Labai aciu Rimaistei uz issamu atsakyma.
Klausymeliai toliau (jaigu galima).
Is tavo isvardintu pagalbiniu priemuoniu (Bioself, Persona, bei seiliu mikroskopas) kuria siulytum rinktis ?
Temoje minejai, kad kiausinelis islieka gyvibingas tik 24 val. Bet esu skaicius, kad sperma gali but gyvibinga apie 2-3 paras, ar tai tiesa ? Jaigu taip, tai teoriskai pora turetu susilaikyt nuo santykiu maziausiai 3 paras iki ovuliacijos. Kaip numatyti dar pries kelias paras, kada ivyks ovuliacija ?
Ir dar. Situacija tokia, kad mano vyras labai daznai keliauja darbo reikalais. Kartais isvyksta dviem savaitem, gryzta keliom dienom, ir vel isvaziuoja. Tarkim jis gryzta "vaisingom" dienom. Kaip siuo atveju galetumem derinti NSP ?
Aciu.
Manes visos sitos aistros ir pasaipos kazkaip neuzkabina
. Bene pagerejau su Naujais
.
Tai isikisiu tik Renax pastabele pasakyti: bent jau as tai niekur nesuradau apie prezervatyvus kaip apie abortuojancia priemone. Logikos daugiau, mergaites
. Rimaiste abortuojanciomis vadina tas priemones, kurios neleidzia APVAISINTAM kiausineliui isitvirtinti gimdoje. Jei zmogus isitikines, kad gyvybes stebuklas ivyksta apvaisinimo momentu, tai zodis "abortuojantis" tikrai tinka kontraceptikams, kurie neleidzia isitvirtinti apvaisintam kiausineliui. Prezervatyvai neleidzia apvaisinimo. Kaip prezervatyvu minusas buvo paminetas ju nesimtaprocentinis patikimumas.
Na, o del NSP metodo patikimumo, tai negaliu netiketi. Aisku, toli grazu ne visom jis tinka. Bet kai pagalvoju apie savo saugojimasi paskaiciuojant dieneles (tik), plius gumytes kelias pavojingas dieneles...
O jei dar temperatura matuociau, o jei dar tas seiliu tyrimas
.... Jo, reiks pagalvoti apie tai, kai namai bus pilni norgiuku
.

Tai isikisiu tik Renax pastabele pasakyti: bent jau as tai niekur nesuradau apie prezervatyvus kaip apie abortuojancia priemone. Logikos daugiau, mergaites

Na, o del NSP metodo patikimumo, tai negaliu netiketi. Aisku, toli grazu ne visom jis tinka. Bet kai pagalvoju apie savo saugojimasi paskaiciuojant dieneles (tik), plius gumytes kelias pavojingas dieneles...

Bet ir jos siuomas metodas toli grazu ne 100% ,jei prezervatyvus derinti su zvakutemis ir kauseliai ar kaip juos ten ,bus visas 100% . Tai noreciau pakalaust kuom blogi prezervatyvai ? Nes noreciau pasakyt nera 100% apsaugos (isskyrus susilaikyma )
O NSP koks patikimumas?
Ypac kai didziulio streso ar susijaudinimo metu gali ir nelauktai ivykti ovuliacija. Pvz. mano trenere pasakojo kad pastojo kelios dienos pries menesines. Nors gydytojai ja "durnino", bet ji tvirtino kad tiksliai zino ta diena, kada mylejosi (kaip supratau tai buvo vienintelis kartas per menesi, nes vyras daznai isvaziuodavo).
Ypac kai didziulio streso ar susijaudinimo metu gali ir nelauktai ivykti ovuliacija. Pvz. mano trenere pasakojo kad pastojo kelios dienos pries menesines. Nors gydytojai ja "durnino", bet ji tvirtino kad tiksliai zino ta diena, kada mylejosi (kaip supratau tai buvo vienintelis kartas per menesi, nes vyras daznai isvaziuodavo).
Vasara, nezinau koks NSP patikimumas. Jis turbut skirtingas visoms moterims. As tik sau ji vertinu. Bet isivaizduoju, kad tokiu kaip as mazai. As valandos, ne- pusvalandzio tikslumu galiu pasakyti ovuliacijos laika. O jei kada turetume laaabai daug vaiku ir nors vienas ju butu gimes del NSP broko (jei toks imanomas man), tai rinkciausi ovuliacijos neleidzincius, kelerius metus veikiancius kontraceptikus.
As nezinau, kada prasideda gyvybe. Bet kazkaip ant dusios ramiau butu. O kaip kiti planuoja savo seimas, tai ju reikalas...
