Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

teko ir man du kartus si ,,malonuma ''iskest.Abu kartus kai dare buvau paaugle.kiek pamenu nelabai jaudinausi pries tik labai nemalonu buvo kai pripurskia ir tuos dantis sukisa na ir dar nemalonu buvo kai jau istraukia ta zarna tada labai vemt norisi.Prie metus man viena gyditoja patare dar karta nueit,nes skundziausi plauciu nepakankamumu.Bet taip ir nenuejau,nes zinojau kas laukia.Bet viskas susitvarke,tas nepakankamumas nuo streso buvo(buvo sunku ikvept,jauciau kad ikvepiu,o plauciai neprisipildo pilnai oru,toks diskomfortas.
Atsakyti
Gal zinote kokie skrandzio susirgimai nustatomi endoskopiniu tyrimu ( ar gali pvz ansktyva vezio stadija nustayti) g.gif
Atsakyti
QUOTE(ajja @ 2008 02 20, 16:48)
Technika matesi senuciuke zarna-slanga,<...>
Liepe ziuret i ekrana, bet man ne tas galvoj buvo. Jau pusdienis praejo, o gerkle dar skauda. Daugiau eisiu privaciai ar i kokias klinikas, tik ne ten.

Kas dėl technikos, tai ten tokia juoda žarna visur yra smile.gif
O gerklę ir man apie pusę dienos skaudėjo, ir visus kartus kiek darė tyrimą.

QUOTE(Klajokle @ 2008 03 18, 14:50)
Man irgi reikia patirti si malonuma,bet kaip prisiverst?Isvis simta metu pas gydytoja nesilankius(iskyrus ginekolog),ziaurei nemegstu...O skrandzio skausmai kankina jau nuo vaikystes verysad.gif Pastebejau,kad labiausiai skauda nuo astresnio maisto.Pvz vakar silkes su padazu uzvalgiau ir tokie spazminiai astrus skausmai prasidejo...Dar ir sendien jauciasi.Daznai pykina,bet gali but,kad nuo kontraceptiniu(nors nebeturetu jau pykint,nes senokai geriu).Ar buvo kam tokie simtomai ir kokie ats?

Klajokle, būtinai nueik, nedelsk 4u.gif Aš po didelio streso įsigijau skrandžio eroziją. tai simptomai buvo tokie-kai ką užvalgydavau iš karto spazmuodavo, jei nevalgydavau-ir vėl spazmuodavo, rūgštingumas kildavo doh.gif Žodžiu visaip blogai. Gastroenterologai sako, kad stresas yra didžiausias mūsų skrandžių priešas.
Pats tyrimas tikrai nėra kažkas baisaus, tuo labiau neilgai trunka.

QUOTE(klaida @ 2008 03 19, 23:06)
Gal zinote kokie skrandzio susirgimai nustatomi endoskopiniu tyrimu ( ar gali pvz ansktyva vezio stadija nustayti) g.gif

Manau, kad gali nustatyti. Nes toji vadinama lemputė yra mažytė kamera(ar kaip ją pavadint), matomas visas skrandis toks koks jis yra-nuo menkiausių paraudimų iki opų.
Sveikatos visiems! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 03 19, 23:06)

tyrimo metu matomi bet kokie skrandzio pazeidimai
nuo paraudimu iki opu ir tt...
sis tyr tuo ir geras kad pamacius 'neaiskumu' gyd is karto gali paimti audinio gabaleli tolimesniems tyrimams-pvz vezio,gali istirti del pilori bakterijos ir pan,nereikia dar karta kankintis,viskas vienu metu.
Atsakyti
Sveikutes!
Ir man teko pajust ta malonuma doh.gif , net bloga prisimint.Jau kokia 14 metu kiekviena diena geriu tabletes.O jei tik ko susinervuoju tai net tabletes nepadeda , siaubingai skauda skrandi. unsure.gif .Mano dukrai ir maziui ir blogai su skrandziu, nuo gimimo skausmai, vemimas... vaistai doh.gif Dukra gal kokius 5 kartus ryjo zarna verysad.gif
Atsakyti
Man gyditojas aiškino ,kad visos skrandžio opos prasideda,del to kad į organizmą patenka HELICOBAKTER PYLORI infekcija.Del to liepė nusipirkti spec.testą šiai bakterijai nustatyti ir bus aišku ar ji yra pas mane ar ne.

DAr turiu tokį keistą klausimuką,o ta žarna po kiekvieno žmogaus sterilizuojama,o gal pakeičiama vis nauja? Uošvio klausiau nes jam teko atlikti tokią procedūrą ,tai matė kaip plovė tą žarną po kranu.Man kažkaip tokie momentai nepatinka,vat stebiu kai nueinu pas ginekologą,kokia ten tvarka.Įsivaizduokit stovi emaliuotas kibiras ir po kiekvienos apžiūros, metamos ginekologines žnyples į kažkokį tai ,vis tą patį skystį.Kas žino kiek tas skystis prastovejo,gal parą gal dvi.DAugiau ten nebeeisiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 20, 17:04)
DAr turiu tokį keistą klausimuką,o ta žarna po kiekvieno žmogaus sterilizuojama,o gal pakeičiama vis nauja?

Manau, kad sterilizuojama, nes tai juk aparaturos dalis. blush2.gif
Atsakyti
dabar piloriui jokiu testu pirkti nereikia....
bent kiek paciai teko ir draugei,gyd viska turi smile.gif
o po manes zarna nuplove ir poto merke i kazkoki skysti ir dar purskaliuku pavale...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo comep: 20 kovo 2008 - 16:21
Sveiki.Gal kas zino,kur galima privaciai skrandi issitirti?
Atsakyti
Vidaus ligų prevencijos kabinetas. Čia santariškėse. Tel. 852365316
Atsakyti
Pamirsau parasyt,kad Klaipedoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 20, 17:06)
Manau, kad sterilizuojama, nes tai juk aparaturos dalis.  blush2.gif

yu.gif o as rytoj varau i privatu kab. teliko ryt. Taip bijau, kad shakes.
Palinkekit sekmes, tai gal kaip nors praslysiu blink.gif
Atsakyti