Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

Na, bjauru, tai tikrai...fui... Nesu gyvenime ciulptuko isikisusi i burna. Sugalvoju, kaip nuplauti bet kokiomis salygomis. Bjauru... ir kaip gali siais lakais iskilti toks klausimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo berze: 03 kovo 2008 - 21:10
Maciau mamytes, kurios aplaizo ciulptuka/sauksteli. Smerkt nesmerkiu, bet kiekvienas daro savaip. As taip nedarau ne tik del to, kad man tai atrodo nehigieniska, bet zinau, kad suaugusiojo burnoje yra bakteriju, kurios gali buti labai pavojingos kudikiui ar vaikui. Taip, kazkada buvo sukramtomas maistas, didziajai daugumai nieko nuo to neatsitiko, bet ar jus noretumete kad jusu vaikas papultu i ta nedidele dali kuriai pakenke toks maisto 'ruosimas'?
Beje, idomi istorija, aisku ne apie vaikus, apie kalejima bigsmile.gif tik tam, kad isivaizduotume, kas pas mus burnoj darosi ir ka mes vaikus galim netycia kisti. Kaliniai, kurie nori atsigulti i ligonine (neva ten geriau, nezinau tiesa pasakius), kelias dienas nesivalo dantu, padaro ant kuno maza zaizdele (pvz siek tiek isipjauna rankos oda) ir itrina i ja nuo dantu nuimtas apnasas. Greitai prasideda uzdegimas (auksta kuno temperatura ir kt) ir ligonis keliauja i ligonine... Sia istorija seniai man pasakojo zmogus studijuojantis stomatologija. Na tikrai, kazkokio kontakto neisvengsime, o ir nereikia steriliai laikyti vaiko, bet stengtis proto ribose ta daryti is tikruju reikia... o maisto kramtymas vaikams siaip laikais... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lilly: 05 kovo 2008 - 10:00
ne as vaikuciui maista sutrinu mirksiukas.gif
Atsakyti
Siaip , man atrodo, kad si tema buvo sugalvota kaip eksperimantas. Mazdaug, kad paerzinti mamas ir paziureti, kokia bus reakciaja. Na, tai protu jau nesuvokiama, kaip is viso galima svarstyti toki klausima g.gif
Atsakyti
Be, biauru unsure.gif
net vaikiuko seilems uztersto maisto as negaliu valgyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 25, 17:36)
Ne neduodu... nei sukramtyto maisto, nei "nučiulptų" soskių ir t.t.t  vienintelis dalykas ką kartais padarau- tai prie sučiauptų lūpų pridesų šaukštelį su koše- įsitikinti ar nėra karšta, ier dar pučiu kol atvės- bet ir tai kažkaip pasiskaičiau ir pagalvojau.... O juk rimtai nehigieniška. Reiks sugalvot kitą būda patikrinti ar nekaršta... blush2.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi taip patikrinu. Tai tiesiog blogas įprotis- kaskart pykstu taip padariusi, bet ir vėl instinktyviai padarau. doh.gif
Atsakyti
na, atleiskit...kokio tamsumo žmogui reikia būt, kad savo apčiaumotą maistą kišt kūdikiui į burną?? ir tai šiais laikais?? čia kažkas rašė, kad ir mus mamos taip augino-galiu užtikrint, kad tikrai ne. nors man jau ne 15 ir net ne 25, o gerokai daugiau, bet puikiai žinau, kad ir tada, kai buvau maža, niekas man maisto nekramtė ir negrūdo į burną. Puikiai atsimenu, kai man buvo kokie 5 m., būdama svečiuose pamačiau, kaip tai darė mažam vaikučiui, net ne mama, o kažkokia tetulytė, ir tas pamatytas vaizdelis, kaip siaubiakas, ilgai mane persekiojo. Nes jau tada man tai atrodė šlykštu.
O kaip apčiulpa mama čiulptuką mačiau visai neseniai ir tai darė laaabai jauno amžiaus mamytė. Ir darė ne todėl, kad čiulptukas nukrito, o tiesiog kas kartą prieš įkišdama 2 mėn. vaikeliui į burną, ją taip "dezinfekuodavo". Gulėdama su juo ligoninėj. Buvau šokiruota. na kokio tamsumo ir bukumo reikia būt......

Atsakyti
Fui... sukramtyta... Kaip galima savo mazyliui duoti tai, kas kelia pasislykstejima paciam.. doh.gif
Atsakyti
Mano pagrindinis barnis budavo del to su anyta blink.gif dziaugiuosi, kad maziukas isaugo ir kramto jau pats 4u.gif
Atsakyti
Man tai ner slykstu,bet manau ,kad tai yra nehigieniska,kiek pas mus burnoj visokiu bakteriju,mes gi jas taip vaikuciam galim perduot.Nei su vienu vaiku taip nedariau ir net nebuvo tokiu minciu.O su pirmu vaiku 2 ciulptukus visur nesiodavausi jei viena kur pamestu,kad nereiktu jo apciulpt ir vel jam duot.
Atsakyti
Man nepriimtinas toks maitinimo budas, kai mama sukramto maista ir duoda savo vaikui schmoll.gif schmoll.gif Zinduka plaunu tik vandeniu.
Beje, kalbant apie mociuciu patirti, mes jau daug ko nedarome, kaip dare jos ax.gif
Atsakyti
Nemaitinu vaiko tokiu budu biggrin.gif
Atsakyti