Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrios šeimos

Hm g.gif

Siaip tai as zaviuosi tokiom mergaitem kurios grieztos ir vat se, esi su manim tai ir kalba mokinkis mano ir as tavo ir t.t bet pas mus kazkaip nera nei grieztumo, nei kalbu, nei problemu 4u.gif

Mes dirbam daug tai vaikas praleidzia praktiskai visa diena darzelyj tai sneka tik angliskai, mes susitike velai vakare jei dar pradetumem ten sau trim kalbom varyti tai ne vakarienes nesugebetumem rast laiko pasigamint turbut, nesusisnekeje doh.gif Jau ir taip visi pavarge bunam tai ir taip stresu pilna.

Su teveliais abieju susisnekam kazkaip ir dar plius prisizvengiam visi is tokiu "sneku" tai visada nors nuotaika gera. O kai kartu esam su jais tai zinoma paverciam viens kitam kazkiek. Jokiu kompleksu kazkaip nera man kad nesuprantu.

Bet as aisku uz daug kalbu, jei tik tai yra imanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raudonnage @ 2013 10 25, 11:49)

Viskas yra labai net įmanoma ir be didesnių pastangų, reikia tik noro mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 25, 11:45)
Viskas yra labai net įmanoma ir be didesnių pastangų, reikia tik noro  mirksiukas.gif

Nesiginciju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 25, 12:45)
Viskas yra labai net įmanoma ir be didesnių pastangų, reikia tik noro  mirksiukas.gif

Pritariu biggrin.gif
Net maistą ruošiant galima vienas kito kalbos mokytis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(raudonnage @ 2013 10 25, 11:49)
Hm g.gif

Siaip tai as zaviuosi tokiom mergaitem kurios grieztos ir vat se, esi su manim tai ir kalba mokinkis mano ir as tavo ir t.t bet pas mus kazkaip nera nei grieztumo, nei kalbu, nei problemu 4u.gif

Mes dirbam daug tai vaikas praleidzia praktiskai visa diena darzelyj tai sneka tik angliskai, mes susitike velai vakare jei dar pradetumem ten sau trim kalbom varyti tai ne vakarienes nesugebetumem rast laiko pasigamint turbut, nesusisnekeje doh.gif Jau ir taip visi pavarge bunam tai ir taip stresu pilna.

Su teveliais abieju susisnekam kazkaip ir dar plius prisizvengiam visi is tokiu "sneku" tai visada nors nuotaika gera. O kai kartu esam su jais tai zinoma paverciam viens kitam kazkiek. Jokiu kompleksu kazkaip nera man kad nesuprantu.

O vyras sava ar svetima kalba su jumis kalba (kiek suprantu kalbat angliškai g.gif )
Atsakyti
Mes visi trys kalbam namuose angliskai. nusidejeliai 4u.gif
Atsakyti
Ms atskirai laiko daug neskiriam pamokoms, viskas vyksta uzsiimant kazkuo kitu, pavyzdziui man labia patinka indu filmai, ziurim su subtitrais angliskais, todel automatiskai kazko ismokstu, o jis betkada bando ka zino sakyt lietuviskai, betka veikiant gali paklaust kaip sis, ar anas.... Taip be dideliu pastangu per labia trumpa laika pasiekem neblogu rezultatu... Tiesa as truputi rimciau mokausi... Susirasau sau visus jo zodzius radus internete, ir mielai klausau kiekviena pamokele is betkur 4u.gif Kazkaip man limpa kalbos ax.gif Anglu, rusu laisvai belekaip, truputi portugaliskai, buvau persu-farsi kalbos pradejus mokytis (siaip grazi kalba pasirode wub.gif ) bet kai pradejom su MB susitikinet pradejau jo kalbois mokytis 4u.gif Sakem kai turesim vaikuciu tai jie butinai trim kalbom kalbes 4u.gif
Atsakyti
TexSy, ar butina Jums savo artimuosius ar vyro artimuosius lankyti kartu? Galima ir atskirai aplankyti savo gimines. Nereikes vyrui klausineti kada namo vaziuosit. Ir, isvis manau retkarciais tikrai verta aplankyti saviskius be antru pusiu. Na, yra apie ka pasneketi ir be ju dalyvavimo. As pati, kad ir kalbu puikiai norvegiskai(gyvenu 15 metu), bet nevisada vaziuoju aplankyti vyro giminiu. Jie, gali pabendrauti artimai be manes. Taip pat vyras irgi ne visada vaziuoja aplankyti mano dukteru i kita miesta. Nors abieju mano dukru seimose sneka norvegiskai ir jam tai gimtoji kalba. Manau, reikia tureti kazkiek erdves. Ir tada nekils itampa. O, grize namo pasidalinsit ispudziais. biggrin.gif

QUOTE(Molė @ 2013 10 24, 22:23)
Jei būtų noras, atsirastų ir motyvacija biggrin.gif Mano marti savarankiškai lietuvių mokėsi. Man atrodo, kad abu turi bent jau minimaliai žinoti kito kalbas.

