Įkraunama...
Įkraunama...

Reakcija į mokamus skiepus

QUOTE(Inga&Vikute @ 2009 04 13, 11:04)
sveika,mums lygiai tokia pat situacija,visi tą patį sakė,kad iki metukų laukt,atceit jie išsivaikšto,nu lyg ir sumažėje yra,du mažiukai guziukai pas mus,tai taip ir laukiam,taip vis tampos nervai verysad.gif

mums jau praejo, bet buvo iskiles iki pat 10men. Bet bijau, jei vel skiepiciau kazin ar nebutu vel taip pat arba dar liudniau. Jau si men eisiu pas gydytojus pasiziuresiu ka pasakys, butinai parasysiu ka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(gederika @ 2009 04 13, 11:13)
mums jau praejo, bet buvo iskiles iki pat 10men. Bet bijau, jei vel skiepiciau kazin ar nebutu vel taip pat arba dar liudniau. Jau si men eisiu pas gydytojus pasiziuresiu ka pasakys, butinai parasysiu ka. g.gif

Gederika, BCG vakcina skiepyjama vienąkart, revakcinacija nebetaikoma, taigi baimintis neverta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lina-kameja @ 2008 11 26, 15:20)
sveikos mamytes 4u.gif
mums jau 2 men. ir mes vakar jau susidurėm su skiepais. sesute kuri skiepijo sake kad reakcijos tikimybe po skiepo gan maza.
bet vis delto ji buvo. ačiū dievui temperatura nebuvo didele, bet sokinejo visa nakti dar ir db truputi uzkyla. klyke ne savo balsu (sake gali buti truputi nerami doh.gif )...
tad man db idomu ar kitais kartais irgi bus reakcija g.gif

Jeigu Jūsų kūdikis po skiepo verkė nenuraminamu verksmu, o Jūs rašote, klykė, tai reiškia, kad reakcija po skiepo nebuvo normali. Apie nenuraminamą verksmą/klyksmą jau ne kartą buvo kalbėta kitose temose. Rašoma, kad nenumaldomas klyksmas trunka ne trumpiau negu 3 val.. Ką reiškia trumpiau trunkantis klyksmas, neradau info. Jei Jūsų kūdikėlis neverkė nenuraminamu verksmu, tai tuomet, gal ir ne tokia sunki reakcija buvo.

,,ŠALUTINĖS REAKCIJOS Į SKIEPUS

Vakcina, kaip ir kiekvienas medikamentas, kartais gali sukelti alerginę ar kitokią organizmo reakciją.

Vaikas turėtų būti stebimas ir fiksuojama neįprasta jo elgsena 72 val po paskiepijimo, o po tymų, raudonukės, kiaulytės, vėjaraupių skiepų – ir ilgiau. Daugumai paskiepytų žmonių rimtų reakcijų nebūna, o vidutinio sunkumo ir sunkios reakcijos į skiepus šiuo metu yra ypatingai retos. Be to, vakcinacijos privalumai (vaikai neserga sunkiomis užkrečiamomis ligomis) daug didesni už vakcinacijos riziką.

Įprastinės reakcijos į vakciną gali būti:

- skausminga , paraudusi injekcijos vieta, dirglumas, apetito praradimas, nuovargis, subfebrilus ar vidutinis karščiavimas, po 1-1,5 savaitės nuo vėjaraupių, tymų ar raudonukės vakcinacijos atsiradęs negausus bėrimas.

Esant šioms reakcijoms, žmonėms nereikia skubios medicininės pagalbos. Pasitarę su gydančiuoju gydytoju, galite savo vaikui duoti acetaminofeno (paracetamolio) suspensijos, lašų arba minėtųjų preparatų žvakutę įkišti į tiesiąją žarną. Šie medikamentai gali būti vartojami visą pirmą parą po skiepų. Šiuos medikamentus būtina skirti, jei vaikui yra buvę traukuliai.

Vidutiniškai sunkios reakcijos pasitaiko ypač retai:

po difterijos, kokliušo ir stabligės vakcinos (DTP) suleidimo stebėtas nenutildomas verksmas 3 ir daugiau valandų, karščiavimas daugiau nei 40,5 C, traukuliai, vaiko išblyškimas ar suglebimas pasitaiko 6 iš 10 000 vaikų. Šios reakcijos yra ypač retos vartojant DTaP (“išgrynintąją”) vakciną;

stiprus skausmas ir raumens silpnumas injekcijos vietoje, suleidus Td vakciną.Šie simptomai gali pasireikšti iškart suleidus vakciną ir trukti nuo 2 dienų iki 4 savaičių.

