Įkraunama...
Įkraunama...

Taura

Neseniai isgirdau si varda ir istrigo jis man i galva smile.gif TAura,kirtis ant A.Dabar jis itrauktas i mano busimu vaiku vardu sarasiuka.Kaip jis jums skamba?
Atsakyti
o ką reiškia?

day.lt duoda tik Tauras. Nemėgstu vardų be reikšmių. Šiaip keistai skamba, neįprastai. Malonybiškai man išvis neskamba...

Neduočiau schmoll.gif
Atsakyti
Kaip taurė g.gif Kažkoks keistas vardas. Negražus. Savo vaikui nedėčiau schmoll.gif
Atsakyti
Jezau... man tai asocijuojasi su gyvūnu. Nieko gero tai nežada - pagailėk prašau vaiko, vadins bile kas ir bile kaip ir vaikas keiks visą pasaulį.
Ir visa tai dėl to, kad tėvai priplaukę pasitaikė.

Negi senelių vardai tokie jau baisūs? Juk labai gražu būtų ir atminimas močiutės toks prasmingas? Nu nebent močiutė kokia stora negrė - teta Choly arba kokia Ciciolina ::smile.gif)
Pagaliau negi normalių tradicinių vardų nėra?
Atsakyti
Sis vardas reiskia- tauri, dora, kilni.
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 11 19, 23:45)
Sis vardas reiskia- tauri, dora, kilni

Šis vardas reiškia, kad mama baravyką kitu galu suvalgė ir brendžiu neužgėrė.
Kam išradinėt dviratį? yra nuostabių vardų kilusių iš lotynų kalbos. Praktiškai yra kiekvieną dorybę atspindintis vardas. Nu nebūtinai vadinti kokia Galina ar Uršule - taigi bus VIŠTA arba LOKĖ. Arba Vitalija - nuo vitalus - veršis (taigi būtų "telyčia"). Yra daug gražių ir prasmingų vardų, o čia kažkokia balto drambliuko fantazija.
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 11 20, 00:07)
Šis vardas reiškia, kad mama baravyką kitu galu suvalgė ir brendžiu neužgėrė.
Kam išradinėt dviratį? yra nuostabių vardų kilusių iš lotynų kalbos. Praktiškai yra kiekvieną dorybę atspindintis vardas. Nu nebūtinai vadinti kokia Galina ar Uršule - taigi bus VIŠTA arba LOKĖ. Arba Vitalija - nuo vitalus - veršis (taigi būtų "telyčia"). Yra daug gražių ir prasmingų vardų, o čia kažkokia balto drambliuko fantazija.

Gal ponuli daugiau pasidomekite apie vardu kilme ir reiksme. Vitalius-gyvibingas. Prie ko cia tas versis ir telycia blink.gif
Ir toks vardas yra, tai jau kazkas ta dvirati isrado ir nieks jo neisranda. Jei mamai grazu, tai kodel nedvus tokio vardo.
Pagal jus tai kokie tie grazus ir prasmingi vardai?
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 11 20, 00:19)
Vitalius-gyvibingas. Prie ko cia tas versis ir telycia
Jei mamai grazu, tai kodel nedavus tokio vardo

O todėl, kad pirma prasme "veršis", o poto tik "gyvybingas". Net Italijos pavadinimas kilęs nuo "vitalus" - veršiukų šalies.
Juk niekam ne paslaptis, kad prieš 30 metų žodis "gaidys" buvo visai normalus ir niekam jis nekėlė blogų minčių. Nu nebent tai buvo peštuko sinonimas. O dabar blin?
Arba Žydrūnas.... nu pisec... kaip dabar turi jaustis tie, kurie tokį vardą turi?
Man dzin kaip mama pavadins TAura, Taure ar Čerkute. Bet paprastai visuomet yra laiko patikrinti vardai, kurie pagaliau ir skamba tikrai tauriai.
O jei ta TAura išaugs visai ne tauri? (gink Dieve, tegul auga vaikelis sveikas ir geras). Arba pavadint kokiu pusiau mažybiniu vardeliu, o išaugs raudonskruostė mamaitė 100 kg.?
nus ti ką man spręst...ne mano vaikas, ne mano vardas. Nors paprastai sakoma, kad geras patarimas - geriau už pinigus.

Atsakyti
Man labiau patinka berniukiskas variantas - Tauras. Mergaitei Taura kazkaip nelabai..........o kaip mazybiskai vadint? Taurele.........hmmmm g.gif
Atsakyti
nelabai kazkaip..vyrui Tauras gal ir nieko bet moteriskas neskamba
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 11 19, 23:45)
Sis vardas reiskia- tauri, dora, kilni.

o kur radot reikšmę? Gal kokioj knygoj? Ar interneto psl? Gal ten daugiau vardų pateikiama? Ar čia kildinasi nuo vardo Tauras? g.gif

QUOTE(ramyra @ 2006 11 20, 08:53)
Man labiau patinka berniukiskas variantas - Tauras. Mergaitei Taura kazkaip nelabai..........o kaip mazybiskai vadint? Taurele.........hmmmm g.gif

man tas mažybiškas irgi kliūna... Taurelė, Taurutė.. Taurytė? g.gif blink.gif
Atsakyti
Aš pažystu labai gažią mergaitę TAurę smile.gif Kai sužinojau,tai buvo keistas,o dabar jis gražus,išdidus ir svarbiausia negirdėtas.O čia nusipaistymų kai kurių mamų net neklausyk...Svarbu tau gražu thumbup.gif .Bet ji TAurė,o ne TAura.
Atsakyti