Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

norejau ir as pasisakyt apie antakalni, visu pirma del to, kad butent pasiskaicius apie klinikas forume buvau baisiausiai paklaikus, jog teks jose gimdyt, nes laukiausi dvynuku. vienu zodziu, paskutinius nestumo menesius vos ne isterijoj buvau, kad reikes i ta "konclageri" antakalni vaziuot, buvo minciu ir kauno klinikose gimdyt, bet taip jau isejo, kad anksciau laiko netiketai nubegus vandenims nebuvo kur detis - didziuoju greiciu i antakalni.

apie priemimo ir gimdymo skyriu negaliu nei vieno blogo zodzio pasakyt, viskas buvo super, nors nei su kuo taremes, nei kam mokejom. ir vyrui leido visa laika buti kartu (isskyrus operacine, buvo cezaris), ir siaip uzteko ir demesio, ir informacijos.

o veliau visoms baimems del antakalnio tiesiog nebuvo kada pasireikst - maziukai gime neisnesioti, daugiau nei savaite gulejo intensyvios terapijos skyriuj, tad tikrai ne gyvenimo salygos ligoninej rupejo... is pradziu gulejau keturvietej palatoj, visa laika trys lovos buvo uzimtos, bet tikrai nepastebejau, ar kad kokiu nemaloniu situaciju butu kile, ar kad kas nors is personalo neprofesionaliai ar nemaloniai elgtusi, pati is personalo irgi pagalbos (buvo problemu su pienu, nemokejau nutraukt, krutys netgi sutino nuo pirmuju bandymu ta piena islupt... jau buvau persigandusi, kad mastitas) sulaukiau, kai tik paprasiau. veliau, kai jau dvynukus man atidave, gulejau dvivietej palatoj, viena para buvom dviese, o po to jau likau viena su savo maziukais, personalas gyvent mums netrukde smile.gif

apie intensyvios terapijos skyriu galiu kalbeti tik gerai, mano supratimu, visa prieziura maziukams buvo auksciausio lygio, o ir personalas itin malonus. viska paaiskindavo, padedavo, tikrai neturiu nei maziausio priekaisto, siam skyriui daugybe daugybe kartu ACIU ACIU ACIU.

kas antakalny ne per maloniausia - tvarka tualetuose (iejus sulaikydavau kvapa ir stengdavausi apsisukt kuo greiciau, bet cia jau ne tik personalo beda, o ir gimdyviu kulturos, buvo ir tokiu atveju, atsiprasant, kad kruva salia klozeto... jau nekalbant apie kraujus pritaskytus, juk yra dusiukai, viska galima nuplaut, jei jau beda nutiko, ir ant grindu besivoliojancius kruvinus paketus). maistas irgi, kaip cia pasakius, bet, i viska paziurejus ironiskai, galima ir nesinervint (as dabar apie antakalnio meniu pasakoju praktiskai anekdotus). aisku, atvaziavus is kitu miestu, jei nera kam lankyt ir koki jogurta atnest, gali buti pikta. ir siaip aplinka - lyg sugrizus i sovietmeti...

didziausia beda - kad tetis negali likti su mama ir vaikais. man tai nebuvo didele problema, nes dvynukai, kaip minejau, beveik visa laika buvo intensyvios terapijos skyriuj, tik tris paskutines paras ligoninej praleidau jau su vaikais, taip kad su ziauria realybe jau buvau susitaikius tongue.gif, bet, isivaizduoju, jei maziuka(-us) iskart atduoda, vyro pagalba labai reikalinga, ir psichologiskai, ir siaip. tad, jeigu pora noretu po gimdymo buti kartu ir gimdymas numatomas be komplikaciju, tikriausiai geriau rinktis ligonine, kurioj sudarytos salygos likti teciui. bet jei yra gresme, kad leliukas(-ai) gali atsidurt intensyvioj terapijoj, siulyciau rinktis antakalni - mano supratimu, cia prieziura tikrai auksciausio lygio, o tokiu atveju tikrai nebesvarbu niekas daugiau.

vienu zodziu, jeigu teks gimdyt antakalny, siulyciau is anksto nusiteikt pozityviai ir nebijot, nes bent jau mano visos prieslaikines isterijos del antakalnio buvo visiskai bereikalingos...

o visas mamytes, kurios antakalny susidure su nemaloniom situacijom, labai uzjauciu - papildomi stresai po gimdymo tikrai nera reikalingi... tikekimes, kad kuo toliau, tuo maziau tokiu situaciju bus antakalny, ir forume apie sita ligonine ir visas kitas atsiliepsim tik gerai smile.gif