As nezinau, kada prasideda gyvybe. Bet kazkaip ant dusios ramiau butu. O kaip kiti planuoja savo seimas, tai ju reikalas...
Zinoma, Rimaiste, pritariu, ziniu stygius yra, kadangi niekada nesizavejau NSP ir nelankiau jokiu paskaitu, bet neseniai isleista knyga ("Medicinos enciklopedija,zinynas" tiksliai neatsimenu), nurodyta, kad kiausinelis islieka gyvas iki 3 paru.
Lygiai taip pat galetum apsaukti zudikem tas, kurioms po NSP pastojimo buna stresas ir del to ivyksta persileidimas. Nebent mechanine priemone baisu, o psichologine norma.
Nors nekarta girdejau skeptisku pasakymu del mano pastojimo, zinai baigiu iprasti, nes pastoti sugebu ir pries menesines ( pagal Rimaiste tai vadinasi kitaip), ir vartodama vaistus, pries kuriuos reikia daryti testa del nestumo ( ups, patartina) kadangi gali sukelia persileidima ir abu kartus galejo buti vienos dienos paklaida, todel aiskinimas, kad visu patikimumas iki 90%, O NSP 100% (taip nesakei, bet tik sulyginai, kad naudoti mazesni patikimuma nesamone) siuo atveju man kelia juoka. Nereikia spresti apie visas pagal save.
Vakar ziurejau faina filma "Sokoladas" siulau paziureti, net ten tikrai labai svelniai parodyti, kad aklu isitikinimu atsisakymas pasauli padaro sviesesni ( bent filme net rubai pasidare sviesesni, kaip ir veidai).
Lygiai taip pat galetum apsaukti zudikem tas, kurioms po NSP pastojimo buna stresas ir del to ivyksta persileidimas. Nebent mechanine priemone baisu, o psichologine norma.
Nors nekarta girdejau skeptisku pasakymu del mano pastojimo, zinai baigiu iprasti, nes pastoti sugebu ir pries menesines ( pagal Rimaiste tai vadinasi kitaip), ir vartodama vaistus, pries kuriuos reikia daryti testa del nestumo ( ups, patartina) kadangi gali sukelia persileidima ir abu kartus galejo buti vienos dienos paklaida, todel aiskinimas, kad visu patikimumas iki 90%, O NSP 100% (taip nesakei, bet tik sulyginai, kad naudoti mazesni patikimuma nesamone) siuo atveju man kelia juoka. Nereikia spresti apie visas pagal save.
Vakar ziurejau faina filma "Sokoladas" siulau paziureti, net ten tikrai labai svelniai parodyti, kad aklu isitikinimu atsisakymas pasauli padaro sviesesni ( bent filme net rubai pasidare sviesesni, kaip ir veidai).
QUOTE (Iva @ 2004 01 03, 15:38) |
Zozdiu ramiai kad ir koki metoda pasirinksit vistiek busit zudikes ![]() ![]() |
Pritariu Ivai, o tai galima visai i lankas nusivaziuti.
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 23, 16:00) |
Naturaliu metodu patikimumas mokantiems naudoti - 98 proc. Tai ne tiek jau mazai ![]() ![]() Visiskai sutinku. Tik apie naturalius metodus neklauskite profesionaliu mediku, nes atsakymai gali buti nelabai kompetetingi kalbant apie naudojimo galimybes, taisykles ir patikimuma. ![]() ![]() |
Idomumo delei noreciau suzinoti, koks yra mokanciu naudotis naturaliais metodais procentas. Ar, anot Jusu, geresnis budas yra nemoksiskai pabandyti nadotis naturaliais seimos planavimo metodais, o paskui, nepavykus, pasidaryti aborta.
Nes anot tu "profesionaliu mediku, kuriu atsakymai gali buti nelabai kompetetingi kalbant apie naudojimo galimybes, taisykles ir patikimuma" tai yra labai dazna abortu priezastis, ypac jaunu seimu tarpe. Tai gal visdelto leiskim jiems naudotis prezervatyvais.

