QUOTE (mingaude @ 2004 01 02, 12:45) |
Tik va man dar vienas klausimas: po ovuliacijos stebeti nebereikia, bet siaip tai kiek as zinau, kiausinelis gyvas islieka 3-4d, kaip ir spermatozoidas, tai aplink ovuliacija susidaro 6-8d, kuomet pavojinga tureti santykiu. Tai cia jei labai tiksliai viska zinai, jei nebuna "hormoniniu, ovuliaciniu" ir kitokiu priezasciu. O, Rimaiste, nebandysiu as toliau matuotis, kad irodyciau, kad tu neteisi, nes kai zmogus yra "uzsiciklines", jam ne problema paklausti, ar as pazistu skaitmenis. |
Miela Mingaude, matosi, kad ziniu stygius vis dar jauciamas

Nebandyk. Zinoma, cia tavo asmeninis reikalas ir jei is tiesu noretum kazka suzinoti ir kazkuo pati isitikinti, tai tai reikia daryti ne internetu, o asmeniskai, nes as tau neuzdavinesiu cia klausimu ir neprasysiu pademonstruoti visoms tavo temperaturu grafiko. O klausimu as tau uzduoziau daug ir ne tik apie tai ar atpazisti arabiskus skaitmenis

Dar sis tas. Kontracepcijos veikimo budai nepriklauso nuo ka ka apie juos sakau as ar kas nors kitas. Faktai lieka faktais: spirales abortuoja, piliules stabdo ovuliacija arba abortuoja, prezervatyvai sukuria barjerus, o naturalus metodai reikalauja susivaldymo ir savistabos. Maza to, piliules, spirales turi stipru pasalini poveiki organizmui. Kiekviena pasirenka tai, kas jai priimtina, tik klausimas ar visada zinodama kaip veikia pasirinkta priemone.
Pasirinkai spirale zinodama, kad ji abortuoja? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai piliule zinodama, kad ji abortuotuos jeigu kas? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai barjerines priemones? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai naturalius metodus? Tai tavo pasirinkimas.
Ir tas pasirinkimas atnesa visas pasekmes.
Niekam kitam tas tavo pasirinkimas neturi tokios lemiamos reiksmes, kaip tavo pacios vaikams.
Pasirinkai spirale zinodama, kad ji abortuoja? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai piliule zinodama, kad ji abortuotuos jeigu kas? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai barjerines priemones? Tai tavo pasirinkimas.
Pasirinkai naturalius metodus? Tai tavo pasirinkimas.
Ir tas pasirinkimas atnesa visas pasekmes.
Niekam kitam tas tavo pasirinkimas neturi tokios lemiamos reiksmes, kaip tavo pacios vaikams.
Rimaiste, as norejau taves paklausti, gal zinai kokiu internetiniu puslapiu ar knygu apie NSP. As iki kol susilaukiau vaikelio sekmingai ne vienerius metus naudojausi NSP, bet ziuriu, kad dar daug ko nezinau ir reikia pasitobulinti, nes mums su vyru sis seimos planavimas labai priimtinas

Hmm o kaip gydancios hormonines piliules(tokios kaip Diane25 ) .Na nezinau vienareikmiskai teigt kad visos piliules abortuojancios man primena absurda .Na gerai milijonai moteru yra abortistes ir zudikes ,kas toliau . Jos puls naudot ta metoda kuris ekologiskas bet nera patikimas ? (nes duodu ranka nusikirst nei viena per pirma men neismoks juo naudotis ,jei iki tol nedare ) ,tam reik igudziu ir laiko .
O prezervatyvai tai ka, jau irgi zudo? Taip galvojant iki kokio absurdo galima nueiti... Vadinasi ir pats moters kunas kartais zudo, jei ivyksta ankstyvasis persileidimas, apie kuri kartais ir pati moteris nezino..
Pritariu Renax, kad ne per viena menesi ismokstama to. O jeigu iki kol tobulai ivaldysi ta metoda, ims ir uzsimegs gyvybe? Kartais pasekmes gali buti skaudesnes negu vartojant kontraceptines tabletes. Mano pussesere senais laikais dave kolegei paskaityt knygute apie Bilingso metoda. Kai po kiek laiko pasiteiravo apie tai, isgirdo "malonia padeka", nes moteris naudojusis tuo metodu, pastojo ir turejo pasidaryt aborta (tik jau nenagrinekit priezasciu ir morales tos moters, apie abortus yra kita tema, galima mastyt teoriskai bet realus gyvenimas yra realus ir ne visos pastojusios nusprestu gimdyt). Ir aisku, tokios kaip Rimaiste, dar labiau tokia pasmerktu. Tai gal geriau "mazesne blogybe", kuri sukuria barjera ar neleidzia ivykt apvaisinimui, negu baisesnes pasekmes paciai moteriai ir uzsimezgusiai gyvybei?
Pritariu Renax, kad ne per viena menesi ismokstama to. O jeigu iki kol tobulai ivaldysi ta metoda, ims ir uzsimegs gyvybe? Kartais pasekmes gali buti skaudesnes negu vartojant kontraceptines tabletes. Mano pussesere senais laikais dave kolegei paskaityt knygute apie Bilingso metoda. Kai po kiek laiko pasiteiravo apie tai, isgirdo "malonia padeka", nes moteris naudojusis tuo metodu, pastojo ir turejo pasidaryt aborta (tik jau nenagrinekit priezasciu ir morales tos moters, apie abortus yra kita tema, galima mastyt teoriskai bet realus gyvenimas yra realus ir ne visos pastojusios nusprestu gimdyt). Ir aisku, tokios kaip Rimaiste, dar labiau tokia pasmerktu. Tai gal geriau "mazesne blogybe", kuri sukuria barjera ar neleidzia ivykt apvaisinimui, negu baisesnes pasekmes paciai moteriai ir uzsimezgusiai gyvybei?

Renax, tai jeigu ta tema varant ir toliau, tai ir naudojancios NSP taip pat zudikes. Nes kiek spermatozoidu zusta neapvaisinti moters kune.
QUOTE (renax @ 2004 01 03, 13:13) |
tam reik igudziu ir laiko . |
Ir sveiko kūno...
O jeigu jau kažkokia karma neleido tau gimti sveika, ir dėl to tu turi rinktis kitokį apsisaugojimo būdą- jau ir žudikė. Šakės kaip malonu...
Bėja, aš esu už NŠP, taip kaip ir už vandeniliu varomus aplinkos neteršiančius automobilius, Saulės miestą ir visas kitas gražias utopijas. Tikrai norėčiau gyventi pasakoje...Bet realybė yra dabar ir čia...
Zozdiu ramiai kad ir koki metoda pasirinksit vistiek busit zudikes
100% apsauga - susilaikymas, tad darykit isvadas, Man geriau jau malonumas ir myletis kada patinka, o ne kada galima ir tegu busiu zudike

Jo tiksliai apat zudikiu dar ir kanibales
ir dar zinot ka pagavau save galvojant, kad iki siol buvau uz NSP is principo, bet kai taip primigtinai aiskina kad tai vienintelis geras metodas kazkokie priesiski jausmai atsirado paciam metodui.

ir dar zinot ka pagavau save galvojant, kad iki siol buvau uz NSP is principo, bet kai taip primigtinai aiskina kad tai vienintelis geras metodas kazkokie priesiski jausmai atsirado paciam metodui.