Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Kai laukiausi pirmojo, nusipirkau "Motinos ir vaiko knygą" (tą, kur vienas lelius ant viršelio), nes patiko, kaip nėštumas aprašytas. Ji labai pravertė mano vyresniajam, kuris kiekvieną mėnesį pagal ją patikrindavo, kaip sesytė pilve auga, o ir apie gimdymą jam nieko pasakoti nebereikėjo, viską pats persiskaitė ir nuotraukas labai rimtai išsinagrinėjo wink.gif
A.Vingro knyga "Jūsų kūdikis" šiek tiek senobinė (tipo, jeigu vaikas naktį verkia, jokiu būdu neimkit ant rankų; vežimėlyje nesupkit - o dabar kaip tik visur rašoma, kad supimas kūdikiui į naudą) ir dar man patiko požiūris, kad moteriškė, namie sėdėdama, nieko neveikia (cituoju): "Žinokite, kad pirmaisiais mėnesiais po gimdymo jums kenkia sunkūs darbai. Galite TIK išvirti pietus, nuvalyti dulkes, sutvarkyti kambarius bei prižiūrėti kūdikį." Ačiū gerb. docentui, kad leido bulvių nekasti ar sienų nedažyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisliukas @ 2006 01 08, 00:04)
As knygas apie kudikius irgi skaitau ir nemazai turiu. Bet vaikuti auginu tikrai ne pagal knygas. Mamos supratingumas, sveika nuovoka ir sirdis, yra pati brangiausia ir geriausia knyga. Aisku nuo kitu mamu, su kuriomis bendrauju ne internetu, o realiai gaunu pylos uz tai. Jos sako tu ta blogai darai ar ana. Knygoj taip raso, o tu kitaip darai. Man labai sunku issaiskinti, kad vaika auginu as be knygu, o joms sunku mane suprasti. As labai stengiuosi ir viska darau pagal savo vaikuti ir jo galimybes. Reaguoju i jo poreikius ir t.t. As visada sakau knygos tik rekomenduoja, o elgtis reikia pagal situacija.

Šis požiūris man labiausiai patiko thumbup.gif
Turiu iš mamos laikų Špoko knygą, P. Šimulio ir A. Vingro "Jauniems tėvams", labai seną "Vaikas auga", ABC tėvams apie vaikų ligas. Kas tinka pasinaudoju, kas pasenę vyrui vietoj anekdotų paskaitau biggrin.gif Kiek varčiau naujus leidinius - nieko įpatingo apart gražių paveiksliukų neradau g.gif Vis tiek konkrečiu atveju norisi pasitarti su gydytoju. Nu, bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas turite Algimanto Vingro knygas "Mamos žinynas" ir "Jusu vaikas". Pagal aprašymus atrodo turetu buti abi vertingos knygos, o kaip istikruju.
Pirmoji šeimai auginanciai ivairaus amziaus vaikus.
Antroji apie kudikio prieziura.
Galvoju jas nusipirkti, patarkite ar verta.
Atsakyti
turim ir mes knygų visokiausių dovanotų, atiduotų, paskolintų, tarybinės ypač linksmos thumbup.gif
Bet greičiau ir patogiau man reikiamą informaciją susižinoti internete, va ir čia SM yra daug vertingos info. Dar turim gerą daktarytę, kuriai galime skambinti į kabinetą kai ji dirba, tai ji visada noriai paaiškina, konsultuoja, pataria ax.gif
Atsakyti
Jei yra galimybiu, labai rekomenduoju isigyti Dr. William Sears Martha Sears"The Baby Book". Tai tikra enciklopedija, parasyta remiantis asmenine ( 8 vaikai) ir darbine patirtimi ( autorius ir jo zmona vaiku gydytojai). Nuo nestumo iki 2 metu. Jame viskas ir kaku spalvu reiksmes, ir verkimo priezastys, ligos. alergijos ir t.t. ir pan.
Atsakyti
Labai idomiai tose knygose parasyta.Vienam puslapyje vienaip, kitam kitaip- ir nezinai kaip geriau. pvz.: A. Vingro 2men. nesiojimo menas- nesiokit kuo daugiau.O kitame skyriuje- neimkit, tegul pratinasi buti vienas.Tokiu pvz. daug. Dukryte auginau su A. Vingro '' pirmieji metai" 97m Beveik viskas raidoje atitiko. Sunelis auga kaip jam norisi. Todel kraustausi is proto, nes pagal knyga atsilieka. tiesa jis neisnesiotas 4sav. nors gim4 3300. skaitau pasiekimus kas antra diena- viska zinau atmintinai. Fiziskai viskas gerai, opsichologiskai ir sociologiskai atsilieka. labai patiko dar ligonineje gautos knygutes Milupos apie primaitinima ir mamos zurnalo "pirmieji metai". paprasta ir aisku.
Atsakyti
kiekvienas vaikas yra asmenybe 4u.gif ,o kodel jis turetu buti kaip kiti ir geriausia auginti vaikuti nesukti galvos del smulkmenu ,vaikai juk nievienodo svorio gime nevienodai valgo ir pagal laika ir kieki ,tai ir pasiekimai kitokie ,skaitau ir vertinu knygas apie ligas ir maitinima ,o daugiausia patarimu gaunu mamos ar tavo vaikas zurnaluose thumbup.gif
Atsakyti
Turiu Vingro "Pirmieji gyvenimo metai". Knyga yra patogi tuo, kad viskas aprasyta pagal menesius, nors kartais tam tikru dalyku prireikia ir anksciau, todel visa laika skaitau menesi i prieki tongue.gif Man patinka, kad cia galima rasti pradine info apie daugeli problemu ir ligu, geri masazai ir gimnastikos pratimai, patarimai del maitinimo. Taciau knyga sausoka. Truksta informacijos apie psichologinius dalykus: tevu ir vaiko rysi, bendravima. Todel is Amazones parsisiunciau Penelope Leach "You Baby & Child" thumbup.gif Apie vaikus nuo gimimo iki 5 metu. Penelope Leach yra laikoma liberalumo auginant vaikus guru, o as laikausi tokios pacios nuomones, todel man si knyga labai tiko. Spoko salininkems jos skaityti tikrai neverta tongue.gif
Atsakyti
Is visu turimu knygu labiausia patinka Eisenberg "Pirmieji kudikio metai" Ten viska galima labai greitai surasti, trumpai, suprantamai ir aiskiai parasyta. Pirkau gimus pirmam vaikiukui, o dabar pravercia ir antra auginant. tongue.gif
Dar rekomenduociau tu paciu autoriu "Mazylio meta" (apie 2-3 metu mazyli) thumbup.gif
Atsakyti
As turiu Eisenberg "Pirmieji kudikio metai" ir "Jusu vaikas" berods Vingro. Tai abi knygeles labai patinka.
Atsakyti
Sveikos,
turiu keletą knygų apie nėštumą ir vaiko priežiūra. Šiuo metu laikau stalčiuje tris knygas - "Motina ir vaikas", Vingro knygutes - "Jūsų vaikas" ir "Pirmieji gyvenimo metai". Ir ką jūs manot? Kai neturiu kuom užsiimti, tuomet atsivečiu paskaitinėti.

