QUOTE(Pirania @ 2007 12 10, 11:18)
Sveikos, aš savaitė kaip nesinuodiju

bet..artėja šventės, nežinau nežinau, kaip aš atsilaikysiu

išgersiu ko nors su laipsniais ir vėl viskas iš pradžių..
Manau, kad tau reikėtų dėl viso pikto prisigert dar iki švenčių. Specialiai, kad įsitikintum, jog tu gali išgėrus ir nerūkyti. Patarčiau nueiti į patinkantį restoraną, klubą ar kavinę ir ilgėliau pasibūti. Pageidautina - su nerūkančiu asmeniu (drauge, draugu...). Nors galima ir su rūkančiu - taip gal net geriau. Idealu išsirinkti lietingą/vėjuotą/šaltą vakarą, o kavinę - tokią, kuri neturi vidinio kiemo, ir norint parūkyti, reikia eiti į gatvę, kur nėra stogo, o šaligatviu einantys praeiviai rūkaliams mindo kojas, nes judru ir mažai vietos. Jei tu Vilniuje, tinkama vieta būtų kad ir Pilies gatvėje Forto dvaras. Kad galėtum, kai užsimanysi parūkyti, pasidžiaugti dėl to, kad:
1. tau nereikia niekur eiti, gali bendrauti toliau.
2. lauke šalta/lyja/vėjas, ir prisiminti, kaip būna kai šąla rankos, dėl vėjo sunku prisidegti cigaretę, šlapia, koks šlapios cigaretės kvapas...
3. kaip nesmagu, kai praeiviai su nekoordinuotais judesiais ant tavęs, stovinčios palei įėjimą, vos neužrioglindavo, o dabar to nebėra.
4. jeigu tavo kompanija rūkanti - prisiminti nesmagumo jausmą, kaip visi pakyla nuo stalo, būna nesmagu palikti savo gėrimus, bijai kad nenuneštų, abejoji, imti rankinę kartu ar ne...
5. Labai geras dalykas yra savęs klausti kaskart, kai prispiria: o kažin negalėčiau dar minutę/15 minučių nerūkyti? Kol pabaigsiu šią taurę/bokalą? O kai pabaigsiu - pažiūrėti, ar galiu ištverti, kol atneš kitą? O tada - kažin, ar man gali pavykti, kol ir šį išgersiu? Tarsi visąlaik su savim eksperimentuotum, nieko rimto/tragiško nevyktų, tau tik įdomu

O paskui pasididžiuodama galėtum galvoti - va, ir visą vakarą ištvėriau, ir buvo linksma, kitąkart dar mažiau norėsis rūkyti
Gal turi daugiau individualių dalykų vakarėlių ir švenčių metu, dėl kurių, būdama rūkanti, jauteisi nepatogiai ir šiek tiek pavydėjai nerūkantiems. Bet kuriuo atveju, sėkmės
Aš mečiau rūkyti per atostogas, jos man dar savaitę tęsis. Tad šioks toks pavojus yra rūkantys bendradarbiai, kurių dar nemačiau po savo metimo. Šįvakar darbovietės kalėdinis balius. Eisiu, nors man ir atostogos, bet truputėlį bijau

Laikykit kumščius