Įkraunama...
Įkraunama...

nėštumas, nesibaigęs gimdymu....

Sveikos mergytes,
Jau beveik du menesiai po mano nelaimes. Gyvenimas lyg ir teka sava vaga: sugryzau i darba, pradajau po truputi sypsotis; Man sis patirtas skausmas padejo buti jautresnei kitu skausmui, ismokti labiau atjausti artima zmogu... Stai dabar as padedu artimam zmogui, kuris serga depresija, bandau traukti ji is bedos...
Kartais vis dar susapnuoju save nescia, atsibundu ir pradedu verkti, prisimenu kas atsitiko... Viena nakti ir as sapnavau sapna, kuris man padejo nusiraminti, vis dar jauciu besklindancia ramybe is to sapno... manau, kad dievas man ji atsiunte.
Vis dar negaliu bendrauti su moterimi, pasidariusia aborta...Labai sunku.. Bijau, kad pradesiu ant jos saukti...Bet vis tiek kada nors teks...nes ji tapo mano giminaite, kai istekejau uz vyro...Dieve, suteik man jegu...
Visoms jums linkiu stiprybes... 4u.gif Kam pavasaris ateina, kam zole suzaliuos,JEI TAVES JAU NEBERA....
Atsakyti
Vaiduska, matau, kad esi naujokė ir labai gaila, kad iškart tenka į tokį skyrelį rašyti. verysad.gif
Perskaičiau tavo istoriją lyg savo, tik, kad aš net du kartus tai iškenčiau. cray.gif
Stiprybės ir vilties linkiu sau ir jums visoms, kad kitą kartą būtų viskas gerai. nestuke.gif
Atsakyti
Sveika Veruska 4u.gif

Aciu labai uz palaikyma ir paguoda ji daug ka reiskia.Gaila man visu kurios yra isgyvenusios tokius dalykus,ir toki nepakelema sielos skausma verysad.gif
Bet tikiu kurios tai isgyveno, visoms pasiseks susilaukti mazu graziu leliuku 2.gif 2.gif 2.gif Labai dziaugiusi istojusi i jusu gretas ax.gif Galima nuosirdies pabendrauti,pasiguosti ,isklausyti visu istoriju unsure.gif

Aciu visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif Linkiu stiprybes gyvenime thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal aš ir žiauriai parašysiu, bet mergaitės, kurios persileidote- nepatikėsite, bet aš jums pavydžiu..... Aš patyriau didesnį košmarą- mano vaikutis gimė 8 mėnesių ir išgyvenęs parą mirė. Nors praėjo jau pusė metų, bet negaliu atsigauti, negaliu pradėt gyvent....Ir kai paskaitau jūsų nelaimes- mintis kyla- kaip aš jums pavydžiu, rodos būt buvę žymiai lengviau pergyventi, jei aš jo būčiau netekusi ankstyvame nėštumo laikotarpyje...nors kas žino kiek lengviau, bet dabar man atrodo taip....

