Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

Ir ovuliacijos nustatymo laikas gautusi kaip burimas is kavos tirsciu. Arba tektu myletis tik 1-2 kartus / menesi. 

arba tiek per visa gyvenima laugh.gif laugh.gif laugh.gif
jei rimtai, tai tokie pasisakymai kaip Rimaistes, daugiau kelia priesiskuma, nei vercia pagalvoti apie nauda.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 05, 15:33)
Kodel tu, Rimaiste, ignoruoji kai kuriu forumieciu prasymus ivardyti savo profesija? Gal tada tavo NSP propagavimas bus itikinamesnis? Ar tu bijai, kad gali atsitikti atvirksciai?

Manau, Rimaistė savo profesiją tikrai pasakys smile.gif O tamstos kodėl taip spirales ir kontraceptikus "grūdat" ir propaguojate - prašom pasisakyti, kur dirbate ir kodėl taip stengiatės jas įpiršti laugh.gif laugh.gif

Net nejuokinga kartais... huh.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 01 05, 15:09)
kalusimas Rimaistei: prieš porą savaičių teko darytis tyrimus. Šis tyrimas turėjo būti daromas prieš pat mėnesines, kuomet esi nevaisinga. Tačiau ginekologės nustebimui vis dar buvo vaisingos dienos blink.gif Tuomet pasikvietė kolegę iš gretimo kabineto, kad dviese išsiaiškintų, kas tai. Ši iškart pareiškė: ką tu čia nori matyt per vaisingas dienas- juk pats ciklo vidurys. O tai, kad ne vidurys buvo, o pats galas. Ir pagal mano ginekologę ir pagal mane...ir tos dienos atėjo laiku. Tai kaip tokiu atvėju galima taikyt tą naturalų metodą?

Vobla, ar apie kalendorinį metodą kalbi? Jei tiap, paskaityk VISĄ diskusiją, tada gal surasi atsakymą...
Juk jei matuoji temperatūrą ir tikrini gleives, tai aiškiai matai, kas čia - vaisingos dienos ar ne, ir nesvarbu, kad "teoriškai turėtų būti ciklo pabaiga".
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 05, 18:44)
QUOTE (Smurka @ 2004 01 05, 15:33)
Kodel tu, Rimaiste, ignoruoji kai kuriu forumieciu prasymus ivardyti savo profesija? Gal tada tavo NSP propagavimas bus itikinamesnis? Ar tu bijai, kad gali atsitikti atvirksciai?

Manau, Rimaistė savo profesiją tikrai pasakys smile.gif O tamstos kodėl taip spirales ir kontraceptikus "grūdat" ir propaguojate - prašom pasisakyti, kur dirbate ir kodėl taip stengiatės jas įpiršti laugh.gif laugh.gif

Net nejuokinga kartais... huh.gif

As grudau ir pirsau spirales ir kontraceptikus??? Gal prigerus tada buvau, nes dabar nepamenu, kad taip buciau darius. gal galetum mane pacituoti taip sakant...
Atsakyti
Manau, butu geraiusia mesti sia tema i siukslyna, o tokia pacia uzvesti skyrelyje, kur klausiama ginekologes. Kad tikrai ismanantis zmogus paaiskintu apie ta NSP.
Atsakyti
Dar viena citata is Zvirbliukes puslapio:

Pagal Pearlo indeksą jo nepatikimumo laipsnis yra vienas per 100 moters metų. Kiek patikimas šis metodas yra iš tikrųjų, priklauso nuo to, kaip rūpestingai juo naudojatės. Beje, tas pat pasakytina ir apie kitus būdus.

Toks patikimumas? Na stai, jeigu gims neplanuotas vaikutis, teveliams naudojant NSP, tai tik patys jie kalti ir bus, o metodas - simtaprocentinis! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Sesilija @ 2004 01 05, 16:59)

Pagal Pearlo indeksą jo nepatikimumo laipsnis yra vienas per 100 moters metų. Kiek patikimas šis metodas yra iš tikrųjų, priklauso nuo to, kaip rūpestingai juo naudojatės. Beje, tas pat pasakytina ir apie kitus būdus.

Toks patikimumas? Na stai, jeigu gims neplanuotas vaikutis, teveliams naudojant NSP, tai tik patys jie kalti ir bus, o metodas - simtaprocentinis! rolleyes.gif

Patkslinimas - citata iš knygos "Natūraliai ir saugiai be tablečių". Autorių pavardės kažkaip užkrito...
Atsakyti
Taciau NSP reikia ismokti ir geriausiai ne is vadovelio, o is NSP mokytojo, kuriam visada gali uzduoti klausimus ir prasyti paaiskinimu, kol pati viso ismoksti.

Rimaiste, gal tu pati esi ta mokytoja ir tikejaisi, kad forumo mamos puls mokytis NSP pas tave. Kaip suprantu, tos paslaugos mokamos?
Atsakyti
QUOTE (Sesilija @ 2004 01 05, 16:59)

Pavyzdžiui, jeigu tiriant gleives pastebimi jų pokyčiai (artėja vaisingos dienos), bet į tai nekreipiama dėmesio (ai, gal aip nors praslysiu), ir pastojama - vadinasi, metodu naudotasi nerūpestingai. Panašu, kai pamirštama išgerti tabletę ir mylimasi...
Atsakyti
QUOTE (Sesilija @ 2004 01 05, 17:06)
Taciau NSP reikia ismokti ir geriausiai ne is vadovelio, o is NSP mokytojo, kuriam visada gali uzduoti klausimus ir prasyti paaiskinimu, kol pati viso ismoksti.

Rimaiste, gal tu pati esi ta mokytoja ir tikejaisi, kad forumo mamos puls mokytis NSP pas tave. Kaip suprantu, tos paslaugos mokamos?

Į tai aš atsakyti negaliu, bet labai rūpi paklausti - o kontraceptikai ką, nemokami? O spiralės nieko nekainuoja?
Atsakyti
QUOTE (pushis @ 2004 01 05, 16:23)
ash pvz niekur nemachiau, kad Rimaiste "grustu" NSP - jei zhmogus ish esmes domisi ir diskutuoja argumentuotai, pasidalindamas tuo, ka suzhinojo (ta informacija galbut kam nors uzhmindamas ant skauduliu) - ar tai grudimas? smile.gif

Kad labai jau kategoriskai. Tiesiog NSP ir viskas. Jokio pasirinkimo. Gal man taip pasirode.
Atsakyti
Zvirbliuke, viskas mokama. Tik man naudojant NSP pries pirma vaika, tas metodas gerokai streso ivare. Nepersu savo nuomones niekam, bet man toks metodas per daug sveikatos suestu.
Atsakyti