Ieškome fantastų klubui ir didžiulei fantastikos bibliotekai patalpų... Gal kas nors iš jūsų galėtų ką patarti ar pasūlyti?
Plačiau čia: http://gedas.livejou...com/188168.html
QUOTE(Sorceress @ 2008 08 20, 13:30)
Kad sureiksmino meiles istorija Ziedu Valdove, tai faktas, bet kad ji patapo pagrindine filmo ideja, tai tikrai nesutinku, kaip ir knygose isliko ta pati problema ir jos sprendimas, draugyste ir t.t., o ne filmas apie meile, bet, aisku, visada galima rasti prie ko prisikabint.
Aš manau, kad filmas visada yra interpretacija knygos. Kas tai bebūtų ar ekranizacija, ar adaptacija, ar pan. Tačiau visa istorija praeina per režisieriaus prizmę, ir jis pateikia bei akcentuoja tai, kas jam yra svarbiausia. Man asmeniškai patiko, kad filme "Žiedų Valdove" yra ta meilės istorija. Man aplamai patinka, kai knygoje ar filme yra meilės liniją 
QUOTE(Smauglius @ 2008 08 27, 13:59)
Sveiki, priimkite į savo gretas. Mes su vyru esam dideli Fantasy žanro mėgėjai tiek literatūros, tiek ir kino.
Labas, sveika prisijungus 
QUOTE(Sorceress @ 2008 08 27, 20:20)
Girdejau, kad "Hurino Vaikuose" Meris pavirto Mere
Nezinau, kiek tame teisybes, bet jeigu jau tokie paprasti dalykai neisverciama normaliai, tai biesas zino, koks visas vertimas. O siaip verstos fantasy net neskaitau, nes lietuviu kalba man viska gadina 
Jūs čia rimtai? Neskaičiau aš kol kas Tolkieno "Hurino Vaikų". Tai kažkaip paskaičius tokiu komentarus, noras skaityti lietuvišką variantą praeina. 

Atsimenu, kai paauglystėje tėvai juokėsi, kad tai tik laikinas susižavėjimas. Suaugsiu, ir praeis susižavėjimas fantastika. Suaugau. Nepraėjo.

O dėl niekinės literatūros. Skaityti visokias neaiškios kilmės psichologinės knygas (ale "Kaip tapti laimingu", "Kaip taip milijonieriumi" ir pan.) yra verta, o meilės romanai, fantastika - jau ne

Kaip smagu, kad musu skyrelis pagyvejo ir pasipilde naujais nariais
Va, ka tik perskaiciau Sergej Lukjanenko, Nik Perumov "Ne drakonų metas". Galiu drasiai rekomenduoti gera Fentazi
Visgi rusu fantastai tikrai

Va, ka tik perskaiciau Sergej Lukjanenko, Nik Perumov "Ne drakonų metas". Galiu drasiai rekomenduoti gera Fentazi

QUOTE(zis @ 2008 08 28, 10:27)
Kaip smagu, kad musu skyrelis pagyvejo ir pasipilde naujais nariais
Visgi rusu fantastai tikrai 

Dėl rusų pritarių

O knygučių atliekamų niekam nereikia? Naujos... atnešė dovanų, o mes jau turėjom
QUOTE(Alinva @ 2008 08 28, 12:20)
Dėl rusų pritarių
O knygučių atliekamų niekam nereikia? Naujos... atnešė dovanų, o mes jau turėjom

O kokias siūlote?

QUOTE(Alinva @ 2008 08 28, 13:20)
Dėl rusų pritarių

Mane domintu kas nors is fentazi, jei yra

QUOTE(Smauglius @ 2008 08 28, 07:07)
Deja, turiu patvirtinti
Tikrai labai liūdna. Kadangi pati esu baigusi anglų filologiją, tai žinau, kad profesionalų filologų tarpe fantastikos žanras (plačiaja prasme - su visomis jo rūšimis) yra laikomas vos ne niekine literatūra, kurios savęs gerbiantis literatūrologas neturi skaityti. Daug esu "kardų sulaužiusi" šia tema su gerb. kolegomis ir todėl niekuo nebesistebiu. Tačiau, taip, atmestinis darbo darymas dėl to, kad neįdomu ir net nepasivargini pasitikrinti tokio elementaraus dalyko kaip herojaus vardas - tai jau yra tiesiog nepagarba sau.
Kažkaip visada galvojau, kad jei aš nemėgstu, tarkim meilės romanų, tai jų ir versti nesiimsiu - man bus neįdomu ir darbą padarysiu prastai. Bet čia turbūt, kaip visada - pinigai lemia viską.

Kažkaip visada galvojau, kad jei aš nemėgstu, tarkim meilės romanų, tai jų ir versti nesiimsiu - man bus neįdomu ir darbą padarysiu prastai. Bet čia turbūt, kaip visada - pinigai lemia viską.

