QUOTE (renax @ 2004 01 05, 16:42) |
Miela Rimaiste nustok gazdinti mamytes ,visu pirma kas liecia tabletes reikiakad tau ta ovuliacija ivyktu ,o poto kad dar ta diena pasimyletum . Na siaip nezinau 100 % budo isskyrus susilaikyma . Bet jei jau sakai hormonu suolis abortuoja ,tai as pasakysiu kad ir stresas abortuoja ,neigiami aplinkos pokyciai ir panasiai kas tada ? Uzsidaryt i stiklaini ? Cia procentaliai tas pats , nezinau as jau pavargau irodinet kazka ,nes nenoriu .Man patinka tas budas ,bet nepersamas ir negrudamas . O siaip manau kad nesurasi tu mamu kad tau tik linksetu ,mestu tabletes ir sakytu valio pagaliau mums akis atvere ,o mes begedes ka darem vaikus zudem . Absurdas kazkoks . Mielai isklausyciau nebrukama informacija ,mielai padiskutuociau ,bet siuo atveju man labai nekokia ta diskusija ,nes tau atrodo kad visos tik neismaneles o tu viena zinove . Na vienu zodziu man primena viena diskusija apie gimdyma namie ![]() |
Renax, as negasdinu. As rasau faktus. Jie tau nepatinka - tai jau ne as kalta del to.
Koks skirtumas tarp piliuliu ir streso (arba savaiminio persileidimo)? MILZINISKAS.
Piliuliu atveju moteris samoningai naudoja priemones, sukeliancias hormonu svyravima. Jei ji pastojo - tai suveikia abortuojanciai. Nestumo isvengta, piliuliu naudojimo tikslas tikslas pasiektas, vaiku nera. Ar tave tenkina tokios priemones tikslui pasiekti?
Kai ivyksta savaiminis persileidimas - moteris dazniausiai nieko specialiai del to nedaro. Ji nesiekia, kad nestumas nutruktu. Jei ji kazka daro, kad persileidimas ivyktu - tai jau ne savaiminis, o sukeltas persileidimas. Abortas.
Renax, tai ir kalbekim apie NSP, o ne apie tai, kokios geros tos piliules ir kad as cia issigalvoju visokiu nesamoniu apie kitus kontracepcijos metodus.
Vietoj to, kad cia visaip mane gedintum, pvz, galetum uzduoti koki nors klausima. O kad man si tema idomi, kad as joje daug gilinausi ir aiskinausi - tai dar ne priezastis man tyleti. Juolab kad as ir uzvedziau tema tam, kad galeciau ziniomis pasidalinti.
QUOTE (norge @ 2004 01 05, 17:00) |
O as manau, kad cia Gudra- tonas toks pats ![]() |
Norge, nusiramink, as tikrai ne Gudra. Gal mes tiesiog panasios, gal kokios dvasines dvynes

kalusimas Rimaistei: prieš porą savaičių teko darytis tyrimus. Šis tyrimas turėjo būti daromas prieš pat mėnesines, kuomet esi nevaisinga. Tačiau ginekologės nustebimui vis dar buvo vaisingos dienos
Tuomet pasikvietė kolegę iš gretimo kabineto, kad dviese išsiaiškintų, kas tai. Ši iškart pareiškė: ką tu čia nori matyt per vaisingas dienas- juk pats ciklo vidurys. O tai, kad ne vidurys buvo, o pats galas. Ir pagal mano ginekologę ir pagal mane...ir tos dienos atėjo laiku. Tai kaip tokiu atvėju galima taikyt tą naturalų metodą?

