Įkraunama...
Įkraunama...

Reakcija į mokamus skiepus

QUOTE(Raganaa999 @ 2009 02 27, 20:21)
Kazkuri rase kad skiepyja 3 para... labai abejociau. Tiesa, nuo tuberkuliozes i ranka paskiepyja 3 para, o nuo hepatito skiepyja ta pacia diena, t.y. per 24 val nuo gimimo. Man dare cezari, tai para laiko pragulejau pooperacinej palatoj. Isoperavo ryte 11.40, atejo po pietu, padave popierius pasirasyti del skiepu. Nemaciau nei kada nei kaip skiepyja. Antro vaiko neskiepysiu  schmoll.gif

Kaip suprantu, tinkamas kūdikio tėvų informavimas apie vakcinos injekciją vis dar atrodo utopija. Ir vis dėlto yra tokia tvarka, kad turi klausti tėvų sutikimo dėl kiekvienos vakcinos injekcijos. Tėvai turi būti informuojami apie medicininės procedūros esmę, tikslą ir galimas pasekmes. Medikai turi būti įsitikinę, kad jų informacija buvo suprasta teisingai.
Jei tėvai nori skiepyti vaiką, LAISVA VALIA pasirašo, kad yra informuoti apie galimas pasekmes ir sutinka skiepyti.
Jei jie nenori to daryti, pasirašo, kad nesutinka, jog jų kūdikis būtų skiepijamas.
Jei kūdikis paskiepijamas dar gimdymo namuose/ligoninėje neatsiklausus tėvų, taip pažeidžiamos jų teisės, tame tarpe teisė būti informuotiems apie suteikiamas medicinines paslaugas/procedūras bei apie jų galimas pasekmes/šalutinius poveikius. Sutikimas, pasirašytas jau atlikus medicininę procedūrą, gali būti laikomas negaliojančiu, kadangi buvo atlikta PRIEŠ PACIENTO/JO TĖVŲ VALIĄ, JŲ TINKAMAI NEINFORMAVUS.

Gimdykloje mamos pasirašo sutikimą skiepyti naujagimį dar jausdamos medikamentų poveikį, nuovargį po gimdymo. O sutikimas gali būti duodamas tik atitinkamu momentu savo veiksmus gebančio suvokti, priimti sprendimą ir tinkamai savo valią galinčio pareikšti asmens. Pavyzdžiui, jeigu asmuo yra paveiktas vaistų, dėl kurių jis nesugeba adekvačiai vertinti aplinkos, tokio asmens sutikimas turėtų būti laikomas netinkamu, kadangi jis negalėtų tinkamai įvertinti jam pateiktos informacijos ir pareikšti savo valios.
Be abejo, gimdykloje niekas neturi laiko aiškinti apie atliekamą procedūrą, jos tikslą ir galimas reakcijas, bet ir gimdyvė nebūtų pajėgi išklausyti ir suvokti informacijos. Tad geriausia, kai mama jau būna pasidomėjusi tais klausimais iki gimdymo
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 02 27, 22:46)
Jei jie nenori to daryti, pasirašo, kad nesutinka, jog jų kūdikis būtų skiepijamas.
Jei kūdikis paskiepijamas dar gimdymo namuose/ligoninėje neatsiklausus tėvų, taip pažeidžiamos jų teisės, tame tarpe teisė būti informuotiems apie suteikiamas medicinines paslaugas/procedūras bei apie jų galimas pasekmes/šalutinius poveikius. Sutikimas, pasirašytas jau atlikus medicininę procedūrą, gali būti laikomas negaliojančiu, kadangi buvo atlikta PRIEŠ PACIENTO/JO TĖVŲ VALIĄ, JŲ TINKAMAI NEINFORMAVUS.

