Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių lopšeliai- darželiai

QUOTE(Natele @ 2006 11 15, 12:52)
Įsitraukiu ir aš į jūsų diskusiją.
Kažin kaip ten būtų su tom gėlytėm, jei auklėtoja į talką pakviestų... Neįsivaizduoju, kiek tėvelių susirinktų. Manau daug noro neparodytų, ypač kai kalba eina apie viso darželio reikalą, o ne grupės. Manau, kad šiais laikais daugelis darbų turi krūvas arba tingi rankeles teptis...
O kad auklėtojos pačios gėles sodintų, geriau nenorėkim. Manau, kad jos atidirba savo. Juk ir langus užsikamšo, ir po parduotuves palaksto prireikus (dovanėlių gimtadieniams, grupės remontui, žaislų ar indų...). O jų darbas dar ir nesibaigia tik vaikų priežiūra - dar ir susirinkimai, posėdžiai, seminarai, lankomumo suvestinės ir rašteliai, pasiruošimas šventėms, gerai, jei dar ne kokių parodomųjų užsiėmimų, projektų ar pan. rengimas.
Nežinau, kap daržely, bet mokykloj tai atlyginimas sparčiai mažėja dėl metodinės literatūros, kanceliarinių priemonių, vaizdinių priemonių (pradinukams darai iš savo medžiagų), seminarų, kurie mokami ( privalai aplankyti tam tikrą skaičių), išvykų į parodas, spektaklius ir kt. (be talono juk nevažiuosi), žinučių, skambučių tėvams prireikus, staigmenėlių ar kokių saldainiukų  vaikams ir dar turbūt ne viską prisiminiau. Aišku, daržely vaizd. priemones iš vaikų atneštų medž. gali daryt, autobusais su vaikais dar nevažinėji, bet, manau, irgi užtenka... blink.gif



tai as irgi visai nenoreciau, kad tos aukletojos su mano vaiku po darzus geles sodintu, geriau tegu vaiką gerai prižiūri. aš pati gėlių sodinti neičiau, nes nemanau, kad čia problemą išspręstų (tas gėles kažkam ir prižiūrėti reikia, pasodinti neužtenka), be to šiokiom dienom nėra kada. o savaitgalis tam ir yra savaitgalis, kad su šeima pabūt, kasdieninę aplinką pakeisti, tai negi vėl tempsi vaiką į daržą (aš įsivaizduoju, kad daugumai vaikų tas darželis tai kaip darbas).
Atsakyti
QUOTE(renuteg @ 2006 11 12, 22:16)
o as eiciau!!!! thumbup.gif
aisku jei butu organizuojama pvz savaitgali kai nereikia eiti i darba.
jei darbo diena tai zinoma, kad mazai kas ateitu... ax.gif

Kol dar nereikia eiti į darbą, tai gali taip sakyti, o kai įsisuksi į darbų ir namų ruošos rutiną, tai ne iki gėlyčių darželio teritorijoje bus doh.gif biggrin.gif .

QUOTE(ligiukss @ 2006 11 14, 22:53)
4u.gif O aš ateičiau į talką,būtų visai smagu  thumbup.gif

Kažin ar pasidžiaugtumei jei ateitų tik kokie 2 tėveliai+ dar auklėtoja doh.gif .

QUOTE(Natele @ 2006 11 15, 12:52)
Manau, kad šiais laikais daugelis darbų turi krūvas arba tingi rankeles teptis...

Greičiau jau darbų krūvos. Dažniausiai juk kaip yra, tėveliai dirba iki vėlumos, o mamytės jei nedirba iki vėlumos, tai namų keturis kampus ant savo pečių laiko doh.gif . Kai pagalvoju aš į sodą nelabai turiu noro ir sveikatos nuvažiuoti, o čia dar į darželį gėlyčių sodinti schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(aada @ 2006 11 15, 09:39)
Vedi savus gal ten? Į lopšį ar daržą?

nea-bet planuoju
Atsakyti
QUOTE(adelė @ 2006 11 15, 15:40)
tai as irgi visai nenoreciau, kad tos aukletojos su mano vaiku po darzus geles sodintu, geriau tegu vaiką gerai prižiūri. aš pati gėlių sodinti neičiau, nes nemanau, kad čia problemą išspręstų (tas gėles kažkam ir prižiūrėti reikia, pasodinti neužtenka), be to šiokiom dienom nėra kada. o savaitgalis tam ir yra savaitgalis, kad su šeima pabūt, kasdieninę aplinką pakeisti, tai negi vėl tempsi vaiką į daržą (aš įsivaizduoju, kad daugumai vaikų tas darželis tai kaip darbas).



