QUOTE(virga @ 2013 10 25, 22:51)
TexSy, ar butina Jums savo artimuosius ar vyro artimuosius lankyti kartu? Galima ir atskirai aplankyti savo gimines. Nereikes vyrui klausineti kada namo vaziuosit. Ir, isvis manau retkarciais tikrai verta aplankyti saviskius be antru pusiu. Na, yra apie ka pasneketi ir be ju dalyvavimo. As pati, kad ir kalbu puikiai norvegiskai(gyvenu 15 metu), bet nevisada vaziuoju aplankyti vyro giminiu. Jie, gali pabendrauti artimai be manes. Taip pat vyras irgi ne visada vaziuoja aplankyti mano dukteru i kita miesta. Nors abieju mano dukru seimose sneka norvegiskai ir jam tai gimtoji kalba. Manau, reikia tureti kazkiek erdves. Ir tada nekils itampa. O, grize namo pasidalinsit ispudziais.
Jei, teisingai supratau, marti gyvena LT? Jei, taip, tai jai privalu ismokti ta kalba, kuria toj saly snekama. Prisimenu viena rusu tautybes vyriski. Jis liko LT po karo. Nesimokino lietuviu kalbos, nes kaip jis teige su juo visi darbe rusiskai sneka. Po Lietuvos nepriklausomybes atkurimo, zmogus bijojo vaziuoti viesuoju transportu, kad jo kas neuzkalbintu. Manau, tai nepagarba tai saliai kurioj gyveni ir nemoki salies kalbos.
Ne, sūnaus šeima gyvena ne Lietuvoje

Sūnus jos kalbą mokėjo, nes mokėsi ne Lietuvoje ir besimokydamas dar ir žmoną susirado

. Marti keliomis kalbomis kalba, bet kai pradėjo lietuvių mokytis( kai su mūsiškiu pradėjo draugaut), tai sakė, kad sunki

Kalba laisvai lietuviškai, akcentas yra. Nu šiaip sakoma, ką išmoksi ant kupros nenešiosi

Tiesa, marti (tada dar būsima)kai atvažiuodavo, tai prašydavo kad su ja lietuviškai kalbėtume , visi bendrai mokėmės
Giminaitė prieš 30 metų už ruso ištekėjo, gyvena Lietuvoje, kalba rusiškai(asmeniškai aš su juo tik lietuviškai

). Man tai atrodo nepagarba šaliai ir žmonėms (privalai mokėti kalbą šalies, kurioje gyveni)

Sutinku, kad galima ir atskirai nuvažiuot pas tėvus

Bet visą laiką juk po vieną nevažiuosi

O jei nuvažiavus negali susikalbėti, tai jau diskomfortas. Todėl ir sakau, kad bent minimaliai galima pramokti ( bet čia tik mano asmeninė nuomonė

)