Kas is to.. jeigu paskiepyja net neatsiklausus tai koks tada jau skirtumas legaliai viskas ivyko ar ne, skiepo nebeistrauksi is vaiko verysad.gif Labai bijau kad taip nenutiktu su antru vaiku man, nes skiepyti tikrai nenoriu, bet kadangi tikriausiai vel bus CP, tai issines ta vaika ir nezinai ar paskiepys ar ne doh.gif reiks MB prigrasint kad eitu paskui vaika ir perspetu kad neskiepytu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 03, 13:50)
Kas is to.. jeigu paskiepyja net neatsiklausus tai koks tada jau skirtumas legaliai viskas ivyko ar ne, skiepo nebeistrauksi is vaiko  verysad.gif  Labai bijau kad taip nenutiktu su antru vaiku man, nes skiepyti tikrai nenoriu, bet kadangi tikriausiai vel bus CP, tai issines ta vaika ir nezinai ar paskiepys ar ne  doh.gif  reiks MB prigrasint kad eitu paskui vaika ir perspetu kad neskiepytu  rolleyes.gif

Skiepo ,,neišimsi". Vis dėlto, jei Jūsų neinformavo apie medicininės procedūros esmę ir atliko be Jūsų žinios, nereikia po to pasirašyti sutikimo. Jis pasirašomas prieš skiepijimą, informavus apie procedūrą, kodėl ji atliekama, apie galimas rizikas ir komplikacijas.
Sutikimas yra skirtas tam, kad gydytojai jaustųsi saugiau, jei iškiltų ginčytinų situacijų.
Tad medikų interesas yra paaiškinti viską kūdikio tėvams ir nieko nedaryti už jų nugaros.
http://www.medicine....e...98&subid=gm
http://www.medicine....e...&strid=2723
http://www.medicine....e...&strid=4937
Tėvų apsisprendimas skiepyti ar neskiepyti kūdikį turi būti sąmoningas, gavus pakankamai informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 03 kovo 2009 - 12:22
gimdziau Klaipedoje. kai pediatrei pasakiau, kasd neskiepysiu, buvau tiesiog uzpulta, spaudimas skiepytis buvo didelis. Sake, kad Klaipedoj visi skiepijasi 100 procentu. (tipo as viena tokia, kuri rizikuoja savo vaiko gyvybe)Po gimdymo labai sunku buvo dar su kazkuo kariaut. Vaika sutikau skiepyt nuo dziovos, ko dabar siaubingai gailiuos. kad atsisakau skiepo, turejau patvirtinti parasu ir isklausyti atgyvenusia akmens amziaus paskaita apie skiepu nauda. pas savo pediatre (kuri laikoma viena geriausiu klaipedoje) ir toliau sekmingai pasirasineju, kad atsisakau skiepytis. Nesuprantu, kodel gydytojai vengia kelti savo kvalifikacija, nesidomi, o tik bukai vykdo nurodymus ir toliau uzkretineti kudikius iv. infekcijom. zinau, kad viena gydytoja, informavusi apie skiepu neigiamas pasekmes, tiesiog buvo ismesta is darbo. dar kiti kalba, kad medikai tiesiog suinteresuoti finansiskai vykdyti kazkoki vakcinacijos limita. kiek cia tiesos, kas zino...
Dukryte paskiepijo musu palatoje, niekas niekur nenese. Apie atsisakyma reikia pranesti po gimdymo kudikio ateinanciai apziureti pediatrei. ir stiprybes, ginant savo nuomene.
Atsakyti
As pasakiau gydytojai, kad atsisakau skiepyti vaika iskart pagimdzius. Pasirase vyras, po to as parasiau, kad su galimom pasekmem supazindinta. Toms, kurios ,mano, kad skiepai jokios zalos nepadaro, turi pasidometi placiau apie tai. As pati nuo skiepu nukentejau, mano pirmas vaikas taip pat, todel antro neskiepyjau. Netiesa, kad tai labai reti atvejai,kai skiepai pakenkia. Virusai ir bakterijos, ileisti skiepyjant lieka zmogaus organizme visam gyvenimui, o kur dar chemines medziagos..visa tai veikia musu imunine sistema, pamazu sukeliant ligas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(oliwia77 @ 2009 03 03, 18:08)
As pasakiau gydytojai, kad atsisakau skiepyti vaika iskart pagimdzius. Pasirase vyras, po to as parasiau, kad su galimom pasekmem supazindinta. Toms, kurios ,mano, kad skiepai jokios zalos nepadaro, turi pasidometi placiau apie tai. As pati nuo skiepu nukentejau, mano pirmas vaikas taip pat, todel antro neskiepyjau. Netiesa, kad tai labai reti atvejai,kai skiepai pakenkia. Virusai ir bakterijos, ileisti skiepyjant  lieka zmogaus organizme visam gyvenimui, o kur dar chemines medziagos..visa tai veikia musu imunine sistema, pamazu sukeliant ligas.  schmoll.gif

