QUOTE(Sorceress @ 2009 08 06, 13:05)
Pastebejau, kad daugelis cia skaito fantastika su filosofiniais nukrypimiais, papasakokit, ar jum butini tie filosofiniai pamastymai, juk visgi skaitot apie kazka nerealaus, o filosofija kazkaip sugrazina viska i realybe, bent man taip atrodo. Ir siaip, kokio tipo fantastika megstat? Ten kur zmogai kariauja del kokios karalystes sosto, ar tokia, kur daug skirtingu rasiu, magijos, ir t.t.
Aš vis tik esu fentezio gerbėja, nors mokyklos laikais ir "Fondą", ir "Kopą" ir kitką skaičiau. Ir patiko tada, ypač Azimovas. Tuo pat metu neatsitraukdama perskaičiau "Žiedų valdovą", dabar nebesiskaito, kliūna man ten kai kurie dalykai

Nors filmą mielai žiūriu, ypač kai veiksmas vyksta ne niūrioj blogio buveinėj, o pas hobitus kaime

Kingą ir skaitydavau, visa drebėdama

Ir filmai pagal jo knygas man labai patinka, pastaruoju metu turėjau hobį patį autorių filmuose ieškoti, nes daugumoje jis nusifilmavo epizodiniuose vaidmenyse. Dabar, deja, laiko fantastikai nebeliko

Viską užgožė knygos apie vaikus ir psichologinė literatūra, tad grožinei tiesiog laiko nebelieka

Bet iš visų skaitytų, man vis tik Sapkovskio "Raganius" pats pačiausias