Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

QUOTE(inro @ 2006 12 14, 13:31)
Turiu beveik pametinukus 3 ir 1,5 metu berniukus. Ka pastebejau, kad mazasis su broliu sneka sava kalba ir viska puikiausiai supranta. Vyresnelis tai kalbet pradejo anksti nuo 1,5 metu ir iskart frazem. Dar koks patarimas mamoms ir teciams: stenkites kuo maziau vartot visokiu kaka, lialia, sisi, didi ir panasiai. Vaikas nesuvokia, ar cia ta normaloi kalba, ar kazkokia sutartine. Jeigu su vaiku kalbiesi kaip su zmogum, jis greiciau suvokia kalba kaip tam tikru zenklu sistema. Studijavau lituanistika, patikekit manim, tikrai su ta kalba taip yra. O uzsienietisku filmuku itaka didziule. Todel as stengiuosi isvis neleisti ju ziuret. Su vaiku reikia daug kalbeti, net ir visai maziuku, tada jis pradeda suvokti, kad ne pirstu i viska reikai durti, o kalbeti. Aisku, tai nera panaceja, tie mano ptarimai. Kiekvienas vaikas individualus, taciau mano patirtis tokia. Todel taip ir rasau. Sekmes, kalbinant savo mazuosius.

visiškai pritariu ax.gif
Atsakyti
šiaip tai tikrai tiesa,kad vaikiukai su mamytėm gyvendami nesistengia kalbėt per daug ax.gif
papasakosiu jums draugės istoriją smile.gif
ji man paliko savo dukrytę(2,5 metų) pažiūrėt, pati išvarė egzo laikyt... žinojau,kad mergytė nešneka, nu tik savo kalba pagrinde..nu sėdim mes kambary ir ji sako noliu (tipo noriu) ir kazkokių keistų žodžių kratinį smile.gif as žiūriu į ją ir galvoju - nu šakės-draugė jau egzą rašo,nepaklausiu, mergytės tėtis nekelia rago...ką daryt...tai imu jos klausinėt-valgyt nori-ji palinksi galvyte smile.gif sakau o ko nori-ji pasako tą savo žodžių kratinį doh.gif aš jai sakau "nesuprantu, ko tu nori-ar sūrelio,ar varškytės, ar jogurto,ar sulčių" daugiau nebesugalvojau doh.gif o jin į mane pasižiūri ir sako "Sulelio il sulcių" reikėjo gi vaikui bėdą spręst,nes tiotka nesupranta lotuliukas.gif paskui mergytė pradėjo vis dažniau kalbėt "žmoniškai"
p.s. o draugė tai netikėjo kai papsakojau,tai ji pasislepė,o mes vėl likom vienos. mergytės mam kaip tik buvo blynų prikepus,tai neilgai trukus, kai mama pasislėpė mažoji sako "noliu blyna" tai draugė taip šoko iš spintos,kad net mažąją išgąsdino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2007 05 17, 19:44)
šiaip tai tikrai tiesa,kad vaikiukai su mamytėm gyvendami nesistengia kalbėt per daug  ax.gif
papasakosiu jums draugės istoriją smile.gif
ji man paliko savo dukrytę(2,5 metų) pažiūrėt, pati išvarė egzo laikyt... žinojau,kad mergytė nešneka, nu tik savo kalba pagrinde..nu sėdim mes kambary ir ji sako noliu (tipo noriu) ir kazkokių keistų žodžių kratinį smile.gif as žiūriu į ją ir galvoju - nu šakės-draugė jau egzą rašo,nepaklausiu, mergytės tėtis nekelia rago...ką daryt...tai imu jos klausinėt-valgyt nori-ji palinksi galvyte smile.gif sakau o ko nori-ji pasako tą savo žodžių kratinį doh.gif aš jai sakau "nesuprantu, ko tu nori-ar sūrelio,ar varškytės, ar jogurto,ar sulčių" daugiau nebesugalvojau doh.gif o jin į mane pasižiūri ir sako "Sulelio il sulcių" reikėjo gi vaikui bėdą spręst,nes tiotka nesupranta lotuliukas.gif paskui mergytė pradėjo vis dažniau kalbėt "žmoniškai"
p.s. o draugė tai netikėjo kai papsakojau,tai ji pasislepė,o mes vėl likom vienos. mergytės mam kaip tik buvo blynų prikepus,tai neilgai trukus, kai mama pasislėpė mažoji sako "noliu blyna" tai draugė taip šoko iš spintos,kad net mažąją išgąsdino lotuliukas.gif

