Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos vyniotiniai

QUOTE(regna @ 2009 04 19, 17:30)
Pasidalinkite patirtimi,gal kuriai teko ruošti žuvies vyniotinį 4u.gif


Aš žuvies vyniotinį darau greit ir paprastai, bet skonis būna superinis. Visada darau iš karpio arba lynų (žuvis turi būti ne sausa). Taigi, žuvį supjaustau dideliais gabalais ir be druskos kepu uždengtoje ketuvėje. Prieš tai išsiverdu morkų ir kiaušų, pasikepinu svogūnų. Iškeptą žuvį greit nukaulinu šakute, nes negalima, kad atvėstų. Žuvį sumalu ir dar į šiltą masę pridedu prieskonių, tarkuotus kiaušus bei morkas, keptus svogūnus. Ant folijos suformuoju vyniotinuką, suvynioju ir įdedu į šaldytuvą. Slėgti nereikia, tik gerai suformuoti rankomis. Po kelių valandų galima valgyti. Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir as gaminu vyniotinius namie ax.gif Darau is karkos (verdu), is kiaulienos sonines (kepu orkaiteje), is vistienos (dazniausiai kepu) ir stengiauosi, kad kuo reciau kartotusi sudetis, ta prasme priedai viduje:farsas, darzoves, dziovinti vaisiai ir t.t. Va tik is zuvies niekaip nedristu pabandyti, nes mama kiek darydavo, tai ispudis susidare, kad sunku unsure.gif Ji dar daro idarytas zuvis, tai ten dabelio i valias blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 18, 13:30)
  Darau is karkos (verdu), is kiaulienos sonines (kepu orkaiteje), is vistienos (dazniausiai kepu) ir stengiauosi, kad kuo reciau kartotusi sudetis, ta prasme priedai viduje:farsas, darzoves, dziovinti vaisiai ir t.t.

gal galit plačiau? g.gif Aš iš karkos tik šaltieną darau ir parūkytą perku sriubai kopūstų, o vyniotinio nesu bandžius, kitą sykį išverdu su kaulu ir visai skanu būna ir taip valgyt, bet jau nepapjaustysi ant stalo schmoll.gif . O šoninę tai kepu šaltam, bet natūraliai, neteko įdaryti ax.gif . O kaip šoninę pjaunat ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 19, 08:17)
gal galit plačiau? g.gif  Aš iš karkos tik šaltieną darau ir parūkytą perku sriubai kopūstų, o vyniotinio nesu bandžius, kitą sykį išverdu su  kaulu ir visai skanu būna ir taip valgyt, bet jau nepapjaustysi ant stalo  schmoll.gif . O šoninę tai kepu šaltam, bet natūraliai, neteko įdaryti ax.gif . O kaip šoninę pjaunat ? g.gif


Be abejo, kad galiu placiau bigsmile.gif
Karkos vyniotinis
Imu norimo dydzio karka, isimu kaula. Kaula isimineju per ta vieta, kuri yra siauriausia. Siaip apemus karka viena jos puse buna plati (sus skurele), o kita siauresne ir atrodo, kad kaulas labiau pavirsiuje, tai ten ir pjauny isilgai ir graziai isimu kaula. Beje is kaulo galima dar sriuba isvirti mirksiukas.gif Iskaulinta mesyte pamusu mesai musti plaktuku, palyginu raumenukus ipajudama isilgai. Sumarinuoju : druska, pipirai, kvepiantys pipirai, muskato riesuto, nemazai cesnako ir palaikau bent per nakti. Tada pasiruosiu farsa: imusu kiausini, itarkuoju morka, dedu prieskoniu, galima ideti ir dziovintu slyvu ar zirneliu, prapjovus graziau atrodys. Susimarinavusia karka dedu ant drobeles (tam labai tinka svarus sudeveti pagalviu uzvalkalai ar paklodes blush2.gif ), ant istiestos karkos dedu farsa paspausdama, kad gerai priliptu ir butu uzpildyti visi tarpeliai tarp raumenuku. Tada formuoju-suku vyniotini, taip, kad butu graziai pailgas, galus uzkamsau jei islenda farsas. Susukta mesyte stipriai suvynioju i drobule, uzrisu galus ir pervynioju su virvele(dazniausiai paimu stipresnio siulo ir prisilinkuoju). Dedu vyniotini i dideli puoda, uzpilu vandeniu, kad gerokai apsemtu, i vandeni idedu dar druskos pipiru, lauro lapu ir nuo uzvirimo verdu apie 2 val, priklausomai kokio dydzio vyniotinis gavosi. Isvirusi isimu ant padeklo, leidziu truputi praausti ir dar karta stipriau perrisu su virvele, kad geriau susispaustu mesyte. Paslegiu uzdejus lentele, o ant jos akmenuka(turiu namie pora tokiu tinkamu tam reikalui mirksiukas.gif ) Slegiasi per nakti, o ryte prasom pusryciams prie kavos, su marinuotu agurkeliu ar siaip kokiom darzovytem thumbup.gif

