QUOTE(Glacee @ 2006 11 24, 10:42)
MAMA2T&TO žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių <...>
Aciu, merginos, uz toki gera recepta! Pabandziau sioms Sv.Velykoms pasidaryti, ir labai gerai gavosi! Bandziau prideti nuotraukyte, bet nezinau kaip
Dariua dar ir jautienos vyniotini. Jautienos vyniotinio receptas buvo Lietuvos Ryto laikrascio internetiniam puslapyje pries pat Velykas. Pabandykit ir jus. Aisku, jautienos vyniotiniui padaryt uzeme daug daugiau laiko, bet abu buvo labai skanus. I vistienos vyniotini kitakart desiu isvirtas morkas, nes dabar truputi kietos liko. Aciu uz nuostabia ideja- tikrai labai lengvai padaromas vistienos vyniotinis!
Vyne troškintas jautienos vyniotinis:
750 g jautienos, Dižono garstyciu, maltu juoduju pipiru, druskos.
I idaro sluoksniui: 300-350 g poro, druskos.
II idaro sluoksniui: 125 g šonines.
III idaro sluoksniui: 375 g maltos mesos, duonos riekute, kiaušinis, 2 šaukštai pjaustytu petražoliu, maltu juoduju pipiru, druskos.
IV idaro sluoksniui: 125 g pievagrybiu, aliejaus, druskos.
Apkepti ir troškinti: 3 šaukštai aliejaus, 500 ml raudonojo vyno.
Padažui: stikline grietines, maltu juoduju pipiru, cukraus, druskos.
Puošti: pipirniu, ridikeliu.
Garnyrui: baltos duonos, salotu.
Jautiena padalykite i 4 dalis. Mesos gabalus išdeliokite viena šalia kito taip, kad platieji kraštai guletu vienas ant kito. Turi buti vienas didelis mesos lakštas. Jautienos viršu plonai ištepkite garstyciomis, apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Palikite marinuotis, kol paruošite idarus.
Pora perpjaukite išilgai per puse arba i 4 dalis. Jas dekite i verdanti pasudyta vandeni ir virkite 2-3 minutes. Tada išpilkite i kiaurasamti, apliekite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarveti.
Malta mesa sausai paskrudinkite. Duonos riekele pamirkykite šaltame vandenyje ir nuspauskite. Apkepta malta mesa sumaišykite su pamirkyta duona, kiaušiniu, petražolemis, juodaisiais pipirais ir druska. Pievagrybius supjaustykite griežineliais, apkepkite karštame aliejuje ir pasudykite.
Ant pamarinuotos jautienos iš pradžiu išdeliokite porus. Ant viršaus kraukite riekelemis supjaustyta šonine. Tada kreskite maltos mesos mase ir galop dekite troškintus grybus. Mesa suvyniokite, sutvirtinkite siulais, dar pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Vyniotini iš visu pusiu apkepkite karštame aliejuje. Paskui pilkite puse raudonojo vyno.
Troškintuva uždenkite dangciu ir pastatykite i 175-200 laipsniu karšcio orkaite. Troškinkite nevartydamos. Kai vynas išgaruos, dar pripilkite. Troškinkite apie valanda. Kai vyniotinis iškeps, išimkite inda, pridenkite folija ir leiskite atvesti. Kai atves, ištraukite siulus. Padaža, kuriame troškinote vyniotini, pertrinkite per sieteli, atvesinkite ir nurinkite riebalus. Stikline grietines sumaišykite su stikline padažo, kad butu kremo pavidalo mase. Ja pabarstykite pipirais, saldinkite ir sudykite.
Vyniotini supjaustykite riekelemis, papuoškite pipirnemis ir ridikeliais. Prie mesos tiekite padaža. Garnyrui siulykite baltos duonos ir salotu.