Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

Fantastikos mėgėjai, žiūriu, ilsisi. ax.gif Arba tingi rašyti. O aš pradėjau skaityti "Valstybės sieną" N. Asher . Dar negaliu nieko pasakyti apie šią knygą, bet nors temą pakelsiu ir priminsiu, kad tokia yra. sunglasses2.gif
Atsakyti
Kadangi nieko gudraus neturiu papasakot, tai kazkaip ramiai sau ir sedziu blush2.gif Ka tik pradejau skaityt "The Magician's Apprentice". Perskaiciau apie 50 puslapiu, bet kazkodel nelabai "kabina", tikiuosi dar issirutulios i ka nors gero. Ka cia dar i tema nuveikiau pastaruoju metu, ai va vakar buvom kine Poterio ziuret, filmas labai gi neblogas, tik reiks ziuret dar karta, nes kine brudai mobiliu puse filmo snekejo, nei susikaupt kaip zmogui neimanoma buvo. O daugiau kaip ir nieko, tyluma, ramuma biggrin.gif
Atsakyti
negaliu pasakyti, kad nemėgstu fantastikos... man labai labai patinka vampyrai ( nebūtinai tokie, kaip iš twilight) , stepheno kingo knygos ir pagal jas pastatyti filmai ( o daugelyje jų yra fantastikos)... thumbup.gif
tačiau neskaitau tų knygų iš spec. serijos, skirtos fantastikos mėgėjams (nė nežinau, kaip ji vadinasi) . netraukia ir tiek. schmoll.gif
Atsakyti
Aš smagiai ir su įžvalgomis perskaičiau Hakslio utopiją "Sala". Namų darbus rašytojas atliko, medžiaga spekuliacijoms kruopščiai perskaityta ir išnagrinėta. Gaila, kad iš filosofinės varpinės ne viską supratau. O tai, kad daug teisingų atsakymų rėmėsi į budizmą ir hinduizmą, su manim ypač susišaukė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2009 03 13, 13:43)
L. Niven ir kt. "Heoroto paveldas" .Visada maniau, kad nesu tokia išsilavinusi, kad pastebėčiau stiliaus klaidas. Visur, kur kitiems kliūdavo, man nieko nesimatydavo. Na bet šita! Trūksta žodžių.  schmoll.gif Suprantu, kad žmogus stengėsi versti neatsilikdamas nuo originalo. Bet gi ne šitaip, ne išradinėjant naujus žodžius. Įėjimas pasidaro įeiga, kiti žodžiai vėl nei šis nei tas. Knyga pati savaime visai nebloga, tai stengiausi pagauti esmę, nesigilindama į formą.  lotuliukas.gif

Kažkaip paskutiniu metu mažokai fantastikos skaitau g.gif
Larry Niven, Jerry Pournelle, Steven Barnes - HEOROTO PAVELDAS - stilius irgi užkliuvo, įdomus vertimas g.gif O ir pati knyga nelabai patiko. Na, žudė, žudė tuos grendelius. Ir meilės linija be ryšio. Žodžiu, nepatiko.
Dar perskaičiau Aleksandr Gromov - ŽINGSNIS Į KAIRĘ, ŽINGSNIS Į DEŠINĘ - gaila, kad ne rusų kalba skaičiau blush2.gif Tikrai patiko. Na, tokia gera rusiška fantastika ir verčianti susimąstyti. Pagal Gromovą: "Kada nors mums labai nepasiseks..."
Atsakyti
Pastebejau, kad daugelis cia skaito fantastika su filosofiniais nukrypimiais, papasakokit, ar jum butini tie filosofiniai pamastymai, juk visgi skaitot apie kazka nerealaus, o filosofija kazkaip sugrazina viska i realybe, bent man taip atrodo. Ir siaip, kokio tipo fantastika megstat? Ten kur zmogai kariauja del kokios karalystes sosto, ar tokia, kur daug skirtingu rasiu, magijos, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2009 08 06, 15:05)
Pastebejau, kad daugelis cia skaito fantastika su filosofiniais nukrypimiais, papasakokit, ar jum butini tie filosofiniai pamastymai, juk visgi skaitot apie kazka nerealaus, o filosofija kazkaip sugrazina viska i realybe, bent man taip atrodo. Ir siaip, kokio tipo fantastika megstat? Ten kur zmogai kariauja del kokios karalystes sosto, ar tokia, kur daug skirtingu rasiu, magijos, ir t.t.

Skaitau, tai ką Eridanas išleidžia 4u.gif Na, dar kartais pasigriebiu kokią rusišką knygą. Oi, pamiršau parašyti, kad perskaičiau M. Semionovos "Volkodav" - nuostabi knyga. Atsiliepimas paie ją čia:
http://skaityta.lt/review/get/250

O dėl filosofijos, tai daug priklauso nuo autoriaus, kai filosofuoja Wilsonas būna nuobodoka, o kai Gromovas - įdomu, nes neįkyru. Labiausiai patinka knygos su magija. Koks nors pirmykštis magiškas pasaulis, kaip Semionova, Sapkovskis, Tolkienas. Taip pat žaviuosi pasaulio pabaigos idėjomis, na, kai rašo apie ateities pasaulį, kuriame pvz valdys mašinos, žmonės turės neįtikėtinų galių, tik truputį liūdna, kad tas pasaulis dažniausiai toks niūrus būna, bet žavi. Sunku apibendrinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2009 08 06, 13:05)

