Rimaiste,
noreciau suzinoti, kaip keiciasi gleives nestumo metu. As esu dabar nescia, bandziau patirineti, ka ten tokio turiu, ir kazkaip labai nustebau, nes jos tikrai nera kiekviena diena vienodos ! Gal tai priklauso, kaip Zvirbliuke minejo, nuo to, ar pora turejo santykiu pries diena ar ne ? Tai kaip tada pasikeicia gleives ? Ar jos igauna tokia pacia struktura kaip ir ovuliacijos metu, nors dienos ir nera vaisingos ?
Prie to paties: ar keicia gleiviu struktura (beje, ir seiliu) is vakaro isgerti vaistai, ar alkoholis ?
Aciu.
Rasma,
o koki mikroskopa tu naudoji: "Maybe baby", ar "Arboritos" ?
o koki mikroskopa tu naudoji: "Maybe baby", ar "Arboritos" ?
Aš naudoju "Arboritos", nes Lietuvoje kitokių neteko rasti, o aplaksčiau baisiai daug vaistinių, kreipiausi į kelias farmacines firmas. Šiaip jau, seiėls nekinta dėl gertų vaistų ar alkoholio iš vakaro. bet jas reikia ryte apimti negėrus ir nevalgius, nevalius dantų ir pan. Jei tai padaryti pamirštama (užkandama, atsigeriama ar išsivalomi dantys, skalaujama burna, gerklė ar pan.), tai reikia palaukti, kol seilės vėl įgaus savo ankstesnę struktūrą (na tiksliau, burnoje bus ta terpė, kuri buvo atskėlus iš ryto..), t.y. turi praeiti kažkoks tai laiko tarpas, bet neprisimenu koks, reiktų užrašus pasižiūrėti, lyg ir porą val.

QUOTE (Irena @ 2004 01 07, 15:18) |
Rimaiste, noreciau suzinoti, kaip keiciasi gleives nestumo metu. As esu dabar nescia, bandziau patirineti, ka ten tokio turiu, ir kazkaip labai nustebau, nes jos tikrai nera kiekviena diena vienodos ! Gal tai priklauso, kaip Zvirbliuke minejo, nuo to, ar pora turejo santykiu pries diena ar ne ? Tai kaip tada pasikeicia gleives ? Ar jos igauna tokia pacia struktura kaip ir ovuliacijos metu, nors dienos ir nera vaisingos ? Prie to paties: ar keicia gleiviu struktura (beje, ir seiliu) is vakaro isgerti vaistai, ar alkoholis ? Aciu. |
Na, nestumo metu gleives neturetu keistis. Taciau po lytinio akto gali atrodyti, kad jos yra panasios i vaisingas gleives. Is tiesu tai nera moters gleives, toki ispudi sudaro spermos skystis. Taip, butent del tos priezasties normaliuose cikluose ankstyvojo nevaisigumo fazeje (kuri buna is kart po menesiniu) rekomenduojama tureti lytinius santykius kas antra vakara, kad turetum galimybe pamatyti ir ivertinti gimdos kaklelio gleiviu pasikeitimus.
Alkoholis gali pakelti bazine kuno temperatura, o gimdos kaklelio gleives skystina vaistai, kurie apskritai didina skysciu isskyrima organizme (pvz., vaistai, lengvinantys atsikosejima bronchito metu). Kiti vaistai neturetu daryti itakos gleivems.
Kokia itaka tai daro seilems? Gal reiktu paskaityti arboritos puslapi, jie turetu apie tai daugiau zinoti

QUOTE (Sesilija @ 2004 01 07, 15:09) |
Aciu uz issamu atsakyma. Gal tai ir labai asmeniskas klausimas, bet gal galetum paarasyti, ar tu jau turi vaiku ir jei taip, tai per kiek laiko pastojai. Juk yra moteru, kurios taiko NSP ne tam, kad isvengtu nepageidautino nestumo, bet kad greiciau pastotu, bet pastoti vis nepavyksta. Suprantu, kad tokioms moterims NSP 100% patikimas, nes ir taip sunkiai pastoja. o tokioms, kurios pastoja pirma menei, tik suplanavusios vaikeli... Kaip tuomet? |
Na, tikiuosi, kad supranti, jog tokius pat kaltinimus galima mesti ir kitoms kontraceptinems priemonems? Pazistu ginekologa, kuris sako, kad prezervatyvai 100 proc. patikimi nevaisingom dienom, o vaisingom - tik 80 proc.