Esant vidutiniškai sunkioms reakcijoms, žmonėms reikia medicininės pagalbos. Patariama kreiptis į savo gydantįjį gydytoją.

Sunkios reakcijos:

sunkios alerginės reakcijos, tarp jų ir anafilaksinė reakcija (pasunkėjęs kvėpavimas, užkimimas ar švokščiantis alsavimas, dilgėlinė, išblyškimas, silpnumas, padažnėję širdies susitraukimai, galvos svaigimas).

Sunkios alerginės reakcijos paprastai atsiranda tuoj po injekcijos ar praėjus kelioms valandoms. Tuo atveju reikia skubios medicininės pagalbos.

Esant sunkiai ar vidutinio sunkumo reakcijai į skiepus, gydytojas privalo užpildyti pranešimo formą savo gydymo įstaigoje. Apie skiepus ir reakcijas į juos išsamią informaciją suteiks konsultaciniai centrai. Rizikingais atvejais sudaroma galimybė skiepytis stacionare, paskiepijus visą parą prižiūri medikai."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 balandžio 2009 - 22:41
QUOTE(gederika @ 2009 04 13, 10:13)

džiugu už jus,aukit sveiki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 13, 21:18)
Jeigu Jūsų kūdikis po skiepo verkė nenuraminamu verksmu, o Jūs rašote, klykė, tai reiškia, kad reakcija po skiepo nebuvo normali. Apie nenuraminamą verksmą/klyksmą jau ne kartą buvo kalbėta kitose temose. Rašoma, kad nenumaldomas klyksmas trunka ne trumpiau negu 3 val.. Ką reiškia trumpiau trunkantis klyksmas, neradau info. Jei Jūsų kūdikėlis neverkė nenuraminamu verksmu, tai tuomet, gal ir ne tokia sunki reakcija buvo.

,,ŠALUTINĖS REAKCIJOS Į SKIEPUS

Vakcina, kaip ir kiekvienas medikamentas, kartais gali sukelti alerginę ar kitokią organizmo reakciją.

Vaikas turėtų būti stebimas ir fiksuojama neįprasta jo elgsena 72 val po paskiepijimo, o po tymų, raudonukės, kiaulytės, vėjaraupių skiepų – ir ilgiau. Daugumai paskiepytų žmonių rimtų reakcijų nebūna, o vidutinio sunkumo ir sunkios reakcijos į skiepus šiuo metu yra ypatingai retos. Be to, vakcinacijos privalumai (vaikai neserga sunkiomis užkrečiamomis ligomis) daug didesni už vakcinacijos riziką.

Įprastinės reakcijos į vakciną gali būti:

- skausminga , paraudusi injekcijos vieta, dirglumas, apetito praradimas, nuovargis, subfebrilus ar vidutinis karščiavimas, po 1-1,5 savaitės nuo vėjaraupių, tymų ar raudonukės vakcinacijos atsiradęs negausus bėrimas.

Esant šioms reakcijoms, žmonėms nereikia skubios medicininės pagalbos. Pasitarę su gydančiuoju gydytoju, galite savo vaikui duoti acetaminofeno (paracetamolio) suspensijos, lašų arba minėtųjų preparatų žvakutę įkišti į tiesiąją žarną. Šie medikamentai gali būti vartojami visą pirmą parą po skiepų. Šiuos medikamentus būtina skirti, jei vaikui yra buvę traukuliai.

Vidutiniškai sunkios reakcijos pasitaiko ypač retai:

po difterijos, kokliušo ir stabligės vakcinos (DTP) suleidimo stebėtas nenutildomas verksmas 3 ir daugiau valandų, karščiavimas daugiau nei 40,5 C, traukuliai, vaiko išblyškimas ar suglebimas pasitaiko 6 iš 10 000 vaikų. Šios reakcijos yra ypač retos vartojant DTaP (“išgrynintąją”) vakciną;

stiprus skausmas ir raumens silpnumas injekcijos vietoje, suleidus Td vakciną.Šie simptomai gali pasireikšti iškart suleidus vakciną ir trukti nuo 2 dienų iki 4 savaičių.

