Kai auklė migdo, arba kad ir tėtis kada - na nereikia to pienuko. Čia gal daugiau papratimo reikalas. O vat nuo naktinio pienuko (papuko) atpratinau su buteliuku arbatėlės, net tai buvo naujas niekad nematytas daiktas, nes vien tik MP visad gerdavo naktim, o diena viska iš puodelio.
Labai ir man aktuali si tema. Mano dukriukui, jau metai ir menuo, bet nakti gali isgerti beveik iki 1 litro pieno misinukio ( 3 buteliukai po 330g)
Bandau gudrauti vietoj pienuko duodu arbatytes, bet pagerus tik issibudina ir dar daugiau triuksmo
O jei neduodu isvis tai isiverke iki pamelinavimo.

Bandau gudrauti vietoj pienuko duodu arbatytes, bet pagerus tik issibudina ir dar daugiau triuksmo

kai dukrytei buvo metukai su trupuciu, dar pasitariau su gydytoja, ir pagaliau nusprendem, kad nakti nebeduosim misinuko. nes budavo pries uzmigdama isgeria koki 100 ml, o paskui apie kokia 1-2 val nakties jau pradeda reikalaut didesnes porcijos - apie 220 ml isgerdavo. ir tada iki mazdaug 7 val ryto miegodavo, tada vel - 220 ml. atpratint pavyko mazdaug per savaite. budavo, kad paverkia, pasimuisto, bet ne karto nebuvom iskele is lovytes, tik paglostydavau, palaikydavau rankyte, ir ji kazkaip vel uzmigdavo. per nakti po kelis kartus nubusdavo, vyras jau sakydavo - gal as padarysiu misinio, bet as grieztai laikiausi savo
aisku, ta savaite mes su vyru nelabai gerai miegojom, uztat dabar - fantastika, kad nebereikia keltis du kartus
duodam misinuko pries uzmiegant, bet nelabai daug jo suvalgo - max iki 130 ml, ir tada miegam iki 6.30-7.00 val, tada 220 ml, ir miegam iki mazdaug 9 val...

QUOTE(m@muk@s @ 2009 12 09, 16:21)
Pas mus ta pati situacija (na kur spalvą pakeičiau)
Per naktį sugeria 330ml pienuko
Nors mums jau metai ir 5 mėn. 

o gal vis tik pabandykit nuramint ir vis tiek neduot pienuko?... mums pirmom dienom irgi buvo, kad gana stipriai isiverkdavo, issibudindav, bet nuramindavau, paglostydavau, ir uzmigdavo. aisku, budavo, kad po valandos ar poros ir vel tas pats - pradeda verkt ar zyzt, muistytis, kelias naktis isvis atrodo tik po kelias minutes nusnausdavau. bet kai jau tvirtai nuspresit ir "atkentesit" bent viena nakty, svarbiausia - nepasiduokit antra ir trecia naktis...

nors esu girdejusi, kad mamos ir iki dvieju metuku maitina naktimis, ir sako, kad vaikas pats atsisakys, kai ateis laikas..........
ir mus ta pati bedele kankina
nors jau esam pusantru metuku be keleiu dienu, miegot einam apie 8 val nati keliames apie 1 ir apie 5 atsigert pienuko (geriam parduotuvini) visko cia prisisaiciau... reiks pamegint... nors pienuko keitima i arbata ar vandenuka meginau - nepadeda
meginsim kitus variantus
sekmes visoms bandancioms

Laba diena.
Gal ir nelabai didele is manes patareja, bet pasakysiu savo nuomone, ka pastebejau su savaja. Buvo tarpas nuo metu iki metu 3 men, kai pastoviai nakti atsibudinedavo, o uzmigdyti be papo niekaip
(tarkim jusu atveju be pienuko, kaip ir tas pats, tik tara kitokia) tai kai viena kart pasiryzau ir su visam nutraukiau, t.y. nebandziau i nieka keisti o visiskai nebedaviau, tai po savaiteles paverkslenimu ir zyzimu visas atsibudinejimas baigesi. Manau beda tame, kad tiek skysciu pries nakti ir nakties metu suvalgantis vaikiukas gali atsibudineti nuo to kad skauda pilvuka, arba nori sysiu, arba jau padare ir slapia, o kad uzmigti vel reikia porcijos ir taip gaunasi uzburtas ratas. Nes maniske irgi atsikeldavo su pilnu pampersu, o kai pabaigem valgymus nakti, tai sausas labai daznai buna, o ir miega zymiai ramiau. Gi nei vienas suaugusiu neinam nakti valgyt, net jei ir atsibundam, tai ir maziukus reiktu po truputi prie to pratinti
Cai tik mano asmenine nuomone
Gal ir nelabai didele is manes patareja, bet pasakysiu savo nuomone, ka pastebejau su savaja. Buvo tarpas nuo metu iki metu 3 men, kai pastoviai nakti atsibudinedavo, o uzmigdyti be papo niekaip

Cai tik mano asmenine nuomone

QUOTE(mazuika @ 2009 12 10, 12:48)
o gal vis tik pabandykit nuramint ir vis tiek neduot pienuko?... mums pirmom dienom irgi buvo, kad gana stipriai isiverkdavo, issibudindav, bet nuramindavau, paglostydavau, ir uzmigdavo. aisku, budavo, kad po valandos ar poros ir vel tas pats - pradeda verkt ar zyzt, muistytis, kelias naktis isvis atrodo tik po kelias minutes nusnausdavau. bet kai jau tvirtai nuspresit ir "atkentesit" bent viena nakty, svarbiausia - nepasiduokit antra ir trecia naktis...
o po to turetu buti tik lengviau. nes realiai tokio amziaus vaikuciui jau tikrai nebereikia to naktinio pienuko - cia tik iprotis.
nors esu girdejusi, kad mamos ir iki dvieju metuku maitina naktimis, ir sako, kad vaikas pats atsisakys, kai ateis laikas..........

