QUOTE(davija @ 2006 12 17, 17:16)
gal žinai meduolinės tešlos receptuką kur visokias formeles pasidarom ir kepam
Kadangi Sonatina labai užimta, pabandysiu tau padėti aš. Receptai ne mano, radau juos kalėdinių kepinių skyrelyje. Pirmojo dar nebandžiau, o antras tikrai geri gaunasi, tik kieti

, bet mano šeimynai labai patiko.
Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai )
Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)
papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)
sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.