QUOTE(julasa @ 2007 01 25, 14:01)
Ramunėlė, gal jūs ir teisingai manot, bet konkrečiai pas manę atvirkščiai. Pirmas vaikas frazėmis kalbėti pradėjo, būdamas 1.5 metų, o antras vaikas tik sulaukęs 2.5 metų.
julasa -kokio amžiaus dabar tavo vaikai?...ir kada jie pradėjo kalbėti normaliai kitiems žmonėms suprantama kalba.... ? klausiu dėl savo vaikų...
QUOTE(Rustė @ 2007 01 25, 18:54)
sveikos mamos.
mano dukrai 1,4metukų.bet ji nesako NIEKO.na makaluoja kažką sava kalba, bet nemanau, kad kažkas sąmoningai.
ji serga epilepsija, turi negalią.nevaikšto.dėl to ir kalba vėluoja.
parašykite kaip jūsų vaikai pradėjo kalbėti.kada pasakė pirmą prasmingą žodį?
ačiū jums labai
mano dukrai 1,4metukų.bet ji nesako NIEKO.na makaluoja kažką sava kalba, bet nemanau, kad kažkas sąmoningai.
ji serga epilepsija, turi negalią.nevaikšto.dėl to ir kalba vėluoja.
parašykite kaip jūsų vaikai pradėjo kalbėti.kada pasakė pirmą prasmingą žodį?
ačiū jums labai

Rustė - manoji, 1.4 metų tikrai nekalbėjo ..makaluodavo, ir suprantamų žodžių tikrai nebuvo....mano dukrai dabar 3 metai ir 4 mėn...tik dabar prasideda aiškesnės frazės

laikykis...nors bandau įsivaizduoti,kad nėra lengva.
Ramunėlė-mano berniukui dabar 3 metai, nepasakyčiau, kad gerai kalba, bet kiti žmonės daug ka supranta (aišku neviska). Bet mūsų problema daugiau del žodino skurdumo (kalba 3-4 žodžių sakiniais). O pirmas vaikas, budamas 2.6 metų, kalbėjo labai gerai, kiti žmonės suprasdavo viska, kalbėjo "dieną ir naktį", ka nepasakysi apie antrą vaiką.
QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 01 26, 08:35)
Rustė - manoji, 1.4 metų tikrai nekalbėjo ..makaluodavo, ir suprantamų žodžių tikrai nebuvo....mano dukrai dabar 3 metai ir 4 mėn...tik dabar prasideda aiškesnės frazės

Nuraminiai mane šiek tiek.
suprantu, kad mano mergaitės bėda yra ne tame, kad ji nekalba, nes nenori, o dėl kitos ligos, kuri stabdo absoliučiai visą jos raidą, tiek fizinę tiek sensomotorinę

Sveikos
Mano bernuzeliui greit 5... Kalba daug, bet su daug klaidu
Maiso raides vietomis, vietoj S sako T, o jei dar skuba ka pasakyti tai is vis
Prasiziojo jis 3 beveik. Dvikalbyste jam sumakalavo viska... Gyvenam Airijoj. Kalbejom anksciau namie TIK lietuviskai, bet TV angliskai, lauke visi angliskai... Neakcentavom jam tos antros kalbos, bet matyt ji tai kazkiek paveike... Dabar eina i mokyklele, bando jau kalbet angliskai. Bet klaidu kiek
Knygas skaitom, raideles mokomes... Nebezinau net ka dar daryti... Gal mamytes logopedes turi kokiu pratimuku? Uz 4 men varom i LT, tai jau ten musu laukia logopedas, masazai.... Tikiuos, kad viskas gerai bus, nes va, rasau, o akyse asaros... Visi vaikai kalba aiskiai, o mes vargstam
Mazelis daug kalba. Su juo manau nebus problemu... Oi oi oi kaip negera man

Mano bernuzeliui greit 5... Kalba daug, bet su daug klaidu

Lina R.,2007 01 31, 17:15
logopede stebejosi kaip mazasis nenori kartoti paprastu skiemenu BA-BA ,lia-lia,o puikiai taria RRR raide. (...) tikiuosi greitai galesiu pasikalbeti su savo maziuku

Geros žinios logopede stebejosi kaip mazasis nenori kartoti paprastu skiemenu BA-BA ,lia-lia,o puikiai taria RRR raide. (...) tikiuosi greitai galesiu pasikalbeti su savo maziuku

laurechka,2007 01 31, 19:28
Maiso raides vietomis, vietoj S sako T, o jei dar skuba ka pasakyti tai is vis
Tikiuos, kad viskas gerai bus, nes va, rasau, o akyse asaros... Visi vaikai kalba aiskiai, o mes vargstam
Logopedo pagalba būtina, bet nereikia panikuoti. Juk negali visi būti vienodai gabūs, protingi ir t.t. Nevisi vaikai aiškiai kalba, būna ir sunkesnių atvejų, kai kalba sutrinka dėl kokių nors sveikatos sutrikimų. Kaip tik šiandien viena mama paklausė: "Tai mano vaikas atsilikęs?" Jokiu būdu! Vaikas turi specialiųjų poreikių, kaip kad neprigirdintys, silpanaregiai... Tiesiog tuos sunkumus reikia šalinti, kompensuoti ir pan. Maiso raides vietomis, vietoj S sako T, o jei dar skuba ka pasakyti tai is vis

Buvau radusi straipsnį, kad 49% bankinikų nemoka skaityti. Tai - t.p. kalbos sutrikimas, tačiau jis netrukdo pilnaverčiai profesinei veiklai.
QUOTE(klopedija @ 2007 01 31, 18:49)
Logopedo pagalba būtina, bet nereikia panikuoti.

laurechka,2007 02 01, 16:31
Bet kai paskaitai temas, kai 5ciai jau skaito, raso
Labai retas 5-metis sąmoningai skaito. Dažniau tai - išdidžių mamyčių siekis, nei realūs mažylių gebėjimai. Vėluojanti kalba, jei nėra kitų raidos sutrikimų, sėkmingai koreguojama. Kur kas sunkiau šalinami regos ar klausos sutrikimai. Nenusiminkit Bet kai paskaitai temas, kai 5ciai jau skaito, raso

Lina R.,2007 02 01, 17:56
kiek mazdaug laiko reikia prakalbinti nekalbiukams
Gal pusmečio, gal metų... kaip kam kiek mazdaug laiko reikia prakalbinti nekalbiukams

idomu butu suzinoti ar jus daznai susiduriate su 3-4metuku tyleniais .
Kasmet turiu po 2-3 visiškai nekalbančius vaikiukus. O kiek dar turi kitos logopedės kituose darželiuose 
kaip juos prakalbina,matyt logopedai stebuklus daro 
Stebuklų niekas nedaro, antraip logopedų nebūtų, būtų tik Šventieji