na įdomi čia situacija biggrin.gif
Atsakyti
nu va,truputi palengvejo kad ne mano vienos vaikas toks...laukiu nesulaukiu kada ji normaliai prabils,nes net mama nesako.tik am,bum,ajo(alio)baba..siaip viska supranta,bet tik savo kalba burbuliuoja.rodo,daro ka sakai..sakiau,grizus i lietuva pas logopeda reikia vesti.
o va drauges mergyte dar ne 2u nebuvo,kai kalbejo ir spalvas rode ir balionelius piese..
nors atrodo,jei tas nekalbejimas jau tiek laiko uzemes,tai kiek reiks laiko skaityt ir rasyt ismokt doh.gif
Atsakyti
Na mano suneliui dabar jau 1,6metukai ir yra labai kalbus vaikas bet savo sneka,o zodzius aiskia kalba pasako keliata mama,tete,au ba-ba kai ka nors suvalgo isgeriair nieko nelieka,ate ir dar yra keliata zodeliu.Iras masciau gal mazokai sneka bet kiekvienam vaikui sva dalia bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangausvaivorykste: 28 spalio 2007 - 12:43
QUOTE(raciren @ 2006 12 10, 21:27)
nesako mama, tete, nors ma-ma-ma, ar te-te-te sako istisay,

Manoji dabar metų ir 9 mėn., tai šnekam va tiek - a mama, a tėtė, a avavau,
a batei, a niamia, a sėst, a abas(labas), a atia, a teta. Vienžo, su prancūziškais elementais tongue.gif . O sava kalba tai burbia nesustodama.
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Maniškei dabar du metai ir du mėnesiai, o ji normaliai sako vos 10 žodžių doh.gif . O savo kalba varo nesustodama biggrin.gif . Bet logopedai mane nuramino,sakė ateis laikas ir kalbės smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2007 10 31, 08:42)
Sveikos smile.gif . Maniškei dabar du metai ir du mėnesiai, o ji normaliai sako vos 10 žodžių doh.gif . O savo kalba varo nesustodama biggrin.gif . Bet logopedai mane nuramino,sakė ateis laikas ir kalbės smile.gif .

As tikiu ir tave palaikau mano sesers mergaite jau 2metukai ir 3menesiukai tai kalba daug zodziu bet ir daug savo kalba o iki 2metuku beveik nieko nekalbejo,tad nesinervink Danielle tikrai ateis laikas ir kai duos snekos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2007 10 31, 11:42)

Aš tą patį dėl savosios manau smile.gif ( nors pati esu logopedė, bet kai tie reikalai liečia savą vaiką, tai kažkaip visos teorijos netinka.... ).
Atsakyti
Mano 2,3 m nekalba ,tik marmaliuoja savo kalba. Žino tik nėr, bamba, au au ir miau
Atsakyti
Yra labai geras anekdotas siai temai ir mano mazulei, nes ji taip pat pusiau zemaituke.
Turejo zemaiciai berniuka, susirupino vaiku nieko nesneka nors tu ka, ir pas gydytojus vede ir pas bobutes ziniuones, nekalba ir viskas, nuliudo tevai sako bus nebylys. Sedo viena vakara prie stalo, valgo, vaikui pamirso ideti, Vaikas ir sako: - o man? Tevai nudziugo apsiverke ir klausia, ko tu vaikeli nieko anksciau nesakei, juk kalbinom ir mes ir gydytojai. O vaikas atsake: - nebuvo reikalo.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(inro @ 2006 12 14, 14:31)
Dar koks patarimas mamoms ir teciams: stenkites kuo maziau vartot visokiu kaka, lialia, sisi, didi ir panasiai.

Kaip bebūtų keista, taip ir stengiausi daryti - vadinti viską "normaliais" žodžiais - ne "lialia", o "vaikutis", ne "au au", o šuniukas... O vaikas visvien šitaip kalba. Gyvenime nevadinau maisto "niamne", sakydavau "košė", "obuolys" ir pan., o vaikas kaip pradėjo niurnėti nuo aštuonių mėnesių "am niam niamne", taip pats iš savęs, taip ir iki šiol "am niam niamne". Ir šuniukas "au au", ir katytė "miau miau". Gal yra kažkokia įgimta, visiems vaikams, o gal ir žmonijai jos priešaušryje būdinga kalba, ar ką? smile.gif
(Bet aš džiaugiuosi ir tomis "niamnėmis" ir "au au", nes vis šiokie tokie žodžiai. O taip tai visą dieną čiulba savo kalba. Adedede ir adedede. Nuo metų iki dviejų nelabai kokia pažanga ir padaryta.)

Atsakyti