Šiaip, kiek man teko skaityti, tai "Staigios kūdikio mirties sindromas" dažniausiai būna vaikams nuo 3 mėnesių iki metukų. Dar teko skaityti, kad anksčiau, Amerikoje buvo labai madinga vaikus ant pilvo migdyti ir ar tai sutapimas, ar iš tikro, bet labai padaugėjo SKMS. Dėl to dabar ir draudžia migdyti ant pilvo. O vaikų atpylinėjimai ir SKMS visai skirtingi dalykai. SKMS, kai vaikas, dėl nepaaiškinamų priežasčių nustoja kvėpuoti.
Auginau jau antrą vaiką, bet gydytojas nei karto nėra paklausęs, kaip migdau. Kol buvo mažyliukai migdžiau ant šono ar nugaros. Vėliau, kai išmoko patys vartytis, miegodavo(ir miega) ant pilvo. Tiesa pasakius, jei jie būtų nuo pat kūdikystės pradžios užsimanę miegoti ant pilvo, būčiau bijojusi ir pati miegoti.
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 22, 19:39) |
Ant nugaros vaikas guledamas tikrai negali pasprinkti - shita jau sena tiesa, tikra tiesa ![]() |
NETIESA. Dabar kaip tik bendrauju su motina, kurios 2men. vaikiukas paspringo atpyles pieno mishinuka.
QUOTE (Vega @ 2004 04 24, 15:40) | ||
NETIESA. Dabar kaip tik bendrauju su motina, kurios 2men. vaikiukas paspringo atpyles pieno mishinuka. |
Isimtis tik patvirtina taisykle

vega ziurint kaip paspringo......jei iki uzdusimo.....tai isimtis visur buna...o jeigu tik pakrekstejo tai nieko baisaus.....
na ir prigasdinot... jau kaip tik buvau apsiraminusi del SKMS, dabar vel sukilo visos baimes
mano vaikas miega tik ant nugaros, nors ant pilvo niekada nebandziau migdyt. sesute liepe migdyt ant sono, taciau ji is karto atsivercia ant nugaros.
tiesa, skaiciau, kad kudiki reikia guldyti ant kieto pagrindo, neturi buti jokiu puku. turi buti naujas ciuzinys, netinka padeveti.
bet tai tikriausiai visos zino
Papildyta @ [mergetime]1082887880[/mergetime]
ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu

mano vaikas miega tik ant nugaros, nors ant pilvo niekada nebandziau migdyt. sesute liepe migdyt ant sono, taciau ji is karto atsivercia ant nugaros.
tiesa, skaiciau, kad kudiki reikia guldyti ant kieto pagrindo, neturi buti jokiu puku. turi buti naujas ciuzinys, netinka padeveti.
bet tai tikriausiai visos zino

Papildyta @ [mergetime]1082887880[/mergetime]
ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu

didziausias skms nuo 1-3........nuo 3-6 menesiu sksm sumazeja....o nuo 6 iki 12 menesiu labai mazas procentas.....
tai blyn, kaip tuos vaikus migdyti

QUOTE (pjer @ 2004 04 25, 12:05) |
ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu ![]() |
Tolimų giminaičių sūnus, nuo SKMS, mirė 8 su trupučiu mėnesio.

nežinau ar čia įtakoja, kad šalta kambatyje ir vaikui reikia šilumos
bet mane neramina tai, kad kada bemiegotų, visada prisispaudžia prie apsaugėlių. įsilenda į kampą, galvytę užverčia, kad veidukas būtų prispaustas prie apsaugėlių
o jeigu slinkdamasi link apsaugelių pakeliui užmiega
tai rankyte pati įsikabina į apsaugėles ir jas prisitraukia prie veiduko
ir dar... nebandyk pakišti rankytes po anklode
visada miega rankytėmis iškeltomis virš galvos. ir visada jos būna ledinės - bijau kad nesusirgtų
as labai bijau kad neuždustų ji taip bemiegodama. o kai ją ištiesinu ir patraukiu žemyn nuo apsaugėlių - tai išsibudina.
kaip jūsų vaikučiai miega? ir ar taisot jų padėtį lovytėje?

ir dar... nebandyk pakišti rankytes po anklode

as labai bijau kad neuždustų ji taip bemiegodama. o kai ją ištiesinu ir patraukiu žemyn nuo apsaugėlių - tai išsibudina.
kaip jūsų vaikučiai miega? ir ar taisot jų padėtį lovytėje?

aisku as vis pribegdama pakisu rankytes bet tai tik laiko svaistymas nei minuteles nepraeina o jos vel lauke bet man taip ramiau

musu taip pat prisispaudzia, bet ne prie apsaugu, o prie savo suniuko ar kito zaisliuko. rankytes aisku buna iskistos lauke, o vasara tai nusiklojes miegodavo, as ji uzkloju, o jis vistiek nusispardo, matomai jam silta budavo. o dabar tai visa nakti miega uzsiklojes, bet rankytes nebuna saltos, nebent kai atsibunda ir nusispardo, tai tada atsala.
manau, jei rankytes saltos, tai nieko, svarbu kojytes butu siltos.
idomu kokiais pataliukais kloji? musu kaldryte, tai vilnone, labai gerai sildo ir praleidzia ora, taip vaikutis nesuprakaituoja.
manau, jei rankytes saltos, tai nieko, svarbu kojytes butu siltos.
idomu kokiais pataliukais kloji? musu kaldryte, tai vilnone, labai gerai sildo ir praleidzia ora, taip vaikutis nesuprakaituoja.