nu as rytoj makaluosiu kalakuta, nes siandie issiemiau kad atsiltu tik...tai pamarinuosiu savo visais prieskoniukais ir kepsiu rankovej...
Atbegau paskaitineti, kaip jus ruosiate kalakutiena ir siulau pabandyti viena nesunku ir greit paruosiama receptuka is kalakutu slauneliu mesytes.
0,5 kg. mesytes
viena morka
2 svog. dideli
2 skilteles cesnako
soju padazo su sumazintu druskos kiekiu
100gr.saldzios grietineles
prieskoniu saldvos sriubai, be druskos
krakmolo bulviu
Mesyte supjaustom skersai, kuo ploniau, sudedam i dubeni.Dedam mazdaug sauja krakmolo ir ismaisom, kad abi mesos puses pasikrakmolintu.I ikaitinta alieju beriam mesa(be krakmolo likuciu).Kepam, kol apskrunda, vis pamaisom(truputi sukibs, bet taip turi buti)Kai mesyte apskrunda beriam cesnakus, truputi pakepam, beriam svogunus ir siaudeliais supjaustytas morkas.Kai jau morkytes apyminkstes pilam sojos padaza(yra toks specialus su sumazintu druskos kiekiu)Du didelius valg. saukstus ir pakepame dar minute, po to pilame saldzia grietinele ir prieskonius ir ar kepame apie 2 minutes.Mes valgome su bulviu kose.Beje as taip pat darau ir su jautiena, irgi skanu.
0,5 kg. mesytes
viena morka
2 svog. dideli
2 skilteles cesnako
soju padazo su sumazintu druskos kiekiu
100gr.saldzios grietineles
prieskoniu saldvos sriubai, be druskos
krakmolo bulviu
Mesyte supjaustom skersai, kuo ploniau, sudedam i dubeni.Dedam mazdaug sauja krakmolo ir ismaisom, kad abi mesos puses pasikrakmolintu.I ikaitinta alieju beriam mesa(be krakmolo likuciu).Kepam, kol apskrunda, vis pamaisom(truputi sukibs, bet taip turi buti)Kai mesyte apskrunda beriam cesnakus, truputi pakepam, beriam svogunus ir siaudeliais supjaustytas morkas.Kai jau morkytes apyminkstes pilam sojos padaza(yra toks specialus su sumazintu druskos kiekiu)Du didelius valg. saukstus ir pakepame dar minute, po to pilame saldzia grietinele ir prieskonius ir ar kepame apie 2 minutes.Mes valgome su bulviu kose.Beje as taip pat darau ir su jautiena, irgi skanu.
as kepu kalakuto sparnus mano seimynai labai patinka
barstau vistienos prieskoniais,cinamotu,truputi cukraus,cesnaku pamarinuoju dar svieziu bulvyciu sale labai

barstau vistienos prieskoniais,cinamotu,truputi cukraus,cesnaku pamarinuoju dar svieziu bulvyciu sale labai

sveikos kalakutistes 
Ka dar galima padaryti is maltos mesytes ir farso kalakutienos?
apart kotletu...

Ka dar galima padaryti is maltos mesytes ir farso kalakutienos?
apart kotletu...

Sveikutes,
perskaiciau visus jusu receptukus ir nutariau prikisti savo trigrasi
Kepsniukai -blyniukai
1kg kalakuto krutineles
5skilteles smulkiai kapoto cesnako
3-4kiausiniai
2dideli saukstai majonezo
2-3saukstai krakmolo (arba, kad misinys gautusi tirstumo kaip skystoka grietine)
pipiru, druskytes pagal skoni
darau taip: krutinele supjaustau kaip spirgus tokiais gabaliukais ir sudedu visus kitus ingridientus, ismaisau ir palieku bent 2val pastoveti, jei paliksite saldytuve nakciai bus dar geriau. tada semiu su saukstu ir keptuveje formuoju tipo kepsnelius, bet dukra vadina blynais
.
gaunasi tikrai daugokai, todel labai patogu puse ju atsaldzius sukisti i kamera
, kai neturiu laiko istraukiu sumetu i puodeli, uzpilu trupuciu vandens, grietineles dar sojos padazo ir patroskinu iki 20min,labai greitas budas karstiem pietums
ir visi laizosi
Galite isbandyti, skanaus

