Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

QUOTE(NPFM @ 2013 06 01, 23:05)
su narkoze tai tikrai nedaryciau nes pinigu gaila butu  schmoll.gif

O ka gi darytum,jei kitaip padaryti butu neimanoma? Visai nedarytum?-o jei labai reiketu? reikia ivertinti dar ir tai,kad skrandziui ir stemplei nuolat spazmuojant neimanoma normaliai apziureti ir tiksliai nustatyti diagnozes,tokiom salygom ir sveikam skrandziui galima pripaisyti refliuksu ir dar velniai zino ko...pinigu-taip,gaila,bet kai nera kitos iseities nieko nepadarysi...dabar visai neblogai jauciuosi,paumejimai gana reti,tai ir nera reikalo darytis,bet jei kada reikes-vel teks su narkoze.Ne visi vienodai proceduras pernesa,kiti,pvz.,apie bronchoskopija siaubus pasakoja,prisigasdinus buvau baisiausiai,o nieko ten tokio labai baisaus kaip ir nera,svarbiausia-nieko neskauda,tuo tarpu po fibro-gastro pora dienu susirietus lovoj voliojausi,dar+tai kad valgyt negalejau...kam to reikia?
Atsakyti
Perskaiciau visa tema "nuo-iki " ax.gif Bet baime niekur nedingo.
Turiu siuntima ir as siai procedurai rugsejo 12 d. Tai galvoju apie tai kiekviena diena doh.gif
Siule daryti jau pries 2 metus, nes kartais kairiame sone buna pasmazmuoja, echo nieko neparode...bet vis atideliodavau..., nezinau kaip, bet matyt reiks prisiversti blush2.gif
Atsakyti
treciadieni man vel darys ta procedura, nors paskutini karta dare gal pries 15 metu, pamenu net ir tada neverkiau ir tetis dave 5lt uz tai biggrin.gif tada man buvo koki 10 metu smile.gif
gal kiek ir bijau, bet manau klausant daktaru viskas bus ok, man baisiau dabar kai nieko valgyt negaliu ir skauda sad.gif
Atsakyti
QUOTE(malmukas:) @ 2013 08 25, 14:52)
treciadieni man vel darys ta procedura, nors paskutini karta dare gal pries 15 metu, pamenu net ir tada neverkiau ir tetis dave 5lt uz tai biggrin.gif tada man buvo koki 10 metu smile.gif
gal kiek ir bijau, bet manau klausant daktaru viskas bus ok, man baisiau dabar kai nieko valgyt negaliu ir skauda sad.gif

parasykit, kaip viskas praejo 4u.gif
as tai raminu save tik tuom, kad procedura trunka neilgai, kad reikes kazkaip susikaupti ir iskenteti ax.gif
Atsakyti
Pries savaite patyriau ta malonuma smile.gif As tik prie kabineto pradejau nervintis.
Proceso metu daug oro pririjau,tai po visko negalejau paeiti,nes taip pilva skaudejo,ziauriai unsure.gif Bet pamasazavau ir taip garsiai atsirugau,net geda pasidare lotuliukas.gif
Atsakyti
Nemanau, kad yra ko gėdytis. Ko tik nenutinka per įvairius tyrimus...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 08 29, 15:22)
Uoga, užjaučiu console.gif

bet iš jūsų pasisakymo suprantu, kad prieš dvidešimt metų Jūs šio tyrimo dar nesidarėt, nes tikrai pažanga nuo to laiko didelė  biggrin.gif

labas
as dariausi 2002metais Vilniuje seskines polikl.tada pasakiau,kad gyvenime daugiau nesidarysiu doh.gif o dabar va nuejau galvodama,kad su sirdim negerai,o gyd itaria,kad gali buti nuo skrandzio ir vel skyre unsure.gif turbut niekas nepasikeite per 12metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(marytejono @ 2014 02 13, 08:27)
labas
as dariausi 2002metais Vilniuje seskines polikl.tada pasakiau,kad gyvenime daugiau nesidarysiu  doh.gif  o dabar va nuejau galvodama,kad su sirdim negerai,o gyd itaria,kad gali buti nuo skrandzio ir vel skyre  unsure.gif turbut niekas nepasikeite per 12metu  g.gif

