Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos vyniotiniai

QUOTE(jurvite @ 2008 04 18, 19:59)
Mes darom tokius suktinukus:
Mėsos vyniotinis: mėsos gabaliukus padaužyt muštuku, pabarstyt prieskoniais, tada ant jų išdėliot kepintus pievagrybius (galima juos pakeist kuo pagal skonį), tada dėti faršą, sumaišytą su prieskoniais. Visa tai susukti, aprišti ir virti ar kepti. Pagal norus, galima patroškinti su grietinėle, apibarstyt tarkuotu sūriu ir pan. gan nesudėtinga ir skanu smile.gif
O čia žuvies vyniotinis. dar nemėgintas, bet žinaus tokį: Žuvį sumalti, įberti prieskonių. Ant lašišos filė uždėti ploną sluoksnį virtų ryžių, maišytų su majonezu. Tada dėti žuvies masę ir tada susukus kepti orkaitėje, galima troškinti apipylus grietinėle. Iškepus apibarstyti tarkuotu sūriu.

Su zuvim geras receptukas,reikes pabandyti mirksiukas.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
tikrai su zuvimi labai gardus receptuas gavosi, vakar dariau,tai vyras labai isgyre aciu jurvite smile.gif
Atsakyti
Na, o as darau visai paprastai. Apie 2-3 val verdu gerai imarinuota karka bei gabaliuka liesesnes mesytes (ja i puoda imetu veliau nei karka). Isvirta mesa supjaustau nedideliais gabaliukais ir susuku i maistine plevele, tada suvynioju i marle bei apsuku siulu. Paslegiu vyniotinuka kelioms valandoms. Pigu, paprasta ir skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oi merginos, skaitau ir seliu nepeju ryt, taip skaniai cia viskas atrodo biggrin.gif
Labai tuo vistienos vyniotiniu gundausi tetrapake. Tik va cia visokiu nuomoniu del tos reakcijos verdant. O va variantas su marle butent sitam recepte atpuola - verdant marlej visi drebuciai lauk isbegs. Tai ka daryt doh.gif
Tiesa, dar buvau kazkur skaicius inete, kad susuka i maistine plevele, i daug sluoksniu, ir verda. Ale ta plevele negi neisileidzia verdant? Sneka ejo butent ne apie spec. plevele kokia, o i paprasta maistine. Neteko niekam girdet? Neuzkalnu mano gimtadienis, noriu, taip sakant, anyta nustebint lotuliukas.gif
Atsakyti
VISTIENOS VINIOTINIS

REIKALINGA:
VISTA
MORKA
PAPRIKA
PRIESKONIAI


vista nuimti nuo kaulu,itrinti prieskoniais su druska ir palikti porai val.paskui paimti maistines pleveles isdeti ant jos vistiena,per viduri isilgai i kelias dalis perpjauta morka,paprikos juosteliu ir sussukti,pavynioti maistine plevele ir virti garuose 1,5val.isvisrus paslegti.gaunasi net su drabuciais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(drakosha @ 2008 07 17, 21:36)
Oi merginos, skaitau ir seliu nepeju ryt, taip skaniai cia viskas atrodo  biggrin.gif
Labai tuo vistienos vyniotiniu gundausi tetrapake. Tik va cia visokiu nuomoniu del tos reakcijos verdant. O va variantas su marle butent sitam recepte atpuola - verdant marlej visi drebuciai lauk isbegs. Tai ka daryt  doh.gif
Tiesa, dar buvau kazkur skaicius inete, kad susuka i maistine plevele, i daug sluoksniu, ir verda. Ale ta plevele negi neisileidzia verdant? Sneka ejo butent ne apie spec. plevele kokia, o i paprasta maistine. Neteko niekam girdet? Neuzkalnu mano gimtadienis, noriu, taip sakant, anyta nustebint  lotuliukas.gif


Aš bandžiusi virti metalinėje emaliuotoje kvortoje- tokiame paprastame, aukštame metaliniame puodelyje, senovinio tipo, su rankenėle kaip paprasto metalinio puoduko, kur būdavo sovietų laikais tokie geležiniai emaliuoti puodukai (vos ne arbatai gert blink.gif )- bet ten toks gerokai didesnis, apie vienuolikos cm skersmens- storulis toks vyniotinis gaunasi, ale už tai garantuota, kad be chemikalų- bet čia jei nereikia labai ilgo vyniotinio.

