Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai

Teks turbut man aiškinti pačiam ir be pinigų:
Bauer lateksini tik durnius gali pirkti, nes kainos ir kokybės santykis neišlaiko kritikos (180x200 kaina 6000 Lt) (kokybė vidutiniška)
Tempur viskoelastinis geras dalykas, bet jis taip pat turi savo minusų(galima naudoti tik aukštesnėje temperatūroje negu +15), o ir kaina didoka, ypač pagalvojus kad po kelių metų reiks keisti. Tad šį čiūžinį gali įsigyti tik turtuoliai. (kaina 4500 Lt) (pagal kokybe 1 vieta)
Lono arba OLLO čekiški čiūžiniai turi dvi linijas:„Excellent Line" ir „Supra Line". Kazkodel labiau yra reklamuojami „Excellent Line" gaminiai, bet jų kainos yra 2000 - 3000 Lt. Medea čiūžinį rekomenduočiu turinčiam didelį svorį, nes jis yra kietokas (susideda iš viskoelastano ir putų poliuretano)(2450 Lt). Athena tiktu mažesnio svorio žmogui (2200 Lt).
„Supra Line" linijos kokybės ir kainos santykis yra idealus 1300 - 1500 Lt, tik reiktu žiūrėti čiūžinius be latekso.
Ir galiausiai patys pigiausi Dormeo čiūžiniai iš putų poliuretano kaina 900 Lt.
Pirmiausiai reikėtu pažiūrėti kiek turi pinigų nes dar reikės 400 Lt grotelėms ir apie 400 -600 Lt lovai t. y. apie 1000 Lt. plius čiūžinio kaina.
PVZ. Perki Gabriela 1300 Lt + 1000 Lt ir gaunasi 2300 Lt. optimalu
Atsakyti
Ale ir tikrai Gebriela nelabai nusileidžia Athenai, tik, kad tempuro sluoksnis plonesnis, visas jų skirtumas? g.gif

O kuris iš jų kažin minkštesnis? g.gif
Atsakyti
Aciu, kad diena praskaidrinai, tikrai buvo is ko pasijuokti. Nu nemaniau, kad tu neskaites visos sios temos.
Papildyta:
Sitai as jau rasiau 6-ame sios temos puslapyje. Aisku neminejau Dormeo ar Bauers del ten paaiskintu priezasciu. Perskaite suprasit, o jei ne, tada kaip yprasta vel klausit.


Na gerai, padarysiu ciuziniu aprasa, greiciau santraupa, bei isrinksiu geriausius ciuzinius. Man visiskai nesvarbi jusu finansine padetis, bei poziuris i naujienas, jei esate stagnatoriai, lengvatikiai ar siaip gyvenimu nusivyle, nebandykite komentuoti, siusiu gana toli.
1.Kas tai yra ciuzinys, kam jis skirtas ir kokia jo uzduotis?
Ciuzinys yra sistema medziagu, kuriu visuma turi uztikrinti gera poilsi ir gan taisyklinga kuno padeti stuburo atzvilgiu miego metu. Tai yra pagrindine ciuzinio uzduotis, kuo geriau jis priima ir paskirsto zmogaus svori, atpalaiduoja raumenis bei nedidina apkrovu sunkesnese arba daugiau atsikisusiose kuno dalyse, tuo geresnes kokybes jis yra.
2. Is ko dazniausiai gaminami ciuziniai?
1-Spyruokliniai ciuziniai : yra du tipai spyruokliniu ciuziniu - Bonnell tipo spyruokles ir Pocket tipo spyruoliu blokas.
2-Poroloniniai neortopediniai;
3-Poroliniai ortopediniai, prisitaikeliai;
4-Lateksiniai ortopediniai ir neortopediniai;
5-Misrunai, daug ivairiu medziagu ir sistemu apjungta viename ciuzinyje;
6-Egzotiniu medziagu bei vadinamieji naturaliu medziagu ciuziniai.

