Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

Viskas, nebesikisu. Zvirbliuke irgi ant backos uzlipo. Nu koks kieno reikalas, ka kuri pora veikia lovoje. Visai nesamones prasidejo. Lyg ir apie kontraceptikus kalba buvo...

P.S. Tiek daug taisau, nes labai daug klaidu palieku- pirstai pinasi blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 02 sausio 2004 - 16:37
norge, aš tikrai nesmerkiu ir nesityčioju iš žmonių PRAKTIKUOJANČIŲ naturalų šeimos planavimo būdą, bet nepakenčiu PROPOGUOJANČIŲ. Ypač kai tai pateikiama kaip viena ir neginčijama tiesa. Žodžiu kažkas kažkam patinka (ar tinka), tai visi turi pritariamai linksėti galvomis, ploti rankomis ir elgtis pagal tą vieną kažkieno tiesą neklystamają...
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 02, 14:36)
Viskas, nebesikisu. Zvirbliuke irgi ant backos uzlipo. Nu koks kieno reikalas, ka kuri pora veikia lovoje. Visai nesamones prasidejo. Lyg ir apie kontraceptikus kalba buvo...

Tik tas "asmeninis reiklas" buvo pateiktas kaip kontrargumentas NŠP...O šiaip tai lyg ir rašiau, kad, jei tai abiems priimtina, tai ir valio...
Atsakyti
manau, kad niekas is rasiusiujiu nera pasmerkusios nsp salininkiu.tiesiog issakomi argumentai, kodel toks budas netinka ir tiek. o beveik visos pritariancios nsp uzsipuola, kad mes vaikus zudom, kad musu morale bloga, nes mylimes gerai neprabudusios.
ir niekas nesikisa i jusu naturalaus planavimo reikalus. planuokit ir toliau, bet tikrai ne jums yra spresti ir teigti, kad visi kiti budai yra vaiku zudymas.
o diskutuoti visada sveika, vieniem tinka taip, kitiem kitaip, o yra tokiu, kurie negali apsispresti, tai tiems gal bus naudinga.
nereikia taip isizeisti, kad yra kitaip mananciu
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 01 02, 16:45)
norge, aš tikrai nesmerkiu ir nesityčioju iš žmonių PRAKTIKUOJANČIŲ naturalų šeimos planavimo būdą, bet nepakenčiu PROPOGUOJANČIŲ. Ypač kai tai pateikiama kaip viena ir neginčijama tiesa.

As galvojau galvojau ir niekaip nesugalvojau, kaip cia geriau atremti norges argumentus. vobla uz mane sumaste ir labai aiskiai ir populiariai pasake.

Dar ten buvo toks issireiskimas apie patycias is tikinciu zmoniu. Tyciojimasis ir diskusijos apie krastutinumus yra du skirtingi dalykai.

Bet vis tik isdrisiu pasakyti, kad radikalai ir sektantai niekada nebus mano draugai. manau, kad ir jie su manim, tokia nuodeminga, nenoretu bendraut.

Dar Zvirbliukei noreciau pasakyt. Tikrai nelaikau kiekvieno kitaip, nei minia mastancio, sektantu. Jei nori, kad keleta zodziu pasakyciau apie tave, tai tarsiu - tave laikau naturaliste. Kiek skaiciau tavo postu, niekur neradau, kad pareikstum, jog tik gimdymas namie yra pats geriausias ir visos tos, kurios vaziuoja i ligonines kazkaip kankina save ir kudiki. Niekur neradau, kad tu pareikstum, jog visos motinos, kurios skiepija savo vaikus, juos nuodija kazkokiom bakterijom. Visa tai yra tavo pasirinkimas ir ne mano reikalas tave del to uiti (nes as taip nedaryciau). Bet jei tu primygtinai kistum visa ta naturalizma man, as pasiusciau iki melynumo mad.gif

O sektantas kistu. Ir kiekviena mano argumenta atsisakyti jo kisamu tiesu, sudirbinetu is anksto paruostomis frazemis.

Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 02, 16:18)

O tas batalijas skaiciau. Keistos man jos. Na, suprantu dar, jei moteris isitikinusi, kad vaiko gyvybe prasideda nuo apvaisinimo momento. Tada ji jaucia pareiga pasakyti apie tai kitoms, paraginti to nedaryti. Nesakau, kad as taip manau. Bet as suprantu motreri, kuri elgiasi nuosirdziai, pagal savo isitikinima, pagal savo sazine, tikrai niekam nedarydama jokios materialines zalos. Moraline zala? Gal. Bet jei moteris isitikinus, kad kalbedama taip gali padeti isvengti didesnio blogio? Nuosirdziai isitikinusi?

na matai, bent jau as pries pradedama gerti vaistus perskaitau ju informacini lapelei. Taip pat zinau ir kaip kontraceptines veikia, ir kaip spirale ar zvakutes veikia. Apsisvieciau sioje srityje pries pasirinkdama ka vartoti, todel kai kuriu asobu taip priverciamai persama nuomone ir kitu moteru vadinimas ivairiausiais vardais man ir yra nepriimtinas.
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 01, 12:28)
QUOTE (meja @ 2003 12 31, 13:57)
na del tu 5 kartu per diena, tai buvo pavyzdys, kad mano manymu nieko blogo nera, jei vyras to geidzia. zinoma, kad realiai kiekviena diena tai net neimanoma, bet baisetis tokia mintim, tai kazkaip keista.buna dienu be vaiku, atostogos ir pan.,kai gali voliotis lovoje nors ir visa diena.

O kas čia baisisi tokia mintim? Kalbu apie tas išskirtines dienas, kai netrukdo nei vaikai, nei nuovargis, kai yra sąlygos ir nuotaika - tada tikrai, nors ir visą paraą non stop galima smile.gif Bet NET IR TOKIAS DIENAS REIKIA SUPLANUOTI. T.y. pagalvoti, kur išvežti vaikus, su kažkuo susitarti, kad pasaugotų, galbūt - išvykti kur nors, neiti į darbą ir t.t....Tai vadinama spontaniškumu? Ir ar tikrai NŠP - didžiausias spontaniškumo stabdis? cool.gif

Ash baisejausi 5 kartais per diena laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Na, jei tokia diena buna per menesi viena, ar per atostogas tokios dienos 5 - tai tada tiesiog shvente wink.gif . Ash baisejausi, kai toks poreikis vyrui nesiliauja ishtisus metus kasdiena wink.gif . Va laugh.gif . Bet chia tikriausiai tema i skyreli "Uzh miegamojo duru" laugh.gif
Atsakyti
Ash baisejausi 5 kartais per diena   
Na, jei tokia diena buna per menesi viena, ar per atostogas tokios dienos 5 - tai tada tiesiog shvente  . Ash baisejausi, kai toks poreikis vyrui nesiliauja ishtisus metus kasdiena  . Va  . Bet chia tikriausiai tema i skyreli "Uzh miegamojo duru"

taip taip, mes cia apie tokia svente kalbejom, ne apie kasdienini gyvenima laugh.gif
Atsakyti
Gal reiktų kokią apklausą padaryti, kas prieš NŠP, kas už, o kas nieko prieš neturi, bet ir naudoti nenori? Tada gal aiškiau viskas matytųsi, o tai dabar visi tik vieni kitus puola puola... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Irena @ 2004 01 02, 00:09)
Rimaistes noriu paklausti.
Del tu seiliu indikaturiu. Ar as praziopsojau, gal jau minejai, bet buk gerute pakartok, ka apie juos manai. Ar tinka jie kaip NSP metodas, ar nelabai. Tarkim, jaigu derint kartu su kalendoriniu metodu, ir gleiviu stebejimu ?
Ir dar. O kodel per vaisingas dienas negaletume naudotis prezervatyvu ? Ar kita barjerine apsauga. Kas gi cia blogo ?

Naturalus metodai remiasi trimis pagrindiniais pozymiais vaisingoms dienoms nustatyti: gimdos kaklelio bukle, gimdos kaklelio gleivemis ir bazine kuno temperatura. Naudojimui gali pasirinkti bet kuri ar visus kartu.

Taip pat yra papildomi, ne tokie ryskus pozymiai, kurie gali suteikti daugiau informacijos. Seiliu kristalizacija yra vienas is pagalbiniu metodu. As pati su tais indikatoriais neturejau daug reikalu, bet mano mokytojai sako, kad vien tik si metoda naudoti norint isvengti nestumo - nepatartina, nes gali buti sunku pastebeti pokycius, taciau naudoti kaip pagalbine priemone prie gleiviu stebejimo - manau, kad nebus nuo to blogiau smile.gif

Yra ir daugiau technikos, pvz., Bioself elektroninis termometras, issaugantis matavimu rezultatus ir juos interpertuojantis (naudoja temperaturini ir kalendorini metodus), ovuliacijos nustatymo "masina" Persona, kuri is slapimo tyrimo (namu salygomis) nustato hormonu kieki ir leidzia speti apie ovuliacija.

