Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos vyniotiniai

Artėja Kalėdos, norisi kažko naujo, bandysiu vištienos vyniotinį daryt, tikiuosi pavyks ax.gif
Jei turite dar receptų, labai laukiu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nimfa*: 02 gruodžio 2008 - 14:32
Anties vyniotinis
1 antis,
600g.džiovintų slyvų,
porą kiltelių česnako,
vienas kiaušinis,
viena riekelė batono,mirkinto piene,
vienas šaukštas kmynų,
petražolių,,druskos, pipirų.
Antį perpjauname išilgai gražiai išimame kaulus ,kad nesuplėšytume odelės.
Mėsą nuimame,odą itriname druska,pipirais.Mėsą įdedame į kombainą sutriname,arba sumalame mėsmale sudedame batoną,kiaušinį, kmynus,petražoles druskytę.
Slyvas,išverdame,nusausiname ,sudedame į paruoštą mėsą,išmaišome .Įdarą sudedame į anties odą.Susukame,surišame,ir verdame nedideliame vandens kiekyje.Išvirus išimame,paslėgiame.Supjaustome riekelėmis.
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 02, 00:31)
Bet nusipirkau net kilogramą jautienos faršo, įtarkavau į jį gigantišką morką, pridėjau daugybę sukapotų peiliu, džiovintų abrikosų, bandžiau daryti tokį sluoksnį iš dž. slyvų, o į vidurį bandžiau dėti virtą kiaušinį. Žinoma, prieskonių, taip pat.

skaičiau skaičiau, niekaip nesupratau, dar vyrui parodžiau, tas irgi nesuprato biggrin.gif kol abiem dašuto, kad ne sukapotų PELIŲ dėjai blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Parasysiu, kaip mama daro:nuo svieziu lasiniu didesnio gabalo nupjauna oda, svariai nuskuta serelius, jei tokiu yra, nereikalingus lasinukus pasalina.Tuomet deda kiaulienos farsa, morka isilgai supjaustyta, virta kiausini, ir suka (gaunasi pusantro pasukimo) ir vel tas pats, tik viska deda plonu sluoksniu.Kai graziai susuka, ji suspaudo, kad butu plokstesnis, isuka i marle, i kazkokia maistine stora plevele ir stipriai suraisto, spagato siulais.Verda ilgai ir nobodziai, i vandeni pridejusi prieskoniu.Po to kai isverda, sudeda i padekla, vyniotinius uzdengia lentele ir uzvozia akmeni biggrin.gif Palieka stingimui ir susigulejimui, kad pjaustant odeles neatsoktu mirksiukas.gif O, kokios proporcijos visur, negaliu pasakyti biggrin.gif Tik, galiu pasakyti, kad labai skanu tongue.gif
Atsakyti
sveikutes,vakar dariau vyniotini,paemiau mesos gabala(karbonadines)ipjppiau per puse,bet ne iki galo.ismusau,kad plonesne butu,isklojau kiaulienos farsu su sutarkuota zalia morkyte,ir i dejau dziovintu slyvu.Bet pirmiausia ismusta mesyte prieskokiais sutryniau ir per nakti palikau,ir dar farsa suprieskoniavau,Tada susukau viska,idejau i kepimo maiseli kur orkaiteje galima kepti,susukau siulu ir viriau pora valandu,atsaldziau tame paciame sultinyje,tada isemiau ir paslegiau.Tas vyniotinukas nera riebus,bet man tokie patinka.Nu bet jau skanumas blush2.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
viskas ilgai brendau bet velykom turiu nustebinti namiskius savo apcios vyniotiniu. aciu mamytems uz idejas 4u.gif
Atsakyti
Aš va galvoju, kuo čia tuos vyniotinius apsukti, kokia plėvele, kad sultys neišbėgtų??? Ir sumąsčiau- o ką, jei aš juos "suvystyčiau" į kepimo maišo plėvelę??? Gal kas bandėte?
Atsakyti
QUOTE(sinko @ 2009 04 04, 23:32)
viskas ilgai brendau bet velykom turiu nustebinti namiskius savo apcios vyniotiniu. aciu mamytems uz idejas  4u.gif