Esant vidutiniškai sunkioms reakcijoms, žmonėms reikia medicininės pagalbos. Patariama kreiptis į savo gydantįjį gydytoją.

Sunkios reakcijos:

sunkios alerginės reakcijos, tarp jų ir anafilaksinė reakcija (pasunkėjęs kvėpavimas, užkimimas ar švokščiantis alsavimas, dilgėlinė, išblyškimas, silpnumas, padažnėję širdies susitraukimai, galvos svaigimas).

Sunkios alerginės reakcijos paprastai atsiranda tuoj po injekcijos ar praėjus kelioms valandoms. Tuo atveju reikia skubios medicininės pagalbos.

Esant sunkiai ar vidutinio sunkumo reakcijai į skiepus, gydytojas privalo užpildyti pranešimo formą savo gydymo įstaigoje. Apie skiepus ir reakcijas į juos išsamią informaciją suteiks konsultaciniai centrai. Rizikingais atvejais sudaroma galimybė skiepytis stacionare, paskiepijus visą parą prižiūri medikai."

matai man 5 min stiprus verkimas - tai tas pats kas medikams 3 valandos nenuraminamo verksmo ar klykimo. jei mano lelius butu taip verkes net 3 kartus trumpesni laika - gal but ir nebutu neskiepyta po to ir greitoji butu vaziavusu x kartu. ir cia tokia reakcija po 2 men skiepo, va po 6 men skiepo - tik ilgiau nei iprasta pietukus miegojo.
as emociskai nepakeliu vaikuciu verksmu ir darau viska tas verkimas butu kuo lengvesnis ir trumpesnis mano leliui.
Atsakyti
QUOTE(lina-kameja @ 2009 04 14, 15:06)
matai man 5 min stiprus verkimas - tai tas pats kas medikams 3 valandos nenuraminamo verksmo ar klykimo. jei mano lelius butu taip verkes net 3 kartus trumpesni laika - gal but ir nebutu neskiepyta po to ir greitoji butu vaziavusu x kartu. ir cia tokia reakcija po 2 men skiepo, va po 6 men skiepo - tik ilgiau nei iprasta pietukus miegojo.
as emociskai nepakeliu vaikuciu verksmu ir darau viska tas verkimas butu kuo lengvesnis ir trumpesnis mano leliui.

Tiesą pasakius, įdomu, kuo 1 ar 2 valandas trunkantis nenuraminamas kūdikio verkimas ,,geresnis" už 3 ir daugiau valandų trunkantį nenuraminamą verkimą.
Juk tai vis tiek reiškia, kad kūdikis blogai jaučiasi.

O kiek laiko maždaug lialius miegojo po 3 DTaP injekcijos?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 14 balandžio 2009 - 13:41
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 14, 12:20)
Tiesą pasakius, įdomu, kuo 1 ar 2 valandas trunkantis nenuraminamas  kūdikio verkimas ,,geresnis" už 3 ir daugiau valandų trunkantį nenuraminamą verkimą.
Juk tai vis tiek reiškia, kad kūdikis blogai jaučiasi.

O kiek laiko maždaug lialius miegojo po 3 DTaP injekcijos?

man jokio skirtumo ar tas verksmas trunka 5 min ar 3 val. man tai vienodai nepakeliamas butu. komentuoju tik pries tai buvusi tavo posta. juk pati ten pateikei tokius duomenis mirksiukas.gif pagal ji tai 3 val yra nenormalu, o 2,5 - tai jau turbut normos ribose doh.gif , va tai tu man tai ir paaiskink kuo skiriasi g.gif
o siaip pap miega 3 val., po skiepo - 4, nors kartais ir be skiepoo isigudrindavo ir dar ilgiau numigt.
Atsakyti
QUOTE(lina-kameja @ 2009 04 15, 09:55)
man jokio skirtumo ar tas verksmas trunka 5 min ar 3 val. man tai vienodai nepakeliamas butu.  komentuoju tik pries tai buvusi tavo posta. juk pati ten pateikei tokius duomenis mirksiukas.gif pagal ji tai 3 val yra nenormalu, o 2,5  - tai jau turbut normos ribose doh.gif , va tai tu man tai ir paaiskink kuo  skiriasi g.gif

Na, ne aš turėčiau aiškinti ne mano sugalvotą vaiko klyksmo po skiepo trukmę, nes man taip pat gaila vaiko nenumaldomai verkiančio 1 val., kaip ir to, kuris verkia ilgiau negu 3 val.