Jei jie lieka visam gyvenimui, vadinasi turi būti/yra būdai juos ten aptikti, tiesa g.gif Ta prasme, aš, vaikystėje paskiepyta nuo kokliušo, gerai paieškojusi surasčiau savo organizme kokliušo sukėlėją g.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 03, 13:10)
Skiepo ,,neišimsi". Vis dėlto, jei Jūsų neinformavo apie medicininės procedūros esmę ir atliko be Jūsų žinios, nereikia po to pasirašyti sutikimo. Jis pasirašomas prieš skiepijimą, informavus apie procedūrą, kodėl ji atliekama, apie galimas rizikas ir komplikacijas.

Na pirma sutikau kad skiepytu, antro tikrai neskiepysiu ir tikrai nepasirasinesiu jeigu netycia paskiepytu. Nesulauks smile.gif

QUOTE(labailabai @ 2009 03 03, 16:20)
Dukryte paskiepijo musu palatoje, niekas niekur nenese. Apie atsisakyma reikia pranesti po gimdymo kudikio ateinanciai apziureti pediatrei. ir stiprybes, ginant savo nuomene.

Tai va taip buna kai normaliai gimdai.. o kai cezaris, vaika isnesa iskart is operacines i naujagimiu skyriu, geriausiu atveju prinesa parodyt. Po to visa para guli pooperacinej, jei seseles laiko turi atnesa pamaitinti (aisku nakti niekas nenesa verysad.gif ). Ir kai jau guli savo palatoje, po cezario, kiekviena ryta vaikai yra surenkami ir nuvezami i naujagimiu skyriu, niekas vaiku neapziuri palatoje kaip tai buna naturaliai pagimdzius. Na bent jau tokia tvarka yra Siauliuose. Tai neateina jokia pediatre i palata, niekas nieko nesako ir is vis jei neini paskui tai nieko ir nezinai doh.gif o paskui negali eiti nes lauki savo vizitacijos lotuliukas.gif kol ateis apziureti zaizda ir t.t... Tai nusiusdavau MB jei budavo atejes is ryto kad paklaustu ar viskas gerai. Taii suzinojom ir kiek svorio nukritus buvo ir t.t...
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 03, 19:32)
Na pirma sutikau kad skiepytu, antro tikrai neskiepysiu ir tikrai nepasirasinesiu jeigu netycia paskiepytu. Nesulauks  smile.gif
Tai va taip buna kai normaliai gimdai.. o kai cezaris, vaika isnesa iskart is operacines i naujagimiu skyriu, geriausiu atveju prinesa parodyt. Po to visa para guli pooperacinej, jei seseles laiko turi atnesa pamaitinti (aisku nakti niekas nenesa  verysad.gif  ). Ir kai jau guli savo palatoje, po cezario, kiekviena ryta vaikai yra surenkami ir nuvezami i naujagimiu skyriu, niekas vaiku neapziuri palatoje kaip tai buna naturaliai pagimdzius. Na bent jau tokia tvarka yra Siauliuose. Tai neateina jokia pediatre i palata, niekas nieko nesako ir is vis jei neini paskui tai nieko ir nezinai  doh.gif  o paskui negali eiti nes lauki savo vizitacijos  lotuliukas.gif  kol ateis apziureti zaizda ir t.t... Tai nusiusdavau MB jei budavo atejes is ryto kad paklaustu ar viskas gerai. Taii suzinojom ir kiek svorio nukritus buvo ir t.t...