Ar yra mamų, kurios palaidojo savo kūdikius? Kurios turi tą mažytį kapeliuką? Norėčiau sužinot- kaip jos po to mokėsi gyvent iš naujo....aš to dar nesugebu....
Atsakyti
Vilda console.gif
Ne, nėra ko pavydėti, nes kai aš praradau trijų mėnesių nėštumo vaikiuką, tai man buvo toks pat skausmas lyg jį būčiau praradusi kaip jau gimusį.
Atsakyti
g.gif [Ar yra mamų, kurios palaidojo savo kūdikius? Kurios turi tą mažytį kapeliuką? Norėčiau sužinot- kaip jos po to mokėsi gyvent iš naujo....aš to dar nesugebu....
[/quote]
Atsakymas i Vildos zinute
Sveikute Vilda,
as pati netekau vaikucio kai jam buvo tik 9 savaites, taigi neturiu net to kapeliuko prie kurio galeciau nueiti....Bet pazystu viena moteri, kuri neteko vaikucio 6 menesiu, tik po puses metu truputi atsitiese, o dabar net kartais nusisypso, sako, kad jau susitaike...Bet jos ir charakteris "kaip taranas" visur eina..na zodziu labai smarkaus budo, charakterio..Siaip yra labai daug moteru laiskuciu siame forume, kurios turi vaikuciu kapelius, taip visu ju gaila...Sutinku, kad tokiu moteru skausmas didesnis... Bet kiekvieno zmogaus patirtas skausmas yra individualus "dalykas", negalima jo nei pasverti, nei pamatuoti...Taigi ir paguosti ne visada imanoma...Tikiu, kad tau pavyks, tu tikrai sugebesi... 4u.gif
Man nieko nepadeda zodziai: uzjauciu, laikykis...
AS SU SAVO SKAUSMU KOVOJU - MAN SAVAIME JIS NEPRAEINA, mat pries keleta metu sirgau depresija, kuri truko 5 metus, gal todel dievas dabar, kai patyriau persileidima, manes pagailejo ir atsiunte geru minciu susni. AS SU SAVO SKAUSMU KOVOJU, TARSI SU SAVO VIDINIU DEMONU - SLIBINU, kuris turi 9 galvas:
1.Savigrauza - kaltes jausmu doh.gif (jau beveik iveikiau)
2.Praradimo skausmu cry.gif(dar reikia laiko)
3.Pesimizmo bangomis, kada nei is sio nei is to galvoji, kad viskas pakryps tik bloga...verysad.gif(praeina)
4. Pykcio ant pasaulio protrukiais box.gif (nebepasikartoja)
5.Pasyvumo, nenoro nieko daryti pasireiskimu vacation4.gif (siaip netaip prirsiverciu..kai reikia i darba, na reiks dar namus susitvarkyti...)
6.Negalejimu ziureti i mazus leliukus, 2.gif ju rubelius ir nescias moteris (iveikiau: prievarta ejau i kudikiu skyriu: 3 kartus verkiau be proto, 1 karta jau nebe taip skaudejo, o 5 karta net nusisypsojau...)
7.Negalejimu susitaikyti su tuo, kas atsitiko angel.gif ( po truputi jau galiu, patiketi, kad isejai is sio pasaulio, reik "nukirpt virkstele....paleisti...)
8.Mintimis, kad esu nevykele ir negaliu pratesti gimines g.gif (iveikiau, nors dar vis kartais kompleksuoju)
9. Sunkumu suvokti, kad tavo gyvenimas nenutruko - jis, tesiasi, nor taip norisi "pasisalinti.. 4u.gif (jau iveikiau)
Bet nebutinai tie jausmai, kurie uzgriuvo mane, gali kamuoti ir kitas... Bet vis tik idomu butu suzinoti, kaip iveikti ta skausmo bedugne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulka-zuikiene: 07 balandžio 2006 - 11:45
O mano pagrindinė kova su savimi tai- kad aš suprantu ir kartoju sau NEGALIMA GAILĖTIS SAVĘS. Nes tas širdagraužis- tai gailestis savęs, kad neturiu jos, negaliu jos auginti ir t.t. PRIVALAU suprast, kad jai ten gerai, gal net geriau nei čia būt buvę, tai tik man blogai be jos....O savęs gailėtis- lengviausia išeitis...

Niekada nebuvau aktyviai praktikuojanti katalikė...bet po šio įvykio tiesiog pykstu ant visko kas yra aukščiau, ten.... Nors kas vakarą kalbu maldelę už dukryte, bet ant Dievo pykstu...ir nieko negaliu sau padaryt....nes kai tiek numestų, pamestų, smaugtų ir nepasmaugtų vaikų, o paiėmė mano lauktą ir mylėtą.....
Atsakyti
Mamulka-zuikiene, ir aš po persileidimų gyvenau beveik vien antidepr. padedama.
1.Savigrauža įveikta.
2.Praradimo skausmas dar neįveiktas ir nemanau, kad jį pavyks įveikti.
3.Pesimizmas labai dažnai aplanko.
4.Pykčio protrūkiai, kai išgirstu apie rastą kūdikio lavonėlį.
5.Pasyvumas-kartais norisi nieko nedaryti...
6.Galiu žiūrėti į nėščias moteris ir leliukus tik su begaliniu skausmu širdyje...
7.Negaliu susitaikyti, kad tai nutiko būtent man...
8.Esu nevykėlė-bergždžia karvė (taip jau buvau pavadinta)
9.Kartais pagalvoju, kad...ne, reikia eiti pirmyn.