3. Kaip veikia ortopedinis ciuzinys?
Ogi labai paprastai, jis yra suskirstytas i zonas, tos zonos skiriasi minkstumu, kur pas zmogu yra peciai ir dubuo, tos zonos paminkstintos, o visos kitos kietesnes. Tokiame ciuzinyje zmogaus kunas(nesvarbu ar ant sono ar ant nugaros) palaikomas teisingoje padetyje bei sumazinamas spaudimas atramose, kad kuo maziau uzspaustu kraujotaka(kak kuo igiau netirptu kojos ir rankos), bei atpalaiduotu kiek tai imanoma raumenis, uztikrintu gera poilsi. Jei teisingai pasirinktas ciuzinys, tai jame per trumpesni laikotarpi kunas geriau pailsi ir atstato savo funkcijas.
4. Kas tai yra prisitaikelis ciuzinys?
Tai ciuzinys kurio sudetyje yra Tempuro arba viskoelastinio porolono(eucatherm, porolono tinginio), bet nera ortopediniu zonu. Reiskia sis ciuzinys veikiamas jusu kuno svorio visiskai prisitaiko prie jo taip uztikrindamas gera atsipalaidavima bei spaudima. Deje "taisyklinga stuburo padetis" siems ciuziniams nezinoma savoka, ypac tiems zmonems, kuriu kompleksija tolokai nuo manekeniu.
5. Kokie ciuziniai yra geriausi?
Aisku ortopediniai. Cia kitokio atsakymo buti negali.
Ortopediniai ciuziniai turi 3, 5 arba 7 anatomines zonas.
3 zonu ortopediniai ciuziniai nera tikraja ta zodzio prasme ortopediniai, tik is dalies ties dubeniu paminkstinta, bet to nepakanka pilnai adaptuoti taisyklinga stuburo padeti.
5 zonu ortopediniai ciuziniai skirti zmonems kuriu ugis nuo 170-185cm.
7 zonu ortopediniai ciuziniai gali buti naudojami zmoniu kuriu ugis nuo 150-200cm
Ortopediniu ciuziniu minkstumas:
Jei zmoniu svoris iki 60kg, tada reikia labai minksto ortopedinio ciuzinio.
Svoris tarp 60 ir 90kg, gali rinktis minkstus ortopedinius ciuziniu, kurie dazniau miega ant nugaros is bedos gali rinktis vidutinisko kietumo ciuzinius.
Svoris tarp 90 ir 110kg, vidutinisko kietumo ortopedinis ciuzinys.
Virs 110kg jau reikia kietoku ortopediniu ciuziniu, bet ne labai kietu, nes kitaip tai jaus bus ne ortopedinis ciuzinys, o eilinis kietokas spyruoklinis ar paprastas porolonio ciuzinio efektas.
BONNELL tipo spyruokliu bloko ciuziniai, patys prasciausi ciuziniai visomis prasmemis, negaminami ortopediniai, nes neleidzia spyruokliu tarpusavio pynimas, kas sako arba raso atvirksciai, paprasciausiai kabina makaronus tamsuoliams.
POCKET tipo spyruokliniai ciuziniai, yra gaminami modeliai su skirtingo minkstumo zonomis, bet deje spyruokles niekur nera testuojamos, sunku paciam patikrinti, o ir niekas neuztikrina ant kiek ilgai issilaikys ta spyruokliu visuma atatinkamo kietumo zonose, todel kaip ortopediniai ciuziniai nepatikimi ir matyt ta pasaka apie ju ortopediskuma skirta kvailiams mulkinti.
LATEKSINIAI labai populiarus ortopediniai ciuziniai lietuvoje, irgi nemazai makaronu prikabinta apie juos, bet yra gera savybe, jie paprastai padaromi ortopediniais, jau laiko patikrinta ir tikrai neblogi ciuziniai kaip ortopediniai.
Blogybes : tai gumos gabalas, vasara ant latekso labiausiai prakaituojama is visu kitu ciuziniu, turi nemalonu gumos kvapa, kuris niekada neisnyksta(2 is 100 nepripranta), yra nemazai alergisku zmoniu lateksui, sunkiai isgarina dregme, todel linke pelyti.
POROLONINIAI ortopediniai ciuziniai, optimalus siai dienai, neturi latekso minusu, o visos kitos savybes auksciausiame lygije.
KOKOSAS yra labai prasta medziaga, apdirbta chemikalais, kad nesiveistu grybeliai, suklijuota prastais klijais, kurie skleidzia formaldehida, labai alergizuoja. Gerai Praleidzia ora, atlieka lentos vaidmeni, ar kitos ciuzinio vietos sukietinime, ortopediniuose ciuziniuose naudojamas del reklamos, kad tik neismaneliai pirktu kabutese gera daikta.
MISRUNAI - jeigu i ortopedini ciuzini sukista daug visokio skirtingo brudo, nors ir visuotinai zinomo, tai nereiskia kad bus geras rezultatas. As kol kas lietuvoje nemaciau nei vieno gero misraus ciuzinio. Beje tas pats buna kai lateksa su porolonu maiso ar spyruoklemis. Beje spyruokles su lateksu irgi prastas misinys, nes smarkiai pabrangina ciuzini, o ortopediniu ar ilgiau tarnaujanciu nepadaro.

