....pas mus cia labai rimtai ziuri i ta miega ant pilvuko....siuncia visokias skrajutes ir taip toliau....nueini pas daktra tai visas ofisas iskabinetas kaip isvengti SKMS...
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 18:46)
O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko?

O tai musu daktarams bus geriau, jei vaikas "nepatogiai" be priezasties ant nugaros gules? g.gif

Kuzia, MAMA2T&T ir Isabelle teisingai pasake, kad diskutuojam tik del skirtingos gydytoju informacijos. O visa kita mamos pacios pasirinks, kas jom atrodo geriau wink.gif Juk Isabelle, kaip matai, tu gydytoju rekomendaciju neklauso... O jei as klausau savo vaiko pediatro, o ne skaitomu lietuvisku straipsniu - tai cia irgi yra mano pasirinkimas wink.gif Juk ne visi vaikai numirsta guldomi ant pilvo... Net tyrimai rodo, kad tai tik padidina rizika (perpus - man tai kazka sakantis faktas g.gif ). Man labai nemalonu, kad isskaitei daugiau, nei parasiau... Ir visai ne i tema, beje wink.gif
Atsakyti
Nu ne Amerikej gyvenu, nu bet ir ne kokioj nors Afrikos genty. Zinau ir as pakankamai daug apie SKMS. Ir ne is lempos ar gossip.gif . Ir nereikia but gydytoju, kad galetum pasiskaityt informacijos kiek % mirciu sudaro SKMS.
Atsakyti