nepatinka

Na, gal ir grazus, bet artimiausius 10 metu vengciau sio vardo vien del to, kad jau nebeimanoma saukti vaiko siuo vardu - daznai tenka matyt kaip vienai mamytei saukiant atsisuka keletas

Vienas is musu favoritu

bloga jau nuo šito vardo. tiesiogine prasme. kaip ir nuo luko, manto, nojaus, gusto ir igno. tokie dažni vardai kad jau visiškai nemieli ausiai. ir numeriuko reiktų, nes matų ir mantų išvis kaip pri****a. aišku kai kurie sako 'man patinka, dažnumas nesvarbu", bet suprasti kad vardas duodamas ne sau, o vaikui ir jam su juo gyventi reiks atsisako. kaip ir visų gabrielių, gabijų, ugnių, určių ir kitų labai dažnų vardų savininkų tėvai. būčiau egoistė - būtų dzin kaip kiti vaikus vadina, ale kadangi nesu kažkaip
...

QUOTE(l'eau @ 2010 07 22, 19:34)
bloga jau nuo šito vardo. tiesiogine prasme. kaip ir nuo luko, manto, nojaus, gusto ir igno. tokie dažni vardai kad jau visiškai nemieli ausiai. ir numeriuko reiktų, nes matų ir mantų išvis kaip pri****a. aišku kai kurie sako 'man patinka, dažnumas nesvarbu", bet suprasti kad vardas duodamas ne sau, o vaikui ir jam su juo gyventi reiks atsisako. kaip ir visų gabrielių, gabijų, ugnių, určių ir kitų labai dažnų vardų savininkų tėvai. būčiau egoistė - būtų dzin kaip kiti vaikus vadina, ale kadangi nesu kažkaip
...

QUOTE(Priklausoma @ 2010 07 22, 20:14)
ojei, kiek tų Matų
reikia būt visai banaliam ar "padėjusiam", kad vadinti dabar tokiu vardu.

QUOTE(l'eau @ 2010 07 22, 19:34)
...

Taip, vardas šis dažnas ir net labai, tačiau juk ne taip seniai buvo metas, kai tėvai lyg pamišę dukras vadino Jurgom ir Jurgitom. Esu viena iš turinčių šį itin dažną vardą, bet niekuomet nekilo noras nei keisti savo vardą, nei tėvams priekaištauti dėl tokio pasirinkimo. Pastebiu, jog mes linkę kiek persūdyti: vaikas pyks, norės keisti vardą, jam sunku bus gyventi ir pan. Iš tiesų, juk taip nėra.
O va, pavyzdžiui, jei butu mane pavadinę tarkim kokia Brone, būčiau labai pykusi ir tikrai keisčiau vardą, nors ir retą

QUOTE(l'eau @ 2010 07 22, 18:34)
...

Visu pirma atsizvelgiu i tai ar yra vaikuciu pavadintu tokiu vardu artimuju, draugu ar pazistamu rate ir tik tada darau isvadas. Asmeniskai man tokie pasisakymai kaip daznas, populiarus ar net "nuvalkiotas" yra visiskai nereiksmingi jei kalba eina visos salies mastu

na ir darykit, kažin ar kas tai draudžia
tokie pasisakymai nuomonės niekaip neįtakoja. vistiek protingi tėvai galvoja ne kas ką jiems įtakoja ar patinka / nepatinka, o apie vaiką, nes vardą renka jam, ne sau
o šalies mastu šis vardas ir yra nuvalkiotas. vaikas visgi ne tėvų pažįstamų rate gyvens ir ne su jų draugais bendraus, o savo turės or negyvens tarp eturių sienų. ir net į darželį bei mokyklą ko gero eis

na kokia problema..jei darzely bus 6 Matai...vienas bus matas nr 1, kita sauks pavarde..trechias tures pravarde, tarkim akiniuotas Matas...ir taip toliau...
Jei taip norit to Mato..yra kitu variantu..
Matejas, Matėjas, Matėjus, Matiejus, Matijas, Matijus, Matis, Metijus, Motiejus.
http://www.tevu-darz...ardai/matejus1/
Jei taip norit to Mato..yra kitu variantu..
Matejas, Matėjas, Matėjus, Matiejus, Matijas, Matijus, Matis, Metijus, Motiejus.
http://www.tevu-darz...ardai/matejus1/
QUOTE(l'eau @ 2010 07 23, 19:03)
na ir darykit, kažin ar kas tai draudžia
tokie pasisakymai nuomonės niekaip neįtakoja. vistiek protingi tėvai galvoja ne kas ką jiems įtakoja ar patinka / nepatinka, o apie vaiką, nes vardą renka jam, ne sau
o šalies mastu šis vardas ir yra nuvalkiotas. vaikas visgi ne tėvų pažįstamų rate gyvens ir ne su jų draugais bendraus, o savo turės or negyvens tarp eturių sienų. ir net į darželį bei mokyklą ko gero eis 

QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 07 22, 15:53)
amata-a raide nesitaria portugaliskai reiskia eiti zudyti...
Bet kurio lietuviško/krikščoniško vardo raidžių derinys kažkurioje pasaulio kalboje kažką reikš - bet tai nebus joks vardas, tiesiog kažkoks tos kalbos žodis. Ir ko sukti galvą? Atsiklausti visų pasaulio tautų, ką jų kalba reiškia mano vardas?