Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrios šeimos

QUOTE(R_Ko @ 2009 08 19, 23:10)
arba ateisi sakysi vaikui "labas", o jis prades verkti, sakys "ja Tomas" (na pvz). cia taip buvo vienam vaikui  lotuliukas.gif

niu o ka - vaiku poliglotu grupe  bigsmile.gif
Papildyta:
ai nuraminot jus mane, iskart viskas aisku pasidare..
cia mes kai nesem dokus i metrikacija, tai sako kokia pavarde zmonai ( nu man), vyras sako mano, su rusiska galune, tai ta taip paziurejo, sako, tai vaikai irgi su rusiska pavarde bus? nu jo, sakom, kas cia tokio?  g.gif  jinai sako, oi sunku vaikams bus... tai kazkaip likau nesupratus ir, matyt, ilindo man smegenis, kaip kokia problema...

Na mano pavardė su lietuviška galūne, dukra irgi -aitė, o sūnui, neatsižvelgiant į mūsų norus, rašė tik lygiai tokią, kokia yra tėvo pavardė (tokie įstatymai buvo. Manau, ir tebėra, kad nebūtų paskui keblumų su paveldėjimu, tėvyste, dar kažkuo, ...), susilietuvins ją nebent sulaukęs 16-os. Bet niekada jam nėra buvę problemų dėl pavardės mokykloje. Kaip ir kitiems su rusiškom pavardėm (tokių jo klasėje 5 ar 6. Ir, ne tik jų) smile.gif
Atsakyti
Aha, mano brolis sulietuvino. Ir tik tada mes suvokeme, kad visus metus iki pat 10 klases mokykloje jam automatiskai rase sulietuvinta pavarde ir varda, nors niekas to neprase biggrin.gif tai net nereikejo mokykloje jokiu dokumentu keisti, jau viskuo buvo pasirupinta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 08 19, 23:19)
Aha, mano brolis sulietuvino. Ir tik tada mes suvokeme, kad visus metus iki pat 10 klases mokykloje jam automatiskai rase sulietuvinta pavarde ir varda, nors niekas to neprase biggrin.gif tai net nereikejo mokykloje jokiu dokumentu keisti, jau viskuo buvo pasirupinta lotuliukas.gif

mano vyras tai kategoriskai pasake - nelietuvinsim!!! nes visai tada jau ne ta pavarde gaunasi, berniukui gal dar, bet man ar busimai dukrelei tai siaubas, o ir nesamoningai kaip skambetu. As ir pritariu, jei imu vyro, tai imu, kokia yra, o ne cia del lietuviu istatymu ar ko imu ir keiciu schmoll.gif

na, bet va ir mano pirmas susidurimas buvo su neigiamu kokiu tai poziuriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 08 19, 23:19)

hihihi.gif Jaučiu, maniškiui nutiks lygiai taip smile.gif

Bet rusiukų pavardžių niekas nelietuvina. Dabar pamąsčiau, kad gal nelietuvina tų, kurių ir vardai rusiški, nes yra klasėje Svetlana, Anastasija, ... juos nelietuvintom ir rašo ir vadina. O maniškis tai ant visų sąsiuvinių -as galūne irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(R_Ko @ 2009 08 19, 23:25)
...  jau ne ta pavarde gaunasi, berniukui gal dar, bet man ar busimai dukrelei tai siaubas, o ir nesamoningai kaip skambetu.

Oi, va čia jūs neteisi, mano dukros pavardė labai gražiai skamba rolleyes.gif Ir kol ji pati nepasisako, kad tai - sulietuvinta rusiška pavardė, niekas nė neįtaria.
Mums abiems su MB buvo priimtina lietuviškos mano (vis tik aš lietuvė) ir vaikų pavardės, nes niekur iš Lietuvos kraustytis nežadėjom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2009 08 19, 23:31)