Noriu pasiūlyti ,kiaulienos vyniotinį su vištų krūtinėlėmis.
600g.kiaulienos{be kaulų]
3vištų krūtinėlės,
truputis druskos,cukraus,česnakų.
Mėsą išlyginame maždaug1,5cm.storio sluoksniu ,i6mu6ame ,pabarstome druska,cukrumi,pipirais,įtriname česnaku ir marinuojame 4-5val.
Tuomet ant mėsos uždedame išmuštas vištų krūtinėlės irsusukame vyniotinį .
Jį suvyniojame į maistinę plėvelę ,perišame virtuviniu siūlu ir verdame 1,5val.
Po to atv4siname ir paslegiame.Skanaus.
Tai yra mūsų šeimos tradicinis velykų vyniotinis.
Atsakyti
butinai rieks isbandyti tik va man tas mesos lyginimas ir yra dyziausias klausimas kaip reikai ja islyginti jei imi pvz nugarine.
ir dar vienas klausimelis jei vyrciau greitpuodyje kiek tada virti toki vyniotini. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 24, 10:42)
MAMA2T&T
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį smile.gif
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių <...>


Aciu, merginos, uz toki gera recepta! Pabandziau sioms Sv.Velykoms pasidaryti, ir labai gerai gavosi! Bandziau prideti nuotraukyte, bet nezinau kaip sad.gif
Dariua dar ir jautienos vyniotini. Jautienos vyniotinio receptas buvo Lietuvos Ryto laikrascio internetiniam puslapyje pries pat Velykas. Pabandykit ir jus. Aisku, jautienos vyniotiniui padaryt uzeme daug daugiau laiko, bet abu buvo labai skanus. I vistienos vyniotini kitakart desiu isvirtas morkas, nes dabar truputi kietos liko. Aciu uz nuostabia ideja- tikrai labai lengvai padaromas vistienos vyniotinis!

Vyne troškintas jautienos vyniotinis:
750 g jautienos, Dižono garstyciu, maltu juoduju pipiru, druskos.
I idaro sluoksniui: 300-350 g poro, druskos.
II idaro sluoksniui: 125 g šonines.
III idaro sluoksniui: 375 g maltos mesos, duonos riekute, kiaušinis, 2 šaukštai pjaustytu petražoliu, maltu juoduju pipiru, druskos.
IV idaro sluoksniui: 125 g pievagrybiu, aliejaus, druskos.
Apkepti ir troškinti: 3 šaukštai aliejaus, 500 ml raudonojo vyno.
Padažui: stikline grietines, maltu juoduju pipiru, cukraus, druskos.
Puošti: pipirniu, ridikeliu.
Garnyrui: baltos duonos, salotu.

Jautiena padalykite i 4 dalis. Mesos gabalus išdeliokite viena šalia kito taip, kad platieji kraštai guletu vienas ant kito. Turi buti vienas didelis mesos lakštas. Jautienos viršu plonai ištepkite garstyciomis, apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Palikite marinuotis, kol paruošite idarus.
Pora perpjaukite išilgai per puse arba i 4 dalis. Jas dekite i verdanti pasudyta vandeni ir virkite 2-3 minutes. Tada išpilkite i kiaurasamti, apliekite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarveti.
Malta mesa sausai paskrudinkite. Duonos riekele pamirkykite šaltame vandenyje ir nuspauskite. Apkepta malta mesa sumaišykite su pamirkyta duona, kiaušiniu, petražolemis, juodaisiais pipirais ir druska. Pievagrybius supjaustykite griežineliais, apkepkite karštame aliejuje ir pasudykite.
Ant pamarinuotos jautienos iš pradžiu išdeliokite porus. Ant viršaus kraukite riekelemis supjaustyta šonine. Tada kreskite maltos mesos mase ir galop dekite troškintus grybus. Mesa suvyniokite, sutvirtinkite siulais, dar pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Vyniotini iš visu pusiu apkepkite karštame aliejuje. Paskui pilkite puse raudonojo vyno.
Troškintuva uždenkite dangciu ir pastatykite i 175-200 laipsniu karšcio orkaite. Troškinkite nevartydamos. Kai vynas išgaruos, dar pripilkite. Troškinkite apie valanda. Kai vyniotinis iškeps, išimkite inda, pridenkite folija ir leiskite atvesti. Kai atves, ištraukite siulus. Padaža, kuriame troškinote vyniotini, pertrinkite per sieteli, atvesinkite ir nurinkite riebalus. Stikline grietines sumaišykite su stikline padažo, kad butu kremo pavidalo mase. Ja pabarstykite pipirais, saldinkite ir sudykite.
Vyniotini supjaustykite riekelemis, papuoškite pipirnemis ir ridikeliais. Prie mesos tiekite padaža. Garnyrui siulykite baltos duonos ir salotu.
Atsakyti
QUOTE(helen83 @ 2009 04 14, 10:59)
Aciu, merginos, uz toki gera recepta! Pabandziau sioms Sv.Velykoms pasidaryti, ir labai gerai gavosi! Bandziau prideti nuotraukyte, bet nezinau kaip sad.gif
Dariua dar ir jautienos vyniotini. Jautienos vyniotinio receptas buvo Lietuvos Ryto laikrascio internetiniam puslapyje pries pat Velykas. Pabandykit ir jus. Aisku, jautienos vyniotiniui padaryt uzeme daug daugiau laiko, bet abu buvo labai skanus. I vistienos vyniotini kitakart desiu isvirtas morkas, nes dabar truputi kietos liko. Aciu uz nuostabia ideja- tikrai labai lengvai padaromas vistienos vyniotinis!

