Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

na, galiu tik padekot uzh visgi informatyvia diskusija smile.gif Mano atveju iki pirmojo neshtumo penkerius metus NSP galiojo - pakako dienu skaichiavimo, saves stebejimo shiokio tokio ir prezervatyvo (rashau tiesiog statistikos delei - galioja visgi tas NSP, bet man tinka butent del reguliaraus ciklo). Nepamenu, kad butu buve problemu/kankinimosi/saves ar vyro skriaudimo... biggrin.gif Antras mazhius irgi laukiamas, saugotis ner nei noro, nei reikalo - daroom experimenta, ar apsaugo nuo neshtumo intensyvus zhindymas... Bet zhinias neproshal tureti - jei, anot norge, kada nors 3 ar 4 2.gif 2.gif 2.gif jau atrodys gana biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (renax @ 2004 01 04, 11:54)
Rimaste tai kaip su ziniom ? Neabortuoja piliules ,neabortuoja . O del naturalizmo ,chemijos valgydamos mes gaunam zymiai daugiau nei gerdamos kontracepcija smile.gif Tai kad bukime geros ,nenaudokime tokiu fraziu ,nes jautresnes moterys gali ir supanikuot . Mamos jei jus geriate kontraceptikus pagal nurodymus parasytus nt informacinio lapelio ,jus nieko nezudote .

Abejojami mano ziniom? Puiku. Dziaugiuosi, kad bent pasidometi paskatinau. Bet jei jau pradejom, tai iki galo smile.gif

Akivaizdu, kad temos pradzios neskaitei. O gal vidurio. Tai, kuri ras mano parasyta, kad kontraceptines piliules tiesiog abortuoja ir daugiau nieko nedaro - nupirksiu sokolada.

O dabar atidziai paskaitykim ka raso doktorantas Rimas Jankunas (1994 m. baiges Kauno medicinos akademija, Lietuvos vaistu katalogo, Vaistu zynyno bendraautorius, Paciento vaistu knygos vyr redaktorius isstudijaves 22 saltinius uzsienio kalba apie piliules) knygoje "Hormonine kontracepcija" (2001):

"Kodel sudetiniai geriamieji kontraceptikai (SKG) padeda isvengti pastojimo?

SKG slopina gonadatropinu (FSH ir LH)" sinteze hipofizyje, todel organizme ju labai sumazeja. Folikulu brendimui gonadatropinai butini, todel ju sumazejus folikulai dazniausiai nesubresta, 95-98 proc. ciklu neivyksta ovuliacija . Neivykus ovuliacijai, neivyksta apvaisinimas. Be to, SKG tirstina gimdos kaklelio gleives, trikdo kiausintakiu judesius, sukelia gimdos gleivines pokyciu ir trikdo spermos kelione, todel net jei ovuliacija ivyksta, kiausialaste pasiekia maziau spermatozoidu ir ne paciu tinkamiausiu laiku." psl. 37 - 38.

Taigi, mielosios, nuo 2 iki 5 procentu ciklu ovuliacija visgi nera uzslopinama. Spermai nera pilnai sutrukdoma pasiekti kiausineli, o tada - kas trukdo apvaisinimui? O kontraceptiniu piliuliu veikimas lyginamas su 99 ir daugiau proc. Kas jusu manymu dedasi tada, kai ovuliacija ivyksta, sperma pasiekia ir apvaisina kiausineli, o veliau del staigaus hormonu pasikeitimo kraujyje (kylancio nustojus gerti piliules) issaukiamas kraujavimas?

Taip pat gali paskaityti:
HOW THE PILL AND OTHER CONTRACEPTIVES WORK
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimaiste: 05 sausio 2004 - 15:42
QUOTE (renax @ 2004 01 04, 12:52)
Ir apdovanotu laikrodiniu ovuliacijos laiku  clap.gif .Norge saunu  newyear.gif daug  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif .

