Įkraunama...
Įkraunama...

Metusioms rūkyti.

Aš jau gal trys savaitės kaip mečiau rukyti, tikiuosi visam jau mirksiukas.gif rūkiau apie keturis metus doh.gif ir išties buvo laaabai lengva perskaičius Karo knygą thumbup.gif labai retkarčiais kyla mintis, jog gal parukyt, ale kai pagalvoji, jog ta viena sugadins viską viską, tai ta mintis labai staigiai ir dingsta thumbup.gif
begalo dėkoju vienai iš supermamų, atsiuntusiai man knygutę "lengvas būdas mesti rukyti" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudre7 @ 2007 11 21, 10:18)
Kazkaip labai jau liudna sitoj temoj sad.gif

As jungiuos prie metanciu rukyti:) prie metusiu rukyti jungtis turbut neimanoma, nes mano galva bet kada vel gali grizt..todel turbut visad busiu bandanti mesti, o ne metusi sad.gif
Siaip vakar buvo nerukymo diena kiek zinau..tai visas metusias sveikinu 4u.gif
Mano patirtis - rukau apytikriai 10 metu....buvo trys bandymai mesti...pirmu dvieju  galima net neskaiciuot - max savaite istempiau.. Sis jau rimtesnis - spalio pabaigoj surukiau paskutine (ir dvi savaites abstinentavau) ...po dvieju savaiciu tris dienas traukiau TOKATAK smile.gif o prasidejo viskas baliaus deka sad.gif
Siandien antra diena kaip nerukau...

Kas jungias:)?

Sveikos, jungiuosi 4u.gif Ar dar nbeužrūkei?

Aš nerūkau trečia diena, klijuojuosi pleistrą ir kartais pakramtau gumą. Anksčiau esu bandžiusi mesti keletą kartų, kaip supratote - nesėkmingai. Sėkmingiausi atvejai buvo - savaitė, ištempta mažinant (surūkyti po pusę cigaretės, eiti tik kelis kartus per dieną); bet lomkės buvo baisios, neištvėriau ir savęs nebekankinau. Kitas jau turbūt tikrai sėkmingas kartas buvo, kai visiškai mečiau. Po naujako persirūkiau ir kitą dieną nenorėjau, o dar ir data graži... Bet po švenčių nuėjus į darbą pradėjo stogas važiuot. Nepasidaviau, nusipirkau pleistro. Ir nerūkiau 3 savaites, į pabaigą net pleistro nebeklijavau (nors rašo, jog jį reikia klijuoti kelis mėnesius). Bet pradėjau rūkyti tam, kad sužinočiau darbovietės pletkus - kaip tik tuo metu prasidėjo negeri dalykai doh.gif Gailiuosi dabar, kad taip padariau, nes net nebeskanu buvo vėl pradėti... O dabar metimas susijęs su atostogomis - pasiėmiau 3 savaites, nors noekur nevažiuoju, tiesiog noriu pailsėti. Tai ir mesti tuo pačiu sugalvojau - kada kitąkart, jeigu ne dabar? Jeigu dirbi, metimas rūkyti labai trukdo darbui. Iš karto ėmiausi rimtai, su pleistru antrą nerūkymo dieną, baisių lomkių nejaučiu, tik galva kiek svaigsta. Net nežinau, ar gerai darau, kad susiradau šią temą - galbūt geriausia to metimo išvis nesureikšminti ir kuo rečiau prisiminti, nes kai prisimeni, kažkaip pagailsta to kažko, ko netekai blush2.gif Bet kartu norisi ir bendraminčių šalia turėti, su kuo būtų galima pasidalinti mintimis.