Gėles prižiūri darželio kiemsargis(ė). O jei neprižiūri ar nepasodina, tai vadinasi blogai dirba g.gif
Atsakyti
iskart noeciau parasyti, kad as nesu aukletoja ir nieko bendro su darzeli neturiu, apart to kad vaikas lanko darzeli.
kazkaip man susidare toks ispudir ar ne per daug mes norim is darzelio, ar konkreciai is aukletojos. tuo tarpu pacios prie to neprisidedamos, apeliuodamos i tai, kad laiko mazai turim.
net gi gelyciu sodinti nesusirinktumeme. o kodel ne.
as asmeniskai eiciau, zinoma ne po darbo, o gal net ir po darbo, jei tai butu tarkim aptarta isanksto, numatyta diena ir laikas. jog galime ir pasiplanuoti.
kita vertus, kaip mes renkames darzeli. ar nekreipiame demesio i jo aplinka, kokios grupes, kiemas ir pan. jog is to ir susidarome vienoki ar kitoki ispudi, na nebent neturime alternatyvos.
mes konkreciai lankome "Coliuke". Pamenu kai as pirma karta atejau i ta darzeli, mane suzavejo jo aplinka. visur zydincios geles, tvarkinga ir priziureta aplinka na super o ir dukryte tai isvydusi pasake o cia as noriu eiti. sekantis ispudis jau pats darzelis ir taip toliau.
jug paprasciau atlekt i grupe, "priduot" vaika ir kita syki net su aukletoja neatsisveikint, ir po to diskutuot ar geras darzelis ar ne, ar gera aukletoja ar ne. uzkraukim viska darzeliui - o kas tada belieka patiems tevams. vakarienes gaminimas? spoksojimas i telika? skalbimas ir lyginimas?
as taipogi nesu pavizdinga mama. bet stai ka pastebejau, tikrai nieko nenoriu izeisti, bet daugiausiai buna nepatenkintos tos mamos kurios maziausiai dalyvauja ar tai butu darzelis, ar tai butu mokykla, ju gyvenyme. Ir pagrindinis pasiaiskinimas - laiko stoka. Tai tada kam is vis mums tie vaikai: aukleja darzelis, moko mokykla ir pan. O kkokia musu tada pareiga: aprengti ir pamaitinti. tai atiduokime vaikus i vaiku namus - ten ir aprengs ir pamaitins.
Na, kazkaip pradejau nuo gelyciu, o baigiau moralais.
Visoms sekmes besirenkant darzeli, aukletojas. Svarbiausiai kad vaikams butu gerai.
O musu "Coliuke" - superinis darzelis. Ir aukletojos musu - super.
Atsakyti
Laba biggrin.gif
Kur yra darželis "Coliukė" ir "Klevelis",kokį dar rekomenduotumėt ax.gif
Visiškai žalia toj srity blush2.gif
Vieta visiškai nesvarbu,vistiek vežioti reiktų g.gif

Ir dar ar yra privačių darželių Šiauliuose,nors vienas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gazele: 16 lapkričio 2006 - 13:25
Aš tai į ,,Žiogelį" Dainų rajone vedu. Neturiu kuo skųstis. Turbūt kaip ir visur, gal tik tėvai daugiau pasiturintys bei kiek rūpestingesni(bent jau mūsų grupėj ir lyginant su anksčiau lankyto darželio Lieporių raj.). Darželis paklausą, kiek žinau, didelę turi. Laisvų vietų l.retai pasitaiko, o jei pasitaiko - tuoj užpildoma. Registruojasi visi kuo anksčiau, kad eilė spėtų prieit.
[QUOTE]gazele Laba
Kur yra darželis "Coliukė" ir "Klevelis",kokį dar rekomenduotumėt
Visiškai žalia toj srity
Vieta visiškai nesvarbu,vistiek vežioti reiktų

