Įkraunama...
Įkraunama...

Kodavimas nuo alkoholio

QUOTE(gutute @ 2011 09 26, 10:32)
tai tas ir yra,jog neduodate jam pasiekti dugno,kad pats atsispirtu, jam nereikia galvoti,nereikia analizuoti-labai patogu...bet ziurint is kitos puses paanalizuokit kaip tai veikia jusu sveikatai,jis tikrai yra sveikesnis uz jus pacia ir vaikus,pastovi baime ,nerimas ka nori gali isaukti jei ne dabar tai ateityje..bet jei palikusi vyra jausites kalta,arba dideli pykti jam,tai irgi neiseitis..arba buni iki galo ir pasirenki kankines ir mylincios moters vaidmeni,arba atsiriboji,palieki ji galutinai ,be dvejoniu.tarpinio varianto nera.

Na kažkaip įdomiai Jūs čia sumąstėt g.gif arba nelabai supratau ką norėjote pasakyti. Kaip tai Jam duoti pasiekti dugną? O kur garantija, kad tada sugebės atsispirti? Į jo dūšelę aš neįlysiu, ar jis analizuoja, ar tik apsimeta niekas nepasakys.
Kaip veikia mano sveikatai? nemanau, kad prideda. Baimės aš neturiu, labiau gailestį. Jis man nėra, nei gerumo, nei stabilumo garantas. Tikrai nėra taip-kur aš eisiu? ką aš darysiu? Aš gi sakiau jis kaip geria mes su vaiku jo nematom. Taip, kad nei aš kankinuosi nei ką. Nu kaip - nemalonus jausmas būna, bet žinau, kad tai praeis... tik bėda vis tie tarpai praėjimo mažėja. Kai geria jis nei mušasi, nei keikiasi, nei agresyvus, bet man nemalonu, net šlykštu matyti jį tokį.

Na aš kažkaip įgalvojau tą tarpinį varijantą kodavimąsi, bet gal ne į tą temą įšokau doh.gif Kažkaip moralų nesitikėjau gauti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavarotas: 27 rugsėjo 2011 - 11:01
Leisti alkoholikui pasiekti savo dugną reikia, sunku, bet reikia dėl jo pačio, nes kitaip tik pratęsiama priklausomybės neigimo fazė, viltis, kad "aš dar ne toks....man taip nenutiks...". Koją pakiša ir neteisingas situacijos vertinimas, kai tikima, jog va, po užgėrimo tai sustojau gerti, vadinasi galiu negerti kai to noriu. Deja, yra atvirkščiai, būtent užgėrimas po negėrimo periodo rodo, kad žmogus jau negali savo gėrimo sąmoningai kontroliuoti, o tankėjantys, ilgėjantys užgėrimai ar didėjantys geriami kiekiai parodo, kad liga progresuoja. Tik mes gi žmonės, turim didesnį ar mažesnį įsitikinimą, kad "aš dar ne toks, man taip nenutiks" ir mums ne taip paprasta, netgi nusitarkavus savo subinytę į pasekmes, adekvačiai įvertinti savo situaciją.

Nėra jokių garantijų, kad alkoholikas, pasiekęs savo dugną, patyręs savo gėrimo pasekmes, bandys išmokti blaiviai gyventi. Lygiai taip pat nėra jokių garantijų, kad n metų gyvendamas jau blaiviai, to jau išmokęs, niekada neatkris ir neužgers.

Aš kodavime matau vieną kertinę problemą. Vat užsikoduoja, tarkim, pusei metų ir susidėlioja smegenuose, kad va, pusę metų negersiu. Atsiranda tokia kaip ir riba- puse metų. Kai tuo tarpu, norint gyventi blaiviai, reikia kasdien neišgerti tik šiandien ir tik pirmos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 27 rugsėjo 2011 - 12:40
QUOTE(pavarotas @ 2011 09 27, 12:00)
Na kažkaip įdomiai Jūs čia sumąstėt g.gif arba nelabai supratau ką norėjote pasakyti. Kaip tai Jam duoti pasiekti dugną? O kur garantija, kad tada sugebės atsispirti? Į jo dūšelę aš neįlysiu, ar jis analizuoja, ar tik apsimeta niekas nepasakys.
Kaip veikia mano sveikatai? nemanau, kad prideda. Baimės aš neturiu, labiau gailestį. Jis man nėra, nei gerumo, nei stabilumo garantas. Tikrai nėra taip-kur aš eisiu? ką aš darysiu? Aš gi sakiau jis kaip geria mes su vaiku jo nematom. Taip, kad nei aš kankinuosi nei ką. Nu kaip - nemalonus jausmas būna, bet žinau, kad tai praeis... tik bėda vis tie tarpai praėjimo mažėja. Kai geria jis nei mušasi, nei keikiasi, nei agresyvus, bet man nemalonu, net šlykštu matyti jį tokį.