Mama daresi pries 10 metu ir pernai-skiriasi kaip diena nuo nakties drinks_cheers.gif
As palyginti neturiu su kuo g.gif Uzpernai dariau, pernai dariau. Nesuprantu, ko tos gastroskopijos bijoti? g.gif Nei skauda, nei ka, gerkle uzsaldo kaip pas dantista, nesijaucia tada kai ta zarnele kisa. Psichologiskai isivaizduoju, jog spageti makarona valgau biggrin.gif Dvi minutes ta spageti makarona stemplej jauciu, o ziaukcioti pradedu tik jau istraukiant, tiesiog pats skrandis bando atsikratyti nepageidaujamo svetimkunio. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 13, 07:46)
Mama daresi pries 10 metu ir pernai-skiriasi kaip diena nuo nakties drinks_cheers.gif
As palyginti neturiu su kuo g.gif Uzpernai dariau, pernai dariau. Nesuprantu, ko tos gastroskopijos bijoti? g.gif Nei skauda, nei ka, gerkle uzsaldo kaip pas dantista, nesijaucia tada kai ta zarnele kisa. Psichologiskai isivaizduoju, jog spageti makarona valgau biggrin.gif Dvi minutes ta spageti makarona stemplej jauciu, o ziaukcioti pradedu tik jau istraukiant, tiesiog pats skrandis bando atsikratyti nepageidaujamo svetimkunio. drinks_cheers.gif

bigsmile.gif oi biski apraminot biggrin.gif

as tada pirma karta kai dariausi,tai negalejau atsipalauduoti doh.gif tai raiciausi ant to stalo,viaukcejau doh.gif antra karta bandziau atsipalaiduoti,bet vistiek viaukcejau doh.gif

o apie kokia cia kapsule kalbat,kad reikia nusipirkt g.gif man liepe kazkoki indeli,tai gal tas pats g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marytejono: 13 vasario 2014 - 08:37
QUOTE(marytejono @ 2014 02 13, 09:36)

o apie kokia cia kapsule kalbat,kad reikia nusipirkt  g.gif man liepe kazkoki indeli,tai gal tas pats  g.gif

Apie kapsule ar indeli nezinau nieko, o as pirkau testa helikobakteriui nustatyti. Jis toks kaip nestumo testas, proceduros metus ikistoj zarnelej ijungia siurbliuka ir paeima skrandzio sulciu, tada jas uzlasina ant to testo. Jokiu indeliu ar kapsuliu nereikejo man pirkti schmoll.gif
Va ka liepe atsinesti, o as neastsinesiau: savo ranksluosteli drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 13, 09:23)
Apie kapsule ar indeli nezinau nieko, o as pirkau testa helikobakteriui nustatyti. Jis toks kaip nestumo testas, proceduros metus ikistoj zarnelej ijungia siurbliuka ir paeima skrandzio sulciu, tada jas uzlasina ant to testo. Jokiu indeliu ar kapsuliu nereikejo man pirkti schmoll.gif
Va ka liepe atsinesti, o as neastsinesiau: savo ranksluosteli drinks_cheers.gif

g.gif reikes dar perklausti gyd.,kai skambunsiu del kraujo tyr atsakymo ax.gif
del ranksluoscio,tai sake.vis galvoju,kaip cia nepamirst biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėčiau sužinoti, gal kas darėt su nejautra (narkoze ir pan.). Mane domina visa eiga-kaip daroma, per kiek laiko atsigauni ir pan. Ir be abejo-kur darėte:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmune: 20 vasario 2014 - 14:42