as net ir maitindama savo pienu, neiskenciau nepasiulius banano, obuolio, labai buvo idomi vaiko rekciaja, ir kiek esu skaicius, kas pradeda daduoti tik nuo 6 men, tai ir vaikuciai, ne taip noriai valgo, buna isrankesni, o maniskis viska valgo
QUOTE(mutantė @ 2005 05 08, 17:27)
virta virta! tokiemas maziams kepto dar nieko negalima!
Ačiū visoms. Turbūt palauksiu 6 mėn. Nes Ugnytė ir rami, ir svorio per akis - žandai kabo
.
mano sunui jau 8 men.o primaitinti po truputi pradejau nuo 4.pirmas buvo bananas,bulve.nors ir pati maitinu iki dabar-valgom ir kita maista
As tai pradejau maitinti kosytemis ir darzovemis bei vaisiais(is stiklainiuku) nuo keturiu menesiu- aisku is pradziu po kelis saukstelius. Jai labai patiko valgyti is saukstelio. Cia kur as gyvenu daktarai pataria pradeti ryziu kosele nuo 4 men nes joje yra daugiausia gelezies kurio taip reikia auganciam organizmui. Nemanau kad mamos pieno ar misinelio uztenka 6 men kudikiui???
QUOTE(virgyte @ 2005 02 14, 18:32)
Nieko čia keisto nematau.Kiek pediatrų tiek nuomonių.Juk ir mes mamos, kiekviena skirtingai darome.
o man patarė nuo kruopų košių.bet aš pabandžiau daržovių ir nevalgė,tik spjaudėsi.tada daviau kruopų ir kuo puikiausiai.mano ir antroji mergaitė daržoves pradėjo valgyti gal nuo 7 mėn.manau kiekvienas vaikas skirtingas ir pats atsirenka kas jam geriau mes galim tik pasiūlyti.
oi kaip senai cia visos buvo.mums beveik 5 men, darzoviu koses jau ragavome, dabar nusipirkau kruopu kose su slyvomis, bet ten parasyta uzpilti ne vandeniu, o siltu virintu pienu, bet juk pieno dar negalima, o savo ieno neturiu, tai kuo man ja uzpilti?
beje kiek 5 men.vaikas turetu per diena ml suvalgyti darzovienes ir kiek kruopienes, kiek kartu perdiena dar valgote misinuka ir po kiek.
beje kiek 5 men.vaikas turetu per diena ml suvalgyti darzovienes ir kiek kruopienes, kiek kartu perdiena dar valgote misinuka ir po kiek.
Aš virdavau ant vandenuko ir įdėdavau mišinuko šiektiek, kad užbalinti.
Bet šeip manau, kad mišinuką ar mamos pienuką vaikas ir taip gauna, tad jei išvirsi ant vandens, bus sveikiau.
Bet šeip manau, kad mišinuką ar mamos pienuką vaikas ir taip gauna, tad jei išvirsi ant vandens, bus sveikiau.
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 12, 23:43)
Aš virdavau ant vandenuko ir įdėdavau mišinuko šiektiek, kad užbalinti.
bet jauciu tada ji bus neskaini. o kaip manot po kiek duoti per diena ml.
ir nuo kada is vis nebereikia duoti misinuko,
mano drauge nuo 5 men jo jau nebeduoda, bet man atrodo kad 5 men dar anksti neduoti.
QUOTE(renatuxaass @ 2006 03 12, 13:50)
bet jauciu tada ji bus neskaini. o kaip manot po kiek duoti per diena ml.
mano drauge nuo 5 men jo jau nebeduoda, bet man atrodo kad 5 men dar anksti neduoti.
Kodėl neskani
Pas vaikus dar yra kitoks skonio suvokimas nei pas mus, kuo anksčiau pratinsi prie saldaus, tuo didesnį polinkį vaikas turės saldumynams, tad reikia stengtis be jokių druskų, cukraus ir t.t. virti, jie tai priima kaip norma, nes ir žmogui druskos ar cukraus reikia vartoti minimaliai, bet męs patys sau užsikrovę visus prieskonius, o skonis vaikų formuotis pradeda tik apie antrus trečius gyvenimo metus, kai vaikas pradeda suvokti, kas yra saldainis, mėsa ar daržovės.
Dėl mišinėlio, visiškas idiotizmas nutraukti penkių mėnesių vaikui
Manau, kad mama turi mastyti kas jos vaikui geriausia, tačiau jei tai daroma taupumo sumetimais, nepateisinu, negalima mano nuomone taupyti ant tokių mažyčių vaikų, jau geriau tada sauskelnių nepirkti, bet tik ne su maistu žaisti
Enigma ka tik pastebejau kad tarp musu vaiku lygiai menesio skirtumas, tu turbut savo vaikui koses dar neduodi, kiek kartu per diena ja galima duoti ir po kiek ml
mano dukrytei 5 men 1 savaite.jau nuo 4 men daviau darzoviu tyrele,is hipp firmos.kai ka viriau pati bulve morka.trindavau per sieteli panasus kaip kosti arbatai yra pirkti pvz iki kur vaikiskos prekes visas komplektas bliudelis ,saukst,matuokle...paruosdavau misinuka pildavau i pertrinta kose arba skiesdavau nuoviru kuriame vire darzoves.4,5men ivedziau ryziu kose.is bebe firmoskur uzpili pabringsta min ir kose paruosta.hipp firmos ryziu kose jau su misiniu ja reikia ruosti tik su vandeniu,kadangi mano mergaite elergiska,duodu atsargiai nes pripratus prie kito misinio.gal sutapimas,bet nuo grikiu koses kasko suviduriavo taip speju nes idiena duodu tik 1 rusies kose kad suprasciau nuo ko paberia.tiesa nuo morku taip pat buvo bedu su berimu.duodu tarkuoto obuolio,banano.hipp tyrele bananas-persikas
Papildyta:
kaip jus verdate ryziu koses.at pries verdant ryziu juos kaip nors smulkinat ar tiesiok ilgai verdat kol suvirs ir tada sytrinat?kokius ryziu perkate?
Papildyta:
kaip jus verdate ryziu koses.at pries verdant ryziu juos kaip nors smulkinat ar tiesiok ilgai verdat kol suvirs ir tada sytrinat?kokius ryziu perkate?