Na aš kažkaip įgalvojau tą tarpinį varijantą kodavimąsi, bet gal ne į tą temą įšokau doh.gif Kažkaip moralų nesitikėjau gauti

Kodavimas irgi nesuteikia jokios garantijos, kad negers.
O šiaip žmonės jums labai realiai ir tikroviškai aprašo kas kaip yra, jeigu galvojat kad čia kažkas moralizuoja - labai keistai ir klaidingai į patarimus žiūrit.
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2011 09 27, 14:24)
Kodavimas irgi nesuteikia jokios garantijos, kad negers.
O šiaip žmonės jums labai realiai ir tikroviškai aprašo kas kaip yra, jeigu galvojat kad čia kažkas moralizuoja - labai keistai ir klaidingai į patarimus žiūrit.

Nu gi ne aš alkoholikas.
Keistai atrodo, kai tokie patarimai mesti, leisti voliotis. Na negi tik čia išeitis? O jeigu nemeti leidi voliotis, tai kaip supratau jam tik blogiau darai? Tai kaip tada su meile artimam? (nebūtinai vyrui), su sakramentu neapleisti neviltyje ir bėdoje? Gal durnai klausiu, bet galvoju, kad Jūs pačios su tuo nesusidūrę...todėl taip lengva kalbėti. Nepykit, tikrai ne ten atsidūriau.

Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 09 27, 15:23)
Nu gi ne aš alkoholikas.
Keistai atrodo, kai tokie patarimai mesti, leisti voliotis. Na negi tik čia išeitis? O jeigu nemeti leidi voliotis, tai kaip supratau jam tik blogiau darai? Tai kaip tada su meile artimam? (nebūtinai vyrui), su sakramentu neapleisti neviltyje ir bėdoje? Gal durnai klausiu, bet galvoju, kad Jūs pačios su tuo nesusidūrę...todėl taip lengva kalbėti. Nepykit, tikrai ne ten atsidūriau.

O kodel vyriskis sakramento nepaiso, kad jo antrai pusei nelengva gyventi su gerianciu, kad ji negarantuota del ateities?
Jo jo, mes su tuo nesusidure, teoriskai samprotaujam, filosofuojam.
Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 09 27, 14:23)
Nu gi ne aš alkoholikas.
Keistai atrodo, kai tokie patarimai mesti, leisti voliotis. Na negi tik čia išeitis? O jeigu nemeti leidi voliotis, tai kaip supratau jam tik blogiau darai? ....

O kas gero padaroma alkoholikui tokioje situacijoje, kai voliotis neleidžiama, per gėrimą atsiradusios problemėlės užglaistomos, aplinkiniai atseit apžaidžiami, dažniausiai melu, apie vyro gėrimą/negėrimą......,o paskui stebimąsi ar pykstama "nu tu jergau, nu niekaip jis nepripažysta, kad turi problemą"?

O kokia tada alkoholiko problema? Gėrimas? Tai jam gėrimas ne problema, nebent iš kur dar gauti. Problema būtų to gėrimo pasekmės, ale jos gi aptvarkytos, užglaistytos, o ir gerti nustojo, iki kito karto. Tai kur problema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 27 rugsėjo 2011 - 15:23
QUOTE(leber @ 2011 09 27, 16:19)
O kas gero padaroma alkoholikui tokioje situacijoje, kai voliotis neleidžiama, per gėrimą atsiradusios problemėlės užglaistomos, aplinkiniai atseit apžaidžiami, dažniausiai melu, apie vyro gėrimą/negėrimą......,o paskui stebimąsi ar pykstama "nu tu jergau, nu niekaip jis nepripažysta, kad turi problemą"?

O kokia tada alkoholiko problema? Gėrimas? Tai jam gėrimas ne problema, nebent iš kur dar gauti. Problema būtų to gėrimo pasekmės, ale jos gi aptvarkytos, užglaistytos, o ir gerti nustojo, iki kito karto. Tai kur problema?

Lyg ir nepamenu, kad būčiau sakiusi, kad viskas užglaistoma... Visi jam sako tą patį aplinkui, aš nieko niekur neglaistau, neslepiu. Jau prarado l.gerą darbą, įdomu kur tas dugnas Jūsų manymu. Ar kai voliosis, ar kaip pats maldaus padėti? Jam pakolkas ne problema iš kur gauti dar.

Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 09 27, 16:08)
O kodel vyriskis sakramento nepaiso, kad jo antrai pusei nelengva gyventi su gerianciu, kad ji negarantuota del ateities?
Jo jo, mes su tuo nesusidure, teoriskai samprotaujam, filosofuojam.

