As istekejusi uz lenko ir gyvenu Lenkijoje. Taigi, situacija pazistama. Negalima 100 proc. teigti, kad tokie pat paprociai, tradicijos ir kt. Daug, labai daug panasumu, bet yra ir skirtumu. O tie skirtumai kartais varo i nevilti...
Nenoriu cia skustis ir rasineti savo gyvenimo istorijos, bet jei nutarsi teketi, turit dar pries vestuves visus rupimus klausimus isspresti: as mokysi vaikus lietuviu kalbos? ar galesi namuose su vaikais kalbeti lietuviu kalba? kaip daznai grisi i LT? svesit vardadienius ar gimtadienius (jie svencia vardadienius), ar viska kartu? ar laikysities daugiau lenkisku tradiciju, ar lietuvisku, ar visas meginsit sujungti? Net ir religijos klausimai aktualus - ar vaiksciosit i baznycia sekmadieniais ar tik kai kada (cia galiu pasakyt, kad didzioji dauguma lenku tik apsimeta religingais, o i baznycia eina kaip i pramoga - su kitais susitikt ir save pasirodyt, pasipuikuot pries kitus). Net ir del maisto ruosimo gali buti nesutarimu, nes tiesiog skirtingai jis gaminamas, bet juk taip beveik visose seimose buna.
Na, o Lietuvos ir Lenkijos klausimo geriau visai neliesti

Kai lenkai uzgrobe Vilniu ir visas aplinkines zemes, tai dabar manosi tury teise i tai, nes gi labai jau ilgai jiems priklause! Viskas turi jiems priklausyti. Negrazu man taip dergti zmoniu, tarp kuriu gyvenu, bet patikek - jie kaip fasistai. Viska noretu uzkariauti, visas pasaulis turi but ju, visi turi moketi kalbeti lenkiskai!!! Tik jie yra teisus!!! Taip sakau ne siaip, juk per du metus jau daug ju cia pazinau. Jei prasidetu Treciasis pasaulinis karas, visai nenustebciau, jei ji pradetu lenkai, puldami Lietuva, Kaliningrada, Latvija...
Bet yra ir normaliu zmoniu (kai jiems neprasideda didybes manija ir nekalbama apie istorija). Tiesiog sunku tau ka ir patarti. Juk mane irgi sirdis atvede i Lenkija. Geriausia butu, jei nutarsit gyventi ten, kad apsigyventumet netoli Lietuvos sienos (Suvalkai, Seinai), tai nesutarimu atveju galetum greiciau grizt (as jau karta taip padariau, tai jau kita diena atvaziavo atsiprasyt ir pasiimt. O ir po to baigesi tie musu konfliktai, nes suprato, kad nesu bejege svetimoj valstybej ir visad galiu namo grizt). O be to, Seinuose net lietuviskos mokyklos yra. Tai vaikai lietuviskumo neprarastu.
Jei noretum ko nors manes dar paklausti, ar siaip paplepeti ne forume, gali man rasyt e-maila. Juk as tave tikrai gerai suprasiu, nes pati visa tai isgyvenau. Gal ir ka patart galesiu. Gali man rasyt Wilding@one.lt
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers