Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

merginos, norejau pasiteirauti gal kuri susidurete su skrandzio opa, zaizdelem, zinau kad galima gydyti linu semenim. gal zinot kaip paruosti jas? aciu?
Atsakyti
Sveikos mielos forumietės 4u.gif Laukiu endoskopinio tyrimo su labai baisiu nerimu...Prieš savaitę bevalgant,po ilgalaikio streso,staiga užspazmavo gerklę,nuo tos dienos nebegaliu nieko kieto praryti,lyg dingsta ryjimo refleksas,stovi toks kąsnio jausmas,liežuvis su apnašomis paliko...Gyd.siunčia ryti zondą.. verysad.gif Neįsivaizduoju kaip jį praryti,kai man spazmuoja gerklę,o kai susinervinu,tai net smaugia atrodo doh.gif Bijau uždusti,bijau kad užstrigs jei spazmas suims,panikuoju labai,o kai panikuoju žiauriai smaugia,esu strese tiesiog cray.gif ..Gal kam buvo panašūs simptomai,kaip praėjo tyrimas? Skaičiau įvairių atsiliepimų,tik tokių panašių simptomų neradau...
Papildyta:
QUOTE(gintaryte1 @ 2014 03 03, 14:45)
merginos, norejau pasiteirauti gal kuri susidurete su skrandzio opa, zaizdelem, zinau kad galima gydyti linu semenim. gal zinot kaip paruosti jas? aciu?

Mano tėtis gydėsi opas,tai tiesiog linų sėmenų porą gerų šaukštų užplikydavo verdančiu vandeniu (puslitriniam slovykėlyje) ,ir kol ataušdavo,vis pamaišydavo. Gaunasi tokie kaip klijukai,tai tuos klijukus per dieną ir išgerdavo. Taip kasdien. Gal kažkas kitaip gydėsi,manau yra daug tų būdų.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 07 kovo 2014 - 22:53
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 07, 22:42)
Sveikos mielos forumietės  4u.gif Laukiu  endoskopinio tyrimo su labai baisiu nerimu...Prieš savaitę bevalgant,po ilgalaikio streso,staiga užspazmavo gerklę,nuo tos dienos nebegaliu nieko kieto praryti,lyg dingsta ryjimo refleksas,stovi toks kąsnio jausmas,liežuvis su apnašomis paliko...Gyd.siunčia ryti zondą.. verysad.gif  Neįsivaizduoju kaip jį praryti,kai man spazmuoja gerklę,o kai susinervinu,tai net smaugia atrodo doh.gif  Bijau uždusti,bijau kad užstrigs jei spazmas suims,panikuoju labai,o kai panikuoju žiauriai smaugia,esu strese tiesiog cray.gif  ..Gal kam  buvo panašūs simptomai,kaip praėjo tyrimas? Skaičiau įvairių atsiliepimų,tik tokių panašių simptomų neradau...

Čia l.pan.į streso padarinius, jūsų pojūčiai..ne fiziologinė problema schmoll.gif Todėl ir endoskopinio tyrimo l.nebijokit, jokių kliūčių fiziškai jam nebus..uždust nuo tyrimo ar juolab, kad zondas užstrigs - neįmanoma. Per tyrimą svarbu valdyt kvėpavimą, t.y.kvėpuot per nosį, tas sunkiausia..o dėl to pojūčio, jog "stringa rijimas" bėdų nebus. Slys kaip per sviestą..

Aš turėjau tokią bėdą kaip jūsų. Negalėjau valgyti, siaubingai bijojau negyvai užspringti beryjant. Per dvi konsultacijas visiškai "pagydė" psichologė...nežinau kokį "mygtuką" ji rado, bet kaip netikėtai prasidėjo ta panika, jog negaliu nieko nuryti, taip staigiai ir baigėsi.

O tyrimą darant buvo nemalonu, ašarojo akys ir sunku buvo suvaldyt žiaukčiojimą, bet neilgai tyrimas truko ir nepaliko jokio siaubo.
Nebijokit, nuteikinėkit save, jog nieko baisaus nebus (juk medikai moka atlikt tuos tyrimus ir suteikt pagalbą jam jos reikia), drąsinkit, pasitelkit pozityvias mintis ir valią, viskas pavyks 4u.gif Man pavyko ir jums pavyks!
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 07, 22:58)
Čia l.pan.į streso padarinius, jūsų pojūčiai..ne fiziologinė problema schmoll.gif Todėl ir endoskopinio tyrimo l.nebijokit, jokių kliūčių fiziškai jam nebus..uždust nuo tyrimo ar juolab, kad zondas užstrigs - neįmanoma. Per tyrimą svarbu valdyt kvėpavimą, t.y.kvėpuot per nosį, tas sunkiausia..o dėl to pojūčio, jog "stringa rijimas" bėdų nebus. Slys kaip per sviestą..

