jei vaikas per miegus kalba, tai nėra labai gerai, ypač jei šis reiškinys dažnas. vadinasi mažylis pervargsta, patiria per daug įspūdžių. galbūt reikia eiti dažniau miegoti. gal per daug TV ar muzikos namuose? mažiems vaikams reikia tylos ne tik miego metu. atkreipkit dėmesį ar mažasis labai žiūri TV, galbūt jau suvokia smurto scenas filmuose.
jei per miegus pakalba retkarčiais - nieko blogo, diena buvo įspūdinga, tačiau jei tai kartojasi kelis kartus per savaitę, reguliuokit poilsio režimą. mano atžala retkarčiais irgi naktį kalba, bet tai būna, kai išsimuša dienos ritmas, arba po kelionių pas senelius.
Mums greit 1,1men ir naktimis misinuka labai geria 3 kartus kokius atsikelia po 200ml, bandziau iduoti arbatos tada atsigeria koki 20 ml ir po pusvalanduko vel blaskosi pieno, zodziu apgaut neimanoma
Dar grieztai su atpratinimu nesusiemiau, bet jau semiuosi patirties skaitinedama SM
beja esu tokios nuomones kad visigi misinukas dar tokiems maziukams reikalingas, nes jame gausu visokiu vitaminu, nes ju dar nera toks pilnavertis tas maistas, manau geriausia atpratinti vasara, kaip pilna bus uogu ir visko prisiragaus, ziema - pavasari ir taip truksta visokiu vitaminu, o dar tos ligos puola..., mazyte naktimis labai megsta viska nusispardyti miegoti be anklodes, daznai randu susalusia ir galvoju sirgsim jau ar dar ne... tai tas naktinis pienuko gerimas nera taip jau ir blogai - susyla kunelis
na bent jau as taip galvoju...

Mums 1m5men ir jau pora menesiu kaip atsisakem naktinio maitinimo,mazoji tai buvo isigudrinusi kas 2val kaip uzfiksuota atsikelti ir pienuko issireikalauja,sunku man pasidare su tokiu maitinimu,o ir to pienuko jau nebe tiek kiek pirmaisiais menesiais,tai su kanciom,su asarom bet per kokias tris dienas atsisakem naktinio maitinimo,bet aatsisakius naktinio atsigerimo,mazoji nebenori iseiti is musu lovos,labai jautriai miega ir pernesti neina jos i mazyles lovyte,tai taip ir miegam tryse,tikiuosi greit praeis tas periodas.Beje dabar po truputi atsisakom ir pietinio kruties zindimo,o velyva pavasari zadu is viso nutraukti maitinima is kruties,nes nuo rudens jau i darzeli planuojame eiti

Sveikutės
Ir mes vargstam su naktiniu valgymu,mažyliui jau 1m3mėn,bet vis 2-3k naktį žinda,ko tik aš nebandžiau ir gertuvėliu ir puoduku duot gert(sosės,nei buteliuko nepripažysta nuo gimimo
)niekaip..džiaugiuosiu,kad gal mėnuo,nebevalgo 4-5k,kažkaip savaime sumažino,bet vistiek norisi bent vieną naktį pamiegot..jei neduodu papės,tokį aliarmą sukelia,pasimato visos skorpijoniškos blogybės,gaila ir vyro ir vaiko miegų
dar kita bėda,niekaip neišveju iš mūsų lovos
labai gailiuosi,kad seselių paklausiau ir gimusį pas savę priėmiau,dabar taip ir keliauju naktį maršrutu lova-lovytė,mažiausiai 6k,kol nebeištvėrus miegam kartu..gal sakau kaip baigsiu pati maitint,atpras
jau visaip galvoju,bet daktarė patare pavasario sulaukt,nes brolis dažnai iš darželio visokių ligų parneša,tai nuo pieniuko imunitetas geresnis...gal jūs ką patarsit

Sveikos mamytes
papasakosiu kaip mes viska pergyvenom:
Maitinau iki 10 men, kazkur nuo 9,5 pradejau nujunkineti, nes nakti kartais 3-4 kartus pabusdavo, reikalaudavo kruties, o kai prigerdavo pienuko, jai pusdavo pilvuka, bezdedavo ir verkdavo....
is pradziu nutraukiau naktini maitinima krutimi ir kai pabusdavo nieko neduodavau, supdavome su vyru ant ranku(nes jokios soskes ar buteliuko taip pat neimdavo nuo gimimo). ir taip kokis 8dienas...uzmiegam 21, 22 val. pabunda apie 3, 4h ir supam arba laikom ant rankyciu iki 6h kazkur, tada jau duodavau kruti. po tu 8 dienu-jau nebeimdavau jos ant ranku, o pradejau duoti arbateles gulinciai lovyteje, labai priestaravo pries buteliuka, bet gal tik viena nakti visai negere, po to pradejo gerti ir taip naktimis pradejo pabusti po 1, 2 kartus, pageria pora gurksniu, na kartais ir visa buteliuka istustina:) ir toliau miega, po to diena nebeduodavau kruties-labai greit prie skaniu misinuku priprato. kaip nustojau maitinti-niekada neimdavau jos i savo lova.
Dabar mums 1 metukai
va tokia musu, kaip dabar atrodo ne tokia jau ir sunki, nujunkymo istorija

