Įkraunama...
Įkraunama...

Kas supaisys tuos turkus?

taip, aš nieko prieš būčiau, tačiau kaip aš ten darbą atrasčiau be kalbos.Na čia dar kaip nors, bet va kaip vaikams ten, neįsivaizduoju.Taigi,kai pradedi į viską realiai žiūrėt, matai,kad ne taip viskas ir paprasta.
Atsakyti
prisidedu ir aš prie šios temos. Rašau, nes iš tikro nerimauju dėl savo ateities. Pagal mūsų planą (mano ir mano mylymojo, kuris yra turkas) aš nuo spalio vidurio gyvensiu Turkijoje, kartu su juo.

Mano nerimo pagrindas – mūsų santykiai, labai nenoriu įklimpti į kažką negero ir sunkaus.

Trumpa mūsų istorija:

pirmą kartą susitikome vienoje tarptautinėje konferencijoje Kazanėje (vidurio Rusija). Jis atstovavo savo organizaciją, aš savają, savaitės pabaigoje su juo permiegojau. Man tai buvo one night stand, tačiau aš tokia kaip ir sentimentali, tad tik grįžus parašiau jam laiškelį ir vėliau iki kokios gegužės susirašinėjome politiniais klausimais. Gegužės mėnesį man buvo diplominio gynimas, tad su juo nebesirašinėjau, o jis jau planavo susitikimą. Po diplominio man prasidėjo depresija ir išvis nežinojau, kas vyksta aplink, tad buvau šiek tiek nustebus, kai jis atsidūrė Lietuvoje. Mes pas mane gyvenome daugiau nei dvi savaites, po to pasiėmėme mano seserį ir išvažiavome į Stambulą, vėliau į vieną jaunimo politinį projektą kitoje Turkijos dalyje, ir po to aš su juo važiavau į jo gimtąjį miestą ir čia gyvenom su jo tėvais dar keletą savaičių, kol galų gale aš išskridau į Lietuvą, o jis išvyko į savo atostogas Slovėnijoje ir Italijoje (ir dabar dar ten tebesėdi).

Savo tėvams jo nerodžiau, tik keliems draugams, nes giminės ir šeimos man nepatinka, o dar labiau nepatinka jų manymas, kad turi teisę tau patarinėti asmeninio gyvenimo klausimais.
Kai gyvenome pas jo tėvus, su jais apsikeisdavome keletu žodžių tik prie pietų stalo, o šiaip tai būdavome jo kambary arba kažkur trainiodavomės mieste.

Tačiau jo požiūris į šeimą man iki šiol neaiškus. Viena vertus jis iš tikro nuolatos kritikuoja savo tėvą ir motiną, kitavertus tuom pačiu kliedi apie savo šeimos politinę praeitį bei ateitį su neslepiamu pasididžiavimu.

Manau, kad kai atsikraustysiu pas jį gyventi (mes gyventume atskirai nuo tėvų, nes jis studijuoja kitame mieste, beje man 22 metai, o jam 23), jo mama tebelankys mus ir šiaip bus gana įkyri. Kitavertus jo tėvai išgyvena santuokos krizę, tad galbūt jų ir visai nematysiu. Aišku nėra kuo džiaugtis skyrybomis, tačiau perdėtas mamų ir tėčių dėmesys manęs nedžiugina dar labiau.

Kita mano baimė – jo pavydumas ir elgesys su manimi. Visose gyvenimo srityse mūsų požiūriai sutampa, išskyrus požiūrį į santykius. Manasis yra liberalus – aš toleruoju neištikimybę ir nesisavinu jo kūno tuo labiau seksas man nereiškia meilės (t.y. Manau kad sexas su kitu asmeniu nėra neištikimybė dvasine prasme). O jis man pareiškė, kad jeigu sužinos, kad aš miegojau su kažkuo kitu (ar bučiavausi) – tai bus mūsų santykių pabaiga. Po šio pareiškimo supratau, kad vaikinų tema su juo nebešnekėsiu niekada. Aišku tai mane šiek tiek liūdina, nes manau kad mylimasis turi būti draugu ir meilužiu, o nuo draugo nieko negalima slėpti ir štai – vienas tabu atsirado. Kitavertus įsivaizduoju, kad susirasti tokį mylimąjį, kuris toleruotu sexą su kitais yra šiek tiek utopiška.

