Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

Sveikos mamos, tetis trumpam isiterps. Info apie mano pastebejimos per kavos gimdyma ir pogimdyvini laika Antakalnyje.

Kadangi taremes tai ir gimdem pas Ramasauskaite. Gydytoja superine. Profesionaliai atlieka savo darba. O svarbiausia yra labai zmogiskai silta ir rami.
Apie akusere mano nuomone vidutine, bet labiau i gera puse. Buvo dalyku, kuriuos kaip man pasirode, galima atlkiti ir geriau.Jos pavardes dabar neprisimenu. Gal veliau parasysiu.
Kadangi mums del tam tikru aplinkybiu sutapimo viskas baigesi cezariu, tai veiksme dalyvavo ir anesteziologas, toks jaunas vaikinas, (pavarde gal veliau) . Jis savo darba padare tvarkingai.
Nei su akusere, nei su anesteziologu nesitarem.
Siu triju zmoniu paslaugos kainavo 800 Lt. (6+1+1). Daug tai ar mazai, tegu kiekvienas sprendzia asmeniskai. Mes nesigailim.

Dabar idomesne dalis. Pogimdyvine prieziura.
Kadangi pagulde i triviete ir dar po operacijos, tai man nakvoti nebuvo sansu. Taciau ligonineje prabudavau nuo mielo ryto iki 11-12 nakties. Is personalo del uzsibuvimo nesulaukiau nei zodzio 5 dienas. Maza to, per savaite pamaciau visas akuseriu, vaiku skyriaus ir gydytoju pamainas, ir galiu pasakyti, kad tik kelios moterys buvo, kaip as sakau, sunkiau bendraujancios. Svarbiausia pozityviai nusiteikti, bendrauti kaip su normaliais zmonemis, taciau reikliai. Ir viskas bus normaliai.

Apie naujagimiu skyriu. Ten dauguma normaliu. Zinau ka sakau, nes lankiausi ten n kartu. Yra moteru kurios keistokai supranta asmens higiena. Atsikelia nuo sumustiniu stalo ir eina vystyti kudykiu. O dar kisenese kyso cigareciu pakeliai... Na, bet tai tik isimtys. 'Cvetocki', kai sakant. Dauguma labai draugiskos, padeda patarimais, stengiasi paaiskinti jei kas neaisku, atsako net i pacius keisciausius teveliu klausimus. Zodziu viskas norma. Del kudikeliu veziojimo "traukinuku", tai vaizdelis tikrai uzkabina. Sustabeliuoti kaip malkos ir vezami mamytems pamaitinti. Bet visos akuseres ir daktares sutartinai siulo, kad ir po operacijos, taciau imti ir bandyti maitinti, - priespieniu, savo pienu. Nesvarbu, kad jo nedaug, taciau vien nuo maitinimo proceso mama sveiksta greiciau, o ir fabrikelis atsidaro anksciau. Aisku, jei po maitinimo vaikui truksta, duodamas gliukozes tirpalas.

Del patalynes, naktiniu ir kitu ligonines "gerybiu". Visko reikia prasyti. Pirma karta naktinius pasiulys valdiskus (kol dar kraujuojat), taciau veliau teks savo traukt ir tept. Nesikuklinkit, prasykit pakeist, nes kam savo tept, jei galima valdiskus. Su patalyne tas pats. Prasykit. Tegu keicia. Pagal higienos reikalavimus, bent pora kartu i savaite privalo pakiesti.

Jei neturit sveikatos (po operacijos), taciau yra vyras pasoneje, imkit vaikeli i palata bent iki einat miegot. Labai teigiamai veikia. Nakciai ji paims i vaiku skyriu, atnes jums tik pamaitint. O nuo pat 6 ryto vel kartu. Prauskit, renkit, zaiskit, mygdykit. Ir uzdavinekit kuo daugiau klausimu. Tegu sesutes viska parodo, paaiskina. Kai isleis namo - nebebus kas pamoko.

Na ir pabaigai pagasdinsiu viena 'GERA" istorija, kad pateisint tas baisybes, pasakojamas apie Antakalni.

5 dienas viskas visiems buvo gerai, iki sio SEKMADIENIO. Tokia mandra gydytoja R. Povilaitiene, pavelavusi i vizitacija, visiskai nesusipazinusi nei su zmonos, nei su palatos kaimynes ligos istorija atejo apziurai ir pradejo skaityti morala, kad mes su kitu vyruku sedim pas ZMONAS IR VAIKUS po lankymo valandu (apie 11.30 dienos). Aisku ji buvo greitai pastatyta i vieta ir viskas po to buvo normaliai.

Tam kartui tiek. Sekmes mamytes. Tvirtybes ir kantrybes su savo atzalelem.