Motina ir vaikas - graži knygutė, daug paveiksliukų, mažai info. Bet yra nemažai informacijos apie ligas, pirmąją pagalbą, su paveiksliukais. Čia pliusas. Tačiau kol nesergam, nebuvau atsivertusi. biggrin.gif

Jūsų vaikas - knygoje pateikti dažniausiai užduodami klausimai apie vaiko priežiūrą. Didžioji dalis apie maitinimą, taip pat ligas. Man kol kas naudos nedavė.

Pirmieji gyvenimo metai - info pateikta pamėnesiui. Didžioji dalis knygos skirta pirmajam mėnesiui, taip pat kūdikių maitinimui. Tiesa, čia naudos duoda ta informacija, kur aprašyta, ką vaikasturi mokėti, kokia jo vystymosi raida ir pan. Bet tai tik skaitaliukai. verysad.gif

Reziume - geriausia infoamcija supermamos forumuose, taip pat žurnaluose. thumbup.gif

Beje, mane Vingras buvo įstūmęs į depresiją, kuomet savo pienu negalėjau maitinti vaiko - jo visuomet trūko. Jaučiausi nusikaltėlė, kai kišdavau buteliuką su mišinuku. gun_rifle.gif Taigi, siūlau kuo mažiau skaityti, ką reikia daryti, ko nereikia. Mamos jaučia pačios, kas gerai, kas blogai. O jei kyla klausimų - visuomet galima rasti informacijos internete bei žurnaluose, kurie yra daug pigesni nei knygos.
Atsakyti
man naudinga Vingro knyga 'jusu vaikas' . daug patarimu, kuriais naudojuosi thumbup.gif
nors del ciulptuko ir buteliuku toje knygoje perlenkta. prisiskaiciusi ne uz ka nenorejau duoti soskes vaikui. taip ji reke 2 savaites, kol mama su vyru neikalbino duoti. ir vaikas nurimo. taigi, mamytems patarciau vadovautis ne tik protingais knygu patarimais, bet ir savo intuicija mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kastone: 01 lapkričio 2006 - 17:01