Dar esu virusi aukštoje skarbonkėje nuo konservuotos sriubos- Thomas Philips pirkta buvo ta sriuba- irgi gaunasi- tai metalas kažkaip gal patikimiau.

Bet aš turbūt perilgai verdu, kad man ta mėsa tokia sausa ir sprangi gaunasi. Jaunesnių tas sausumas neerzina, mūsų karta ne nuo žagrės, ir storumas dabar ne madoj, tai jaunimas mėgsta ir įpratęs liesiau, kad be riebalų. O vat mano tėvams- kai darau per kokias kalėdas ar velykas, reikia kad būtų riebaliuko tuose vyniotiniuose- kitaip jiems sausa ir nevalgo jie, nors irgi ne nuo žagrės, o miestiečiai lotuliukas.gif Man ir taip ir taip tinka- bet aš nemėgstu nedavirtos mėsos, tai visada perverdu, ir gaunasi kažkaip prasčiau nei pardėse padaro, sausa ir be skonio, nors prieskonių dedu- tai padariau išvadą, kad per ilgai verdu, nes verdu apie dvi valandas.

Su riebalais, kad matytųsi balti, dar nedariau- bet jei norėčiau kada daryti, kad ir tėvams patiktų, tai nežinau kaip ten su tais riebaliukais daryti, kad jie liktų tokie balti- neištirptų- man atrodo, kad arba išsilydytų, arba kokie kaip taukai lydyti pasidarytų, kaip košė, gal pagelstų ir neestetiškai atrodytų g.gif

Nooriu vyniotinio kokio- vis čia užeinu seilę pavarvinti- bet skanaus nemoku padaryti- nors receptai čia geri, bet kažkaip aš parduotuvės lygio nepasiekiu, tai kaip ir nėra akstino daryti pačiai- o juk naminis turėtų gautis skaniau nei parduotuvinis. ax.gif
Atsakyti
Nu va- jau verda mano vyniotinis. Iki šiol dariau kelis kartus dar tik- ir vis iš kokio kiaulienos kumpio arba vištienos, su dž. slyvom ir abrikosais.

Šiandien pirmąkart nutariau pamėginti iš maltos jautienos bigsmile.gif

Bet nusipirkau net kilogramą jautienos faršo, įtarkavau į jį gigantišką morką, pridėjau daugybę sukapotų peiliu, džiovintų abrikosų, bandžiau daryti tokį sluoksnį iš dž. slyvų, o į vidurį bandžiau dėti virtą kiaušinį. Žinoma, prieskonių, taip pat.


Ir rezultate, jaučiu, faršo tame vyniotinyje bus nerasta, tarp tų visų džiovintų vaisių ir morkų lotuliukas.gif Bet visad kažkaip dėdavau jų labai mažai, tai norėdavosi daugiau, tai šiandien persistengusi turbūt būsiu tongue.gif

Beje, pirmą kartą šiandien bandau virti sulčių pakelyje, nes kažkas nudaigojo mano skardinę, kurioje virdavau seniau. bet masė į vieną sulčių pakelį netilpo, tai šiandien IKI užmačiau tokį brangų alyvuogių aliejų ketvirtainiškoje skardinėje, kuri maždaug puodo aukščio- tik kad gana siaura tokia- tai nusipirkau vis tik ją- bet parašyta, kad aliejus šalto spaudimo, o ta skardinė tokia labai minkšto metalo, tiesiog pirštais išeina ją deformuoti- tai bijau, kad nebūtų kokia netinkama kaitinimui, skleidžianti kokius nuodus verdant ir pan. Tai tie abu pakeliai dabar marmaliuoja, abu iki viršaus prikimšti mėsos- nu visad gaudavosi per mažai man to vyniotinio, tai dabar kad pavariau- o kas valgys, jei gausi š... blush2.gif