Geriausias spyruokliniu ciuziniu gamintojas lietuvoje yra Gemega (naudoja Švedišką pliena spyruoklems). Optimalus neortopedinis ciuzinys paprastas AMADEO HR, nors ir kietokas, bet kai kisene neleidzia daugiau tai pats tas.
Geriausi ortopediniai ciuziniai i lietuva keliauja is uzsienio, lietuviai negamina geru ortopediniu ciuziniu ir nenaudoja geru ir kokybisku medziagu ortopediniams ciuziniams, pagrinde kova vyksta del kainos, todel ir kencia kokybe, del noro itikti visai publikai.
Lonas importuoja Čekiškus ortopedinius ciuzinius.
Svoriui iki 90kg geriausias yra ATHENA.
Svoriui virs 90kg sie - KRISTYNA, JOLANA(nors ir skirtas iki 90kg), MEDEA, KALIOPE.
Visi kiti Lono ciuziniai tik labai isskirtiniams atvejams, todel ju neminesiu.
Toliau naujienos :
Soju porolono ciuziniai - geri ir brangus ortopediniai ciuziniai is Prancuzijos;
Tempuro ciuziniai - vis dar naujiena, bet tai prisitaikelis
Saulegrazu porolono ciuziniai - geri ortopediniai minksti ciuziniai.

Laikykites atokiau nuo PADVAISKO bei kauno baldu senojo fabriko produkcijos.
Nebijokite visu lenku, ju tarpe yra neblogu pigesniu ciuziniu, vertu savo kainos, bet ne ortopediniu. Italiski ir skandinaviski gaminiai musu rinkai yra perbrangus ir tikrai ne ka geresni uz kelis kart pigesnius musu gamintoju gaminius. Tirkuju vokisku prekiu lietuvoje beveik nera, sunku rasti, reikia ziureti zenklus ir internete juos tikrinti, pigiu tikrai nerasite.
Atsakyti
ir mus domina ciuzinukai, tai cia labai daug idomiu dalyku suzinojau bigsmile.gif Aciu uz informacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2007 02 22, 14:30)
Ale ir tikrai Gebriela nelabai nusileidžia Athenai, tik, kad tempuro sluoksnis plonesnis, visas jų skirtumas?  g.gif 

O kuris iš jų kažin minkštesnis?  g.gif


Nemaisykite Tempur su Viskoelastiniu porolonu, tai dvi skirtingos skirtingu gamintoju medziagos, nors veikimo principu panasios. Tempuras zymiai aukstesnio lygio porolono gaminys, bet deje labai jau letas ir ne toks patogus miegui kaip visi teigia.