Pentaxim info lapelyje nepaliaujamas kūdikio verksmo sindromas nurodomas kaip kontraindikacija. Tikslus trukmės laikas nenurodomas. Taip pat rašomos tokios sisteminės reakcijos kaip šalutinis poveikis: Sisteminės reakcijos: padidėjusi kūno temperatūra, dirglumas, mieguistumas, sutrikę miegas ir valgymas, viduriavimas, vėmimas, ilgalaikis nenuraminamas verksmas.
http://extranet.vvkt...i...27&Kalba=LT

Infanrix vakcinos charakteristikų santraukoje tarp galimų nepageidaujamų poveikių:

Psichikos sutrikimai
Labai dažni: dirglumas.
Dažni: neramumas2, neįprastas verksmas.

Nervų sistemos sutrikimai
Labai dažni: mieguistumas.
Nedažni: galvos skausmas1.

Specialių atsargumo priemonių reikia:
- jei Jūsų vaikas serga sunkia infekcija su aukšta temperatūra (daugiau nei 38 oC). Lengva infekcija, pvz., peršalimas, neturėtų sukelti problemų, bet pradžioje pasitarkite su savo gydytoju;
- jei anksčiau po vakcinacijos Infanrix ar kita vakcina nuo kokliušo Jūsų vaikui pasireiškė kokių nors sveikatos sutrikimų, tokių kaip:
- karščiavimas 40,5 oC, atsiradęs per 48 valandas po vakcinacijos;
- kolapsas ar kita į šoką panaši būklė, atsiradusi per 48 valandas po vakcinacijos;
- nuolatinis, nenumaldomas >3 valandas trunkantis verksmas, atsiradęs per 48 valandas po vakcinacijos;- traukuliai su karščiavimu, ar be jo, prasidėję per 3 dienas po vakcinacijos;
- jeigu Jūsų vaikas serga nediagnozuota ar progresuojančia liga, pažeidžiančia smegenis arba, nekontroliuojama epilepsija, vakcinavimą reikia atidėti kol būklė stabilizuosis;
- jeigu Jūsų vaikas turi polinkį į traukulius, atsirandančius karščiuojant, arba jei tokių atvejų buvo Jūsų šeimoje;
- jeigu Jūsų vaikas turi kraujavimo sutrikimų arba jam lengvai atsiranda mėlynių;
- jeigu Jūsų vaiko kvėpavimas sutrikęs, kreipkitės į savo gydytoją. Kvėpavimo sutrikimai gali pasireikšti dažniau per pirmąsias tris dienas po vakcinacijos, jei Jūsų vaikas gimė neišnešiotas (≤28 nėštumo savaitės).
http://extranet.vvkt...i...74&Kalba=LT

Infanrix-IPV+Hib http://extranet.vvkt...i...68&Kalba=LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 15 balandžio 2009 - 09:20
Po 18 mėn. skiepo nebuvo temperatūros. Užtad abi kojas apėmė stiprus alerginis dermatitas, vaikas dar iki šiol drąsko tas vietas, nors praėjo jau beveik mėnuo.
Atsirado sloga, patino ir ašaroja akys.
Trys savaitės po skiepo pradėjo švokščiančiai kosėti ir dusti, užkimo.
Gydytoja sako, kad dusimai tikrai ne nuo skiepo, kad per daug laiko praėjo, bet aš kažkaip netikiu...
Atsakyti
mum po 18 men skiepo pakilo auksta temperatura, kuri laikesi 2 paras, vaikiukas buvo labai neramus...
Atsakyti
mums jokiu neigiamu reakciju po skiepu nebuvo, dabar laukia 15 menesiu skiepas, bet tikiuosi ir po jo viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti

http://www.mercola.c...suppression.htm

labai geras straipsnis 4u.gif čia rašo apie vakcinų sukeliamas ligas,taip pat apie vėžį,kuris gali pasireikšti net po daugelio metų.
Atsakyti