Mano asmeniskas atvejis tera paviene iliustracija

QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 09, 07:38) |
Arba dabartiniai mazu doziu geriami kontraceptikai - kaip gali buti tikra, kad jie tau uzslopino ovuliacija? O gal tu tiesiog nevaisinga ir tada is viso mazai prasmes piliules vartoti? Kol nepabandai pastoti, tol nezinai. O be to, moters galimybes pastoti irgi nera konstanta - ji keiciasi laikui bengant. Ir jei pirmas vaikas atsirado naudojant maksimalias apsaugos priemones, tai antro gali niekaip neprisikviesti ilgus metus... |
manau du vaikai yra pakankamas irodymas, kad man vyksta ovuliacija ir esu vaisiniga.
O dabar apie abortuojama piliuliu veikima. Pradejau gerti vienas is naujausiu kontraceptiniu tableciu ir menesines sutrumpejo iki 0.5 -1 paros, manau sutiksi, kad per toki laika tikrai nespetu pasisalinti vaikutis, jei as buciau pastojusi, o tabletes jam neleistu isitvirtinti gimdoj.
Todel argumenta apie abortuojama tableciu poveiki gali padeti i sali, jisai jau nebetinka.
Beje, ar yra kokios nors ligos, kuriomis sergant NSP butu netinkama naudoti. Va pvz vobla minejo, kad gali itakoti savo temperatura. As labai panorejusi pamoku irgi galedavau isvengti, kadangi mano normali temperatura yra aukstesne ir daznai siekia 37.5 ( cia citomegalijos itaka)
Silvute, gal palikim sita tema naturaliems metodams ir norincioms ka nors apie juos suzinoti, jei tokiu yra. O apie kontraceptikus gal eikim i kita tema, maciau Bureja atidare. Nenoriu cia vel matyti susijaudinusiu ir pasipiktinusiu moteru zinuciu, kuriose pasiklysta pavieniai klausimai paie naturalius metodus. Kiekviena tema turi savo potemes ir ivairius niuansus, kuriu aiskinimasis gali uzgozti pagrindine tema. Sutarem? Gal as net ir neisiu i ta tema "gasdinti" naudojanciu piliules, nes man is tiesu gerokai idomiau naturalus metodai negu irodineti kokias tai tiesas apie piliules ir spirales...
Rimaiste,
na, nesuprantu as, kaip taip iseina ? Jaigu sperma islieka gyvybinga 6 paras, o kiausinelis - 1 para, tai is vis gaunasi, net savaite susilaikymo ! Tai kodel ir Tu ir Zvirbliuke su Norge minit vos "kelias" susilaikymo dienas ? Ir be to, vis as abejoju, ar tikrai jau pries savaite iki ovuliacijos galima matyti is gleiviu, ar temperaturos, seiliu, kad ovuliacija tikrai arteja ?
Paaiskink man, neismanelei. Aciu.
na, nesuprantu as, kaip taip iseina ? Jaigu sperma islieka gyvybinga 6 paras, o kiausinelis - 1 para, tai is vis gaunasi, net savaite susilaikymo ! Tai kodel ir Tu ir Zvirbliuke su Norge minit vos "kelias" susilaikymo dienas ? Ir be to, vis as abejoju, ar tikrai jau pries savaite iki ovuliacijos galima matyti is gleiviu, ar temperaturos, seiliu, kad ovuliacija tikrai arteja ?
Paaiskink man, neismanelei. Aciu.
QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 09, 05:38) |
Na, tikiuosi, kad supranti, jog tokius pat kaltinimus galima mesti ir kitoms kontraceptinems priemonems? Pazistu ginekologa, kuris sako, kad prezervatyvai 100 proc. patikimi nevaisingom dienom, o vaisingom - tik 80 proc. ![]() |
Na va, o aš vis galvodavau, kaip gi mes savo dukrytę susiorganizavom besisaugodami?

QUOTE (Irena @ 2004 01 09, 21:32) |
Rimaiste, na, nesuprantu as, kaip taip iseina ? Jaigu sperma islieka gyvybinga 6 paras, o kiausinelis - 1 para, tai is vis gaunasi, net savaite susilaikymo ! Tai kodel ir Tu ir Zvirbliuke su Norge minit vos "kelias" susilaikymo dienas ? Ir be to, vis as abejoju, ar tikrai jau pries savaite iki ovuliacijos galima matyti is gleiviu, ar temperaturos, seiliu, kad ovuliacija tikrai arteja ? Paaiskink man, neismanelei. Aciu. |
Echm echm, apie susilaikyma as is vis nekalbejau

QUOTE (norge @ 2004 01 10, 18:32) | ||
Echm echm, apie susilaikyma as is vis nekalbejau ![]() ![]() ![]() |
Na, mano duomenimis tai spermatozoidai gyvena 5 paras

Beje, ilgiau ishgyvena mergaites, vyrishki spermijai (labai juokingas, bet toks naujas pavadinimas paplito