Gabriela nuo Athenos labai skiriasi. Pries tokius teiginius snekant gal reiktu pasidometi is ko padarytas siu ciuziniu pagrindas?
Gabriela yra paprasto ® porolono ciuzinys 2538 kurio tarnavimo laikas gulimosios dalies jau ne karta patikrintas ir vidutiniam svoriui laiko nuo 2-4 metu, priklausomai ant ko padetas. Cia snekame apie luita porolono, o dabar isivaizduokite, kad ant lazeriniu stakliu sitas vidutines kokybes porolono gabalas is vienos puses kur jusu kunas ji trins yra ispjaustytas ne visai smulkiomis bangelemis(atsikisusiais ragais), jie po jusu kunu susitrins per 2 metus ar dar greiciau ir neliks jokios ortopedijos, o tas 3cm sluoksnis viskoelastinio porolono nieko ten neisgelbes. Athenos pagrindas padarytas is HR (elastic) porolono, vidutines kokybes, tarnavimo laikas kazkurt 7-10metu, o jei svoris nedidelis tai ir dar ilgiau.
Todel Gabriela as siulyciau tik vaikams, kaip ekonomini ortopedini ciuzini.
Atsakyti
Nusivažiavo į lankas zoranas
Tempur yra firma kuri gamina aukštos kokybės viskoelastini poroloną, o čekams atstovaujančių firmų Lono ir OLLO gaminiuose viskoelastinis porolonas mažesnio tankumo ir plonesnis sluoksnis.

Gabriela nuo Athenos aišku skiriasi, bet ne tik kokybe bet ir kaina (900 Lt daugiau). Reikia gerai pasverti ar tas HR porolonas 900 Lt geresnis už Gabrielos
Jei Gabriela susitrins po 2 metų, tai nuvažiuosi į firmą ir pakeis nauju nes garantija čiūžinių branduoliams 5 metai.
Kiek žinau Gabriela yra skirta kūno svoriui nuo 100-120 Kg, tai koks čia gali būti vaikas (nu nebent dramblio)
Atsakyti
Na aš tempuru pavadinau viskoelastinį poroloną. Maniau, kad Tempuras būtent iš jo ir gamina čiužinius... tiesą sakant painu viskas..
Tai, o kokie dar porolonai būna?

1) viskoelastnis - panašus į tempurą, suminkštėja nuo kūno šilumos, "prisitaikėlis", gaminamas skirtingų tankių skirtingų svorių žmonėms? Kažin kodėl neparsiduoda lone pvz vien viskoelastinio porolono čiužinių, o tik kaip sudedamoji dalis? Dėl kainos ar yra ir kitų faktorių?

2) elastingas porolonas HR - ilgaamžiškas, elastingas porolonas?

3) paprastas 2538 - mažiau ilgaamžiškas porolonas?

4) visiškai š... porolonas ant kurio aš dabar miegu, bangelės nenusitrynė, bet šonus oi skauda biggrin.gif

Ar dar būna kažkokių (vertų dėmesio) kitokių???
Atsakyti
QUOTE(stasas @ 2007 02 22, 21:02)
Nusivažiavo į lankas zoranas
Tempur yra firma kuri gamina aukštos kokybės viskoelastini poroloną, o čekams atstovaujančių firmų Lono ir OLLO gaminiuose viskoelastinis porolonas mažesnio tankumo ir plonesnis sluoksnis.