Dar – po tam tikrų incidentų supratau , kad mano lipšnus bendravimas su nepažįstamais priešingos lyties asmenimis(kaip kad galynėjimasis su kokiu vaikinu baseine, ar šypsena bei komplimentų sakymas padavėjui) irgi nebus toleruojamas. Tai atima tam tikrą dalį gyvenimo džiaugsmo vėl.

Dėl šių dalykų aš nenoriu su juo gyventi.
O noriu dėl šių:
vienodas sexualinis apetitas
ta pati veiklos sritis ir tikslai
toks pats supratimas apie idealų moters ir vyro santykių modelį (šnekant apie vaidmenis ir atmetant nesutarimą dėl lytinių santykių su trečiais asmenimis)
na ir kažkokia kibirkštėlė. Intriga. Kažkas nenusakomo ir nepaaiškinamo, kas traukia ir verčia būti kartu.

Dar šiek tiek detalių apie mylymąjį:
jis nereligingas, kaip kad nereligingi jo tėvai ir seneliai, tačiau Turkija, kaip šalis, turi savo taisykles ir kultūrą, kuri yra neatsiejama nuo religijos, kaip kad katalikiška kultūra Lietuvoje bei Lenkijoje ir protestantiška kultūra Skandinavuose.
Mūsų ekonominė ir socialinė padėtis yra praktiškai identiška.
Jis už mane vyresnis šešiais mėnesiais.
Mėgsta kliedėti apie bekraštę meilę ir vaikus, tačiau aš į tai žiūriu skeptiškai arba išvis nekrepiu dėmesio, nes seksas ir politika man yra įdomiau.

Dar vienas paradoksas: puikiai žinau, kad mylimasis miegojo su žymiai daugiau merginų, nei aš vaikinų. Tačiau dabar jis aiškina, kad miegoti su kitais yra neteisinga. Tad iš dalies man panašu, kad jis tiesiog taip nori mane įtikint, kad nenueičiau į kairę, o pats eis kai tik to užsigeis. Nes netikiu, kad galima lengvai atsikratyti savo ydų ir įpročių (pvz aš bandau mesti rūkyti jau kokius trečius metus iš eilės).

Gal turite kokių pastabų, ko dar turėčiau baimintis, o gal išvis pamiršti meilę, bendrą veiklą ir gyvenimą kartu ir mąstyt apie magistrą?

Na o mūsų planas skamba taip: spalį atvažiuoju pas jį gyvent, jis studijuoja savo univiere (architektūros studijos), nes bakalaurą turėjo baigt praeitais metais, tačiau nesugebėjo, nes buvo per daug užimtas savo veikla organizacijoje. Tuo pačiu aš perimu didelę dalį jo atsakomybės ir veiklos organizacijoje, nes vistiek pagrindinė kalba ten yra anglų, tuom pačiu mokaus turkiškai ir darau valgyt, nes jis moka tik kiaušinį iškept. Ir dar aišku plaunu grindis ir visa kita, tačiau ir aš, ir jis galime gyventi visiškoje kiaulidėje (svarbu, kad šiukšlės netrukdytų veikti internetui), tad šioje buities dalyje konflikto kaip ir nematau. O maistą ruošti man patinka, o kai nepatinka, tai kaip žinia, Turkija pilna kebabų.

Tad... važiuoti, ar pamiršt, nes mano mylymasis sugebėjo kažkaip mane apgaut ir iš tikro aš ten būsiu nelaiminga namų šeimininkė?
Atsakyti
biggrin.gif
dar ir taip buna...niekada nebuciau sugalvojusi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2009 09 16, 20:07)
biggrin.gif
dar ir taip buna...niekada nebuciau sugalvojusi. biggrin.gif

nu komentaro aiskumas tai lygus 0
Atsakyti
QUOTE(ckin2u @ 2009 09 16, 13:48)

Kita mano baimė – jo pavydumas ir elgesys su manimi. Visose gyvenimo srityse mūsų požiūriai sutampa, išskyrus požiūrį į santykius.