Ko gero labiau priklauso ne nuo gimdymo būdo, o nuo gydymo įstaigos vidinių tradicijų.Vaikas gimė po CP, po dvylikos valandų abu buvom palatoje, kasdienė neonatologų apžiūra vykdavo palatoje, skiepytas buvo procedūriniame man dalyvaujant.
Dėl kitko, turiu pritarti AlfaBeta.Sutikimas turi būti pasirašomas prieš vakcinavimą, o ne po fakto.O jei atsitiko taip, kad vaikas buvo paskiepytas be jūsų sutikimo, siūlyčiau nepasirašinėti- tvarkos ir medicinos personalo tonuso palaikymui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 03 03, 20:58)
Ko gero labiau priklauso ne nuo gimdymo būdo, o nuo gydymo įstaigos vidinių tradicijų.Vaikas gimė po CP, po dvylikos valandų abu buvom palatoje, kasdienė neonatologų apžiūra vykdavo palatoje, skiepytas buvo procedūriniame man dalyvaujant.
Dėl kitko, turiu pritarti AlfaBeta.Sutikimas turi būti pasirašomas prieš vakcinavimą, o ne po fakto.O jei atsitiko taip, kad vaikas buvo paskiepytas be jūsų sutikimo, siūlyčiau nepasirašinėti- tvarkos ir medicinos personalo tonuso palaikymui  bigsmile.gif

Pritariu, vaikas man po CP buvo atnestas, kai tik atsiduriua pooperacinej palatoj maitinti, ir praktiskai nesisikyriau visa laika, tiesa pirmoji apziura ir ko gero skiepas buvo atlikti be manes ir nieks nieko neklause. Vieninelio dalyko, ko paklause slauge tuoj po gimdymo, ar sutinku, kad vaikui butu suleistas vit.K, o kam ir kodel irgi nepaaiskino.
Apie tonusa ir tvarka thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 03 03, 21:01)
Jei jie lieka visam gyvenimui, vadinasi turi būti/yra būdai juos ten aptikti, tiesa  g.gif Ta prasme, aš, vaikystėje paskiepyta nuo kokliušo, gerai paieškojusi surasčiau savo organizme kokliušo sukėlėją  g.gif

Taip, yra budai tai aptikti. Nezinociau - nerasyciau. Tam tikru tyrimu metu praktiskai kiekvieno zmogaus organizme galima rasti skiepus, kurie nesuveike, kaip buvo tikimasi (nesakau, kad visus, kurie buvo ileisti. ). Mano liga prasidejo mazdaug po 20 metu po to, kai ileido skiepus. Apie tai , kad autoimuninius procesus sukele skiepai,suzinojau neseniai. Todel antro vaiko nebeskiepyjau.
Atsakyti
QUOTE(oliwia77 @ 2009 03 05, 00:10)
Taip, yra budai tai aptikti. Nezinociau - nerasyciau. Tam tikru tyrimu metu praktiskai kiekvieno zmogaus organizme galima rasti skiepus, kurie nesuveike, kaip buvo tikimasi (nesakau, kad visus, kurie buvo ileisti. ). Mano liga prasidejo mazdaug po 20 metu po to, kai ileido skiepus. Apie tai , kad autoimuninius procesus sukele skiepai,suzinojau neseniai. Todel antro vaiko nebeskiepyjau.

O ką reiškia: surasti skiepus organizme g.gif Kas konkrečiai surandama jūsų minimais(kokiais?) metodais: gyvas sukėlėjas, jo ląsteliniai komponentai(antigenas), pagalbinės vakcinos medžiagos(konservantai, adjuvantai)?
Atsakyti
Ech, buciau anksciau pasiskaicius. Siaip buvau girdejusi apie salutinius poveikius ir gresmes, bet kazkaip kai gimdymo namuose pirmom dienom ne apie tai galvoji...
butume tbc skiepa dare veliau zymiai. kur tas mazius ta tbc pasigaus? namie? ligoninej tikrai neleistu gimdymo skyriuj kosincius dirbti.. blink.gif

na, dabar jau gave esam tbc ir hepatito B skiepa. g.gif

nuo kokliuso difterijos ir stabliges skiepo susilaikysime dabar iki metuku bent
pagalvojus, kam mazyliui, kurio imunine sistema formuojasi ir su mamos pienuko pastiprinimu, is karto suleist 3 ligu sukelejus ??? blink.gif blink.gif
Atsakyti