Jei, teisingai supratau, marti gyvena LT? Jei, taip, tai jai privalu ismokti ta kalba, kuria toj saly snekama. Prisimenu viena rusu tautybes vyriski. Jis liko LT po karo. Nesimokino lietuviu kalbos, nes kaip jis teige su juo visi darbe rusiskai sneka. Po Lietuvos nepriklausomybes atkurimo, zmogus bijojo vaziuoti viesuoju transportu, kad jo kas neuzkalbintu. Manau, tai nepagarba tai saliai kurioj gyveni ir nemoki salies kalbos. biggrin.gif
Atsakyti
labai protingi virgos abu pasisakymai.sutinku 100% 4u.gif

o del musu tai nezinau.tiesiog susikloste kaip susikloste.aisku kad labai norint galima pakeisti padeti bet kai ji perdaug problemu nekelia tai ir nesukam galvos.

oj mergsites geriau man papasakokit kaip jus laiko filmam randant..nebent nedirbat su maziais namie.siaip tikrai geras budas kalbai mokintis.as taip ispanu esu jaunystei prisigaudzius bet dabar tai tik pasvajoju rast laiko padoriai nuo pradzios iki galo filma paziuret biggrin.gif mano didziausia dilema yra laiko trukumas o ne kalbos:(

gero savaitgalio visom
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2013 10 25, 22:51)
TexSy, ar butina Jums savo artimuosius ar vyro artimuosius lankyti kartu?  Galima ir atskirai aplankyti savo gimines. Nereikes vyrui klausineti kada namo vaziuosit. Ir, isvis manau retkarciais tikrai verta aplankyti saviskius be antru pusiu. Na, yra apie ka pasneketi ir be ju dalyvavimo. As pati, kad ir kalbu puikiai norvegiskai(gyvenu 15 metu), bet nevisada vaziuoju aplankyti vyro giminiu. Jie,  gali pabendrauti artimai be manes. Taip pat vyras irgi ne visada vaziuoja aplankyti mano dukteru i kita miesta. Nors abieju mano dukru seimose sneka norvegiskai ir jam tai gimtoji kalba. Manau, reikia tureti kazkiek erdves. Ir tada nekils itampa. O, grize namo pasidalinsit ispudziais.  biggrin.gif 
Jei, teisingai supratau, marti gyvena LT? Jei, taip, tai jai privalu ismokti ta kalba, kuria toj saly snekama. Prisimenu viena rusu tautybes vyriski. Jis liko LT po karo. Nesimokino lietuviu kalbos, nes kaip jis teige su juo visi darbe rusiskai sneka. Po Lietuvos nepriklausomybes atkurimo, zmogus bijojo vaziuoti viesuoju transportu, kad jo kas neuzkalbintu. Manau, tai nepagarba tai saliai kurioj gyveni ir nemoki salies kalbos.  biggrin.gif

Ne, sūnaus šeima gyvena ne Lietuvoje biggrin.gif Sūnus jos kalbą mokėjo, nes mokėsi ne Lietuvoje ir besimokydamas dar ir žmoną susirado biggrin.gif . Marti keliomis kalbomis kalba, bet kai pradėjo lietuvių mokytis( kai su mūsiškiu pradėjo draugaut), tai sakė, kad sunki g.gif Kalba laisvai lietuviškai, akcentas yra. Nu šiaip sakoma, ką išmoksi ant kupros nenešiosi biggrin.gif Tiesa, marti (tada dar būsima)kai atvažiuodavo, tai prašydavo kad su ja lietuviškai kalbėtume , visi bendrai mokėmės biggrin.gif
Giminaitė prieš 30 metų už ruso ištekėjo, gyvena Lietuvoje, kalba rusiškai(asmeniškai aš su juo tik lietuviškai biggrin.gif ). Man tai atrodo nepagarba šaliai ir žmonėms (privalai mokėti kalbą šalies, kurioje gyveni) g.gif
Sutinku, kad galima ir atskirai nuvažiuot pas tėvus g.gif Bet visą laiką juk po vieną nevažiuosi biggrin.gif O jei nuvažiavus negali susikalbėti, tai jau diskomfortas. Todėl ir sakau, kad bent minimaliai galima pramokti ( bet čia tik mano asmeninė nuomonė biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 26 spalio 2013 - 10:43
Mole, pasiseke paciai su marcia. Gabi, kalba keliom kalbom. Jei, neklystu kazkurioj temoj rasei, kad gera marcia gavai. Kaip, ten sako: Dievas dave ir dar treptelejo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raudonnage @ 2013 10 25, 17:52)
Mes visi trys kalbam namuose angliskai. nusidejeliai 4u.gif

Jūs pasirinkote paprasčiausią ir lengviausią variantą, tiesiog patingėjote nuo pat vaikų gimimo įdėti nors kažkiek pastangų, kad vaikai šeimoje mokėtų daugiau kalbų ir mokėtų gimtąsias tėvų ir savų tikrųjų šaknų kalbas. Todėl nuskriaudėte juos kalbine prasme, vien tuo tingėjimu. Žinoma, kad paprasčiau nekvaršinti sau galvos.
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2013 10 27, 15:46)
Mole, pasiseke paciai su marcia. Gabi, kalba keliom kalbom. Jei, neklystu kazkurioj temoj rasei, kad gera marcia gavai. Kaip, ten sako: Dievas dave ir dar treptelejo.  biggrin.gif

Ačiū, pasisekė biggrin.gif Ir su marčia ir su žentu biggrin.gif
Žiauriai patinka, kai marti lietuviškai dukrytę 3 mėn šnekina wub.gif
Atsakyti