perskaiciau visus jusu receptukus ir nutariau prikisti savo trigrasi

Kepsniukai -blyniukai
1kg kalakuto krutineles
5skilteles smulkiai kapoto cesnako
3-4kiausiniai
2dideli saukstai majonezo
2-3saukstai krakmolo (arba, kad misinys gautusi tirstumo kaip skystoka grietine)
pipiru, druskytes pagal skoni
darau taip: krutinele supjaustau kaip spirgus tokiais gabaliukais ir sudedu visus kitus ingridientus, ismaisau ir palieku bent 2val pastoveti, jei paliksite saldytuve nakciai bus dar geriau. tada semiu su saukstu ir keptuveje formuoju tipo kepsnelius, bet dukra vadina blynais

gaunasi tikrai daugokai, todel labai patogu puse ju atsaldzius sukisti i kamera



Galite isbandyti, skanaus

Žinau , kad Vilniuje yra dvi firmines ARVI kalakutai parduotuvės. Šeškineje ir Pašilaičiuose. Pabandysiu surast tikslų adresą...
Dar man atrodo, kad mačiau kalakutą MAXIMOJE.

Va radau:
Parduotuvės
Arvi kalakutų firminės parduotuvės veikia:
Vilniuje:
Laisvės pr. 125 ( Pasažas pas Juozapą)
Tel.: 8-656-93601
Šeškinės g. 22 a
Tel.: 8-656-74102
Parduotuvės
Arvi kalakutų firminės parduotuvės veikia:
Vilniuje:
Laisvės pr. 125 ( Pasažas pas Juozapą)
Tel.: 8-656-93601
Šeškinės g. 22 a
Tel.: 8-656-74102
Kiek žinau ten galima užsakyti jau iškeptą kalakutą
Mes tai pat pirkom ten, nedidelĮ apie 4 kg, kalakutą, jau marinuotą, liko tik iškept, ant maišelio instrukcija net buvo parašyta kaip ir kiek laiko kepti+kepimo maišelis. Labai patogu
kai kepi pirmą kartą. Teko paragauti ir jau iškepto, visai skanu ir kai laiko truksta, tai labai patogu
Susitari del laiko ir atvažiuoji pasiimti. Ir supakuoja taip, kad dar pora valandų išlieka karštas.



Sveiki 
As dažnai užeinu į Arvi parduotuvę, nes gyvenu netoliese. Megstu kalakutieną. Anksčiau galėjau kalakutienos gaminių rasti MAXIMOJE, bet dabar ten beveik visa kalakutiena lenkiška, todėl tenka eiti į firminę. Ten tikrai lietuviška. Pirkau visada iškeptą , nes neturiu laiko kepti. Tiesą sakant, visą kalakutą pirkau vieną kartą, o šiaip labai patinka šlaunelių mėsą. Labai skaniai iškepa. Pačiai taip neišeitų, nors gal nemoku...

As dažnai užeinu į Arvi parduotuvę, nes gyvenu netoliese. Megstu kalakutieną. Anksčiau galėjau kalakutienos gaminių rasti MAXIMOJE, bet dabar ten beveik visa kalakutiena lenkiška, todėl tenka eiti į firminę. Ten tikrai lietuviška. Pirkau visada iškeptą , nes neturiu laiko kepti. Tiesą sakant, visą kalakutą pirkau vieną kartą, o šiaip labai patinka šlaunelių mėsą. Labai skaniai iškepa. Pačiai taip neišeitų, nors gal nemoku...