Aš galvoju, kad alkoholizmas liga.
Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 09 27, 17:01)

Vyras sutinka, kad serga?
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 09 27, 17:07)
Vyras sutinka, kad serga?

Na taip. Ir pačią pirmąją šiame skyrelyje žinutę parašiau, kad jis prašo važiuoti kartu su juo, tik aš bijojau, kad gali numirti, jei užgers. Tai sakau važiuok vienas, kad jei kas sąžinė negraužtų, kad pati nuvežiau. Bet jis maldavo, kad važiuočiau kartu prilygindamas tai tam, kai jis dalyvavo gimdyme (bijo kraujo iš kart alpsta) nežiūrint, kad tai kainavo jam kelis nuvirtimus.
Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 09 27, 16:01)
Lyg ir nepamenu, kad būčiau sakiusi, kad viskas užglaistoma... Visi jam sako tą patį aplinkui, aš nieko niekur neglaistau, neslepiu. Jau prarado l.gerą darbą, įdomu kur tas dugnas Jūsų manymu. Ar kai voliosis, ar kaip pats maldaus padėti? Jam pakolkas ne problema iš kur gauti dar.

Papildyta:

Netaikiau vien tik asmeniškai jums.

Nežinau kur jūsų vyro dugnas, to neįmanoma nuspėti, kiekvienam jis individualus. Vienam dugnas- darbo praradimas, gal kokia nutikus smulkmena, o kitam ir nakvynė žolės viešbutyje t.y. pagriovyje- ne riba.

Maldavimas padėti taip pat dar ne rodiklis, maža kodėl maldauja, o gal tik tam, kad aplinkiniai atsiknistų tam kartui. Vat kai, paprašęs pagalbos, ją ir priims be išsisukinėjimų ir visokių bla bla bla, pats judina smegenus, ieško variantų, tai jau galima daryti prielaidą, kad žmogus bando ir tai neaišku, ar jam pavyks. Tik laikas tą parodys, bet be jokių garantijų į ateitį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 27 rugsėjo 2011 - 16:31
QUOTE(leber @ 2011 09 27, 16:25)
Vat kai, paprašęs pagalbos, ją ir priims be išsisukinėjimų ir visokių bla bla bla, pats judina smegenus, ieško variantų, tai jau galima daryti prielaidą, kad žmogus bando ir tai neaišku, ar jam pavyks. Tik laikas tą parodys, bet be jokių garantijų į ateitį.

Šita jūsų mintis prieštarauja nuostatai palikti alkoholikus smigti į dugną. Kažkas turi būti tas, kuris tą pagalbą suteiks praregėjimo metu.

Pasaulis nėra juodai baltas. Pasirinkus ištikimos žmonos vaidmenį (aš, tarp kitko, ne žmona, nei santuoka, nei vaikai netrukdo man pasitraukti bet kuriuo momentu) irgi yra įvairių variantų. Vienos tiki, kad joms pavyks išgelbėti vyrą. Tuo tai jau esu šventai įsitikinusi - niekas nieko negali išgelbėti, išsigelbėti galima tik pačiam. Bet jei yra į ką įsikabinti, gal lengviau. O kitos žiūri filosofiškai, stengiasi apsaugoti savo ir vaikų gyvenimą gėrimo etapais, labai nesistengia sulaikyti smukimo, nes žino, kad nieko nepakeis. Arba stengiasi, nes tikisi, kad kažką vis tik įmanoma padaryti. Alkoholikai irgi nevienodi, kai kurie pripažįsta ligą ir deda pastangas išbristi, bet deja, jei vien pastangų užtektų...

O tema "kodavimas" tiesiog per siaura, kalbant apie tai nori nenori nukrypsti į alkoholizmo, kaip ligos, aptarimus ir kitus įmanomus kovos su ja būdus. Tik nesibarkim, lyg ir taip mažai problemų turėtumėm.
O gyvenimas vis tiek gražus. Kartais.

Atsakyti
Viena yra rankioti akmenėlius nuo kelio alkoholikui, kad nepargriūtų ir visai kita- paduoti ranką kai jis pats jau kapstosi iš duobės, kurion įkrito.

Kita vertus, o kuo žmona gali padėti vyrui? Aišku, gali, tik labai reta kuri žino, moka ir suvokia kaip ir kuo.
Dažnai žmonai pačiai pagalbos reikia, ko ji sėkmingai, kaip ir vyras, nepripažysta.

Senmergiukas, sutinku su jūsų nuomone, ypač, kad pyktis nėra jokio reikalo.
Atsakyti