QUOTE (norge @ 2004 01 03, 16:17) |
Vasara, nezinau koks NSP patikimumas. Jis turbut skirtingas visoms moterims. As tik sau ji vertinu. Bet isivaizduoju, kad tokiu kaip as mazai. As valandos, ne- pusvalandzio tikslumu galiu pasakyti ovuliacijos laika. O jei kada turetume laaabai daug vaiku ir nors vienas ju butu gimes del NSP broko (jei toks imanomas man), tai rinkciausi ovuliacijos neleidzincius, kelerius metus veikiancius kontraceptikus. As nezinau, kada prasideda gyvybe. Bet kazkaip ant dusios ramiau butu. O kaip kiti planuoja savo seimas, tai ju reikalas... |
Norge, tai vat kad skirtingu moteru yra skirtingas organizmas, vaisingumas, menesiniu reguliarumas, skirtingas gyvenimo budas ir t.t. Kiekviena gi kalbame is savo patirties, ir bandome apginti argumentais, nes visko ant vieno kurpalio nesutempsi. Pvz. mano ciklas niekada nebuvo reguliarus, paprastai budavo +-3-5 dienos. O jei stresas darbe ar kitur? Buvo isvis ciklas issiderines kai mokiausi, o darbe dar buvo labai daug darbo. Tai NSP man butu visai netikes. Buciau nesivelus i sia diskusija, nes pritariu tavo nuomonei, kad kiekvienas planuoja seima savaip, bet supykde tas lengva ranka etikeciu klijavimas ir dar gasdinimas, kas gali atsitikti musu vaikams (Rimaistes zodziais). Musu vaikai ir taip bus kitokie, nes aplink zymiai daugiau radiacijos, uzterstumo, konservantu maiste ir t.t. Taigi nereikia gasdinti, kad vien kontraceptinemis tabletemis pakenksime savo vaikams. Cia jau fanatiskai skamba.
QUOTE (Vasara @ 2004 01 03, 15:38) |
Norge, tai vat kad skirtingu moteru yra skirtingas organizmas, vaisingumas, menesiniu reguliarumas, skirtingas gyvenimo budas ir t.t. Kiekviena gi kalbame is savo patirties, ir bandome apginti argumentais, nes visko ant vieno kurpalio nesutempsi. Pvz. mano ciklas niekada nebuvo reguliarus, paprastai budavo +-3-5 dienos. O jei stresas darbe ar kitur? Buvo isvis ciklas issiderines kai mokiausi, o darbe dar buvo labai daug darbo. Tai NSP man butu visai netikes. Buciau nesivelus i sia diskusija, nes pritariu tavo nuomonei, kad kiekvienas planuoja seima savaip, bet supykde tas lengva ranka etikeciu klijavimas ir dar gasdinimas, kas gali atsitikti musu vaikams (Rimaistes zodziais). Musu vaikai ir taip bus kitokie, nes aplink zymiai daugiau radiacijos, uzterstumo, konservantu maiste ir t.t. Taigi nereikia gasdinti, kad vien kontraceptinemis tabletemis pakenksime savo vaikams. Cia jau fanatiskai skamba. |
Vasara, negaliu su tuo gincytis. Tik pritariu. Manau, idealiausia butu, kad sioje temoje butu pateikta naturalaus seimos planavimo informacija, jos besilaikanciu patirtis, aptarti trukumai (aisku, ju yra) ir pan. Kam tiks- tam tiks. Kam ne- ne. Juk tikrai negali buti jokio NSP, jei ciklas nereguliarus, jei ciklas uztrunka (ar priesingai- sutrumpeja) atsiradus daugiau streso gyvenime, jei yra kokiu ginekologiniu problemeliu ar pan.
QUOTE (norge @ 2004 01 03, 17:45) |
. Manau, idealiausia butu, kad sioje temoje butu pateikta naturalaus seimos planavimo informacija, jos besilaikanciu patirtis, aptarti trukumai (aisku, ju yra) ir pan. Kam tiks- tam tiks. Kam ne- ne. Juk tikrai negali buti jokio NSP, jei ciklas nereguliarus, jei ciklas uztrunka (ar priesingai- sutrumpeja) atsiradus daugiau streso gyvenime, jei yra kokiu ginekologiniu problemeliu ar pan. |
bet Rimaiste irodineja, kad ciklo reguliarumas nsp metodui jokios itakos neturi
QUOTE (Silvute @ 2004 01 03, 16:14) | ||
bet Rimaiste irodineja, kad ciklo reguliarumas nsp metodui jokios itakos neturi |
Nezinau- turi ar neturi. Jei bandyciau "ismastyti", tai turbut taip: stresas, smarkiai ir staigiai pasikeite geografines koordinates (buvo man taip pora kartu- nuskrendu i kita klimato juosta- jau ir dilgsi sonas kita diena- ovuliacija paankstejusi)- gali paankstinti ar atitolinti ovuliacija. Tada lyg ir nieko tas NSP. Jei visu taisykliu atidziai laikaisi. O gal ir ne. Ka as zinau