Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Dar nestuke.gif metu nusipirkau Spoko draugijos knyga "Pirmieji kudikio metai" - persakaiciau ir nepasakyciau kad joje jau labai daug informacijos. Pacioje knygoje yra ir priestaringu situaciju- kai vienaip patarinejama vienam skyriuje, o kitame jau kita informacija blink.gif Bet siaip tai kai pirmagymio mamytei tai kiekviena informacija naudinga- patiko skyrius apie vaiko raminima,o apie mityba tai jau labai pavirsutiniskai aprasyta. Sioje knygoje nera paveiksliuku- bet cia ne esme g.gif Siaip pirmam susipazinimui si knyga visai gerai- taciau jei norisi kazko placiau ir issamiau- tai gerai internetas ir supermama. 4u.gif
Atsakyti
As tai dauginformacijos gaunu internete apie vaikiuko auginima,turiuknyga"Mamai ir vaikas",bet viskas savaime gaunasi,augini vaikiuka ir mokaisi
Atsakyti
sveikos super mamos.. smile.gif na as manau,kad nerejkia jokiu knygu skajtyt apie vajkuciu auginima,nebent del idomumo.. ismoksti viska daryt pati..pvz as viska ismokau, o jei ko nezinodavau paklausdavau mamos biggrin.gif ir beto as esu jauna mamuke,bet viska ismokau ir lb tuo dziaugiuosi lotuliukas.gif
Atsakyti
man labai patiko ir vis dar patinka skaityti knyga John Gray "Vaikai kilę iš dangaus" wub.gif labai nuostabi knyga, gaila kad anksčiau jos neturėjau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ieškau dviejų knygų, bet nerandu verysad.gif jau pradedu galvoti, kad tai nėra knygos, o taip kokie straipsniai. Mn vienas žmogus patarė perskaityti knygas R. Šemetos "Gimties suvokimas" ir "Motinystės jausmas". Sakė labai geros knygos. Gal žinot, jas, kokiais metais išleista, kokia leidykla ir pan. Labai norėčiau peskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
Seniai lankytas puslapiukas smile.gif bet parašysiu savo nuomanę;
skaitau ir žurnalus, ir mamyčių forume randu daug informacijos, ir draugės pataria, ir knygą A. Vingro ir V. Černiauskienės -Pirmieji treji gyvenimo metai- nusipirkau; ji man labai patinka, bet manau kad kiekviena mamytė, kiekvienas vaikutis yra individualus ir kiekvienu atveju reikia rasti tik tau tinkantį sprendimą
Atsakyti
as irgi tik nescia budama skaiciau,Nestumo biblija,bet ten ir apie naujagimius yra.Tai man labai ta knyga patiko,aiskiai viskas parasyta ir nuotrauku prideta,kaip vaisius vystosi nuo pradziu.paskui dar pora knygu dovanu gavau.bandziau skaityti ir viena ir kita,ir abi skirtingai raso.Tai taip ir stovi,o informacijos irgi siame forume ieskau,ar siaip internete.
Atsakyti
Pradėjau skaityti knygą "Laimingi vaikai" - pirmas įspūdis puikus.
Kol kas "užkabino" dvi mintys:
1. Vaikus auginame demokratijos dvasioje. Duodame daug laisvių, klausome nuomonės. Ar nustatome veiksmingas taisykles, kurių ribose vaika gali naudotis savo laisvėmis? Demokratija be taisyklių virsta anarchija - ką matome dažnoje šeimoje. Knygos autoriai pateikia namažai idėjų, kaip šeimoje turėti demokarątiją, o ne anarchiją.
2. Nuolatiniais draudimais atimame vaiko drąsą. Ar tikrai mažylio neišlietas pienas yra žymiai vertingesnis už atimtą iš vaiko drąsą pačiam pilti pieną?

per ilgąjį savaitgalį skaitysiu toliau..

4u.gif
Atsakyti
Laba bigsmile.gif
Neabejoju, kad cia lankosi labai geros mylincios mamos, besistengiancios gerai suprasti ir aukleti savo vaikucius wub.gif
Kai kada padeda meile isspresti visus neaiskumus ir kantrybe ax.gif O kai kada prireikia psichologu ir pedagogu patarimo cool.gif
Pasidalinkite prasau, kokios knygos jums padare ispudi ir dave praktines naudos tinkamai auginant savo stebuklelius ax.gif
PRASAU, nurodykite autoriu, pavadinima ir kuo ji jums buvo naudinga - labai dekoju is anksto drinks_cheers.gif
Atsakyti
Beje, man dar kilo mintis mastau.gif
Galetume mums patikusiomis knygomis pasidalinti.... bigsmile.gif
As turiu R. Zukauskienes "Raidos psichologija" - joje pristatomi visi zmogaus raidos etapai, nuo gimimo iki senatves: fiziologinis, psichologinis ir psichosocialinis vystymasis. Skirta daugiau psichologija studijuojantiems nei populiariajam skaitymui, bet man patiko thumbup.gif
Taip pat turiu nedidele knygele apie vaiku kalbos raida isleista nedideliu tirazu mano drauges logopedes A. Labanauskienes drinks_cheers.gif Paprasta bet konkreti knygele, tinkanti ir kalbos raidos sutrikimu turintiems vaiku teveliams. Su praktiniais patarimais kaip lavint vaiko kalba. Tai tiek mano knygynelyje doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nordex: 08 kovo 2008 - 21:39
Sveika, kadangi skaitau rusiskai man atsiveria didesnis literaturos pasaulis.
Jei skaitai ir tu, galiu drasiai rekomenduoti П.Субботский "Ребенок открывает мир".
Ten apie vaiko psichologija nuo 0 iki 7 metu.
Labai naudinga knyga. Pateikta daug tyrimu su vaikais pavyzdziu, autorius raso taip, kad atrodo, jog snekasi su tavim, knygoje gausu informacijos apie pagrindinius psichologijos aspektus. Sunku paaiskint zodziu. Galiu tik pasakyt, kad jokia uzsienio (JAV ar kt) literatura tokio pobudzio net lygintis negali.
Manau, jei kiekviena mama perskaitytu sia knyga ir teisingai ja suprastu pasaulis po 20 metu pasikeistu i geraja puse. bigsmile.gif
Atsakyti
Labai aciu, Nanuk, uz pasidalinima drinks_cheers.gif As rusiskai skaitau, nors tiesa sakant jau senokai regejau rusiska teksta, bet reik tik vel pripratint aki rolleyes.gif
O kur galima butu ta knyga rast???? mastau.gif
Atsakyti