Aš turėjau tokią bėdą kaip jūsų. Negalėjau valgyti, siaubingai bijojau negyvai užspringti beryjant. Per dvi konsultacijas visiškai "pagydė" psichologė...nežinau kokį "mygtuką" ji rado, bet kaip netikėtai prasidėjo ta panika, jog negaliu nieko nuryti, taip staigiai ir baigėsi.

O tyrimą darant buvo nemalonu, ašarojo akys ir sunku buvo suvaldyt žiaukčiojimą, bet neilgai tyrimas truko ir nepaliko jokio siaubo.
Nebijokit, nuteikinėkit save, jog nieko baisaus nebus (juk medikai moka atlikt tuos tyrimus ir suteikt pagalbą jam jos reikia), drąsinkit, pasitelkit pozityvias mintis ir valią, viskas pavyks 4u.gif Man pavyko ir jums pavyks!

Ačiū Jums labai už palaikymą,aš taip pat noriu tikėti,kad čia ilgalaikio streso padariniai,bet va buvau pas LOR,jai užkliuvo mano liežuvis,sako apnašos rodo skrandžio bėdą,neva būna net taip,kad žmogui per naktį nuo didelių pergyvenimų opa atsiveria,galėjo kažkas ir man sutrikti..Todėl siunčia.Aš ir dabar,rašau ir gurkšnoju vandenuką mažyčiais gurkšneliais,nes būna stop,ir nepraeina,nenusirija...Todėl ta baimė ir yra,kad užspazmuos beryjant tą siaubą doh.gif Ačiū dar kartą už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
Oi, lanai gerai žinau tą jausmą..aš per vieną naktį įgijau bėdą kelioms savaitėms (man tas siaubas prasidėjo vakare bežiūrint filmą, be jokių ilgalaikių stresų..tiesiog kaip perkūnas iš giedro dangaus blink.gif Šokau lovoje nesuprasdama net ar negaliu ryti, ar negaliu kvėpuoti..taip gniaužė kaklą. Valgyt paniškai bijojau..maistą rinkausi skystą ir tai, kaip žąsis, ištiesus kaklą ir iš siaubo didelėm akim, rijau.
Viena išvis bijodavau bet ką valgyt, nes galvojau, jei kas atsitiks - nieks nepadės).
Gyd.aišku nusiuntė pas gastro, bet aš ir pati suvokiau, jog čia ne fizinė bėda (aš turiu medicininių žinių, kad įvertint). Pati ieškojau psichologės ir norėjau be jokių vaistų (veikiančių nervų sistemą) atsigaut. Man pavyko vėl pradėt normaliai valgyt.
Bet laiks nuo laiko būna tas "gniaužimo" pojūtis. Gyd.sakė yra GERL'o požymių, buvo radę sudirgintą skrandžio gleivinę. Nieko rimto, apsiėjau be vaistų - žolelių arbatos, linų sėmenų nuoviras, morkų sultys prieš miegą, pakeista mityba ir gan greit aptvarkiau bėdas. Man pablogina situaciją kavinių maistas, bet kokie mėsos produktai..na, reik atrast, kas priimtina, ką pakeisti (nes kiekvienas skirtingai maitinamės).

Nežinau ar valstybinėse ligoninėse, poliklinikose daro su sedacija/nejautra tą tyrimą. Privačiai tikrai daro su "narkoze". Man darė Antakalnio poliklinikoje Vilniuje, paprastai, bet nustebau, jog tiek baimės turėjau ir taip lengvai viskas pavyko ir praėjo..
Atsakyti
QUOTE(gintaryte1 @ 2014 03 03, 14:45)

Darydavau pagal šitą (kad būtų daugiau "gleivių" antpile ar nuovire, tai pirkdavau maltas linų sėmenis (bet galima turbūt su kokia kavamale ir patiems susimalt ax.gif ):

"Linų sėklų antpilas

Linų sėklų antpilu (gleivėmis) patariama gydyti skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, stemplės uždegimą, gastritą, lėtinį kolitą, šlapimo pūslės ir inkstų uždegimus, bronchų ligas, užkimimą.

Linų sėklų antpilą ruoškite taip: 1 šaukštą sėklų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, maišykite 15 minučių, kad išsiskirtų gleivės, po to nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Paruoštas gleives laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Vartojimui jos tinka 2 paras.

Linų sėklų nuoviras

Linų sėklų nuoviru patariama gydyti virškinamojo trakto ligas, ypač tinka sergantiems cukriniu diabetu, ateroskleroze, hipertenzija ir kepenų ciroze. Stipriai kosint, sergant plaučių ar bronchų ligomis labai naudinga gerti linų sėmenų nuovirą su medumi.

Linų sėklų nuovirą gaminkite taip: 2 šaukštelius linų sėklų užpilkite 2 stiklinėmis vandens, pavirkite 10-15 minučių, uždenkite ir palikite 10 minučių nusistovėti, po to dar 5 minutes pamaišykite ir nukoškite. Geriausiai veikia tik šviežias linų sėmenų nuoviras."