OO kaliega filiolioge

Man labiausiai piktumas ima, kai zmones fantasy vadina pasakomis, nu laba diena, reiketu praplest akirati, man atrodo. O kad demesio nevertas zanras, tai as asmeniskai nesutinku visiskai, skirtingai nuo realizma aprasanciu autoriu, fantasy rasytojai dar turi turet oi kokia vaizduote, taip kad nuvertinti fantasy yra mazu maziausia kvaila. Nesakau, kad visos sios zanro knygos yra vertos demesio, bet jau jeigu vertejas apsieme isverst, tai pritariu, kad reikia darba atlikti kokybiskai, o ne atmestinai. O, is tikruju, tai man atrodo neprofesionalu apsiimti versti to, kuo nesidomi ir zinai, kad vertimas bus prastas.
QUOTE(hobite @ 2008 08 28, 08:22)
Atsimenu, kai paauglystėje tėvai juokėsi, kad tai tik laikinas susižavėjimas Suaugsiu, ir praeis susižavėjimas fantastika. Suaugau. Nepraėjo.

O man susizavejimas fantasy atejo gana velai, turbut apie 19 ar 20 buvo, tai tevai to kazkaip labai ir nepastebejo, bet priverciau mamka perskaityt Hari Poteri, bet liko nesuzaveta, tas pats po Eragono (nors cia ir as prisidedu, kosmaras, ne knyga). Veliau parodziau tevam "Stardust" filma, sake, kad per daug ten visko vyksta ir vel neitikau. Paskutinis bajeris buvo kaip pasigyriau nusipirkus keturias naujas fantasy knygas, tai tevu komentarai buvo "o tu ka nors rimto skaitai?". Nuo to laiko daugiau nieko nebesakau, jauciu neisaugsiu as is fantasy amziaus

QUOTE(Sorceress @ 2008 08 28, 14:28)
Malonu susipažinti, tsakant

Aš visada tokiuose ginčuose laikydavausi argumento, kad mes (filologai) į literatūrą privalom žiūrėti profesionaliai, t.y. pats žanras, koks jis bebūtų (fentezi, detektyvas, ar koks erotinis romanas) negali būti laikomas prastu per se.

Tai kodėl reikia malti į miltus visą fantastikos žanrą? Tada pareidavo atsakymas - ai, briedas visos tos nesamonės, reikia, kad rašytų apie realybę. Čia suprasdavau, kad nebeturiu ką pasakyt

O dėl tėvų, tai mano tėtis (pats yra astrofizikas) - didelis SF mėgėkas, ypač kosminės SF (klasikai Clarke, Asimov jo mėgstamiausi rašytojai). O vat fentezi irgi traktuoja kaip pasakas, pukštauja, šaiposi ir nė už ką neskaito.

Labai teisingai pastebėta dėl žanrų kokybės. 100proc. sutinku su tavo nuomone, Smaugliau.
QUOTE(Smauglius @ 2008 08 28, 14:38)
O dėl tėvų, tai mano tėtis (pats yra astrofizikas) - didelis SF mėgėkas, ypač kosminės SF (klasikai Clarke, Asimov jo mėgstamiausi rašytojai). O vat fentezi irgi traktuoja kaip pasakas, pukštauja, šaiposi ir nė už ką neskaito.
Hehe, aš pagal išsilavinimą inžinierius, o paskutiniu metu atradau naują pomėgį - astronomija. Ir kiek pastebėjau labai daug fizikų, inžinierių, ir aplamai tiksliųjų mokslų atstovų domisi SF. 
QUOTE(Smauglius @ 2008 08 28, 13:44)
QUOTE(zis @ 2008 08 28, 14:06)
QUOTE(Alinva @ 2008 08 18, 23:21)
Paskelbiau knygynėlyje, bet gal čia labiau atkreips dėmesį
vis dėl to fantastika 
Turiu po 2 vnt, po vieną parduodu... Visos po 15 Lt, perkant kartu, atiduodu už 40Lt. Kaunas, galiu atvežti į Vilnių.
Eridano leidykla, PFAF serija 421, 424 ir 425 knygos.

Turiu po 2 vnt, po vieną parduodu... Visos po 15 Lt, perkant kartu, atiduodu už 40Lt. Kaunas, galiu atvežti į Vilnių.
Eridano leidykla, PFAF serija 421, 424 ir 425 knygos.

Manau, kad galima derėtis šiek tiek, jei ką domins

Siuo metu skaitau Vilpisausko "Vejas nuo juros". Iki siol apie lietuviu fantastus buvau nekokios nuotaikos, bet si knyga
Kad rase lietuvis suprasi tik is lietuvisku vietovardziu ir lietuvisku detaliu. O pats knygos siuzetas originalus, ten nieko netruksta nei itampos, nei netiketumu, nei paslapties. Zodziu megaujuosi kiekvienu sakiniu ir dar net neisivaizduoju kaip viskas baigsis

QUOTE(zis @ 2008 10 13, 13:43)
Siuo metu skaitau Vilpisausko "Vejas nuo juros". Iki siol apie lietuviu fantastus buvau nekokios nuotaikos, bet si knyga
Kad rase lietuvis suprasi tik is lietuvisku vietovardziu ir lietuvisku detaliu. O pats knygos siuzetas originalus, ten nieko netruksta nei itampos, nei netiketumu, nei paslapties. Zodziu megaujuosi kiekvienu sakiniu ir dar net neisivaizduoju kaip viskas baigsis 

Nebloga, nors man labiau patiko Romualdo Drakšo "Raganiaus karas" - niu seniai taip nesimėgavau net ir užsienio literatūrą skaitydama