Beje, gal prieš pusantrų metų buvau radusi internete labai fainą tekstuką, kas vyksta organizme metus rūkyti - po 3 valandų, po 6, po paros, po 3 parų, po savaitės... Labai konkrečiai. O dabar nerandu. Atrodo, buvo lietuviškame "Nicorette" puslapyje, o dabar jis dingęs. Gal kas žinote nuorodą, kur tie dalykai surašyti nebūtinai lietuviškai, gali būti rusiškai, angliškai ar vokiškai?
Atsakyti
Nerūkau nuo liepos nuo tada kai sužinojau kad laukiuosi, žinokit buvo labai sunku, to bjauraus įpročio atsisakyti schmoll.gif bet mintis vien tai kad kai rūkysiu tai rūkysim dviese, mane nuo to saugo,neslėpsiu buvau užtraukus,dūmą, bet taip negera pasidarė smoke.gif verysad.gif kad daugiau ir nekilo noras, bet mintys vistiek kartais apie tai sukasi. blush2.gif
Atsakyti
Na , Erszebeth,
kaip sekasi:)?
Ar radai tekstuka kur apie tai kas vyksta metus rukyti????
Noreciau savo MB nusiusti:) mes gi kartu metem..
Del rukymo, tai tfu tfu tfu viskas gerai...dar ne:)
Dienu nebeskaiciuoju (todel kiek jau tiksliai nerukau pasakyt negaliu) ir dabar galiu garantuotai pasakyt - kad jei jau meti, tai ne vienos..nes mato ankestesni metimai ir nenusisekdavo del to kad per koki baliu sutraukdavau viena o po tos vienos ir prasidedavo..
Aisku negaliu sakyt, kad sitas kartas jau tikrai sekmingas...visdelto rukyta ne vienerius ir ne dvejus metus...bet..viltis kieno motina:)?
O siaip tai kuo toliau tuo labiau pastebiu, kad buna dienu kai isvis nepagalvoju apie rukyma..va kad ir darbe:anksciau kai bendradarbiai eidavo rukyt, as parindavaus kad neinu ir manydavau kad tikrai noriu..o dabar kazkaip ir nebegirdziu kai jie vienas kitam-einam parukyt?? ir visai nenoriu..
Papildyta:
Beje, kaip jumi su svoriu sekasi kariaut metant:)?
As cielus 3 kg pridejau....nors atrodo ir nevalgiau labai jau daugiau...na taip pirma savaite i diena po guminuku pakeli tai cia maziausiai:)
O dabar jie nekrenta pas man..nors ir guminuku nebevalgau:(
Atsakyti
unsure.gif Hm... Gyvenime meciau rukyti du kartus. Si karta jau visam. Bet nei viena karta svorio nepriaugau. Kazkaip man nera noro keisti rukymo saldainiais (gal del to kad ne itin megstu juos, nors guminukai patinka biggrin.gif ).
Pirma karta kramciau daug gumos - o joje ne tiek daug kaloriju kiek saldainiuose. Si karta visiskai nebebuvo poreikio vietoj cigareciu ka nors ciaumoti, nes nesijauciau kazko netenkanti kai meciau. Jei kartais ir suvalgau daugiau, tai vien del to, kad viskas skaniau pasidare kai atsigavo skonio receptoriai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudre7 @ 2007 12 06, 10:26)
Na , Erszebeth,
kaip sekasi:)?
Ar radai tekstuka kur apie tai kas vyksta metus rukyti????

Beje, kaip jumi su svoriu sekasi kariaut metant:)?

Vis dar nerūkau pioneer.gif To tekstuko neradau, bet kažkaip ir nebeieiškojau rimtai. Ačiū vienai supermamietei, atsiuntusiai A.Carr knygą. Nors ją perskaičiau jau būdama neberūkanti, radau kai ką ir naudingo bei įdomaus. O kai ką, pasirodo, pati to nežinodama jau buvau padariusi ir pagal knygą lotuliukas.gif Pvz. tas paskutinės cigaretės užakcentavimas. Anksčiau kiek mesdavau, tai paskutinės cigaretės neprisimindavau, pasitaikydavo ir po baliukų, kai kitą dieną jausdavausi persirūkiusi. O šįkart surūkiau - beje, ji man nepatiko, - žinodama, jog čia paskutinė. Ir tą patį vakarą kabake prisigėriau. Kitaip sakant, stačia galva puoliau į situaciją, kuomet labiausiai norisi rūkyti. Ir atlaikiau, o po to jau tik lengviau - galvoji, jeigu jau tada nerūkiau, kodėl turėčiau dabar? Tiesa, antrą dieną prisiklijavau pleistrą ir dar gumą kramčiau. Carras to nerekomenduoja, bet ką man daryti, jeigu fizinės "lomkės" man tokios stiprios? Beje, tų nikotino preparatų ilgai nenaudojau - jau nebenaudoju, reikėjo kažkur savaitę. Būdavo, kad su pleistru eidavau miegoti ir su tuo pačiu būdavau kitą dieną, kartą tą antrą prireikė kramtomos, o kitą kartą jau nebe. Žodžiu, kiekį mažinau kiek tik buvo įmanoma ir kada tik įmanoma. Dabar dar šiek tiek jaučiu galvos svaigimą, bet čia jau smulkmena, dė to neverta nei kažko klijuotis, nei kramtyt.