Na, jeigu laikrodiniu ciklu galima pavadinti ta, kuris per metus svyruoja nuo 27 iki 40 dienu - tuomet is tiesu, NSP galimas tik su tokio tikslumo laikrodzu cool.gif

Paklauskite ginekologes, kas yra reguliarus ciklas. Gal ja labiau patikesite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimaiste: 05 sausio 2004 - 15:44
Rimaiste ar galeciau paklausti? Ar tu esi gydytoja ir jeigu taip kokios specializacijos?
Atsakyti
QUOTE (Sesilija @ 2004 01 04, 13:43)
Svarbi papildoma informacija

Šie užrašai padės Jums suprasti netiketus temperaturos pakilimus. (...) Svarbu, kad kreivės lape žymėtumėte viską, kas galėtų sutrikdyti jūsų temperatūros svyravimą.
.Ar pramiegojote?
.Ar persišaldete?
.Ar vartojote alkoholi?
.Ar vartojote medikamentus?
.Ar keliavote?
.Ar sportavote?
.Ar buvote supykusi, susijaudinusi, ar patyrete soka?
.Ar jus slegia neišspręsta problema?

Kai perskaiciau sitai Zvirbliukes puslapyje, pagalvojau, ar dar like moteru, kurios neturi neissprestu problemu, ismiega po 8 val., nesijaudina, nepatiria streso darbe, moksluose, nesportuoja, visiskai nenaudoja medikamentu ir t.t.?
Jei pradeciau taikyti NSP, turbut buciau pastoviam strese vien todel, kad nebuciau tikra, ar sis metodas suveiks. Turiu gyva pavyzdi - savo pirsliene. Betaikydama Bilingso metoda "prisitaike" pametinukus. Aisku, dabar tuo dziaugiasi, bet po to, naudoja kontraceptines tabletes.

Miela Sesilija, istraukei is konteksto ir dar nesupratai kodel reikia i tuos dalykus atsizvelgti. Atrodo, tavo manymu NSP galima taikyti tik tada, kai tavo gyvenime nera ne vieno is paminetu faktoriu. Zinai, jei NSP is tiesu to reikalautu, as taip pat jo nevartociau, nes tie reikalavimai butu nerealus.

Taciau priesingai, NSP metodai pripazista, kad moters gyvenimas pilnas netiketumu ir trikdziu ir yra zinoma, KAIP JIE PAVEIKIA TEMPERATURA IR GLEIVES. Turedama reikiamas zinias, tu gali pramiegoti ir pasimatuoti temperatura veliau (pvz. savaitgali, kai nori issimiegoti kaip baltas zmogus) ir moketi apskaiciuoti bazine kuno temperatura matavimo laiku tuo ne kiek nepakendama stebejimu rezultatams. Jei tris naktis neramiai miegojai ir matai pakilusia bazine kuno temperatura - zinai, kad tai gereiciausiai ne del piko, o del neissimiegojimo. Ir nesuklysti, nes pasimatavusi ketvirta diena matai, kad temperaturos pakilimo nera - o tai reiskia, kad ovuliacija neivyko. Zinoma, jeigu tu gersi dvi savaites nuo butelio neatsitraukdama, tuomet vargu ar ka galesi pasakyti apie savo bazine kuno temperatura, net jei ir sugebesi ja pamatuoti, bet tikiuosi, kad musu forume tokiu mamau nera.

Naturalus metodai kaip jokia kita kontracepcija, prisitaiko prie KIEKVIENOS MOTERS UNIKALAUS GYVENIMO BUDO ir del to tinka ne tik moterims, kurios turi laikrodinius ciklus ir idealias gyvenimo salygas, bet ir moterims, turincioms nevisai reguliarius ciklus, mazus vaikus, stresus, keliones, pramiegancioms, retkarciais isgerencioms alkoholiniu gerimu, naudojancioms medikamentus - normalioms moterims, kurios gyvena normalu gyvenima.

Taciau NSP reikia ismokti ir geriausiai ne is vadovelio, o is NSP mokytojo, kuriam visada gali uzduoti klausimus ir prasyti paaiskinimu, kol pati viso ismoksti.
Atsakyti
Man nepatinka Rimaistes tonas, bet vat kazka panasaus as ir buvau girdejusi...Gal reiketu dar karteli ginekologes uzklausti? Apie tuos kelis procentus?
Atsakyti
QUOTE (Masa @ 2004 01 04, 15:26)
Aš ne medikė ir tikrai gerai šioje srityje nenusimanau. Bet radau parašyta apie Mireną, kad pirmiausia ji slopina ovuliacija, po to tirština gimdos kaklelio gleives, kad spermatozoidai negalėtų patekti į gimdą. Jau vėliau dar paminėta ir tai, kad veikia kaip ir paprasta spiralė. Gal aš labai naivi, bet tikiuosi, kad ovuliacijos slopinimo ir gleivių tirštinimo užteks, kad apsisaugot nuo nėštumo ir abortavimo neprireiks unsure.gif Juolab, kad turiu ypatingai uždarą gimdos kaklelį?
Dėl patikimumo, tai kiek žinau, nėra 100 proc. patikimų kontraceptinių priemonių iš viso. Kažkur skaičiau, kad net sterilizacija ir ta neduoda šimtaprocentinės garantijos (nors neįsivaizduoju, kaip taip gali būti?)
Žinai, jei aš dar ateityje planuočiau turėti vaikų, gal rimčiau pagalvočiau apie NŠP, nebūtų tokia baisi klaidos galimybė. Bet dabar aš linkus naudotis tuo, kas man atrodo patikimiau ir reikalauja mažiau pastangų wink.gif .