Gabriela nuo Athenos aišku skiriasi, bet ne tik kokybe bet ir kaina (900 Lt daugiau). Reikia gerai pasverti ar tas HR porolonas 900 Lt geresnis už Gabrielos
Jei Gabriela susitrins po 2 metų, tai nuvažiuosi į firmą ir pakeis nauju nes garantija čiūžinių branduoliams 5 metai.
Kiek žinau Gabriela yra skirta kūno svoriui nuo 100-120 Kg, tai koks čia gali būti vaikas (nu nebent dramblio)



Nu tiesiog ziauru kaip sitas zmogus nusisneka. Bet ka padarysi jei tokia jo atmintis.

Tempur yra firma(tiksliau viena is didelio konsorciumo) kuri vienintele pasaulyje gamina Tempur porolona pagal savo sukurtas technologijas, kuriu patentas yraju paciu ir niekas neturi teises gaminti identiskos sudieties medziagos.
Viscoelastinis porolonas yra veliau nukopijuotas porolonas, kitu firmu, tiksliau pabandyta gana sekmingai nukopijuoti tempuro savybes siek tiek pakeitus tam tikrasmedziagas ir technologija. Beje kaip ir Eucatherm porolonas. Is viso sito islose vartotojas, padidejo pasirinkimas, kiti gamintojai gali eksperimentuoti su "porolono tinginio" medziaga, o ne tik Tempur firma su savo, siai dienai, nukonkuruotu gaminiu.
O Gabrielos branduolys deje gauna 2metu garantija, taip kad niekur tu nenueisi ir niekas tau nepakeis jo branduolio i nauja po dvieju metu.
Nuo kada paprastas R porolonas prilygsta savo atsistatomosioms savybemis HR elastingajam porolonui? Kur parasyta, kad Gabriela gali toki svori kaip 100-120kg laikyti. Aisku gali, bet tik koki pusmeti, po to bus duobes. O niekas neduos garantijos tau, jei tavo toks svoris prie tokio ciuzinio pasirinkimo. Bet jeigu tu neklausai kas tau sakoma tai tavo problemos.
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2007 02 22, 23:43)
Na aš tempuru pavadinau viskoelastinį poroloną. Maniau, kad Tempuras būtent iš jo ir gamina čiužinius... tiesą sakant painu viskas..
Tai, o kokie dar porolonai būna?

1) viskoelastnis - panašus į tempurą, suminkštėja nuo kūno šilumos, "prisitaikėlis", gaminamas skirtingų tankių skirtingų svorių žmonėms? Kažin kodėl neparsiduoda lone pvz vien viskoelastinio porolono čiužinių, o tik kaip sudedamoji dalis? Dėl kainos ar yra ir kitų faktorių?

2) elastingas porolonas HR - ilgaamžiškas, elastingas porolonas?

3) paprastas 2538 - mažiau ilgaamžiškas porolonas?

4) visiškai š... porolonas ant kurio aš dabar miegu, bangelės nenusitrynė, bet šonus oi skauda biggrin.gif

Ar dar būna kažkokių (vertų dėmesio) kitokių???



Porolonai buna(is atminties varau) :

R - paprasti porolonai kurie yra daugiausiai paplite ir patys pigiausi. Naudojami visur, sedynese, kedese, minkstose dalyse, ciuziniuose ir dar biesas zino kur.
Jie savo atskiriamajame pavadinime turi keturis skaicius, kaip pvz 2538.
du pirmi skaiciai 25 reiskia porolono tanki, tuo tarpu du galutiniai jo kietuma 38.
38 yra tikrai kietas porolonas, 25 yra vidutinis tankis, daznai ir tokios kokybes porolonas yra perbrangus deti i pigesnes kusetes ar sofas lovas, daznai dedamas 2032 ar 2230 kazkur, tiksliai dabar nepamenu, todel greiciau ir issidevi tos vietos. Grynai sedimosiose dalyse gamintojas turetu deti geresnes rusies porolona. Deje mazai gamintoju nurodo koki porolona naudoja savo minkstose dalyse, arba nurodo geresni nei yra istikruju, nes patikrinti paciam to beveik neimanoma be labai geru ziniu ir patirties.
Kaip supratote paprastas porolonas gali varijuoti kietumu ir tankiu, bei ju gali buti nuo 80 iki 200 skirtingu rusiu. Nuo tankio labai priklauso ilgaamziskumas, siek tiek nuo kietumo bet neperdaugiausiai. Yra auksto tankio minkstu R porolonu, pvz 4020, bet jie labai brangus, sofa su jais kainuotu sakykim ne 700Lt (su kad ir 2535), o 1300 Lt, devetusi gal 40% ilgiau, bet butu zymiai patogesne.

