Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

As norejau pasakyt, kad Tolkien'ui reikia nusiteikti, bent jau man taip yra. Jo knygos nera lengvam pasiskaitymui, taip kad visai nesistebiu, jog jusu knygutes ramiai lentynose dulka. Man rodos, kai prisiruosit, tai ir suskaitysit smile.gif

O del to gerio, kad angliskai skaitau, zinokit, nezinau ar cia totalus geris, nes skaitau TIK angliskai, taip kad jeigu autorius angliskai neraso, tai jo/jos knygu turbut niekad ir neperskaitysiu. Fantasy vertimu butent i anglu is kitu kalbu cia rasti nelabai sekasi (nors, tiesa pasakius, nelabai ir stengiuos, angliskai rasytu knygu pakanka), o lietuviski vertimai jeigu naujai daryti, tai tik nervus gadina. Kazin ka veikia tie seni geri vertejai kur visokius Sekspyrus versdavo ir panasiai, bet jiem fantastika turbut ar taip, ar taip zemas lygis, neverstu.
Atsakyti
Aš čia retas svečias irgi pasidariau. Hm, pradėjau mažiau skaityti knygų. Po teisybei dabar fanfiction internete skaitau.

Paskutinis fantastinis apsakymas kurį skaičiau buvo Drakšo "Nevaryk Dievo į medį". Labai patiko. Iš tikro jau anksčiau jums minėjau, kad mano tėvaivis dar juokiasi dėl mano pomėgio fantastikai. Bet šiaip ne taip pabandžiau mamai duoti paskaityti tą Drakšo apsakymą. Išgyriau, kad lietuvio kūryba, ir kad reiktų bent jau pabandyti paskaityti. Tai atvaro jinai ryte (nes vakare prieš miegą skaitė) ir sako, kad čia ne fantastika, čia filosofija. Tai va ir pasibeigė žmogaus skepticizmas.
Atsakyti
Sorceress, na man kitos Tolkieno knygos super lengvai susiskaitė. O va šita super sunkiai.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2009 02 05, 19:15)
Sorceress, na man kitos Tolkieno knygos super lengvai susiskaitė. O va šita super sunkiai.

O kaip tau "Silmallirion" (nezinau lietuvisko pavadinimo)? As tai paskaiciau pora skyriu ir jau nezinau ar kada mano smegenai isnes pilnai sita knyga "damust".
Atsakyti
Labas. Permečiau temą, matyt, tokia tikra fantastikos gerbėja nesu... Tačiau labai maloniai surijau Bredberio Pienių vyną (nors fantastika to ir nepavadinčiau) ir Makso Frajaus visas keturias knygas lietuviškai (toks kaip smagus serialas suvaikėjusiems suaugėliams wink.gif)
Atsakyti
QUOTE(Invazija @ 2009 02 07, 11:20)
Labas. Permečiau temą, matyt, tokia tikra fantastikos gerbėja nesu... Tačiau labai maloniai surijau Bredberio Pienių vyną (nors fantastika to ir nepavadinčiau) ir Makso Frajaus visas keturias knygas lietuviškai (toks kaip smagus serialas suvaikėjusiems suaugėliams wink.gif)

Labas 4u.gif
Sakyčiua, kad tu esi lengvos fantastikos mėgėja biggrin.gif
Man ir Bredberis, ir Frajus labai labai patinka mirksiukas.gif
Jei patiko Pienių vynas, pabandyk ir Bredberio "451 Farenheito" mirksiukas.gif Tiesa, knyga skiriasi nuo "pienių vyno", bet... verčia susimąstyti.
Ir jei mėgsti skaityti, tai pasižvalgyk į fentezi knygeles, gal rasi, kas tau patiks 4u.gif

O aš norėjau pasigirti, kad gavau bibliotekoje Vilpišausko "Vėjas nuo jūros" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 09 vasario 2009 - 11:58
QUOTE(SOFIJA5 @ 2009 02 09, 12:57)
Labas 4u.gif
O aš norėjau pasigirti, kad gavau bibliotekoje Vilpišausko "Vėjas nuo jūros" biggrin.gif