Apie tai ir kalba, Masa. Tu pasitiki ir pasirenki tai, kas tau atrodo tinkamiausia. Ir tikiesi, kad spirale veiks taip, kaip zada gamintojai. Tai tavo pasirinkimas, jis tave tenkina ir valio!!!! As neturiu tau jokiu priekaistu ir apskritai buciau linkusi kalbeti daugiau apie NSP, o ne apie kitus kontraceptikus, bet matau, kad tai neisvengiama. sad.gif
Atsakyti
Rimaiste, o tu ne persivadinusi Gudra?
Atsakyti
QUOTE (traliabum @ 2004 01 04, 23:32)
Rimaiste, kazkurioj temoj rasei kad gali buti ne viena ovuliacija per cikla, tai kaip tada su tuo kad "visus stebejimus ir prietaisus padedi iki kitu menesiniu" ???

Taip, rasiau. Temoje Kaip ir kada greitai galima pastoti?

Rasiau todel, kad mane dvi medikes itikinejo, kad dvi ovuliacijos vyksta per keliu dienu atstuma (!). Sedejau viena nakti ir ieskojau internete medziagos. Ir neradau. Uztat radau viena interneto puslapi, kuris pilnas mistikos ir ritualu. Stai jame ir parasyta, kad moters vaisingumas priklauso ne tik nuo jos anatomijos, bet ir nuo menulio. O ko tik nesigirebia moterys, niekaip nepastojancios? Tai kodel nepazaidus? O anatomija del to nesikeicia.
Atsakyti
Miela Rimaiste nustok gazdinti mamytes ,visu pirma kas liecia tabletes reikiakad tau ta ovuliacija ivyktu ,o poto kad dar ta diena pasimyletum . Na siaip nezinau 100 % budo isskyrus susilaikyma . Bet jei jau sakai hormonu suolis abortuoja ,tai as pasakysiu kad ir stresas abortuoja ,neigiami aplinkos pokyciai ir panasiai kas tada ? Uzsidaryt i stiklaini ? Cia procentaliai tas pats , nezinau as jau pavargau irodinet kazka ,nes nenoriu .Man patinka tas budas ,bet nepersamas ir negrudamas . O siaip manau kad nesurasi tu mamu kad tau tik linksetu ,mestu tabletes ir sakytu valio pagaliau mums akis atvere ,o mes begedes ka darem vaikus zudem . Absurdas kazkoks . Mielai isklausyciau nebrukama informacija ,mielai padiskutuociau ,bet siuo atveju man labai nekokia ta diskusija ,nes tau atrodo kad visos tik neismaneles o tu viena zinove . Na vienu zodziu man primena viena diskusija apie gimdyma namie smile.gif
Atsakyti
Aš jau pradedu įtarinėt, kad po Rimaistės niku slepiasi kokia nors slapta tarnyba, kuri nori, kad lietuviukų daugiau (na, čia kad rasė neišnyktų)...Juk pasiskaičius ką forumietės galvoja apie abortus-lieka aišku, kad aborto nei viena nedarys, o vat NŠP, gal ir susigundys... wink.gif Nes labai jau aršiai agituoja. Ne kaip žmogus (iš dūšios), o jau kaip kokia tarnyba (už babkes).
Atsakyti
Neturint ne vieno vaiko - galima naudoti si buda. Turint viena - galima, bet kai turi du ir daugiau artimiausiu metu nenori - tai tikrai ne. Per daug nepatikimas jis man atrodo. Zodziu man netinka. Neturiu as tiek laiko kad gilintis i si metoda.
Atsakyti