Atsakyti
Neseniai gimdžiau Antakalny, -susidarė įspūdis, kad gimdyvių priežiūra iki gimdymo gera, bet po to ypač priežiūra kūdikių, patarimai mamoms dėl žindymo ir pan. pačių mamų reikalas. bet ne taip jau blogai kaip buvau prisiklausiusi apie šią įstaigą ir personalas visai smagus.
Atsakyti
O as buvau AK beveik pries metus. Prisiminimai siaip sau. Is pradziu gulejau patologiniame--va ten tai tvarka! super. visi ir visos malonus, pareigingi ir be jokiu surauktu mimiku.o visur kitur--atmestinai ir prabegom...ir nemanau, kad vienur darbo maziau, o kitur daugiau. tiesiog daug kas priklauso nuo skyriu vadovu. ir zinoma, dirbanciuju.
Atsakyti
sveikos,
pries nepilna menesi gimdziau AK.
pries tai labai bjojau ten gimdyti, nes cia buvau prisiskaiciusi tikrai baisiu istoriju... taciau nebuvo kur dingti (nes tariausi su gydytoju) ir teko gimdyti ten...
pasakysiu taip - ne viesbutis, bet gyventi galima ...
palatos tokios kaip ligoninej - nieko grazaus, bet gyventi galima...gal kiek klibejo mano spintele - bet cia juokas, nekreipiau demesio smile.gif
personalas - gana normalus, daugelis akuseriu ir sesuciu visad sypsodavosi, nuolat klausinejo ar nieko neskauda ar nieko netruksta, ar kuom man gali padeti... buvo tokiu, kurios nesisypsojo, bet gal jom tiesiog buvo negera diena, ar siaip gyvenimas nemielas.
Vaiku gydytojai ir sesutes irgi normalios, ko paklausi - atsako, gal patys paskaitu neskuba skaityti, bet neatsisako padeti ir parodyti... Viena sesute tikrai nemazai padejo del vaiko maitinimo savo patarimais ir palaikymu...

Mano manymu ligonine kaip ligonine... nieko ten ispudingo, bet su manim visi elgesi normaliai ir jokiu izeidinejimu ar ignoravimu nepajutau...
gal daug kas nuo pamainos priklauso (as buvau 4 dienas), bet man pasitaike normali, tad negaliu labai ten ka blogo apie sias klinikas parasyti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Kam įdomu - straipsnis apie gimdymo namus smile.gif viskas blogai, bet geriau nebus smile.gif Gimdymo namuose - bauginama aplinka
Atsakyti
Rasau pirma karta...
lLapkricio viduryje turiu gimdyti, bet labai sunku apsispresti kur, kaip ir pas ka.
Esu pakankamai skysta, kai reikalas susijes su skausmu. Vien pagalvojus apie gimdyma be epiduralo darosi silpna. Girdejau, kad Lietuvoje ji duoda tik saremiu metu, o stumiant jo poveikio jau nebebuna. Ar tai tiesa. Pirma sunu pagimdziau JAV. Ir gimdymas ir pogimgyvine prieziura ten labai aukstam lygyje. Sakyciau net persistengia, bet... uz tai ten moki ir nerealius pinigus.
Dabar bandau apsispresti tarp AK IR BAK. Jei AK tai tarciausi su Daunoravicium (gal kas patars, kiek reikia duoti..), bet labai jau prigasdinote savo rasymuose apie susisukusias seseles , prisniaukstus tualetus ir nereaaaalia naujagimiu prieziura. O BAK'as gasdina tuo, jog daug kalbu girdejau del nekokios aparaturos ekstremaliems atvejams.
Vat tokios tai tokeles... Ne kiekviena gali siena grebdama pagimdyti...Yra tokiu skystablauzdziu, kurios is pirsto krauja imant beveik nualpsta...cia as rimtai...

Atsakyti
Na ir nieko tokio, kad yra, kaip sakai, alpstanciu del kraujo is pirsto. Visos mes skirtingos ir su savo iprociais ir poreikiais. Na ka as galiu pasakyti--jei nori komforto, tada AK ne tau. Tiesiog tai yra paprasta postsovietine aplinka, na, siek tiek vietom pakosmetinta. Taip, aparatura ten, manau, gera. gydytojai irgi. Bent taip sakoma. Na, bent jau dalis ju tikrai super. Personalas, sakykim, kaip pasiseks.
Daunoravicius geras gydytojas. Pati esu jam dekinga uz puikiai atlikta operacija.
O BAK bus komfortas ne prastesnis nei JAV, tik del ekstra atveju tai nieko nezinau....