Manau čia yra svarbiausia posto dalis. Siūlyčiau būti labai atsargiai. Na jeigu jau labai labai traukia šita intriga, bent jau netekėkite, vaikų nesusilaukite iš karto. Nes kažkodėl nuojauta kankin, kad oi kaip paskui teks gailėtis... Ir dar, paskaičius atrodo, kad minusų tikrai daugiau negu pliusų g.gif O jūs kartu esate buvę tikrai nedaug
Atsakyti
ckin2u, tu tik nesupyk, bet man atrodai be galo šalta moteris. Kažkaip neįžiūrėjau jokių tavo jausmų, jei kažkas ir buvo minima, tai tik seksas. Santykių nevaržomas seksas su kitais vyrais, be abejo, su juo irgi.
Tačiau ar taip kalba įsimylėjusi moteris? Pabrėšiu moteris?
Tuo mes ir skiriames nuo daugumos vyrų, tai mes tas šeimos, šilumos židinio puoselėtojos, tai mes, tos vaikus idealizuojančios trapios būtybės. Tai mes, sugebančios bent kartą atleisti vyro neištikimybę pasiremiant faktu "jis juk vyras..." (kitoms ir to jau būtų per daug, kas yra visiškai normalu)...
Tau 22 ar 52? Kalbi kaip dr.hab. ckin2u .... Kas per aukštosios materijos, liberalus požiūris... akatau kokie mes dideli, užaugę, protingi ir nepriklausomi...
Kiek aš supratau tavo vaikiną, geras jis: apie vaikus kalba, tėvams tave pristatė (jei jau taip padaro, tai rimtas signalas), nubrėžia LOGIŠKAS ištikimybės ir neištikimybės ribas.
Aš tau tikrai nepiktai siūlau pagalvoti - meile man nelabai kvepia. Labai aiškią poziciją tau ir jam užima išsimokslinimas, darbas. Galbūt reiktų abiems užbaigti mokslus savose šalyse, ir jeigu santykiai nenutrūks - apsigyventi kartu?
Dar ką pastebėjau - prieštarauji sau. Vienur rašai, jog tau one night stand yra norma, o kitur rašai - esi sentimentali. Ar dūsauji prisiminus kiekvieną, rašinėji? Pasisakymai labai kertasi.
Visgi priėjau šlykštų reziume : tau reikia dar gerai išsi*isti, išsilakstyti.
Atsakyti
QUOTE(Turkish @ 2009 09 27, 21:29)

Visgi priėjau šlykštų reziume : tau reikia dar gerai išsi*isti, išsilakstyti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal turite kokių pastabų, ko dar turėčiau baimintis, o gal išvis pamiršti meilę, bendrą veiklą ir gyvenimą kartu ir mąstyt apie magistrą?

Meilę? unsure.gif O koks ryšys tarp jos ir Tavo pasakojimo? g.gif
Atsakyti
Visose gyvenimo srityse mūsų požiūriai sutampa, išskyrus požiūrį į santykius. Manasis yra liberalus – aš toleruoju neištikimybę ir nesisavinu jo kūno tuo labiau seksas man nereiškia meilės (t.y. Manau kad sexas su kitu asmeniu nėra neištikimybė dvasine prasme). O jis man pareiškė, kad jeigu sužinos, kad aš miegojau su kažkuo kitu (ar bučiavausi) – tai bus mūsų santykių pabaiga.

Kitavertus įsivaizduoju, kad susirasti tokį mylimąjį, kuris toleruotu sexą su kitais yra šiek tiek utopiška.

Dar – po tam tikrų incidentų supratau , kad mano lipšnus bendravimas su nepažįstamais priešingos lyties asmenimis(kaip kad galynėjimasis su kokiu vaikinu baseine, ar šypsena bei komplimentų sakymas padavėjui) irgi nebus toleruojamas.

Mėgsta kliedėti apie bekraštę meilę ir vaikus, tačiau aš į tai žiūriu skeptiškai arba išvis nekrepiu dėmesio, nes seksas ir politika man yra įdomiau.

Ir juokinga, ir graudu biggrin.gif Pati esu ištekėjusi už turko, ir galiu pasakyti, kad tikrai mąstyk apie magistrą, nes jūsų santykiai tikrai neturi jokios ateities schmoll.gif Su liberaliu požiūriu į santykius Turkijoje tikrai niekur nenuvažiuosi, nesvarbu, kad vaikinas nereligingas ar yra turėjęs daugiau partnerių. O su savo lipšniais bajeriais taip pat gali labai skaudžiai prisižaisti.

