Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis- II

treciadieninis 4u.gif

pusryciai:2kiausiniai(160)+1s grietines(35)+50gr klaipedos duonos(120)+1pamidoras(15),viso 330kcal

pietryciai:1sokolado gab,viso30kcal

pietai:darzoviu sriuba(200)+1kulsele(123)+puse bulves(40)+1s. giretines(35),+2saukstai grikiu su farso padazu (100)+1ciprsas(35),viso 533kcal

vakariene:virtu grikiu 200gr(184)+1saukstas giretines(75),viso 259kcal

naktipieciai:3cripsai(105)+puse varskes surelio joy(90),viso195kcal

is viso:1347
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gvidaa: 13 gruodžio 2006 - 15:30
QUOTE(Giliuke23 @ 2006 12 13, 08:52)

Na nepasakyčiau, kad mano meniu koks tai labai stebuklingas. Būna visko  blush-anim-cl.gif
O gal tokioms kaip aš (ieškančioms kelio į sveikesnį gyvenimą  ax.gif ) galėtum pateikti savo kurios nors dienos valgiaraštį - įdomumo dėlei. A?  mirksiukas.gif

Ką šian. valgiau tikrai neišduosiu blush2.gif o tai jūs mane išgrusit iš čia lotuliukas.gif Bet ramiai negaliu praeit pro daržoves, vaisiai normaliai ir t.t. žodžiu norėčiau pasiūlyt paskaityt knygą "sveikata ir riebalai"-nemažai gerų patarimų.
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 12 13, 16:26)
O kodėl ribojam (bent jau aš) ir daržovių kiekį....Todėl, kad skrandis pas nutukusius žmones būna ištampytas, ir tam, kad jį "sutrauktum", reikia maistą normuoti. Todėl apribojimai nustatomi ne tik mėsai, skanumynams, bet ir toms pačioms daržovėms mirksiukas.gif

blink.gif aišku, kai pačiam neskauda, tai ir nesupranti, kad kitam gali skaudėt unsure.gif
Atsakyti
pusryčiai---avižų dribsniai + jogurtas---280kcal
pietūs---troškinys(toks pat kaip vakar)+marinuoti agurkėliai+kivi---360kcal
pavakariai---2 vnt ruginės duonelės+ lydytas sūrelis---160kcal
vakarienė --- 3 sumuštinukai su lašiša+keli sausainiukai+vaiko pudingo indelis---560kcal
viso:1360kcal
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arinva: 13 gruodžio 2006 - 19:45
teeeep... vakar sausainį sutaupiau, tai šiandien dešimteriopai atsiėmiau. blush2.gif

PUSRYČIAI: rusiški dribsniai su pienu, 3 dž. abrikosais, žiupsneliu migdolų ir pienu.

PRIEŠPIEČIAI: juoda kava, activia su slyvomis indelis, keptas obuolys.

PIETŪS: kepta žuvis su grietine ir sūriu (keli gabaliukai), makaronai, pomidoras. O paskui prasidėjo... du dideli pyragaičiai su kondensuoto pieno kremu ir sviestinės tešlos ir aplieti baltu+juodu šokoladu (Vilniuje tokių nemačiau, niekada neragavau, tai gobšumas pagavo paragavus... ax.gif ), keptas obuolys.

PAVAKARIAI: meduoliniai trapūs sausainiai glaistyti šokoladau- gal 7 štukos (kiekvienas po 50 kcal... doh.gif )

VAKARIENĖ: sriuba iš sultinyje iš kubelių virtų šaldytų daržovių, žiupsnelio smulkių makaronų, pomidorų padažo ir šaukštelio grietinės+ daniška bandelė.
Manau dar bus medus prie arbatos ir sausainis (juk vis tiek jau sugadinta diena. tongue.gif )

Atsiprašau tų, kurios stebėdamos valgiaraščius norėtų ir kaloražo, kad galėtų orientuotis, bet net neįsivaizduoju kiek tai bus. verysad.gif
Atsakyti
Šiandiena:

Pusryčiai: šaukštas sėlenų+šaukštelis medaus vandens stiklinėje.
Priešpiečiai: puodas kavos su pienu 50/50, 2 fazer crispai, 5 lazdyno riešutai.
Pietūs: vištienos maltinis, šaukštas bulvių košės, burokėlių garnyras.
Pavakariai: apelsinas, multi sulčių ~300 ml, dar 5 riešutai.
Vakarienė: vaisių miksiukas - 2 kiviai, kriaušytė, apelsinas.

Neplanuota užkanda: vieno kąsnio medaus pyrago gabaliukas, 2 griliažiniai saldainiai. Gimtadienis darbe smile.gif
Atsakyti
Na su tom porcijom.... galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu valgyčiau taip kaip kai kurios iš jūsų, kažin ar bepaeičiau, na jei pietum suvalgiau kokį karštą mėsos patiekalą su bulvėm ir dar kokių padažu, tai jis mano skranduke labai ilgai kariauja... Pavydžiu jums, kad galite sau tai leisti. smile.gif Nesakau, kad pas mane nebūna tokių dienų, aišku būna, kartais ir savaičių, bet po to mėnuo laiko dorybės link. Dėl šios priežasties ir turiu žiūrėti ką valgau.
Taigis, šiandienos mano meniu.