Nepyk, kad nukopijavau tave.
Atsakyti
QUOTE(Vaiduska @ 2006 04 05, 17:34)
SVEIKOS  MERGYTES  4u.gif
Man ir ta nelaime nutiko as praradau taip laukema vaikuti jau pries 6 menesius,bet skausmas sirdyje vis dar liko ir niekaip negaliu to pamirsti  verysad.gif  Kai suzinojau ,kad laukiuosi tai menesio jau leliukas buvo netgi.As galvojau ,kad menesines sutriko nuo itampos nes buvo pacios sesijos egzaminai doh.gif Bet vis mausdavo pilva vis galvoju jau tuoj susirgsiu rolleyes.gif  Bet kai menesines nesirode man tai galvoju .gal reike pasidaryti nestumo testa blink.gif
Ir kai pasidariau tai ziuriu vos matosi anrta juostele toke rusva,as aisku nepatikejau  ir dar viena testa pasidariau paskui ir trecio net reikejo ,kad patikeciau bigsmile.gif Paskui pasakiau vyrui jis begalo buvo laimingas as kazkaip tai netikejau ,bet kai apsilankiau pas daktare ji pasake, kad as laukiuosi ir nestumas jau menesio laiko.Visi kai suzinojo buvo laimingi ,dziaugesi naujiena.O
man vis kazkaip vakarais mausdavo truputi ta pilva bet galvoju viskas bus gerai.Ir kai buvo 9 savaite,lapkricio 8 diena vakare pamaciau truputi rusvas iskyras.Atejau is tuoleto i kambari verkdama ,vyras pamate,iskarto kas atsitiko o as per asaras negalejau ne zodzio istarti. Kai pasakiau kad kazkas negerai aprenge mane ir greitai nuveze i pirma pasitaikiusius gimdymo namus i P.Mazylio.
budejas daktaras apziurejo ir pasake ,kad gresentis persileidimas,bet sako vaikutis gyvas viskas gerai yra.Ir pagulde i skyriu mane.O ten prieziura ir daktarai tai patyliu isvis net.Jokios uzuojautos jokio svelnumo zmogui.Paskui kita diena jau pradejo rodytis kraujas po truputi bet gulejau lovoje jokiu vaistu man net neskyre tik liepe guleti.Bet as tikejau ,kad viskas bus gerai man praeis. unsure.gif  Bet trecia diena ligonineja vakare pasirode vis daugiau kraujo jau man.Vyras i diena leki kokiu 4 kartus pas mane lankyti.Paskiu vyras kalbejosi su daktaru pries vaziuojant namo is manes.Daktaras pasake kad net 70 procentu dave kad viskas prais man.Vyras isvyko namo toksai geresnes nuotaikos.Bet jis man nesake ka kalbejosi su daktaru.Paskui as vis smarkiau kraujavau sako eime as tave apziuresiu ekoskopu.Ir pasake kad vaikutis jau zuves.As per asaras kelio i palata nemaciau.Sake ryte darysime valyma ir narkoze duosime.As vyriu parasiau zinute kad viskas jau.O jis net nesuprato ir man atrase Mazute nelaidoki kas dar gyva pas tave viduje jis dar nezinojo , kad vaikutis jau mire verysad.gif
As galvojau nuo tokiu zodziu man is skausmo pys siddis.As paskambinau ir viska jem pasakiau.Jis nakty atleke pas mane i ligonine ir verkeme kartu vienas kita apkabine.Paskui  vyra isvare namo neleido jem likti.Man pradejo vis labai skaudeti ,nuo skausmo net nualpau du kartus.Paskui palydejo  sesute mane i tuoleta ir ivyko persileidimas savaime man.Skausma buvo labai stiprus man.Dave nuo skausmo ir sugirge man stipriu ramimanciu kad uzmikciau nakti.Ryte dar dare valyma man.Kita diena isleido namo as nenorejau nieko aplinkiu buvo tiesiog tamsa buvo gaila vyro ir saves.Ir klausdavau kodel taip nutiko Dieve?? verysad.gif
Buvo labai sunku ,bet viena nakti susapnavau maziuka leliuka jis mane gloste lygtais ir pasake as dar gryziu pas jus  .Ir atsikelusi kita diena as turejau tiek jegu pradejau valgyti gaminti ,kambarius tvarkyti.As pati saves neatpazinau po to sapno taip atsigavau.Visiems buvo sunku patiketi net sugebejau egzaminus islaikyti bigsmile.gif  Bet nesakau ,kad pamirsau to ivykio net rasydama savo istorija asaros rieda paciuos man verysad.gif Ir manau niekad nepamirsiu.Bet viena dalyka tikiu ,kad tas maziukas kuri ir dabar vadinu Angeliuku kurio netekome jis man ir padejo po to sapno ,kad toliau eiciau gyvenimu koksai jis be butu, jis yra nuostabus, o nelaimes mus visus uzgrudina buti stipresneis....
Ir niekada niekam nelinkeciau to patirti gyvenime unsure.gif O tu zudikiu kurios darosi abortus net pakesti negaliu slykstynes.Tegul saugosi tada geriau ir galvoja ka daro,o ne vaikus zudo.Nes tas vaikelis zudamas jis juk patire skausma kaip ir mes suage zmones, kaip tos kvaisos nemasto????