Oi, va čia jūs neteisi, mano dukros pavardė labai gražiai skamba rolleyes.gif  Ir kol ji pati nepasisako, kad tai - sulietuvinta rusiška pavardė, niekas nė neįtaria.
Mums abiems su MB buvo priimtina lietuviškos mano (vis tik aš lietuvė) ir vaikų pavardės, nes niekur iš Lietuvos kraustytis nežadėjom smile.gif

na del pavardes su vyru nenorejau gincytis,o ir man taip priimtina

del pavardes skambejimo, tai pavardes skirtingos gi, gal jusu tikrai grazi, bet mano butu... schmoll.gif dabar esu -ova, o buciau -lioviene.. na siaubingai ilgai galune ne i tema prisidetu g.gif
Atsakyti
Kiek suprantu, lietuvina tuos vardus ir pavardes, kurios graziai skamba sulietuvintos. O jei nelimpa, tai palieka kaip yra biggrin.gif
Pvz., mano broliui viskas tiko - ir vardas, ir pavarde labai graziai susilietuvino. O mano vardo ir pavardes neimanoma sulietuvinti ir reikalo nebuvo, nes ejau i rusu mokykla smile.gif ir tiesa pasakius, nelabai isivaizduoju kaip galima mergaite sulietuvinti - pavarde turi savaja rusiska galune ir tada reikia ja keisti i -aite ar -yte, naturaliai taip nesigauna. tuo tarpu berniuku pavardes labai lengva sulietivinti - reikia arba nedaug pakeisti, arba tiesiog prideti -as...
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 08 19, 23:38)
ir tiesa pasakius, nelabai isivaizduoju kaip galima mergaite sulietuvinti - pavarde turi savaja rusiska galune ir tada reikia ja keisti i -aite ar -yte, naturaliai taip nesigauna. tuo tarpu berniuku pavardes labai lengva sulietivinti - reikia arba nedaug pakeisti, arba tiesiog prideti -as...

na va ka as ir sakau drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 08 19, 23:38)
Kiek suprantu, lietuvina tuos vardus ir pavardes, kurios graziai skamba sulietuvintos. O jei nelimpa, tai palieka kaip yra biggrin.gif

...tiesa pasakius, nelabai isivaizduoju kaip galima mergaite sulietuvinti - pavarde turi savaja rusiska galune ir tada reikia ja keisti i -aite ar -yte, naturaliai taip nesigauna. tuo tarpu berniuku pavardes labai lengva sulietivinti - reikia arba nedaug pakeisti, arba tiesiog prideti -as...

Ko gero tikrai taip smile.gif

Na pirmiausia, ką prisiminiau: Jeršov - Jeršovaitė, Plochin- Plochinaitė, Putin - Putinaitė ir t.t. ir pnš. rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R_Ko @ 2009 08 19, 23:25)
mano vyras tai kategoriskai pasake - nelietuvinsim!!!

blink.gif blink.gif vot čia jau nacionalizmas .
be jokios teisės rinktis doh.gif
nu bet tai tik mano nuomonė . ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 08 20, 12:09)
blink.gif  blink.gif vot čia jau nacionalizmas .
be jokios teisės rinktis  doh.gif
nu bet tai tik mano nuomonė .  ax.gif

ne, tikrai ne, mano vyras lb geras, sukalbamas zmogus. as ji puikiai suprantu, atvykes i LT jis puikiai kalba lietuviskai, nieko pries lietuvius ir Lietuva neturi blogo pasakyt ir viskas, kas jam like, tai pavarde, kuri gaut is seneliu, proseneliu ir tt. tevai jo mire, as labai palaikau, kad jis nori issaugoti kazka savo. ir kodel ta kazka savo reikia keisti del Lt istatymu? nes cia Lt kazkokie gudragalviai taip sugalvojo? O jo saly zinokit niekas lietuviu pavardziu nerusina.... jokie istatymai. Ar kur girdejot, kad kokia Smetonaite kazkur Rusijoj tampa Smetonova, nes ju istatymai to reikalauja????? Tikrai ne.
Atsakyti
As vis gi ne kaip ziuriu i misrias seimas . Vis gi mintalitetai vistiek skirtingi . g.gif
Atsakyti
QUOTE(GERAS VYRAS @ 2009 08 29, 21:34)
As vis gi ne kaip ziuriu i misrias seimas . Vis gi mintalitetai vistiek skirtingi .  g.gif

nepasakyciau, kad rusu ir lietuviu mentalitetai lb skiriasi, o siaip ir gerai, jei skirtusi, nes asmeniskai man lietuviai su savo kultura jau giliai gerklej sedi. esam tikri kaimieciai su savo suniuku kakais, lipimu i viesa transporta ar makiazu, kuris tinka vakare, tai merginos ryte taip eina. na bet cia ne ta tema jau...
Atsakyti