M.
Atsakyti
QUOTE(muchio @ 2007 02 11, 13:57)
Sveikos mamos, tetis trumpam isiterps.


Super objektyvus požiūris, be nereikalingų emocijų. Viskas teisinga ir be prasimanymų.
Tik viena man užkliuvo - įdomu, ar kitoms palatoms kaimynėms netrukdė, kad štai toks, nors ir labai geras ir pareigingas tata sėdi palatoj nuo ryto iki vidurnakčio?..
Gal tikrai neveltui tos lankymo valandos sugalvotos? (nekalbu apie 11.30 val. dienos, bet apie tas minėtas "iki 11-12 nakties" g.gif )
Atsakyti
Ir dar pritarčiau kažkurios mamos jau išsakytai abejonei (ar pastabai, ar klausimui) dėl čia rašusio tėčio buvimo palatoje visą laiką. Iškart noriu pasakyt, kad labai žaviuosi vyrais, kurie dalyvauja vaikelio gyvenime nuo pat pirmų minučių, palaiko naujai iškeptą mamytę ir jai visokeriopai padeda. Taip pat esu už vyrų "integravimą" į gimdymą ir pogimdyvinį laikotarpį ligoninėje. TAČIAU - tokiu atveju turėtų būti sudarytos sąlygos tokioms poroms turėti privačią erdvę. Šeimyninės palatos - puiki vieta. Bet kai palatoje guli trys mamytės, kiekviena su savo džiaugsmais, problemomis, skausmais, nuotaikomis, ir palatoje visą dieną sėdi vyriškis, manyčiau kad tai kažkiek varžo. Lankymo valandų reikėtų paisyti, ir jei vyrams dar galima daryti nuolaidas, tai kitiems lankytojams ne. Be abejo, tai mano subjektyvi nuomonė, ir visi turi teisę su ja nesutikt, bet mane asmeniškai lankytojų gausa itin vargino. O jei dar kažkurie iš jų užsibūtų iki vėlumos...
Belieka palinkėt gimdymo namams įsirengti kuo daugiau šeimyninių palatų, kad šaunūs ir sąmoningi tėčiai galėtų rūpintis savo šeima nevargindami kitų mamų.
Atsakyti
na taip, mane irgi labai vargino palatos kaimynės lankytojai, o ypač dar kai šeimynėlė buvo tokia gerulė doh.gif
bet manau, kad tėtis turi teisę būt su žmona ir vaiku - patinka mums tai ar ne smile.gif čia išties ligoninės problema, kad nesudaro tam tinkamų sąlygų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2007 02 13, 12:45)
na taip, mane irgi labai vargino palatos kaimynės lankytojai, o ypač dar kai šeimynėlė buvo tokia gerulė doh.gif
bet manau, kad tėtis turi teisę būt su žmona ir vaiku - patinka mums tai ar ne smile.gif čia išties ligoninės problema, kad nesudaro tam tinkamų sąlygų doh.gif

Paskaitinejau jusu pasisakymus ir prisiminiau savo patirimus gimdant ir bunant po gimdymo AK. O isbuvau visia nemazai visa savaite, taip kad maciau visko ir visokiu. nesiplesiu ir nepasakosiu, trumpai: pirmas aukstas (gimdykloj) nu thumbup.gif nu bet kai jau pakliuni i antra (pogimdyvini) bardakas doh.gif
Visiskai pritariu Mea pasisakymui ir manau kad tai pati didziausia antakalnio problema, kad nera salygu tetciams buti kartu su savo vaikais ir svieziom mamytem, kurioms ypac reikia artimo pagalbos ir daugiau ne fizines o moralines, tomis pirmomis dienomis. Tada maziau liktu ir blogu seseliu, nedazytu sienu, burbanciu valytoju ir.t.t. o mamos tik greiciau sveiktu ir butu laimingesnes thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi gimdziau antakalny, buvau susitarus. pagimdziau rugsejo pirma, o buvo taip:
Man 29 diena buvo uzeje dideli skausmai, 5ryto nuvaziavus i ligonine mane mano gydytoja iskrt pagulde i ligonine ir pasake, kad bus ramiau ir geriau jei iki termino pagulesiu (jis 09 01 ) kadangi lelius buvo didelis, pasake, jog jei pati nepradesiu gimdyti man nuleis vandenis. Taip ir atsitiko, atejo ta dienele, as su vyru ir visais daigtais nuzygiavau i gimdykla su thumbup.gif nuotaika biggrin.gif
turejau ir akusere nuostabia, viso gimdymo metu man ji vis kazka pasakodavo, dalinosi ispudziais apie savo vaikuti 4u.gif kankinausi as ant to stalo 6,5 val. jau net vaiko sirdute pradejo silpniau plakti momentais, todel gydytoja sureagavo ir nuveze is kart i operacine... Mano suneliui buvo psivyniojusi virkstele, dare cezari. Ir labai laiku thumbup.gif
juk glejo pridusti verysad.gif tai vat...
po gimdymo buvau labai priziureta, mano gydytojas atejusi isimti man siules, maloniai islydejo namucio biggrin.gif
Manau kai gimdysiu kita vaika, vel ten pat ir pas ta pacia gydytoja ir akusere, super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2007 02 12, 12:18)
Super objektyvus požiūris, be nereikalingų emocijų. Viskas teisinga ir be prasimanymų.
Tik viena man užkliuvo - įdomu, ar kitoms palatoms kaimynėms netrukdė, kad štai toks, nors ir labai geras ir pareigingas tata sėdi palatoj nuo ryto iki vidurnakčio?..
Gal tikrai neveltui tos lankymo valandos sugalvotos? (nekalbu apie 11.30 val. dienos, bet apie tas minėtas "iki 11-12 nakties"  g.gif )



