QUOTE(R_Ko @ 2009 08 19, 23:10)
arba ateisi sakysi vaikui "labas", o jis prades verkti, sakys "ja Tomas" (na pvz). cia taip buvo vienam vaikui
niu o ka - vaiku poliglotu grupe
Papildyta:
ai nuraminot jus mane, iskart viskas aisku pasidare..
cia mes kai nesem dokus i metrikacija, tai sako kokia pavarde zmonai ( nu man), vyras sako mano, su rusiska galune, tai ta taip paziurejo, sako, tai vaikai irgi su rusiska pavarde bus? nu jo, sakom, kas cia tokio?
jinai sako, oi sunku vaikams bus... tai kazkaip likau nesupratus ir, matyt, ilindo man smegenis, kaip kokia problema...

niu o ka - vaiku poliglotu grupe

Papildyta:
ai nuraminot jus mane, iskart viskas aisku pasidare..
cia mes kai nesem dokus i metrikacija, tai sako kokia pavarde zmonai ( nu man), vyras sako mano, su rusiska galune, tai ta taip paziurejo, sako, tai vaikai irgi su rusiska pavarde bus? nu jo, sakom, kas cia tokio?

Na mano pavardė su lietuviška galūne, dukra irgi -aitė, o sūnui, neatsižvelgiant į mūsų norus, rašė tik lygiai tokią, kokia yra tėvo pavardė (tokie įstatymai buvo. Manau, ir tebėra, kad nebūtų paskui keblumų su paveldėjimu, tėvyste, dar kažkuo, ...), susilietuvins ją nebent sulaukęs 16-os. Bet niekada jam nėra buvę problemų dėl pavardės mokykloje. Kaip ir kitiems su rusiškom pavardėm (tokių jo klasėje 5 ar 6. Ir, ne tik jų)