QUOTE |
Piliuliu atveju moteris samoningai naudoja priemones, sukeliancias hormonu svyravima. Jei ji pastojo - tai suveikia abortuojanciai. Nestumo isvengta, piliuliu naudojimo tikslas tikslas pasiektas, vaiku nera. Ar tave tenkina tokios priemones tikslui pasiekti? |
o kokia tikimybe, kad butinai gali pastoti. zinoma kad piliules nepadaro 100 proc. apsaugos, bet gali visa gyvenima naudoti ir nepastoti. ir niekas nieko neabortuos. tai kam taip apibendrinanciai kalbeti: kas butu, jei... tai taip galima ir nuproteti visai.
o tokios priemones man visai tinka.
be to, kad naudotum nsp metoda, turi labai gerai pazinti savo kuna, visus procesus. o tam reikia laiko,stebeti save, kaupti zinias ir t.t. as neturiu tam nei laiko, nei noro. man visikai neidomu kas ten kaip vyksta, yra daug idomesniu dalyku gyvenime.
Rimaiste, manau, kad pati supranti, kad tavo taip propoguojamas metodas tinka toli grazu ne visoms. ir tai nera vien del to, kad mes taip laisvai pasirenkam, dazniausiai esi priversta rinktis kitus kontracepcijos budus.
o pasisakymuose mazdaug tokia mintis, tai tavo pasirinkimas, bet vis tiek tu zudai vaikus.pirmiausia tau reikia ismokti gerbti kitu nuomone, tada ir diskusija butu zmoniska.
Tikrai, pasakyk savo profesija ir kodel taip domiesi ir grudi NSP?
ash pvz niekur nemachiau, kad Rimaiste "grustu" NSP - jei zhmogus ish esmes domisi ir diskutuoja argumentuotai, pasidalindamas tuo, ka suzhinojo (ta informacija galbut kam nors uzhmindamas ant skauduliu) - ar tai grudimas? 

QUOTE (renax @ 2004 01 05, 16:42) |
Miela Rimaiste nustok gazdinti mamytes ,visu pirma kas liecia tabletes reikiakad tau ta ovuliacija ivyktu ,o poto kad dar ta diena pasimyletum . Na siaip nezinau 100 % budo isskyrus susilaikyma . Bet jei jau sakai hormonu suolis abortuoja ,tai as pasakysiu kad ir stresas abortuoja ,neigiami aplinkos pokyciai ir panasiai kas tada ? Uzsidaryt i stiklaini ? Cia procentaliai tas pats , nezinau as jau pavargau irodinet kazka ,nes nenoriu .Man patinka tas budas ,bet nepersamas ir negrudamas . O siaip manau kad nesurasi tu mamu kad tau tik linksetu ,mestu tabletes ir sakytu valio pagaliau mums akis atvere ,o mes begedes ka darem vaikus zudem . Absurdas kazkoks . Mielai isklausyciau nebrukama informacija ,mielai padiskutuociau ,bet siuo atveju man labai nekokia ta diskusija ,nes tau atrodo kad visos tik neismaneles o tu viena zinove . Na vienu zodziu man primena viena diskusija apie gimdyma namie ![]() |
Sutinku visu 100%

Mnan taip pat labai nepatinka Rimaistes tonas
QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 05, 15:39) |
Miela Sesilija, istraukei is konteksto ir dar nesupratai kodel reikia i tuos dalykus atsizvelgti. Atrodo, tavo manymu NSP galima taikyti tik tada, kai tavo gyvenime nera ne vieno is paminetu faktoriu. Zinai, jei NSP is tiesu to reikalautu, as taip pat jo nevartociau, nes tie reikalavimai butu nerealus. |
Nieko neistraukiau, viska perskaiciau, tik cia man daug abejoniu kilo, juk gyvenam dabar toki gyvenima, kad tik retkarciais netektu spelioti, kodel ta temperatura pakitusi. Ir ovuliacijos nustatymo laikas gautusi kaip burimas is kavos tirsciu. Arba tektu myletis tik 1-2 kartus / menesi.

QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 05, 17:01) |
Ji nesiekia, kad nestumas nutruktu. Jei ji kazka daro, kad persileidimas ivyktu - tai jau ne savaiminis, o sukeltas persileidimas. Abortas. |
Ar ne per skambiai trinktelta.
Moteris, gerianti tabletes, atlieka aborta.

Ar Jus cia tycia tais kraujais taskotes?
Is kur tas sventeiviskumas?