papasakosiu kaip mes viska pergyvenom:
Maitinau iki 10 men, kazkur nuo 9,5 pradejau nujunkineti, nes nakti kartais 3-4 kartus pabusdavo, reikalaudavo kruties, o kai prigerdavo pienuko, jai pusdavo pilvuka, bezdedavo ir verkdavo....
is pradziu nutraukiau naktini maitinima krutimi ir kai pabusdavo nieko neduodavau, supdavome su vyru ant ranku(nes jokios soskes ar buteliuko taip pat neimdavo nuo gimimo). ir taip kokis 8dienas...uzmiegam 21, 22 val. pabunda apie 3, 4h ir supam arba laikom ant rankyciu iki 6h kazkur, tada jau duodavau kruti. po tu 8 dienu-jau nebeimdavau jos ant ranku, o pradejau duoti arbateles gulinciai lovyteje, labai priestaravo pries buteliuka, bet gal tik viena nakti visai negere, po to pradejo gerti ir taip naktimis pradejo pabusti po 1, 2 kartus, pageria pora gurksniu, na kartais ir visa buteliuka istustina:) ir toliau miega, po to diena nebeduodavau kruties-labai greit prie skaniu misinuku priprato. kaip nustojau maitinti-niekada neimdavau jos i savo lova.
Dabar mums 1 metukai

QUOTE(arev7 @ 2010 02 05, 08:21)
Mano sunus geria misinuka iki 1metu 2m. kol as nepamaciau kaz koki apnasa ant dantu. DEl gerima pres nakti pienuko mes susigaginom danti PRES NAKTI TIK VANDUO.
taigis va , ir man neberamu, sunui 1metai ir 4men. o pienuka tris kart nakti geria po buteliuka, ir ziuriun dantukai priekiniai pajuode, skaiciau kad tai buteliuko kariesas, rodos ir valom kas vakara, bet tas nakti gerimas pieno savo padare, idomu jos isnyks ar taip ir liks jau juodi purvini dantukai kol iskrys.
O neduot pienuko, ar gudraut su vandeniuku ar arbatyte, geriau jau nebandyt, tik issirekimas iki pabudimo visisko ir tada puse naktie su zombiais draugaut belieka

Pasidalinsiu savo patirtimi
Suneliui 1,3m, pries pora sav atsisakem naktinio maitinimo, nes tai patapo kancia visai seimai, keldavosi mazius ir verkdavo garsiai kas 2val, gaudavo papa ir kiek gerdavo kiek ji tik seip siurbdavo, atsikeldavau ryte kaip zombis, nusprendem grieztai nutraukti ir viskas, nes ir dantuku pilna burnyte, tai ne i nauda nakti tas pienas. Zodziu, vyras su mazium isvaziavo i anytos buta, kai ji buvo isvykusi, ten jie praleido 3 paras, per ta laika mazius iprato po ilgiau ismiegot nakti, ir gerti vandenuka. Kai jie gryzo dar kokias 4 naktis miegojau atskiram kambary, tai dabar mazius ismiega netgi visa nakti, nebent karta kita prabunda vandenuko atsigerti, na tik kai dantys kales tai verkdavo biski daugiau. Tik va klaida padariau, kad nusprendziau isvis nebemaitint pati del to naktinio maitinimo, nes maniskis jei diena gauna papa, tai nakti vel prisimena. Tai va tik po savaites sugalvojau, kad dienai pienuka galiu nutraukti ir duoti is buteliuko maziui, ta dabar ir darau, bet per savaite pienukas man taip sumazejo, kad dabar tik po 75-100ml tesigauna per diena to mano pienuko, nebeprisigamina

na mes ir turejom tokia problemyte,beveik visa nakti traugdavo mano piena,bet mes su vyru savaitei isvykome i kelione kai jam beveik buvo metukai,o mazius pasiliko su mociute,tai taip ir parisom su MP,bet tada atsirado buteliukas,kurio per nakty reikedavo kokiu triju su arbata,o jei negaudavo budavo didziulis triuksmas,ta arbata aisku pakenke dantims!Tai as sugalvojau gudru plana,vakare gerai primaitinu ir kai einam miegoti ipilu pilna buteliuka jogurto,patikekit jis ji istriubina ir visa nakti ismiega kuo ramiausiai,nes nuo jogurto gerai pasisotina,geriau nei arbata.
mes per nakti ir keliames nemazai kartu ir taip jau nuo gimimo...
pradzioj pasupaves tetis maziu paguldo i lovyte ir kai jau atsibunda tai jau ir prasideda...o tai dazniausia ivyksta po pirmo paguldimo praejus mazdaug valandai...pasiimu as pas save i lova,pasiguldau sau ant pilvo ir supuoju,kol uzmiega,pasiguldau salia,jis vel po kazkiek laiko atsibunda ir vel supuoju ir taip pasaka be galo...
tikiuosi,kad isaugs,nelabai noriu girdyt visokiais vaistukais...o be to mama sake,kad as iki 3metuku 3kart keldavaus,gal paveldejo mazius is menes
ir gimem priduse,tai ir duoda dirgluma,o be to dar turim isaugint nemazai dantuku :4u...