Jeigu galvojate leisti savo mažylį nuo 2-jų metų į lopšelį, tai geriau vieta darželyje pasirūpinkit jau dabar, nes paskui tame, kuriame norėsit, vietų gali nebebūt.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2006 11 16, 16:16)
Aš tai į ,,Žiogelį"  Dainų rajone vedu. Neturiu kuo skųstis. Turbūt kaip ir visur, gal tik tėvai daugiau pasiturintys bei kiek rūpestingesni(bent jau mūsų grupėj ir lyginant su anksčiau lankyto darželio Lieporių raj.). Darželis paklausą, kiek žinau, didelę turi. Laisvų vietų l.retai pasitaiko, o jei pasitaiko - tuoj užpildoma. Registruojasi visi kuo anksčiau, kad eilė spėtų prieit.
[QUOTE]gazele Laba 
Kur yra darželis "Coliukė" ir "Klevelis",kokį dar rekomenduotumėt 
Visiškai žalia toj srity 
Vieta visiškai nesvarbu,vistiek vežioti reiktų

Jeigu galvojate leisti savo mažylį nuo 2-jų metų į lopšelį, tai geriau vieta darželyje pasirūpinkit jau dabar, nes paskui tame, kuriame norėsit, vietų gali nebebūt.


AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2006 11 16, 11:07)
o kas tada belieka patiems tevams. vakarienes gaminimas? spoksojimas i telika? skalbimas ir lyginimas?

Kad ir tai, juk niekas už mus pačius tų darbų nepadarys. O gal pas tave tarnaitė yra?
Pripažink, kad mūsų vaikai darželyje praleidžia didžiąją laiko dalį, todėl ir norisi reikalauti daug ko iš auklėtojos, juk būtent ji praleidžia su vaiku didžiąją laiko dalį. Šiaip aš manyčiau, kad mes abi savotiškai teisios. Gal tikrai per mažai laiko skiriame savo šeimai, tačiau kai toks gyvenimas, niekur nuo to nepasidėsi doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(mažulka @ 2006 11 16, 18:48)
Kad ir tai, juk niekas už mus pačius tų darbų nepadarys. O gal pas tave tarnaitė yra?
Pripažink, kad mūsų vaikai darželyje praleidžia didžiąją laiko dalį, todėl ir norisi reikalauti daug ko iš auklėtojos, juk būtent ji praleidžia su vaiku didžiąją laiko dalį. Šiaip  aš manyčiau, kad mes abi savotiškai teisios. Gal tikrai per mažai laiko skiriame savo šeimai, tačiau kai toks gyvenimas, niekur nuo to nepasidėsi doh.gif .


Tie darbai niekada ir nepasibaigs. Jei ne vienas tai kitas. Kad ir kaip noretusi ju visu nenudirbsi. Tarnaites as neturiu. Ir visus namu ruosos darbus daromes su vyru patys.
Ir vel gi as griztu prie to paties "taciau toks gyvenymas...." . Bet ir pas aukletojas toks gyvenymas. Pas jas grupeje 16-20 vaiku. Jei paimti 3meciu grupe kurie arba dauguma is ju nemoka patys apsirengti, pavalgyti ...., tai kada tas gelytes sodinti ir puosti grupe.
Paeksperementuokime su savo vaikais pasieme laikrodi. kiek laiko jie zaidzia viena zaidima ar su vienu zaislu. kiek laiko jie gali sutelkti demesi i vienokia ar kitokia veikla. O ju grupeje - 16.
Zinoma tai nereiskia kad aukletoja neturi nieko daryti. Ir jos darbas apsiriboja vien tik prieziura.
Bet ar ne per daug mes kartais is ju norime. Jug ir jos turi seimas, vaikus. Kodel jos po darbo turetu puosti grupes, aplinka, ruosti priemones? kadangi teveliai reikalauja kad darbo metu butu uzsiimama su vaikais?
Gal vis tik vienaip ar kitaip joms reiktu padeti. Ir nelaukti teveliu susirinkimu, ar kol pati aukletoja paprasys? Gal mums visiems reiktu aktyviau dalyvauti darzelio bendruomeneje?
Cia tik mano pamastymai ir gal but tema diskusijai.
Tarkim pasiulymai ka gali padaryti teveliai ar kuom ir kaip gali prisideti teveliai ( cia ne apie pinigus kalbu), kad musu vaikams butu gera, kad grupese butu jauku, kad vaikai kuo daugiau ir kuo ivairesnes veiklos ten turetu.
O gal vertetu, cia kaip jau kaz kas siule, bent viena pusdieni pavaduoti aukletoja teveliams, gal tada mes kitaip ir vertinsim aukletoju darba.