Atsakyti
Visteinos vyniotinis su vaisiais
1 vista,
druskos,
pipiru,
muskato,
razinu,
dziovintu abrikosu.
Vistos mesa atskiriame nuo kaulu,taciau oda palieame.
Mesa su oda islyginame pabarstome prieskoniais,razinomis,dziovintais abrikosais.
Suvyniojame i maistine plevele,perisame maistiniu siulu.
Verdame i,3val.verdame.
Tuomet atvesiname,paslegiame palaikome saltai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 02, 00:31)
Nu va- jau verda mano vyniotinis. Iki šiol dariau kelis kartus dar tik- ir vis iš kokio kiaulienos kumpio arba vištienos, su dž. slyvom ir abrikosais.

Šiandien pirmąkart nutariau pamėginti iš maltos jautienos bigsmile.gif

Bet nusipirkau net kilogramą jautienos faršo, įtarkavau į jį gigantišką morką, pridėjau daugybę sukapotų peiliu, džiovintų abrikosų, bandžiau daryti tokį sluoksnį iš dž. slyvų, o į vidurį bandžiau dėti virtą kiaušinį. Žinoma, prieskonių, taip pat.
Ir rezultate, jaučiu, faršo tame vyniotinyje bus nerasta, tarp tų visų džiovintų vaisių ir morkų lotuliukas.gif  Bet visad kažkaip dėdavau jų labai mažai, tai norėdavosi daugiau, tai šiandien persistengusi turbūt būsiu tongue.gif

Beje, pirmą kartą šiandien bandau virti sulčių pakelyje, nes kažkas nudaigojo mano skardinę, kurioje virdavau seniau. bet masė į vieną sulčių pakelį netilpo, tai šiandien IKI užmačiau tokį brangų alyvuogių aliejų ketvirtainiškoje skardinėje, kuri maždaug puodo aukščio- tik kad gana siaura tokia- tai nusipirkau vis tik ją- bet parašyta, kad aliejus šalto spaudimo, o ta skardinė tokia labai minkšto metalo, tiesiog pirštais išeina ją deformuoti- tai bijau, kad nebūtų kokia netinkama kaitinimui, skleidžianti kokius nuodus verdant ir pan. Tai tie abu pakeliai dabar marmaliuoja, abu iki viršaus prikimšti mėsos- nu visad gaudavosi per mažai man to vyniotinio, tai dabar kad pavariau- o kas valgys, jei gausi š... blush2.gif

na, ar gerai gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu kažkaip man gavosi kaip stiklo vata- gal per trumpai viriau- bet tas faršas, kaip blogai sumaltas, malasi tarp dantų- principe, lyg viskas gavosi, bet kažkas nelabai... Tokia koncistencija nemaloni gavosi.. unsure.gif Bet šiaip, kiaušinis tas gerai atrodė, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 09 07, 19:13)
Visteinos vyniotinis su vaisiais
1 vista,
druskos,
pipiru,
muskato,
razinu,
dziovintu abrikosu.
Vistos mesa atskiriame nuo kaulu,taciau oda palieame.
Mesa su oda islyginame pabarstome prieskoniais,razinomis,dziovintais abrikosais.
Suvyniojame i maistine plevele,perisame maistiniu siulu.
Verdame i,3val.verdame.
Tuomet atvesiname,paslegiame palaikome saltai 4u.gif

pasiruosiau viska ir apsiziurejau kad neturiu tos maistines pleveles,kazin jei deciau i kepimo maisa,aprisciau ir virciau,neissileis man tas maisas g.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 11 02, 18:24-->
QUOTE(BOMBONKE smile.gif @ 2008 11 02, 18:24)
pasiruosiau viska ir apsiziurejau kad neturiu tos maistines pleveles,kazin jei deciau i kepimo maisa,aprisciau ir virciau,neissileis man tas maisas g.gif



Dek drasiai man niekada neistirpsta tas maisas tik virvele dar surisu ax.gif
Atsakyti