Jei atvirai, esu lengvam šoke... Gal čia kokia provokacija? smile.gif ir dar norėčiau pridurti, kad nenorėčiau, jog ateities politikoje dalyvautų žmonės su tokio laipsnio liberalumu smile.gif
Atsakyti
Jungiuosi as su savo istorija unsure.gif
Po atostogu nesenai gryzusi,ir nezinau kur dingti,begti pas ji ar ji pamirsti.buvau atostogauti Turkijoje,ir jua antra diena susipazinau su juo.buvo ju ten aisku daug,bet jis vienintelis man istrigo.na ir atostogas visas praleidau su juo,ne viesbutyje o pas ji namie. visur mane vezesi,viska rode,supazindino su savo mama,gamindavo valgyt man,dovanos ir t.t buvo nuostabu.islydejo mane ,stovedamas prie autobuso verke. pazadejo manes laukti,pazadejo savo mamos mirtim,kad manes lauks. unsure.gif liepe man pazadeti irgi,kad jo lauksiu. na ir ka gryzau cia i lietuva,salta,niuru,depresija.pasiilgau jo.jis praso,kad atvaziuociau pas ji,arba jis atvaziuos i lietuva po 2 menesiu.ir nezinau ka man daryti,as visiskai pasimetusi,galvojau kad tai tik nuotikis.bet...kvaila,isimylejau.susirasinejam per interneta,labai jau jis man taip neskambina daznai,na jis dirba suprantu.bet as nezinau juk nei ka jis ten veikia naktim,gal lygiai taip pat su kita linksmai leidzia laika.ka man daryti? kaip man ji pratestuoti,kaip zinoti,kad jis nezaidzia su manimi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MISS SELFRIDGE @ 2009 10 09, 14:56)
Po atostogu nesenai gryzusi,ir nezinau kur dingti,begti pas ji ar ji pamirsti.buvau atostogauti Turkijoje,ir jua antra diena susipazinau su juo.buvo ju ten aisku daug,bet jis vienintelis man istrigo.na ir atostogas visas praleidau su juo,ne viesbutyje o pas ji namie. visur mane vezesi,viska rode,supazindino su savo mama,gamindavo valgyt man,dovanos ir t.t buvo nuostabu.islydejo mane ,stovedamas prie autobuso verke. pazadejo manes laukti,pazadejo savo mamos mirtim,kad manes lauks. unsure.gif liepe man pazadeti irgi,kad jo lauksiu. na ir ka gryzau cia i lietuva,salta,niuru,depresija.pasiilgau jo.jis praso,kad atvaziuociau pas ji,arba jis atvaziuos i lietuva po 2 menesiu.ir nezinau ka man daryti,as visiskai pasimetusi,galvojau kad tai tik nuotikis.bet...kvaila,isimylejau.susirasinejam per interneta,labai jau jis man taip neskambina daznai,na jis dirba suprantu.bet as nezinau juk nei ka jis ten veikia naktim,gal lygiai taip pat su kita linksmai leidzia laika.ka man daryti? kaip man ji pratestuoti,kaip zinoti,kad jis nezaidzia su manimi. unsure.gif

kaip suprantu cia viskas dar karsta smile.gif as siulyciau tiesiog palaukti siek tiek..pabendraukit internetu, jei jis gali atvaziuoti i LT kazkuriam laikui saunu..tiesiog reikia geriau pazinti zmogu, nes dabar kaip suprantu praejo labai trumpas laikas, tai ir atrodo viskas rozine spalva nusviesta ax.gif o siaip itariu koks samysis tavo jauusmuose 4u.gif linkiu kad viskas issiprestu i gera puse wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MISS SELFRIDGE @ 2009 10 09, 15:56)

Kiek suprantu, tai atostogos buvo kurorte? Na, tai galima butu pavadinti "Kurortiniu romanu". Nes tokiuose miestuose, ir tokiose salyse, kur vietines merginos neturi "teises" tureti imtymiu santykiu tai normalu. Vaikinai tai jauni, sveiki, temperamentingi. Viska gali padaryti del "to". Nu, tas viskas tai, demesys, dovanos, pramogos. Beje, jie yra labai galantiski ir dosnus. Bet, yra vienas bet. Tie vietiniai vyrukai taip ir gyvena. Medzioja vis naujai atvykusias. doh.gif Cia mano nuomone ir dar praktikos truputis, jokiu budu neteigiu, kad negalima sutikti savo isrinktojo. Bet mastyti reikia ir protu, gal geriau tik pasilikti ta kurortine meile prisiminimuose? 4u.gif
Atsakyti