O COLIUKE yra spindulio g-veje.vaziuojan nuo Ginkunu Tilzes g. uz sviesoforo antra sankryza. Tada ten tokiu vingiuotu keliuku tarp nuosavu namu beveik iki pat galo. Orientyras - priesais akluju biblioteka.

o as tikrai sutikciau ir geles pasodinti, ir generalineje tvarkoje sudalyvauti...
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2006 11 16, 21:04)
Pas jas grupeje 16-20 vaiku. Jei paimti 3meciu grupe kurie arba dauguma is ju nemoka patys apsirengti, pavalgyti ...., tai kada tas gelytes sodinti ir puosti grupe.
Paeksperementuokime su savo vaikais pasieme laikrodi. kiek laiko jie zaidzia viena zaidima ar su vienu zaislu. kiek laiko jie gali sutelkti demesi i vienokia ar kitokia veikla. O ju grupeje - 16.
Zinoma tai nereiskia kad aukletoja neturi nieko daryti. Ir jos darbas apsiriboja vien tik prieziura.
Bet ar ne per daug mes kartais is ju norime. Jug ir jos turi seimas, vaikus. Kodel jos po darbo turetu puosti grupes, aplinka, ruosti priemones? kadangi teveliai reikalauja kad darbo metu butu uzsiimama su vaikais?
Gal vis tik vienaip ar kitaip joms reiktu padeti. Ir nelaukti teveliu susirinkimu, ar kol pati aukletoja paprasys? Gal mums visiems reiktu aktyviau dalyvauti darzelio bendruomeneje?
Cia tik mano pamastymai ir gal but tema diskusijai.
Tarkim pasiulymai ka gali padaryti teveliai ar kuom ir kaip gali prisideti teveliai ( cia ne apie pinigus kalbu), kad musu vaikams butu gera, kad grupese butu jauku, kad vaikai kuo daugiau ir kuo ivairesnes veiklos ten turetu.
O gal vertetu, cia kaip jau kaz kas siule, bent viena pusdieni pavaduoti aukletoja teveliams, gal tada mes kitaip ir vertinsim aukletoju darba.

Mano sūnus taip pat trimetis, tačiau jis moka apsirengti ir pavalgyti- reikia užsiimti su vaiku ir namie, nelaukti, kol auklėtojos išmokins tongue.gif . Žinau daug atvejų, kai tėvelia atveda vaikus į lopšelį dar su sauskelnėmis, nes patys tingi užsiimti su vaiku ir mokinti jį ant puodo sodinti doh.gif .
O vaikai grupėse tikrai turi veiklos, vien tik priemonėms kiek pinigų išleidžiame, kur dar žaidimai ir knygelės, magnetofonai ir muzikiniai įrašai. Stengiamės, kad tik auklėtojoms būtų lengviau.
O apie pagalbą realią, tai nežinau ar išeitų, kas galėtų iš darbo išsiprašyti. Kažkaip nežinau ar darbdaviai suprastų tokį dalyką. Galų gale ar pačios auklėtojos tokios pagalbos norės g.gif ?
Atsakyti
GAZELE, o kurioj Šiaulių pusėj ar rajone gyvenat?
Jei netoli pietinio, tai gal dar kokią nuomonę parašyčiau apie kt. šio rajono darželius.
Atsakyti