Linkiu visoms Meiles ,laimes ,sekmes  ir toliau dziaugtis gyvenimu reike nors ir koksai sunkus jis bebutu mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Sekmes tau,saunuole,kad tokia esi stipri,tikek,maziuko tikrai sulauksit wub.gif
Atsakyti
gyvenimas yra žiaurus mums,bet mes turime būti stiprios ir kovoti ir priimti savo likimą tokį koks jis yra.Žinau puikiai,kad pasakius 'viskas bus gerai' nei kiek nepadės,bet tikrai jums visoms linkiu geležinės stiprybės ir ištvermės..tegul jūsų ašaras su laiku pakeičia skardus juokas,o geliantis skausmas širdyje-laime
Atsakyti
[quote=mamulka-zuikiene,2006 04 07, 12:40]
g.gif [Ar yra mamų, kurios palaidojo savo kūdikius? Kurios turi tą mažytį kapeliuką? Norėčiau sužinot- kaip jos po to mokėsi gyvent iš naujo....aš to dar nesugebu....
[/quote]
Atsakymas i Vildos zinute
Sveikute Vilda,
as pati netekau vaikucio kai jam buvo tik 9 savaites, taigi neturiu net to kapeliuko prie kurio galeciau nueiti....Bet pazystu viena moteri, kuri neteko vaikucio 6 menesiu, tik po puses metu truputi atsitiese, o dabar net kartais nusisypso, sako, kad jau susitaike...Bet jos ir charakteris "kaip taranas" visur eina..na zodziu labai smarkaus budo, charakterio..Siaip yra labai daug moteru laiskuciu siame forume, kurios turi vaikuciu kapelius, taip visu ju gaila...Sutinku, kad tokiu moteru skausmas didesnis... Bet kiekvieno zmogaus patirtas skausmas yra individualus "dalykas", negalima jo nei pasverti, nei pamatuoti...Taigi ir paguosti ne visada imanoma...Tikiu, kad tau pavyks, tu tikrai sugebesi... 4u.gif
Man nieko nepadeda zodziai: uzjauciu, laikykis...
AS SU SAVO SKAUSMU KOVOJU - MAN SAVAIME JIS NEPRAEINA, mat pries keleta metu sirgau depresija, kuri truko 5 metus, gal todel dievas dabar, kai patyriau persileidima, manes pagailejo ir atsiunte geru minciu susni. AS SU SAVO SKAUSMU KOVOJU, TARSI SU SAVO VIDINIU DEMONU - SLIBINU, kuris turi 9 galvas:
1.Savigrauza - kaltes jausmu doh.gif (jau beveik iveikiau)
2.Praradimo skausmu cry.gif(dar reikia laiko)
3.Pesimizmo bangomis, kada nei is sio nei is to galvoji, kad viskas pakryps tik bloga...verysad.gif(praeina)
4. Pykcio ant pasaulio protrukiais box.gif (nebepasikartoja)
5.Pasyvumo, nenoro nieko daryti pasireiskimu vacation4.gif (siaip netaip prirsiverciu..kai reikia i darba, na reiks dar namus susitvarkyti...)