sveikos mamos. ir mano dukryte naktimis vis nubunda, verkia, gerti vis iesko.
paskutiniu metu, net nenubunda sakyciau, bet per miegus verkia ir taip gan ilgai ir stipriai. bet akytes pusiau uzmerktos. as ja ir nesioju ir dainuoju, bet mazai padeda. nzn ar susapnuoja ka, ar skauda jai ka. nepatinka man, bet kur cia man ja vesti, anglijoj seimos daktarai nelabai kokie sakyciau.
po tokio verkimo nakti, kai uzmiega tai jau miega ilgai iki kokiu 10 ryto nenubusdama. bet uztai mums su vyru reik i darbus anksti keltis
.
paskutiniu metu, net nenubunda sakyciau, bet per miegus verkia ir taip gan ilgai ir stipriai. bet akytes pusiau uzmerktos. as ja ir nesioju ir dainuoju, bet mazai padeda. nzn ar susapnuoja ka, ar skauda jai ka. nepatinka man, bet kur cia man ja vesti, anglijoj seimos daktarai nelabai kokie sakyciau.
po tokio verkimo nakti, kai uzmiega tai jau miega ilgai iki kokiu 10 ryto nenubusdama. bet uztai mums su vyru reik i darbus anksti keltis

Hmmmm, nežinau, ar čia tas planas su jogurtu labai geras?
O kaip dantukai? Vaikas gal ir sotesnis, bet .....
Mes irgi naktį keliamės kelis kartus. Prieš kelis mėnesius keldavosi mažiausiai 5 kartus. Dabar sumažėjo, gal kokius 3-4. Galvoju, kad toliau dar mažės. Kai liks 1-2 kartai bandysiu atpratinti nuo žindymo naktį, bet tikrai ne su jogurtu. Geriau kelias naktis pasikankinsime su vyru

Mes irgi naktį keliamės kelis kartus. Prieš kelis mėnesius keldavosi mažiausiai 5 kartus. Dabar sumažėjo, gal kokius 3-4. Galvoju, kad toliau dar mažės. Kai liks 1-2 kartai bandysiu atpratinti nuo žindymo naktį, bet tikrai ne su jogurtu. Geriau kelias naktis pasikankinsime su vyru

Sveikos mamytes, na si problemele ir mus kankino gan ilgai, na jau mums beveik 3metukai, ir kuo toliau tuo mazylis vis geriau miega
,
dabar pabunda koki karteli na pora atsigerti arbateles arba pasikviesti mane
o buvo oi oi kokios bemieges naktys na keldavosi po 5-7kartus, jei sirgdavome tai kas valanda ar dar dazniau, labai pergyvenau gal kas negerai ieskojau problemu ir tt, bet kazkaip ir neisiaiskinom nei kas nei kaip , neurologas israse pagerti sirupeli mes pagerem gal savaite na gal kiek daugiau laiko, nieko nepastebejau kad geretu miegas, tai nutraukem visus tuos sirupelius ir tt,tiesiog darem ir darom taip kas vakara pamedituojam vonioje su arbatelem su zolelem , druskytem zodziu prisigalvojam abu ka naujo isipilti mums i vonia, vanduo labai atpalaiduoja o jei yra dar kokie aliejukai ar druskytes joje isvis super, mano mazius krenta po voniu kaip lapas
p.s manau kiekviena mama turi islaukti tiesiog ta laika, ir atrasti kas padeda mazyliuj atsipalaiduoti ir nusiraminti pries miega

dabar pabunda koki karteli na pora atsigerti arbateles arba pasikviesti mane

o buvo oi oi kokios bemieges naktys na keldavosi po 5-7kartus, jei sirgdavome tai kas valanda ar dar dazniau, labai pergyvenau gal kas negerai ieskojau problemu ir tt, bet kazkaip ir neisiaiskinom nei kas nei kaip , neurologas israse pagerti sirupeli mes pagerem gal savaite na gal kiek daugiau laiko, nieko nepastebejau kad geretu miegas, tai nutraukem visus tuos sirupelius ir tt,tiesiog darem ir darom taip kas vakara pamedituojam vonioje su arbatelem su zolelem , druskytem zodziu prisigalvojam abu ka naujo isipilti mums i vonia, vanduo labai atpalaiduoja o jei yra dar kokie aliejukai ar druskytes joje isvis super, mano mazius krenta po voniu kaip lapas

p.s manau kiekviena mama turi islaukti tiesiog ta laika, ir atrasti kas padeda mazyliuj atsipalaiduoti ir nusiraminti pries miega