Del vaisingu dienu ir prezervatyvu.Niekas nedraudzia naudotis barjerinemis priemonemis. Tiesiog kai zinai, kad dienos vaisingos, o barjeriniu priemoniu patikimumas 80-90 proc, tai zinai kuo rizikuoji. Neplanuotas nestumas tada jau vargu ar bus naturalaus metodo klaida wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Masa @ 2004 01 01, 23:44)
Na, aš asmeniškai nieko prieš NŠP neturiu. Jeigu kam nors tai tinka, tai ir į sveikatą. smile.gif
Bet man toks įspūdis, kad čia puolamos tos, kurios dėl vienų ar kitų priežasčių šiuo metodu nenori naudotis blink.gif . Ir bent jau aš tai taip ir neradau įtikinamų paaiškinimų, kuo bloga kad ir ta pati "Mirena", kuria aš naudojuosi (išskyrus tai, kad tai svetimkūnis organizme, kas gal tikrai ne visiems patinka) tongue.gif

Masa, nenoriu taves liudinti. Mirena nera 100 proc. patikima. Tai reiskia, kad net ir ja naudodamos moterys pastoja. Jei pastoja, tai reiskia, kad ovuliacijos ivyksta. Taip, tikriausiai ne kiekviena menesi, jei tikesime gamintojais. Taciau nei as, nei tu negalime pasakyti kiek tu ovuliaciju ivyko ir kiek zmogiuku nerado reikiamu salygu gimdoje, kol tas vienas nestumas per metus buvo diagnozuotas. Spiralie lieka spirale, kad ir kokius hormonus ji skleistu. Galiausiai ji vis tiek suveiks abortuojanciai, jeigu kas... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Marija @ 2004 01 02, 11:21)
Ir vėl neteisingos interpretacijos to, ką parašiau. Pora neprivalo mylėtis kasdien, bet žmona privalo, jei to pageidauja sutuoktinis, atsiduoti 1 kartą per parą (t.y. tik kartą, o ne daugiau). Žinoma, jei žmona naudoja tik NŠP ir ji supažindina jį su savo "tyrimo" išvadomis ir pasako, kad dabar vaisingos dienos, vadinasi sutuoktinis apsispręs nori jis dabar su tavimi mylėtis ar ne, t.y. nori padidiniti šeimą ar ne. O tu, jei tik nesi nesveika, pagal moralinę teologiją, negali atsisakyti. Kai kalbi apie sutuoktinio supratingumą ir sąmoningą dalyvavimą temperatūrų matavime, gleivių tyrime ir dar visuose "natūraliuose" dalykuose, turi galvoje du uolius katalikus, kuriems įsitikinimai neleidžia kitaip. O jeigu vyras yra geras, mylintis, švelnus, rūpestingas, bet ne uolus katalikas su tokiais įsitikinimais, ilgainiui santuoka gali sušlubuoti.
Jei turi galimybių, VDU teologijos fakulteto bibliotekoje susirask dabar jau vyskupo J. Ivanausko moralinės teologijos kursą. Ten ir paskaitysi apie santuokines prievoles.

Dekui, Marija, nuraminai, neprivalo biggrin.gif Del interpretaciju tai jau nepyk, nes didesne daly tenka istisai askintis kas ka pasake ir kas ka turejo mintyje. As dar neskubejau taves pasmerkti, o pirma pasitikslinau wink.gif

Matai, naturalus seimos planavimas nera "tik katalikams". Kiekviena pora gali naudotis tuo metodu (zinau, kad vel busiu uzpulta netolerancija, bet vis tiek pasakysiu). Del ivairiu priezasciu. Pvz., del to, kad tai yra ekologiskas metodas nestumui isvengti. Del to, kad pigus. Ir t.t. Jei vyras ir moteris is tiesu myli ir gerbia vienas kita ir savo vaikus - jiems tas metodas taip pat tiks, nors jie gali ir nebuti katalikai. Beje, is to, kaip reaguojama i periodini susilaikyma, galima nuspeti kuo vienas kita laiko du zmones - zmonemis ar irankiais savo instinktas ir malonumo troskimui patenkinti.

Marija, tikrai nemanau, kad tik katalikai turi galimybe buti samoningi, samoningai apsispresti, samoningai prisiimti atsakomybe. rolleyes.gif
Atsakyti