Stoju ginti savo vyro biggrin.gif
Visų pirma, palatoje turėjau vieną kaimynę, ta prasme - jos keitėsi, nes aš gulėjau ilgiausiai, bet niekada nebuvome trise. Porą naktų aš miegojau apskritai viena, tad tie vakarai ir galėjo būti, kada vyras pabūdavo ilgiausiai, visus vakarus tikrai iki išnaktų jis neužsibūdavo. Be to, ir per dieną būdavo neištisai, buvo ir reikalų visokių, ir kažką atvežti, nupirkti išvažiuodavo ir pan., galų gale man ir pamiegoti norėdavosi kartu su mažąja, tai jam tada jokios prasmės likti nebūdavo. Pas palatos kaimynes vyrai taip pat pabūdavo ilgiau lankymo valandų, dėl to nemačiau nieko blogo. Kitas dalykas - kiti lankytojai. Pas mane buvo mama tą dieną, kai palatoj buvau likus viena, daugiau niekas be vyro manęs nelankė, pas kitas moteris ėjo ir draugės, ir tetos, ir kt. na, vargino tai, žinoma, kai nutaikai momentą pasnausti (o kas gulėjo, tas žino, kokie reti tie momentai ligoninėj yra), bet negali, nes nors ir stengiasi žmonės tyliai šnekėti, vis tiek nėra ramybės.
Todėl aš irgi už tokias palatas, kur galėtų likti vyrai, kaip panašiai dabar yra gimdymo namuose. Bet kada tai bus Antakalny, tai nedrįstu spėlioti...
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2007 02 16, 18:40)
Stoju ginti savo vyro biggrin.gif


Tuomet viskas Ok, vyras išteisintas thumbup.gif

Kai pagimdžiau pirmą vaikiuką, irgi labai norėjosi, kad vyras būtų šalia... Viskas buvo nauja, nepatirta, net baugu unsure.gif Kažkodėl buvau nusprendusi nevartoti Dichlofenacum žvakučių, todėl skaudėjo pjūvį, - vyras net padėjo pirmą kartą nueiti į WC, nes vos paslinkau biggrin.gif Gulėjau vienvietėje palatoje, todėl dėl jo buvimo jokių problemų nebuvo.

O su antru vaikiuku jau viskas buvo kitaip - jaučiausi super-duper patyrusi mamytė, viskas man buvo aišku, viską aš žinojau. Tai vos ne laukdavau, kol MB išeis, nes nuo narkozės be galo norėjosi miego, o vaikiukas buvo pavydėtinai ramus. Žodžiu, AK vos ne atostogavau (irgi gulėjau vienvietėje) ir jei ne tie visokie trankymaisi, daužymaisi, nuolatiniai personalo, valytojų ir sanitarių vizitai, būčiau vos ne kaip po kurorto grįžusi... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astarim @ 2007 02 18, 23:39)
Labas vakaras, as norejau paklausti ar  yra vienvietes palatos?Ar paprasciausia buvo maziau gimdyviu.Aciu. nestuke.gif