Dar viena fantastė mūsų kampelyje. 4u.gif
SOFIJA5, būtinai papasakok, kaip tau tas vėjas patiks. Aš tai labai santūriai vertinu lietuvių fantastų kūrinius, kažko man juose trūksta. Žiauriai nusivyliau seniai skaityta "Roneta" Ažušilio, tai g.gif . Yra ir keli geri rašytojai, bet jų kūrinius skaičiau dar besimokydama, tai gali būti kad dabar irgi supeikčiau. bigsmile.gif Bat dar bandysiu reabilituoti saviškius, vistiek kada nors paskaitysiu ką lietuviško. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2009 02 09, 15:03)
  SOFIJA5, būtinai papasakok, kaip tau tas vėjas patiks. Aš tai labai santūriai vertinu lietuvių fantastų kūrinius, kažko man juose trūksta. Žiauriai nusivyliau seniai skaityta "Roneta" Ažušilio, tai  g.gif  . Yra ir keli geri rašytojai, bet jų kūrinius skaičiau dar besimokydama, tai gali būti kad dabar irgi supeikčiau.  bigsmile.gif  Bat dar bandysiu reabilituoti saviškius, vistiek kada nors paskaitysiu ką lietuviško.  biggrin.gif

Vėją kažkas gyrė, tai ir užsimaniau biggrin.gif Parašysiu, kaip skaitėsi. Dra skaičiau "Paslapties įpėdinis" - nepatiko, ir Drakšo "Raganiaus karas" - šita visai nebloga, dar Žilionės "Septynios baimės dienos" - irgi nelabai... Taip kad tikiuosi, jog Vilpišauskas nenuvils...
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2009 02 09, 12:57)
Labas 4u.gif
Man ir Bredberis, ir Frajus labai labai patinka mirksiukas.gif
Jei patiko Pienių vynas, pabandyk ir Bredberio "451 Farenheito" mirksiukas.gif Tiesa, knyga skiriasi nuo "pienių vyno", bet... verčia susimąstyti.
Ir jei mėgsti skaityti, tai pasižvalgyk į fentezi knygeles, gal rasi, kas tau patiks 4u.gif

Ačiū biggrin.gif Bredberį mielai skaitysiu. Labiausiai veža fantastika, kur fantastinis yra tik fonas tikroms dramom arba egzisetenciniams klausimams. Net Frajuj iškapsčiau wink.gif

O fentezi - tai žiedų valdovai ir panašiai? Tada didesnis prioritetas - su dukra panašius filmus žiūrėti biggrin.gif

o Vėjas nuo jūros tokia truputį siaubo iš recenzijų pasirodė...?
Atsakyti
Man "Vėjas nuo jūros" toks nežinau... ne siaubiakas gal, bet ir nelabai fantastika... nesiskaitė schmoll.gif bandyta suliet kažką, a la musmirės, laiko kelionės, kruvinos aukos, siaubas, mistika... bet man kažkaip nelabai sėkmingai. Rašyta, tartum pats autorius būtų tų musmirių apsivalgęs, toks "sąmonės srautas". Brrr schmoll.gif
Aišku, kitiems gal nieko bus, bet negaliu sakyt, kad kažkas super ir nenuspėjamo. Aišku, kad išsigelbės tas, kuris musmirių buvo ragavęs, ir t.t.
Kažkaip man toks vos ne narkotikų skatinimas gaunasi - a la vaikai, valgykit musmires, čia nemokamas meskalino pakaitalas lotuliukas.gif ir koookie vaizdai, va, ir išsigelbėt galit jei į tokią situaciją papulsit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Invazija @ 2009 02 09, 19:23)
Ačiū biggrin.gif Bredberį mielai skaitysiu. Labiausiai veža fantastika, kur fantastinis yra tik fonas tikroms dramom arba egzisetenciniams klausimams. Net Frajuj iškapsčiau wink.gif

O fentezi - tai žiedų valdovai ir panašiai? Tada didesnis prioritetas - su dukra panašius filmus žiūrėti biggrin.gif

o Vėjas nuo jūros tokia truputį siaubo iš recenzijų pasirodė...?

Aha, fentezi, kur žiedų valdovai, drakonai, princesės, magija... negaliu dar nepasiūlyti Ursulos Le Guin "Žemjūrės burtininkas" - ten apie magiją rašoma, bet kartu ir apie pasirinkimą, žodžiu, jei papuls po ranka, rekomenduoju.
Atsakyti
O man "Vejas nuo juros" labai patiko, kol kas tai buvo geriausia LT autoriaus parasyta fantastine knyga thumbup.gif
Atsakyti