Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

Liepsnele, jei tu neturi duomenu, tai niekas tau isvados padaryti negales smile.gif nebent tik paspelioti smile.gif

wink.gif wink.gif tai taip  ;)  - tai aš tam ir užklausiau, gal kam teko susidurt su staigiu ciklo patrumpėjimu ir kas tai įtakojo, kad pasidalintų...
Atsakyti
Galiu tik pasidalinti kas gali nulemti netiketa pailgejima - stresas, itampa, nerimas - oi kaip sugeba pailginti.
O kas patrumpina - na nezinau, nezinau smile.gif Gal tiesiog organizmas pamate, kad vis reikia delti, nes tai stresas, tai nervai, ir nusprende greit su ta ovuliacija susisukti smile.gif

Cia juokais smile.gif
Atsakyti
[quote]

paskaityciau mielai... bet nuomone ir uz everesta tvirtesne ;D
Atsakyti
dar jei ir e-maila kaip nors man parasytum, tai neuztruks ir galesi skaityti.
Atsakyti
QUOTE (liepsnele @ Pirmadienis, 24 Lapkričio 2003, 20:40)
Nes man vis buvo mėnesinės kas 35 d., o paskutinis tai 20 d. ciklas tebuvo ir tos dienos buvo tokios labai lengvos, nors ir netrumpos. Nežinau, kas įtakojo tokį patrumpėjimą - ar mano smarkokas peršalimas ciklo pradžioj ar tai, akd pradėjau vartot Mastodynon (dėl PMS). Kažkaip man nelabai patinka, kai ciklo ilgis svyruoja 15 dienų.

Kaip supratau is kitos temos, tu naudojai kontraceptikus, ar ne? Ir nelabai seniai juos nutraukei? O ilgi ciklai budavo pries kontraceptikus?
Tai yra normalu, kad tavo ciklas dabar buvo trumpas. Paprastai reikia laiko, kad organizmas atsigautu. O ciklas sutrumpeja, nes buna labai trumpa poovuliacine faze - ovuliacija, ir po keliu dienu menesines. Tai gali sutrukdyti pastoti, nes leliukas neturi laiko isitrvirtinti gimdoje. Kiek laiko uztruks organizmo atsistatymas? gali ilgai, o gali ir ne...
Atsakyti
QUOTE (Rimaiste @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 16:04)
Kaip supratau is kitos temos, tu naudojai kontraceptikus, ar ne? Ir nelabai seniai juos nutraukei? O ilgi ciklai budavo pries kontraceptikus?
Tai yra normalu, kad tavo ciklas dabar buvo trumpas. Paprastai reikia laiko, kad organizmas atsigautu. O ciklas sutrumpeja, nes buna labai trumpa poovuliacine faze - ovuliacija, ir po keliu dienu menesines. Tai gali sutrukdyti pastoti, nes leliukas neturi laiko isitrvirtinti gimdoje. Kiek laiko uztruks organizmo atsistatymas? gali ilgai, o gali ir ne...

Taip, teisingai supratai. Vartojau kontraceptikus ir po jų du ciklai buvo 35d., prieš geraint juos būdavo 28-31 d. ciklas. O kai pradėjau gert Mastodynon (nes labai jau PMS pradėjo reikštis ciklui pailgėjus), tai vienas ciklas buvo 20d., kitas 10d. ir dar krūtis skaudėt pradėjo, ko niekad nebūdavo. Tai mečiau šalin tuos lašus ir jau geriau jaučiuos smile.gif.

Kokia nesąmonė su tuo organizmu... Na ką, kaip sakė mano gydytoja - jei iki Naujų nepastosiu - varysiu pas ją. Nenoriu dabar pradėt pergyvent, žiūrėsiu kaip bus ciklas be tų lašų...
Atsakyti
naturalus sheimos planavimas - kiek dievas duos vaiku, tiek ir auginsim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T @ 2003 12 15, 06:38)
naturalus sheimos planavimas - kiek dievas duos vaiku, tiek ir auginsim tongue.gif

Mama2t, kiek Dievas duos - tam nereikia jokio planavimo laugh.gif O tam, kad butu daugiau maziau tiek, kiek gali uzauginti - tam jau reikia ir planavimo wink.gif
Atsakyti
O aš niekaip negalėčiau natūraliai planuoti unsure.gif Bo esu baisiai žiopla ir nepastabi smile.gif Visos tos gleivės, kažkokie stebėjimai - man tamsus miškas. Aš kartais sugebu ir mėnesinių pradžią pražiopsoti, ką jau ten gleivės smile.gif Be to, kiek suprantu, reikia pastoviai viską stebėti, o aš tai, aišku, būtinai pamirščiau...
O dabar įsidėjau MIRENĄ, ir ramu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Masa @ 2003 12 17, 14:07)
O aš niekaip negalėčiau natūraliai planuoti unsure.gif Bo esu baisiai žiopla ir nepastabi smile.gif Visos tos gleivės, kažkokie stebėjimai - man tamsus miškas. Aš kartais sugebu ir mėnesinių pradžią pražiopsoti, ką jau ten gleivės smile.gif Be to, kiek suprantu, reikia pastoviai viską stebėti, o aš tai, aišku, būtinai pamirščiau...
O dabar įsidėjau MIRENĄ, ir ramu rolleyes.gif

Zinodama kaip spirales veika as niekada negaleciau jos isideti huh.gif

O naturalus metodai - jie padeda susidrausminti laugh.gif Visuose klausimuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 17, 12:27)

O naturalus metodai - jie padeda susidrausminti laugh.gif Visuose klausimuose wink.gif

As uz naturalius metodus. Tik juos naudojame ir labai sekmingai. As manau toks planavimo metodas padeda ne tik moteriai daugiau pazinti save, tuo dometis bet ir vyras (bent mano atveju) yra i tai itraukiamas, jis zino kas vyksta moters organizme, ir tada abu partneriai yra atsakingi uz seimos planavima.
Atsakyti
Neperskaiciau visu zinuciu, gal kas nors apie tai jau ir kalbejo. Bet as pasakysiu, kad tos, kuriu ciklas nereguliarus, gali nesvaigti apie NSP. Wat teip wat. Nes taip netyciukai ir atsiranda paskui tongue.gif
Atsakyti