Aš vis tik esu fentezio gerbėja, nors mokyklos laikais ir "Fondą", ir "Kopą" ir kitką skaičiau. Ir patiko tada, ypač Azimovas. Tuo pat metu neatsitraukdama perskaičiau "Žiedų valdovą", dabar nebesiskaito, kliūna man ten kai kurie dalykai biggrin.gif Nors filmą mielai žiūriu, ypač kai veiksmas vyksta ne niūrioj blogio buveinėj, o pas hobitus kaime smile.gif Kingą ir skaitydavau, visa drebėdama biggrin.gif Ir filmai pagal jo knygas man labai patinka, pastaruoju metu turėjau hobį patį autorių filmuose ieškoti, nes daugumoje jis nusifilmavo epizodiniuose vaidmenyse. Dabar, deja, laiko fantastikai nebeliko unsure.gif Viską užgožė knygos apie vaikus ir psichologinė literatūra, tad grožinei tiesiog laiko nebelieka verysad.gif Bet iš visų skaitytų, man vis tik Sapkovskio "Raganius" pats pačiausias wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 06 rugpjūčio 2009 - 16:16
Vis galvojau apie Raganių, toks jis man.. ragautas, bet niekaip neprisimenu. Pagūglinau ir lyg miglotai prisimenu kažką panašaus skaičiusi dalimis kažkokiam fantastiniam žurnale? Seniai. Ar galėjo taip būti?
Dėl filosofijos: jos, vienokios ar kitokios, yra kiekvienam kūriny. O fantastika labai dėkinga spekuliacijoms, kas būtų jeigu būtų, paaštrina egzistencinius klausimas etc. Be viso to, man kažkaip per lengva wink.gif Na, bet kas ko ieško. Aš ieškau kažką paknist biggrin.gif Todėl, sakykim, mani bibliotekoj atsirado Halanbeko (nežinau kaip parašyti) "Elementariosios dalelės" ir "Tanatonautai" (kuri visgi pasirodė man lėkštoka)

Iš lengvų smagiai suvalgiau Frajų, nes jis smagiai juokiasi iš silpnybių ir lyg verčia pačią smagiau žiūrėti į gyvenimą.

O Makarčio knygą "Kelias" apie pasaulio pabaigą numečiau ir nukišau - nesu patyrus tokio siaubo vien skaitant knygą...

Kažkoks ilgas postas gavosi ir įtariu, kad daugelį knygų jau esate aptarę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Invazija @ 2009 08 06, 18:16)
Vis galvojau apie Raganių, toks jis man.. ragautas, bet niekaip neprisimenu. Pagūglinau ir lyg miglotai prisimenu kažką panašaus skaičiusi dalimis kažkokiam fantastiniam žurnale? Seniai. Ar galėjo taip būti?
Dėl filosofijos: jos, vienokios ar kitokios, yra kiekvienam kūriny. O fantastika labai dėkinga spekuliacijoms, kas būtų jeigu būtų, paaštrina egzistencinius klausimas etc. Be viso to, man kažkaip per lengva wink.gif Na, bet kas ko ieško. Aš ieškau kažką paknist biggrin.gif Todėl, sakykim, mani bibliotekoj atsirado Halanbeko (nežinau kaip parašyti) "Elementariosios dalelės" ir "Tanatonautai" (kuri visgi pasirodė man lėkštoka)

Iš lengvų smagiai suvalgiau Frajų, nes jis smagiai juokiasi iš silpnybių ir lyg verčia pačią smagiau žiūrėti į gyvenimą.

O Makarčio knygą "Kelias" apie pasaulio pabaigą numečiau ir nukišau - nesu patyrus tokio siaubo vien skaitant knygą...

Kažkoks ilgas postas gavosi ir įtariu, kad daugelį knygų jau esate aptarę ax.gif

Buvo, žurnale. Koks ten fantastinis ėjo... ar Kaukas, ar kas ten smile.gif Tai tikrai ėjo kelios dalys Sapkovskio, viena iš jų į knygą neįtraukta - apie raganą ir karį, na tiksliai nenupasakosiu, tiesiogiai vardų irgi nelabai po to minima, bet realiai gaunasi kaip ir Geralto tėvų istorijėlė smile.gif bent jau pagal visą tolimesnę kūrybą labai įsipaišo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2009 08 06, 15:05)
Ir siaip, kokio tipo fantastika megstat? Ten kur zmogai kariauja del kokios karalystes sosto, ar tokia, kur daug skirtingu rasiu, magijos, ir t.t.

Man irgi labiausiai prie sirdies fentazy biggrin.gif Bet nesipurtau ir scientific, jei knyga itraukia, tai ir puiku smile.gif O siuo metu kazkaip fantastikos seniai jau neskaiciau (kazin kodel unsure.gif) Knygos apie vampyrus gi nesiskaito prie fantastikos, tiesa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2009 08 07, 11:59)
Knygos apie vampyrus gi nesiskaito prie fantastikos, tiesa? biggrin.gif

Turbūt čia dokumentika ar biografija? lotuliukas.gif
Atsakyti