O dėl svorio - tai nesisvėriau, bet atrodo, kad priaugau jau vos per savaitę doh.gif Nesiėmiau jokių guminukų ar čiulpinukų, bet padidėjo apetitas, daugiau suvalgau vienu prisėdimu (gal todėl, kad nebegalvoju, kaip čia tuoj pabaigsiu valgyt ir mausiu apsiformint - rūkyt; anot Carro, labiau mėgaujuosi gyvenimu, tsakant lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 08 gruodžio 2007 - 01:27
Sveikos, aš savaitė kaip nesinuodiju rolleyes.gif bet..artėja šventės, nežinau nežinau, kaip aš atsilaikysiu unsure.gif išgersiu ko nors su laipsniais ir vėl viskas iš pradžių..

Atsakyti
QUOTE(Pirania @ 2007 12 10, 11:18)
Sveikos, aš savaitė kaip nesinuodiju  rolleyes.gif bet..artėja šventės,  nežinau nežinau, kaip aš atsilaikysiu unsure.gif  išgersiu ko nors su laipsniais ir vėl viskas iš pradžių..

Manau, kad tau reikėtų dėl viso pikto prisigert dar iki švenčių. Specialiai, kad įsitikintum, jog tu gali išgėrus ir nerūkyti. Patarčiau nueiti į patinkantį restoraną, klubą ar kavinę ir ilgėliau pasibūti. Pageidautina - su nerūkančiu asmeniu (drauge, draugu...). Nors galima ir su rūkančiu - taip gal net geriau. Idealu išsirinkti lietingą/vėjuotą/šaltą vakarą, o kavinę - tokią, kuri neturi vidinio kiemo, ir norint parūkyti, reikia eiti į gatvę, kur nėra stogo, o šaligatviu einantys praeiviai rūkaliams mindo kojas, nes judru ir mažai vietos. Jei tu Vilniuje, tinkama vieta būtų kad ir Pilies gatvėje Forto dvaras. Kad galėtum, kai užsimanysi parūkyti, pasidžiaugti dėl to, kad:
1. tau nereikia niekur eiti, gali bendrauti toliau.
2. lauke šalta/lyja/vėjas, ir prisiminti, kaip būna kai šąla rankos, dėl vėjo sunku prisidegti cigaretę, šlapia, koks šlapios cigaretės kvapas...
3. kaip nesmagu, kai praeiviai su nekoordinuotais judesiais ant tavęs, stovinčios palei įėjimą, vos neužrioglindavo, o dabar to nebėra.
4. jeigu tavo kompanija rūkanti - prisiminti nesmagumo jausmą, kaip visi pakyla nuo stalo, būna nesmagu palikti savo gėrimus, bijai kad nenuneštų, abejoji, imti rankinę kartu ar ne...
5. Labai geras dalykas yra savęs klausti kaskart, kai prispiria: o kažin negalėčiau dar minutę/15 minučių nerūkyti? Kol pabaigsiu šią taurę/bokalą? O kai pabaigsiu - pažiūrėti, ar galiu ištverti, kol atneš kitą? O tada - kažin, ar man gali pavykti, kol ir šį išgersiu? Tarsi visąlaik su savim eksperimentuotum, nieko rimto/tragiško nevyktų, tau tik įdomu blush2.gif O paskui pasididžiuodama galėtum galvoti - va, ir visą vakarą ištvėriau, ir buvo linksma, kitąkart dar mažiau norėsis rūkyti biggrin.gif
Gal turi daugiau individualių dalykų vakarėlių ir švenčių metu, dėl kurių, būdama rūkanti, jauteisi nepatogiai ir šiek tiek pavydėjai nerūkantiems. Bet kuriuo atveju, sėkmės drinks_cheers.gif thumbup.gif