Pusryčiai, sauja sausų dribsniu su 100 g. kefyro, juoda kava su saldikliu
Priešpiečiai: puse puodelio baltos kavos ir mažas obuoliukas
Pietus: "Forto" kalakūtienos sriubytė, puse porcijos salotų su kumpiu ir tokia tamsi bandelė su semenimis, saulėgrąžomis, pasirodė sveikuoliška (gal kas žinote kiek turi kcal)?.
Pavakariai: puse puodelio kavos 3/1 (mažinu kavos porcijas)
Vakarienė: naminės tuno salotos su puse arb.šaukš majonezo ir kefyro padažiuku,
mažas dubenėlis trintos daržovių sriubos su baravykais.
Vėliau desertui: 3 irisiukai ir balta kavytė.

Teisybę pasakius jaučiuosi gana apsunkusi, nors maistas ir porcijos neatrodo labai kaltos verysad.gif . Manau, kad reikėtų pasidaryti kokią nors iškrovą, nes kaip prabundu su labai išpūstu pilvu , taip ir užmiegu, nors anksčiau taip nebūdavo verysad.gif
Atsakyti
mano siandieninis:

pusryciai: puse pakelio liesos varskes su 200ml "Jo" jogurto

priespieciai: 3 skilteles pienisko sokolado

pietus: 2 cepelinai su padazu

pavakariai: 30gr anakardzio riesutu

vakariene: 1 kalakutienos kotletas, 200gr virtu bulviu, marinuotas agurkas

per diena, 1 puodelis kavos ir kokie 5 puodeliai arbatos, ir kelios stiklines vandens
Atsakyti

ash cia vis skaitau skaitau jusu meniu ir vis nesuprantu, kas yra tie fazer cripsai? g.gif

Pateiksiu ir ash savo meniu, kad nebutu visai ne i tema:

Pusryciai: 2 skrudintos duonos baltos riekeles su pomidoru, rama creme bonjour ir baziliku
Pietus: pakepinta ir paskui troshkinta jautiena su darzoviu salotom su actiniu padazu [labai jau skani pasirode, nors mesa valgau retai, bet shiandien turbut visiems metams atsivalgiau, nes sudejus bendrai kiek suvalgiau mesos shiandien tai gautusi normalus 2 kepsniai doh.gif blush2.gif ]
uz tai atgailavau ir nevalgiau pavakariu, o vakariene tebuvo puodukas kefyro su selenom ir riekele rugelio duonos.Vis dar jauciuosi ishpampus nuo tos mesos doh.gif
Atsakyti
TREČIADIENIS

Pusryčiai: "Actimel", virtas kiaušinis + riekutė ajerų duonos su trupučiu sviesto + pomidoras, darbe - kava su sojų grietinėle
Priešpiečiai: 2 mandarinai
Pietūs: kiaulienos suktinukas su šaukštu balto padažo, v.š. ryžių, 2 v.š. morkų-kopūstų salotų su aliejum
Pavakariai: kava su grietinėle, l. jogurto indelis, bananas
Vakarienė: stiklinė l. pieno, aviž.dribsnių košė (+sėlenos/truputis lukštentų saulėgrąžų ir aliejaus), obuolys
Naktipiečiai: taurė šampano blush-anim-cl.gif

Skysčių 7 vnt. (be kavos)

Merginos, gal kuri tiksliai žinot (domėjotės tuo, skaitėt kažkur etc.), ar gerai kiekvieną dieną valgyti mėsą/žuvį? pvz. pietums. Na, dėl žuvies aš sutinku, kad sveikiau žuvį valgyt, bet, sakykim, savaitgaliais pas mane pastoviai pietums kažkas tai mėsiško - ar tai gerai? Kiek žinau, pagal mitybos piramidę mėsos tik 1-2 porc. į dieną priklauso. Tai lyg ir riboti reiktų... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giliuke23: 14 gruodžio 2006 - 07:36
QUOTE(GinCherry @ 2006 12 13, 23:24)
ash cia vis skaitau skaitau jusu meniu ir vis nesuprantu, kas yra tie fazer cripsai?  g.gif

Tai tokie duoniniai džiūvėsiai, mėgstu juos, nes nesaldūs, perku ruginius arba ruginius su kmynais, kol kas mačiau tik Hyper Rimi. Atrodo šitaip:
user posted image
Atsakyti
Mano šiandieninis meniu:
Pusryčiai: Ruginė riekelė, tepamas sūris su žalumynais, arbata su vit.C (150)
Priešpiečiai: 3 ryžių trapučiai su soja (120)
Pietūs: Tiršta žirnių sriuba su pieniška dešrele (350)
Pavakariai: Kriaušė, šokoladinis saldainis su marcipanais (150)
Vakarienė: Tuno salotos, duona (350)
Naktipiečiai: Pelėsinis "Brie President" su graikiškais riešutais (110)
Iš viso: 1230
Atsakyti
QUOTE(Giliuke23 @ 2006 12 14, 07:11)
Merginos, gal kuri tiksliai žinot (domėjotės tuo, skaitėt kažkur etc.), ar gerai kiekvieną dieną valgyti mėsą/žuvį? pvz. pietums.

Staigiai permečiau dietologės sudarytus valgiaraščius- mėsa/žuvis/paukštiena figūruoja 3-4 k. savaitėje.

Mano šiandiena bus vėliau, nes gaminsiu Karališkasias kepenis (pagal Sonatiną), tai net neįsivaizduoju, kiek tas malonumas kcal suris... ax.gif
Atsakyti