HR- elastinis atviru poru porolonas. Nuo paprasto skiriasi apdirbimo ir sudeties technologija bei fizinemis savybemis. Yra geriau prisitaikantis(daugiau priklauso nuo parinkto minkstumo daugumoje atveju), geriau praleidzia ora, zymiai ilgiau tarnauja, zymiai brangiau kainuoja. Taip pat zymimas keturiais skaiciais kaip ir R.

Viskoelastinis - porolonas yra labai brangus, labai panasus savo gamybos principu i HR porolona, siek tiek skiriasi chemine sudetis ir beabejo tas suletintas jo veikimas. Taip pat yra skirtingu tankiu ir kietumu.

Porolonai pagaminti is egzotiniu medziagu - saulegrazu ar soju porolonai, ju tecnologija skiriasi kaip ir pagrindine sudedamoji ju medziaga, pvz nafta keicia i saulegrazu alieju ir t.t. Jie labai brangus, dazniausiai gaminami pacios auksciausios rusies, nesipiginant su tankiu, todel maza tikimybe nusipirkti prasta.

Yra dar ir kitu porusiu porolonu su siek tiek kitokiu zymejimu, bet apie juos as jum nerasysiu, nes tai jums nereikalinga.
Atsakyti
Tempur yra bendrovė kuri gamina čiūžinius kurie yra sudaryti iš viskoelastinės medžiagos ir HR poliuretano putos.
Gumotex yra čekų bendrovė kuri taip pat gamina čiūžinius kurie yra sudaryti iš viskoelastinės medžiagos ir HR poliuretano putos(Athena) ar paprasto putų poliuretano (Gabriela). Gumotex Lietuvoje atstovauja Lonas ir OLLO.
Mano nuomone kokybės atžvilgiu Tempur lenkia Gumotex gaminius, bet ir kainų skirtumas akivaizdus.
Ir pasakymas, kad "Tempur yra firma(tiksliau viena is didelio konsorciumo) kuri vienintele pasaulyje gamina Tempur porolona" yra papraščiausias skiedalas, nes čiūžinius viskoelastinės medžiagos pagrindu gamina keliolika ar net keliasdešimt firmų.
Lono kataloge Gabrielos čiūžinio rekomenduojamas svoris 3 - padidintas 100-120 kg.
Ir aš kiek supratau iš katalogo vaikams daugiau skirta "Softline", o ne "Supraline" kuriai priklauso minėtoji Gabriela
Atsakyti
Ismok skaityti nuodugniai pagaliau. As viska paaiskines apacioje. Is kur istraukei, kad OLLO yra Gumotekso partneris?
Nuo kada tiki kas ant prekes aprasymo buna aprasyta? Gal pradziai reiktu pasigilinti smarkiau pries snekant.

Kas klausote staso, klausykite jo ir toliau !!!
Sekems
Atsakyti
Aš nesakiau kad OLLO yra Gumotex partneris, aš tik sakiau kad jie prekiauja Gumotex produkcija.
Ir nereikia vaidint visažinio, kuris iš aukštumos aukštomis frazėmis aiškina ir moko nieko neišmanančias namų šeimininkes.
Jei taip labai viska išmanai tai geriau pasakyk kiekvieno modelio privalumus ir trūkumus. A tiesa aš visai užmiršau juk tu patirtimi daliniesi tik už pinigus, o čia laidai tik užuominas.
Atsakyti