Aš mečiau rūkyti per atostogas, jos man dar savaitę tęsis. Tad šioks toks pavojus yra rūkantys bendradarbiai, kurių dar nemačiau po savo metimo. Šįvakar darbovietės kalėdinis balius. Eisiu, nors man ir atostogos, bet truputėlį bijau blush2.gif Laikykit kumščius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2007 12 10, 13:34)
Manau, kad tau reikėtų dėl viso pikto prisigert dar iki švenčių. Specialiai, kad įsitikintum, jog tu gali išgėrus ir nerūkyti. Patarčiau nueiti į patinkantį restoraną, klubą ar kavinę ir ilgėliau pasibūti. Pageidautina - su nerūkančiu asmeniu (drauge, draugu...). Nors galima ir su rūkančiu - taip gal net geriau. Idealu išsirinkti lietingą/vėjuotą/šaltą vakarą, o kavinę - tokią, kuri neturi vidinio kiemo, ir norint parūkyti, reikia eiti į gatvę, kur nėra stogo, o šaligatviu einantys praeiviai rūkaliams mindo kojas, nes judru ir mažai vietos. Jei tu Vilniuje, tinkama vieta būtų kad ir Pilies gatvėje Forto dvaras. Kad galėtum, kai užsimanysi parūkyti, pasidžiaugti dėl to, kad:
1. tau nereikia niekur eiti, gali bendrauti toliau.
2. lauke šalta/lyja/vėjas, ir prisiminti, kaip būna kai šąla rankos, dėl vėjo sunku prisidegti cigaretę, šlapia, koks šlapios cigaretės kvapas...
3. kaip nesmagu, kai praeiviai su nekoordinuotais judesiais ant tavęs, stovinčios palei įėjimą, vos neužrioglindavo, o dabar to nebėra.
4. jeigu tavo kompanija rūkanti - prisiminti nesmagumo jausmą, kaip visi pakyla nuo stalo, būna nesmagu palikti savo gėrimus, bijai kad nenuneštų, abejoji, imti rankinę kartu ar ne...
5. Labai geras dalykas yra savęs klausti kaskart, kai prispiria: o kažin negalėčiau dar minutę/15 minučių nerūkyti? Kol pabaigsiu šią taurę/bokalą? O kai pabaigsiu - pažiūrėti, ar galiu ištverti, kol atneš kitą? O tada - kažin, ar man gali pavykti, kol ir šį išgersiu? Tarsi visąlaik su savim eksperimentuotum, nieko rimto/tragiško nevyktų, tau tik įdomu  blush2.gif O paskui pasididžiuodama galėtum galvoti - va, ir visą vakarą ištvėriau, ir buvo linksma, kitąkart dar mažiau norėsis rūkyti  biggrin.gif
Gal turi daugiau individualių dalykų vakarėlių ir švenčių metu, dėl kurių, būdama rūkanti, jauteisi nepatogiai ir šiek tiek pavydėjai nerūkantiems. Bet kuriuo atveju, sėkmės  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Aš mečiau rūkyti per atostogas, jos man dar savaitę tęsis. Tad šioks toks pavojus yra rūkantys bendradarbiai, kurių dar nemačiau po savo metimo. Šįvakar darbovietės kalėdinis balius. Eisiu, nors man ir atostogos, bet truputėlį bijau  blush2.gif Laikykit kumščius  biggrin.gif

Aš jau metus laiko, kaip metu..iki pirmo baliuko. namie šiaip nerūkau. būna, kad nerūkau porą savaičių, vieną vakarą parūkau ir vėl nerūkau, bet visiškai nutraukt neišeina. Pabandžiau suskaičiuot nerūkančius draugus, jų lygiai 3. visi kiti rūkantys. šiaip būnant su nerūkančiais žmonėm nėra noro nueit parūkyt. bet va yra tokių podružkių su kuriom tas parūkymas tarsi ritualas koks unsure.gif
1. jeigu lieka su kuo bendrauti biggrin.gif
ačiū už patarimus rolleyes.gif bandysiu laikytis, ir tu laikykis per tą balių drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gaila, kad tema tokia neaktyvi - tiek mažai metančių šiuo metu? unsure.gif Man tai visuomet, kai bandydavau mesti, norėdavosi šnekėti ir šnekėti apie tai, guostis, dalintis mintimis, sužinoti kitų patirtį. Tai va raportuoju, kad per tą baliuką neužrūkiau, o net ir nenorėjau. Dauguma kolegų džiaugėsi ir sveikino, tiktai vienas pasakė, kad kai grįšiu po atostogų ir vėl pradėsiu dirbti, vėl rūkysiu doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 12 gruodžio 2007 - 16:59
saunuole...smile.gif
TAIP IR TOLIAU...
O man tai tema neaktyvi, jau vien todel, kad skirtingai nei tau, apie tai sneket nesinori blush2.gif
Nes kai pirmom savaitem apie tai galvojau, tai norejau ir norejau...o dabar isvis neprisimenu..o kai prisimenu, vel noriu:)smile.gif
Jau regis greit bus menuo drinks_cheers.gif
Na tai sekmes, sekmes ir dar karta sekmes..o siaip stiprybes:)
Atsakyti
Na, man tai atrodo svarbu peržengt tą barjerą, kai ir prisiminus nenori blush2.gif Šiuo atveju tas Carr geras patarėjas - jeigu jau prisimeni, kad nerūkai, tai rask ir kaip pasidžiaugti tuo, kad nerūkai. Taip stengiuosi ir daryti - prisiminti bjaurų orą, rūkymą prieš vėją, raudonas rankas, kai ir kremai nebepadeda, ir panašiai, dėl ko džiaugiuosi, kad man to daryti nereikia. Bet tikrai kuo toliau, tuo rečiau apskritai prisimenu, gal netrukus taip pat nebenorėsiu apie tai šnekėti blush2.gif
Atsakyti