Atsakyti
QUOTE(mvd @ 2007 10 01, 16:06)
O BAK'as gasdina tuo, jog daug kalbu girdejau del nekokios aparaturos ekstremaliems atvejams. 

Ekstra atveju atsidursi Antakalnio klinikose
Atsakyti
QUOTE(mvd @ 2007 10 01, 16:06)
Rasau pirma karta...

Dabar bandau apsispresti tarp AK IR BAK. Jei AK tai tarciausi su Daunoravicium (gal kas patars, kiek reikia duoti..), bet labai jau prigasdinote savo rasymuose apie susisukusias seseles , prisniaukstus tualetus ir nereaaaalia naujagimiu prieziura. O BAK'as gasdina tuo, jog daug kalbu girdejau del nekokios aparaturos ekstremaliems atvejams. 

QUOTE(Upokšnis @ 2007 10 01, 20:59)
Ekstra atveju atsidursi Antakalnio klinikose

nors pries gimdyma taip negalvojau,bet as rinkciausi visgi galimybe ekstra atvejams buti ten kur sulauksi tinkamos pagalbos. kelias dienas galima pabuti ir postsovietineje ir ne itin malonioje aplinkoje,su nerupestingom ir nepaslaugiom seselem,bet butina pagalba cia bus suteikta kudikiui. (maniskis gime priduses ir taip stagiai priguzejo daktaru pilna gimdykla jo gelbeti,kad net nespejau mirkteleti thumbup.gif unsure.gif )
Atsakyti
QUOTE(agno @ 2007 10 06, 21:00)
nors pries gimdyma taip negalvojau,bet as rinkciausi visgi galimybe ekstra atvejams buti ten kur sulauksi tinkamos pagalbos. kelias dienas galima pabuti ir postsovietineje ir ne itin malonioje aplinkoje,su nerupestingom ir nepaslaugiom seselem,bet butina pagalba cia bus suteikta kudikiui. (maniskis gime priduses ir taip stagiai priguzejo daktaru pilna gimdykla jo gelbeti,kad net nespejau mirkteleti  thumbup.gif  unsure.gif )

Aš ir dėl tos pačios priežasties rinkausi AK.
Bet po to labai greitai pasigailėjau ir neturiu ką gero pasakyti.
Vis tiek viskas baigsis komplikacijų atvejais Santariškėse...
Atsakyti
laba,

pries gimdyma labai atidziai skaiciau sita skyreli. Liepos pradzioj teko ir 'sudalyvauti'. Na prisiruosiau as savo ispudzius parasyti. Dauguma minciu pakartos jau anksciau kitu isdestytas.

1. Pirmas aukstas - gimdyklos... Buvau susitarus is anksto, gimdymas 'normalus'. Truputi sokiravo absoliutus nedavimas nejokiu priemoniu - nei marskiniu, nei chalato, na bet gerai kad buvau skaicius SM ir viska turejau. Dar labai smagu kai higienos kambary stato klizma, o paskui paaiskeja kad jame nera nei tual.popieriaus, nei vienkartiniu ranksluosciu ar dar ko nors. Nervuoja durnas anketos pildymas su klausimais tipo "jusu specialybe" - is to streso pasakiau beleka... Apie gimdyma nesiplesiu, visi medikai buvo profesionalus ir savo darba atliko puikiai. Beje, nemanau kad prasciau butu atlike ir jei nebuciau susitarus ir mokejus. Taciau tam, kas tikisi romantisko 'svarbiausio gyvenimo ivykio' prie zvakiu sviesos ir tantrines muzikos, tai AK tikrai ne vieta. Vaikiukai cia lekia kaip is konvejerio, gimdyklos mazos, jokiu ten voniu, kamuoliu ar kitokiu patogumu. Kadangi esu is tu, kurios laiko kad gimdymas prilygsta operacijai be narkozes o ne smagiam vakarui prie vyno taures, tai man tiko.