Vyne troškintas jautienos vyniotinis:
750 g jautienos, Dižono garstyciu, maltu juoduju pipiru, druskos.
I idaro sluoksniui: 300-350 g poro, druskos.
II idaro sluoksniui: 125 g šonines.
III idaro sluoksniui: 375 g maltos mesos, duonos riekute, kiaušinis, 2 šaukštai pjaustytu petražoliu, maltu juoduju pipiru, druskos.
IV idaro sluoksniui: 125 g pievagrybiu, aliejaus, druskos.
Apkepti ir troškinti: 3 šaukštai aliejaus, 500 ml raudonojo vyno.
Padažui: stikline grietines, maltu juoduju pipiru, cukraus, druskos.
Puošti: pipirniu, ridikeliu.
Garnyrui: baltos duonos, salotu.

Jautiena padalykite i 4 dalis. Mesos gabalus išdeliokite viena šalia kito taip, kad platieji kraštai guletu vienas ant kito. Turi buti vienas didelis mesos lakštas. Jautienos viršu plonai ištepkite garstyciomis, apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Palikite marinuotis, kol paruošite idarus.
Pora perpjaukite išilgai per puse arba i 4 dalis. Jas dekite i verdanti pasudyta vandeni ir virkite 2-3 minutes. Tada išpilkite i kiaurasamti, apliekite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarveti.
Malta mesa sausai paskrudinkite. Duonos riekele pamirkykite šaltame vandenyje ir nuspauskite. Apkepta malta mesa sumaišykite su pamirkyta duona, kiaušiniu, petražolemis, juodaisiais pipirais ir druska. Pievagrybius supjaustykite griežineliais, apkepkite karštame aliejuje ir pasudykite.
Ant pamarinuotos jautienos iš pradžiu išdeliokite porus. Ant viršaus kraukite riekelemis supjaustyta šonine. Tada kreskite maltos mesos mase ir galop dekite troškintus grybus. Mesa suvyniokite, sutvirtinkite siulais, dar pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Vyniotini iš visu pusiu apkepkite karštame aliejuje. Paskui pilkite puse raudonojo vyno.
Troškintuva uždenkite dangciu ir pastatykite i 175-200 laipsniu karšcio orkaite. Troškinkite nevartydamos. Kai vynas išgaruos, dar pripilkite. Troškinkite apie valanda. Kai vyniotinis iškeps, išimkite inda, pridenkite folija ir leiskite atvesti. Kai atves, ištraukite siulus. Padaža, kuriame troškinote vyniotini, pertrinkite per sieteli, atvesinkite ir nurinkite riebalus. Stikline grietines sumaišykite su stikline padažo, kad butu kremo pavidalo mase. Ja pabarstykite pipirais, saldinkite ir sudykite.
Vyniotini supjaustykite riekelemis, papuoškite pipirnemis ir ridikeliais. Prie mesos tiekite padaža. Garnyrui siulykite baltos duonos ir salotu.

Pasidalinkite patirtimi,gal kuriai teko ruošti žuvies vyniotinį 4u.gif
Atsakyti