Keptas sonines vyniotinis

Imu pailga gabala liesesnes sonines. Dazniausiai perku paslepsnius ir kadangi siais laikais super riebios mesos turguje tikrai nerasi, manau problemu neiskils ax.gif Sonine padedu ant stalo oda i apacia, jei reikia palyginu krastus, kad gautusi graziai pailgas gabalelis ir is vieno sono (ilgesnio) pjaunu pusiau, bet iki galo neperpjaunu. Kai atverti, gaunasi kaip knyga. Mesyte sumarinuoju su megstamais prieskoniais ir palieku ilgesniam laikui, dazniausiai per nakti. Toliau viskas panasiai kaip ir su karkos vyniotiniu, pasiruosiu farsa, ant atverstos "sonines knygos" dedu sluoksni farso, uzverciu "knyga" paspausdama, kad suliptu. Vynioju i kepimo plevele, uzrisu galus, perrisu virvele ir kartais dar ir i kepimo rankove idedu. Kepu 180C karscio orkaiteje apie 1.5 val (velgi priklauso nuo vyniotinio dydzio) i skarda ipilu vandens, kad nepradetu svilti. Iskepus vyniotini praasinu ir paslegiu po akmeneliu ax.gif Kadangi dazniausiai vyniotinius verdu/kepu is vakaro, tai slegiasi per nakti, o ryte pusryciams jau ir ragaujam rolleyes.gif
Tai vat taip as ir gaminu tuos savo "vielotinius" mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas, labai sugundė jūsų vyniotinukai, reiks pabandyti, o gal galima ir vištienos vyniotinio receptuką? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
4u.gif
Keptas vistienos vyniotinis

Vista graziai iskaulinu, kad kuo maziau suplistu skurele, dali mesos sumalu, i likusia mesyte pamarinuoju su prieskoniukais. Marinuotis vistienai pakanka 2 valandu. Paruosiu farsa: imusu kiausini, idedu gera sauksta grietines, sauksta dziuveseliu, prieskoniu o toliau pagal fantazija - galima dziovintu abrikosu, dziovintu slyvu, kapotu svieziu petrazoliu, zirneliu, morku. Farsa sudedu ant issimarinavusios mesytes ir sukdama formuoju vyniotini, kuri paskui suvynioju i kepimo plevele, uzrisu galus, perrisu visa ir i skarda su vandeniu. Kepu 180C orkaiteje apie 1.5 val. Iskepta vyniotini praausinu, jei jauciasi, kad mesyte gerai nesusiverzus, nes raumenys kepant ar verdant traukiasi, dar karteli perrisu ir paslegiu.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
man klausimas kilo, kuo tą drobelę pakeisti? g.gif . Kažkaip senų nelaikau, vežam kaiman, o naujos patalynės neimsi juk g.gif . O jei į folgą ar kepimo rankovę? g.gif . Ko gero gali plyšti ,kai suksiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 19, 11:36)
man klausimas kilo, kuo tą drobelę pakeisti? g.gif . Kažkaip senų nelaikau, vežam kaiman,  o naujos patalynės neimsi juk g.gif . O jei į folgą ar kepimo rankovę? g.gif . Ko gero gali plyšti ,kai suksiu? g.gif


g.gif net nezinau, manau dar galima i marle sukti, o kepimo rankove ar folga virimui netiks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 19, 11:53)
g.gif  net nezinau, manau dar galima  i marle sukti

reikia dar tokią turėt doh.gif . Nuo vaikų jau sunaudotos skuduriukams blush2.gif , reika bazėje užsipirkti, mačiau yra 5 sandėlyje ax.gif
Ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 19, 11:18)
kepimo plevele

čia kas per daiktas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 19, 12:05)
čia kas per daiktas ? g.gif