6.Negalejimu ziureti i mazus leliukus, 2.gif ju rubelius ir nescias moteris (iveikiau: prievarta ejau i kudikiu skyriu: 3 kartus verkiau be proto, 1 karta jau nebe taip skaudejo, o 5 karta net nusisypsojau...)
7.Negalejimu susitaikyti su tuo, kas atsitiko angel.gif ( po truputi jau galiu, patiketi, kad isejai is sio pasaulio, reik "nukirpt virkstele....paleisti...)
8.Mintimis, kad esu nevykele ir negaliu pratesti gimines g.gif (iveikiau, nors dar vis kartais kompleksuoju)
9. Sunkumu suvokti, kad tavo gyvenimas nenutruko - jis, tesiasi, nor taip norisi "pasisalinti.. 4u.gif (jau iveikiau)
Bet nebutinai tie jausmai, kurie uzgriuvo mane, gali kamuoti ir kitas... Bet vis tik idomu butu suzinoti, kaip iveikti ta skausmo bedugne...
[/quote]
Sveika.Siais metais mano pirmagimei butu buve 10 metuku,pries tiek laiko mano mergyte paliko mane.Netekau savo angeliuko net i rankas po gimdymo paimt neteko,pragulejo inkubatoriuje ir po 2 dieneliu virto angeliuku :cry:Pasilaidojau,be proto skaudu,tikrai,tik pati iveikiau savo skausma,ejau daznai aplankyt,verkiau ir kiekviena syki palikdavau zemelei ikasta savo pasiilgimo laiskucius.Ilga laika nezinau ka veikiau,i mazus vaikus buvo ziuret skaudu,buvau atsiribojus nuo pasaulio...Dar vis aplankius savo angeliuko kapeli,apsiverkiu.Man padejo viska iveikt mano mazute,mano pasididziavimas-tai mano antra dukryte.Manau skausmas mazeja su laiku,bet ir mes pacios turime buti stiprios,tiketi ateitimi ir laukti to didelio dziaugsmelio.STIPRYBES VISOMS.
Atsakyti

Sveika Andzela 4u.gif

Aciu uz palaikyma,nezinau ar as stipri,bet tikiu ,kad viskas turi buti gerai thumbup.gif thumbup.gif O tau labai daug stiprybes linkiu,zinau ,kad tokie zodzei nieko nepades bet paguosti reike kekviena unsure.gif Ir as tave suprantu tavo skausmas didesnis nei mano yra.Nes tu jau matei savo dukryte ,je lietei kai ji augo pilvuke pas tave ji judejo. O man daug lengviau buvo viska istverti nes as to mazylio nemaciau jis tik augo dar manyje.Bet ta netektis vistiek labai skaudi verysad.gif O tau dar sunkiau.As tavo vietoje nezinau ar buciau atlaikius toki isgyvenima????Tu esi pati labai stipri thumbup.gif

Linkiu tau stiprybes sveikatos laimes,ko uz pinigus gyvenime nenupirksi...
Atsakyti