Kad reiks bandyt atpratint, tai reiks, bet dar palauksiu mėnesiuką kokį, gal pats atsisakys

Beje, naktį dažnai patikrinu pamperio būklę, tai jis būna sausas iki 6-7 val ryto, nors vakare paskutinįkart daro apie 8-9 val ir pas mus skysčių ne per daug, manau

QUOTE(LeeLu @ 2009 12 10, 16:36)
tai kai viena kart pasiryzau ir su visam nutraukiau, t.y. nebandziau i nieka keisti o visiskai nebedaviau, tai po savaiteles paverkslenimu ir zyzimu visas atsibudinejimas baigesi.
tikrai, gal cia ir yra paslaptis

gal vaikiukas susinervuoja, kad gauna ne savo iprasta maista, o kazkokia arbata ar tai vandeni, ir dar labiau isiverkt gali...
mano vaikinas atprato pries pora menesiu gerti piena nakti, kai apsirgo truputi ir daktare liepe pasilaikyti dietos be pieno tris dieneles, pakeiciau skaniu kompotuku, paskui arbatele svelnesne paskui vandenuka va taip ir atprato, dabar kartais atsibunda gurksteli pora gurksniu vandens ir viskas, buvo momentas kai nakti verkdavo, atsikeldavo,jei duodi arbata ar vandeni- negerai, atnesdavau pieno tai nurimdavo, bet paskui, jei taip nutikdavo, nebeduodavau pieno, paverkdavo paverkdavo ir uzmigdavo. Vaikai labai gerai supranta kad jei verksi, tai gausi ko nori, reikia manau retkarciais nenusileisti

QUOTE(luli @ 2009 10 11, 08:47)
mano nuomone,vaikuciai gali verkti ir del pervargimo,
vakar mes daug labai visa diena vazinejom po parduotuves,poto buvom sveciuose,ten taipat daug zmoniu,triuksmas,vakare gryzom namo,dukryte iskart uzmigo,bet atsikelus po 2val.,taip pradejo verkt,rekt,vos nuraminom,iki siol per 13menesiu niekados to nebuvo
,manau kad tokie maziukai grit pervargsta,beto esu ir skaicius apie tai,kad pries naktini miegeli reikia su vaikuciu ramiai elgtis,neisdykauti,nezaist judriu zaidimu,nes poto jie sunkiai uzmiega.
vakar mes daug labai visa diena vazinejom po parduotuves,poto buvom sveciuose,ten taipat daug zmoniu,triuksmas,vakare gryzom namo,dukryte iskart uzmigo,bet atsikelus po 2val.,taip pradejo verkt,rekt,vos nuraminom,iki siol per 13menesiu niekados to nebuvo

As tai pritariu sitai nuomonei, mano sunus 2 metuku irgi labai rekdavo ir verkdavo naktimis, pradzioje nesuprasdavau kas daros, nes budavo ir ne viena kart i nakti, bet paskui kaip pradejo aiskiau sneket, supratau kad jis prisimena dienos ivykius, nes is kalbos suprasdavau kad kazkas kazko nedave, kazkas kazka atime, bet taip isisiautidavo rekdamas ir verkdamas kad nieko negirdi ka sakau, ramink ne raminus, jau ir pyktis ima, na bet koki 5-10 min tikrai uztrunka naktynis kosmaras. manau cia jautresniems vaikams buna tai tikrai, o ypac kaip pradeda darzeli lankyti ir juk buna incidentu nemaloniu maziukui

Sveikos
mane tokios košmariškos naktys turbūt kokį gerą pusmetį kankino (dabar mum 1,7 metų)
jau galvojau kad tikrai išprotėsiu
bet viso to priežastis ir buvo dantukai, dabar baigia prasikalt paskutiniai iltinukai
tai va naktys tokios ir budavo, šoksta iš miegu ir kad pradės rėkt
daviau ta Sedalia, kažkiek gal ir padėjo... bet kadangi jo ilgai duot negalima tai teko kažka mastyt. pasiūlė man Acosedum lašiukus, vat su jais ir susitvarkėm savo nervukus ir miegeli
o dabra viskas puiku

mano 1,3 metu vaikas visai neseniai pradejo per miegus garsiai juoktis, o vakar nakti tai isgirdau kaip sako "kaka" (cia jo pagrindinis zodis, reiskiantis beveik viska), tai su vyru nuo juoko susilaikyt negalejom, manau nieko cia rimto. nebent pasitaiko daznai