Yra Maximkej pirkti prie visu kepimo rankoviu t.t. ir pan(kainuoja apie 5Lt 6mtr berods g.gif ). Ji beveik tokia pati kaip ir rankove, bet galima i ja vynioti vyniotinius, nes stipresne. Kazkada bandziau vynioti i rankove, tai nesigavo, nes plyso labai unsure.gif Ir ant dezutes uzrasyta butent taip - KEPIMO PLEVELE. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 19, 15:03)
Yra Maximkej pirkti prie visu kepimo rankoviu t.t. ir pan(kainuoja apie 5Lt 6mtr berods g.gif ). Ji beveik tokia pati kaip ir rankove, bet galima i ja vynioti vyniotinius, nes stipresne. Kazkada bandziau vynioti i rankove, tai nesigavo, nes plyso labai unsure.gif  Ir ant dezutes uzrasyta butent taip - KEPIMO PLEVELE. ax.gif


aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 19, 09:43)
Be abejo, kad galiu placiau bigsmile.gif
Karkos vyniotinis
Imu norimo dydzio karka, isimu kaula. Kaula isimineju per ta vieta, kuri yra siauriausia. Siaip apemus karka viena jos puse buna plati (sus skurele), o kita siauresne ir atrodo, kad kaulas labiau pavirsiuje, tai ten ir pjauny isilgai ir graziai isimu kaula. Beje is kaulo galima dar sriuba isvirti mirksiukas.gif  Iskaulinta mesyte pamusu mesai musti plaktuku, palyginu raumenukus ipajudama isilgai. Sumarinuoju : druska, pipirai, kvepiantys pipirai, muskato riesuto, nemazai cesnako ir palaikau bent per nakti. Tada pasiruosiu farsa: imusu kiausini, itarkuoju morka, dedu prieskoniu, galima ideti ir dziovintu slyvu ar zirneliu, prapjovus graziau atrodys. Susimarinavusia karka dedu ant drobeles (tam labai tinka svarus sudeveti pagalviu uzvalkalai ar paklodes blush2.gif ), ant istiestos karkos dedu farsa paspausdama, kad gerai priliptu ir butu uzpildyti visi tarpeliai tarp raumenuku. Tada formuoju-suku vyniotini, taip, kad butu graziai pailgas, galus uzkamsau jei islenda farsas. Susukta mesyte stipriai suvynioju i drobule, uzrisu galus ir pervynioju su virvele(dazniausiai paimu stipresnio siulo ir prisilinkuoju). Dedu vyniotini i dideli puoda, uzpilu vandeniu, kad gerokai apsemtu, i vandeni idedu dar druskos pipiru, lauro lapu ir nuo uzvirimo verdu apie 2 val, priklausomai kokio dydzio vyniotinis gavosi. Isvirusi isimu ant padeklo, leidziu truputi praausti ir dar karta stipriau perrisu su virvele, kad geriau susispaustu mesyte. Paslegiu uzdejus lentele, o ant jos akmenuka(turiu namie pora tokiu tinkamu tam reikalui mirksiukas.gif ) Slegiasi per nakti, o ryte prasom pusryciams prie kavos, su marinuotu agurkeliu ar siaip kokiom darzovytem thumbup.gif

Keptas sonines vyniotinis

Imu pailga gabala liesesnes sonines. Dazniausiai perku paslepsnius ir kadangi siais laikais super riebios mesos turguje tikrai nerasi, manau problemu neiskils ax.gif  Sonine padedu ant stalo oda i apacia, jei reikia palyginu krastus, kad gautusi graziai pailgas gabalelis ir is vieno sono (ilgesnio) pjaunu pusiau, bet iki galo neperpjaunu. Kai atverti, gaunasi kaip knyga. Mesyte sumarinuoju su megstamais prieskoniais ir palieku ilgesniam laikui, dazniausiai per nakti. Toliau viskas panasiai kaip ir su karkos vyniotiniu, pasiruosiu farsa, ant atverstos "sonines knygos" dedu sluoksni farso, uzverciu "knyga" paspausdama, kad suliptu. Vynioju i kepimo plevele, uzrisu galus, perrisu virvele ir kartais dar ir i kepimo rankove idedu. Kepu 180C karscio orkaiteje apie 1.5 val (velgi priklauso nuo vyniotinio dydzio) i skarda ipilu vandens, kad nepradetu svilti. Iskepus vyniotini praasinu ir paslegiu po akmeneliu ax.gif Kadangi dazniausiai vyniotinius verdu/kepu is vakaro, tai slegiasi per nakti, o ryte pusryciams jau ir ragaujam rolleyes.gif
Tai vat taip as ir gaminu tuos savo "vielotinius" mirksiukas.gif

labas Bitulka, sakyk norejau pasitikslinti siandien nusipirkau karka bandysiu nukaulinus ruosti procesa vyniotiniui, o karkos skura na oda tu irgi paprieskoniuoji ar ja ipjauni? beje prieskoniuojant minejei kad dedi muskato riesuto o nededi pvz. universaliu prieskoniu misinio? ir dar mazdaug turiu nediduke karka, kaip jausti prieskoniu kieki kad skani butu neisivaziduoju kiekiu ne spirma karta vyniotini darysiu mirksiukas.gif
Atsakyti