Antpilą darydavau iš vakaro.
Kvapas ne koks (man tai kažkoks mazgočių/kojinių doh.gif ), o skonio beveik nėra, bet ko dėl sveikatos nepadarysi..gerdavau vienu ypu, nekvėpuodama biggrin.gif Dar baisiau tik bulvių sultys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 07, 23:25)
Oi, lanai gerai žinau tą jausmą..aš per vieną naktį įgijau bėdą kelioms savaitėms (man tas siaubas prasidėjo vakare bežiūrint filmą, be jokių ilgalaikių stresų..tiesiog kaip perkūnas iš giedro dangaus blink.gif Šokau lovoje nesuprasdama net ar negaliu ryti, ar negaliu kvėpuoti..taip gniaužė kaklą. Valgyt paniškai bijojau..maistą rinkausi skystą ir tai, kaip žąsis, ištiesus kaklą ir iš siaubo didelėm akim, rijau.
Viena išvis bijodavau bet ką valgyt, nes galvojau, jei kas atsitiks - nieks nepadės).
Gyd.aišku nusiuntė pas gastro, bet aš ir pati suvokiau, jog čia ne fizinė bėda (aš turiu medicininių žinių, kad įvertint). Pati ieškojau psichologės ir norėjau be jokių vaistų (veikiančių nervų sistemą) atsigaut. Man pavyko vėl pradėt normaliai valgyt.
Bet laiks nuo laiko būna tas "gniaužimo" pojūtis. Gyd.sakė yra GERL'o požymių, buvo radę sudirgintą skrandžio gleivinę. Nieko rimto, apsiėjau be vaistų - žolelių arbatos, linų sėmenų nuoviras, morkų sultys prieš miegą, pakeista mityba ir gan greit aptvarkiau bėdas. Man pablogina situaciją kavinių maistas, bet kokie mėsos produktai..na, reik atrast, kas priimtina, ką pakeisti (nes kiekvienas skirtingai maitinamės).

Nežinau ar valstybinėse ligoninėse, poliklinikose daro su sedacija/nejautra tą tyrimą. Privačiai tikrai daro su "narkoze". Man darė Antakalnio poliklinikoje Vilniuje, paprastai, bet nustebau, jog tiek baimės turėjau ir taip lengvai viskas pavyko ir praėjo..

Nu grynai mano situacija aprašėte doh.gif Bevalgant,kaip iš giedro dangaus užspaudė,šokau ant kojų,panika baisi,o dabar tik skystas maistas,košelės ir kaip jūs sakot lyg žąsis ištempiu kaklą ir aš,kad praryčiau,valgau mažais mažais šaukštukais,tokiais vaikiškais.. doh.gif Pas mus nedaro to tyrimo su nejautra,čia tik keletas kabinetų gastro.. O jums toks kąsnio,gumulo jausmas nestovėjo gerklėje,tarsi norisi nuryti,o nėra ką? Man stovi toks bjaurumas,o kai pasinervinu,tai jausmas toks,lyg diržu kažkas veržtų,atrodo tuoj oro prisitigs.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 08 kovo 2014 - 10:20
merginos, labai aciu uz atsakymus, 4u.gif labai padejote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 07, 22:58)
. Per tyrimą svarbu valdyt kvėpavimą, t.y.kvėpuot per nosį, tas sunkiausia..o dėl to pojūčio, jog "stringa rijimas" bėdų nebus. Slys kaip per sviestą..

man kaip tik liepe kvepuoti per burna mirksiukas.gif ir visakas praejo labai gerai
Atsakyti
ir dar del testo,kuri reikia nusipirkti.norfos vaistinej jis kainuoja 20lt,o euro 30lt blink.gif lygiai toks pats,firma ta pati
Atsakyti
O gal žinot kas,kur šį tyrimą daro su narkoze? Turiu galvoje Vilnių.Esu ne vilnietė,tad nelabai turiu supratimą nuo ko paiešką pradėt..Ir įdomu kokia ta narkozė,negi tokia pati kaip per operacijas,tik kad labai trumpalaikė g.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 11, 17:52)
O gal  žinot kas,kur šį tyrimą daro su narkoze? Turiu galvoje Vilnių.Esu ne vilnietė,tad nelabai turiu supratimą nuo ko paiešką pradėt..Ir įdomu kokia ta narkozė,negi tokia pati kaip per operacijas,tik kad labai trumpalaikė  g.gif

Grybo gatvej,gal ir dar kur nors-nezinau,reiktu pasiieskoti...Narkoze aisku ne tokia pati (net ir per operacijas ji buna skirtinga,priklausomai kokia operacija,ir skirtingi vaistai naudojami).Siuo atveju,tai ne visai narkoze-suleidzia vaistu,nuo kuriu atsijungi porai minuciu-tiek ir uztenka apziurai ax.gif
Atsakyti