2. Antras aukstas... Va cia ir prasideda visai kitas pasaulis. Kaip viena mano pazistama sake - "nors sieno pakreiktu, tai vis romantika butu..." nezinau kaip kam pasitaiko, bet kai ten buvau tai ligonine buvo prikimsta iki krastu, prie manes buvo paskutine lova kuri greit irgi buvo uzpildyta. Kai toks kiekis gimdyviu ir naujagimiu, tai kaip besistengsi palaikyt svara, vis tiek nepavyks. Kraujai tualetuose, purvini patalai ir besivoliojancios tuose pataluose mamos su tik ka gimusiais vaikais. Personalas... Nelabai tiesa sakant su juo ir susiduriau. Ligonine pilna problemisku vaikiuku, tai jiems ir visas demesys. O kai esi 'normali', tai niekas i tave ir demesio nekreipia. Pragulejau 3 dienas ir per ta laika NEI KARTO nebuvau apziureta, o vaikas pernese 2 vizitacijas, per kurias buvo paskubom pasvertas ir paklausytas stetoskopu. Visa kita - tavo asmeninis rupestis: kaip nueisi nepaeidamas iki tualeto, ka darysi jei vaikas bliauna ryskiai is alkio o misinuko neduos nes 'gydytoja neskyre', ka daryt kai palatos kaimyne per diena aplanko visi imanomi vyrai, seneliai, uosviai ir tt, lankymo valandu nepaisydami. Zodziu arklides ir tiek. Pasidariau tokia isvada: ideja 'vaikai su mamomis' teisinga, bet tada vis tik reikia kitokiu salygu... isvargau tas 3 dienas beveik visai be miego, antra diena jau meldziausi namo bet neisleido. Kokia prasme tas 3 dienas voliotis, kai niekas nestebi nei taves nei vaiko, o salygos zenkliai blogesnes nei namie - taip ir nesupratau. Gal butu buve galima issilupti, bet neisku kaip paskui skiepus maziui sugaudyt, nes ju nenori jokios poliklinikos daryt. Na, ka darysi, isgyvenau biggrin.gif
3. Maistas - priesingai daug kam, man pasirode labai neblogas. Is namu tik arbatos termoso prasydavau. A tiesa, kai pagimdziau buvo jau vakaras, po vakarienes, tai isbuvau nevalgius beveik para. Isvada - nebloga pasiimti nors koki sausaini rolleyes.gif ...

Lygint su kitais GN negaliu nes nemaciau. Kadangi daug skaiciau atsiliepimu, tai moraliai buvau pasiruosusi tam ka ten pamatysiu ir soko negavau. Mano patarimas kas ruosiasi - atidziai susirinkite daiktus, cia jau viskas buvo daug kart mineta, man asmeniskai praverte absoliuciai viskas. Nusiteikite rimtai. Ir nebijokite kreiptis i personala, jei kreipiesi jie gana geranoriskai padeda, tiesiog patys niekada nieko nepasiulys - nu neturi laiko jie tokiem dalykam, uzsieme visi. Turekit zmogu kuris jus lankys ir pades, ypac pirma diena, bet tegu tas zmogus buna vienas, o kitiems pasiulykit jus atlankyt namie. Ir dideles sekmes visoms, juk is esmes tai tik kelios dienos, o visi nemalonumai laikui begant linke uzsimirsti !
Atsakyti
labukas dar karta, labai tu cia gerai zuvedra viska aprasiai, net prisiminimai visi iskilo, kai suneli ten gimdziau, tik tas antras aukstas mane labai sokiravo, nes man padare cezari ir pasisukt lovoj po operacijos labai sunku, atnese man suneli ir numete prie pilvo, mazdauk daryk ka nori, tai as kol ta vaikeli prisitraukiau, tai 9 parakaitas ismuse, o kur baime ir nemokejimas zindyt, juk vaikas, tai pirmas buvo...negana to, mano vaikelis buvo is tu, kurie neimdavo krutines, reikedavo zaist po pusvalandi, kad paimtu... doh.gif tai siaip ne taip prisisaukiau sesute, kuri visai ne vaiku skyriui dirbo, tai ji man parode, padejo su viskuo susitvarkyt ir isejo, vienu zodziu vaikas tik pradejo valgyt, atejo ta is vaiku skyriaus ir sako, kad gana jau....net neklause mano paaiskinimu, kad vaikas ka tik valgyt pradejo....tai kai perkele mane i paprasta palata, tai suneli iskart pasilikau, nes gaila ziuret i vaika buvo....tik seseles mane apreke, kad soske daviau..... rolleyes.gif o kas del lankytoju ir kaimyniu gulinciu, tai tikrai, papuoliau su tokia cioce, p0as kuria visa diena kas nors eidavo ir negana to, ten su spirale bulijonus virdavo, vienu zodziu negalejau atsidziaugt doh.gif smile.gif ech gerai, kad ten ne menesi gulet reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dixi: 10 spalio 2007 - 13:52