Įkraunama...
Įkraunama...

Reakcija į mokamus skiepus

Aš manau, kad su skiepais, kaip ir su visais vaistais, yra daugiau politika..Taigi farmacinėm kompanijom ohoho kokie pinigėliai plaukia už mokamus skiepus, (aišku ir už tuos kur valstybė perka).Išvalytas kokliušo komponentas-ot tai jau čia reikalas didelis mad.gif Skiepo gamybos procese to valymo savikaina kapeikos mad.gif mad.gif O jau vartotojui to skiepo kaina kanda..L. dar nedaug domėjausi tais skiepais, tai per daug negaliu putotis čia atsisėdus, bet progai pasitaikius pasidomėsiu, ar yra atliktas nors koks statistinis darbas dėl reakcijų į skiepus.Bijau, kad skiepijant valstybės kompensuojamais ir mokamais skiepais, rezultatai tikrai nedaug skiriasi.
Atsakyti
Ir aš šią savaitę savo mažąją vežiau į polikliniką "egzekucijai". Kolegės ir gydytojos patarta buvau tvirtai apsisprendusi skiepyti tik mokama vakcina. Deja, ir nuo pastarosios kartais būna ne ką menkesnė reakcija nei nuo nemokamos (vienos pažįstamos mažylis visą savaitę su didžiule temperatūra pragulėjo, klykė nevalgė). Todėl su didžiuliu nerimu laukiau reakcijos. Praėjo keletas dienų, tačiau kol kas didesnių bėdų nepajutom (tfu tfu tfu). Temperatūros nėra, kojytėj net žymės neliko, tiesa, dienos ritmas šiek tiek išsiderino - dabar mažoji mažiau miega bei valgo, pazirzia... Bet tik tiek. Gal čia tiesiog sutapimas. Tikiuosi blogiau jau nieko nebenutiks.
Taigi, gal ir teisybę sako, kad mokamą vakciną vaikutis lengviau pakelia. Žinoma, brangi ta išvalyta vakcina, tačiau vardan mažylės ir mūsų ramybės geriau jau sumokėsiu ir kitą kartą vėl skiepysiu tokia vakcina. Man tik kyla klausimas, kodėl skirtingose poliklinikose ir kabinetuose taip skiriasi jų kaina? Ar čia gydytojai uždarbiauja, ar iš tiesų jos skirtingos? Mes mokėjom 141,2 Lt., o va kolegė tik 68 Lt. (tiesa, jos vaikutis gavo du dūrius). Aišku vienas dūris, geriau nei du, bet kainų skirtumas labai ženklus. Tad kaip įvertinti kurios geresnės?
Atsakyti
Mums tai nebuvo visai jokios reakcijos, net durio vieta neparaudo thumbup.gif
Cia apie mokama skiepa
Atsakyti
Na paskaičiau čia daug komentarų,aišku kiekvienam skirtaingai.Mano vaikas vakar buvo paskiepytas paprasta vakcina ir jokios reakcijos,naktį išmiegojo kaip niekad gerai,o skiepyjau nemokama todel kad tiesiog patare žmogus susiduriantis su šiais dalykais nesvaistyti pinigų.Kaip ir visos jus kur rašet sako čia yra tų skiepų įdomi politika,na pačios suprantat firmos užmokesčiai už tai ir t.t.Aišku jokiu būdu neperšu savo nuomonės,juk ne visi vaikai vienodi,na bet parasiau ką žinau:)))
Atsakyti
sveikutes....mes jau nuo pirmo skiepo skiepijames mokamu skiepu......ir jokiu problemu......ir per pusantru metu vaikiukas....vos du kartus sirgo gripu kuris...tesesi keles dienas.......as tai labai patenkinta....
Atsakyti
Keista, kad taip smarkiai suregavo, gal pataike salia kokios jautrios vietytes, ar alergiskas vaikas? Nes kiek tenka sia tema diskutuoti nebuvau girdejusi tokiu baisiu pozymiu po skiepo.
Jei kas nors labai neramu, mes turime privacia gydytoja, kuri dirba Santariskese vaiku reanimaciniame ir privaciai konsultuoja, parasyk i AZ, permesiu tel. ji visada labai maloniai sutinka patarti. Taciau jeigu noretumete, kad apziuretu namuose reiketu jai sumoketi.
Sveikite!
[/quote]

Labas Picolo,

Gal galetum ir man ta telefoniuka permesti, nes nors mes ir pasiskiepijome mokama vakcina, bet reakcija buvo baisi: mergaite atsisake valgyti, visa laika verke (kartais tiesiog klyke), galima sakyti visa para ir pranesiojau ant ranku. Temperatura tiesa buvo nedidele - 37,4, bet darbar labai labai bijau antro karto sad.gif .O dar prisiskaiciau, kad po antro buna didesne reakcija... schmoll.gif . Tai dabar is vis nezinau, kaip elgtis g.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigita.: 18 kovo 2005 - 18:45
mus vakar skiepijo ta brangia vakcija 6 menesiu uz 133lt, kur tik vienas duris,vaikui baisiai patino kojyte ir paraudo,ir vis dar dideja paraudimas,daktare ramina akd issivaikscios cry.gif
Atsakyti
mes uz antra skiepa mokejom 116,43 Lt, idomu kodel tokie skirtumai, bet vaikas neverke net durio metu ir jokios reakcijos nebuvo thumbup.gif
Atsakyti
Skiriasi vakcinnos, o kartais ir jų antkainis mirksiukas.gif Svarbu ne vakcinos kaina, o pati vakcina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 21 balandžio 2005 - 15:20
Sunu skiepino Infanrix IPV +Hib, Seskines polikl. mokejom 109 lt, o Uzupio seimos centre 129Lt., reakcijos jokios, nei duriant, nei po to thumbup.gif tiesa, skiepytis velavom is pradziu del geltos, todel pirmas skiepas buvo 4 men., p.t. del virusu nenorejau eiti i poliklinika, tai antras skiepas 7 men.
Siaip tai isvis galejau skiepus metams atkelti, kita karta taip ir padarysiu, kam toki maziuka virkdyti ir imuniteta silpninti. KA manot?
Atsakyti
mes visus tris skiepus darem mokamus ir nebuvo jokios pastebimos reakcijos, pirma karta tik nezymiai temperatura pakilo.

Jei nuo mokamo yra reakcija, tai kokia butu nuo nevalyto nemokamo g.gif
Atsakyti
Kai mums reikėjo skiepytis, tai daktarė sakė, kad būna, kad vieni tėvai paskiepija mokama vakcina ir būna šalutinis poveikis, kiti paskiepija nemokama vakcina ir nebūna šalutinio poveikio, tai aš mokamos vakcinos dar labiau išsigandau nei nemokamos ir skiepijos nemokama tai buvo ir temperatūros ir rėkė vienąsyk net kratėsi, bet jei taip būtų buvę nuo mokamos vakcinos tai tada g.gif , dabar paskutinis skiepas ant nosies labai bijau..
Atsakyti