Jau atsakė dauguma mamyčių, kad yra. Bet į ją patekti galima arba atsitiktinai, kaip čia užsiminė, kad tai "laimės dalykas", arba iš karto savo pageidavimus išsakyk gydytojui, gal padės mirksiukas.gif
Aš labai norėjau vienvietės, nes man miegoti su svetimais žmonėmis yra žygdarbis, o ir šiaip mėgstu privatumą... Bet žinau, kad yra mamyčių, kurioms vievietė - vos ne kalėjimo vienutė biggrin.gif Jos nori gulėti su kitom mamytėm ir bendrauti drinks_cheers.gif
Atsakyti
As taipogi gimdziau Antakalnio klinikose. Visai del to nesigailiu!!! Gimdymas buvo sunkus, gydytoju profesionalumas ir zinios isgelbejo mane nuo Cezario, nors ir sunkiai bet pagimdziau pati. Svarbiausia, kad net kritineje situacijoje jauciausi saugi, dziaugiuosi, kad ir patikimas rankas atejo mano dukrele. Gimdziau su vyru, jam irgi visai normaliai viskas pasirode, nors pries tai ir nebuvo susidares labai geros nuomones apie siuos gimdymo namus (is pasakojimu, nuogirdu ir tt.) O neonatologu brigada tiesiog SUPER, kai is gimdyklos mane veze i palata, vyrui neonatologe su slaugytoja pasiule eiti kartu i skyriu, ten kartu prause dukrytes galvyte, ja aprenginejo. Tai vyrui paliko didziuli ispudi. Nors mokejau tik gydytojai, akuseres taipogi buvo paslaugios, kai paprasiau ir zindyti pamoke ir siaip patardavo, jei kildavo kokiu klausimeliu. Svarbiausia yra buti gerai nusiteikus ir negalvoti, kad visi cia aplinkui pikti, norintys tik naudos is taves. Patikekit, viskas tikrai ne taip baisu...
Beje, ir pazystama cia gimde, veliau uz mane,pas ta pacia gydytoja, ir labai del to dziaugiasi, mat gimdymas taipogi buvo ne is lengvuju, o ir leliukas gime su igimta pneumonija. Tai gerai, kad gimde cia!!! Nezinia kaip butu buve kitur...
Na, matyt, kiekvienas susidaro vis kitoki ispudi, taciau as vadovaujuosi tokiu posakiu: gerai - kai viskas gerai!!! O jeigu blogai?! Tuomet manau saugiausia butent sioje gimdymo istaigoje, juk ne veltui tai Perinatologijos centras.
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
Darbo dienomis nuo 10 iki 16 val. vyrams nerekomenduoju rodytis koridoriuje (variantas uzsivilkti balta chalata arba kiseneje tureti komplikuoto gimdymo pazyma).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supervyras: 11 kovo 2007 - 19:27
Aš gimdžiau Antakalnio klinikose ir tuo nepaprastai džiaugiuosi. Su niekuo nesitariau, niekas net taip vadinamo namioko nenumetė kad gal.... O gimdžiau tikrai ilgai, negana to pasikeitė pamaina mano gimdymo metu, antroji kuri atėjo buvo neprastesnė. Pirmoji pamaina labai gera, gydytoja labai miela nors prie širdies dėk tamsūs plaukai trumpai kirpti. Antrosios Gydytoja griežta bet iš tiesų teisinga, tokia smulkutė tamsiais plaukais poilgiais lyg tai susirišus buvo, atrodo pikta bet iš tiesų gera, tik jos toks būdas, tik jos profesionalumo dėka aš nei plyšau (kas keista mūsų giminėje) nei ką, parūpino iš karto epidiūrą kai tik paprašiau. Nors sveriau 102kg bet anesteziologė pabandė padaryti ir pavyko iš karto. vaistai suveikė dar pajuokavome su gydytoja anesteziologe, kad taip ir 10 galiu gimdyti.

Dėl personalo pogimdyvinėse tai na ką gi visokio buvo, bet skūstis negaliu, kai reikia pasako, kai paprašai parodo, man net 2 kartus rodė kaip kūdikiui užpakaliuką nuplauti (aišku paprašius) ir be jokių burzgėjimų. Šaunus gal nuvargęs bet normalus personalas.

dėl taisyklių ypač tų apie nuo 10 iki 16 labai tuo džiaugiuosi. norisi ir pailsėti ir į dušą nueiti. Palatose tvanku atsidarai duris iki galo o ten kaip tau patiktų: vyrai svetimi visokie vaikšto, o reikia ir krūtinę prieš maitinimą nusiplauti o jie stebi išsproginę akis doh.gif . Arba vienai iš mūsų lkuri laaaaabai plyšo liepė pasidėjus paklotėlį prasižergti ir nuogu užpakaliuku gulėti vos tik lankymo valandos praeina- palatoje taip tvanku kad karštis pila norisi atsidaryti duris o ten nepaklusnūs vyrai šliaužioja, negana to dar prirūko tuolete. Ir iš vis uždrausčiau aš girtiems ateiti, kokį daviklį įrengčiau kad laipsnius kraujyje matuotu. Tai ir personalui ir daugeliui pacientų būtų geriau.

Ir dar kur tau būsi malonus pacientams kaip prieš mano akis viena moteriškė skundą parašė dėl to kad vežimas su kurio jos kūdikį atveža jai neitiko. bash.gif Kuo čia dėtas personalas? O ji būtent juo skundėsi.

Jei važiuoji gimdyti nusistatęs prieš visą pasaulį tai ir auksiniai žmonės neįtiks.
Atsakyti